tiistai 30. lokakuuta 2012

Lastenhuoneen vanha rautasänky

Huomenta! Rauhallinen aamuhetki ennen töiden alkua, joten päivitetäänpä blogia taas ajantasalle. Talvikauteen siirtyminen toi mukanaan pimeät illat, ja ensilumen ( josta ei tosin ole enää paljoakaan jäljellä ). En ole erityisemmin talvi-ihminen, mutta pakkasesta kirpistinyt aamu, ja auringonhohteessa välkkyvä luminen maisema on kyllä luontoäidin kauneinta taidetta :) 

 Talvisin viihdyn ehdottomasti enemmän lämpimissä sisätiloissa, ja mikäs sen parempaa puuhaa kotosalla onkaan kuin sisustelu ja möpleeraus! Viimeisimmät muutokset tapahtuivat lastenhuoneen puolella jo reilut pari viikkoa sitten, kun myin vanhat puusängyt pois, ja ostin tilalle rautaisen parisängyn. Kerros-sänky olisi varmasti ollut tilankäytön kannalta viisaampi vaihtoehto, mutta tiedän, että meidän pimeää pelkäävä neiti Lilliputtinen ei olisi siinä kertakaikkiaan nukkunut. Pienempi 6v-neitimme on nimittäin tähän asti tuhissut tyytyväisenä äipän viekussa, sillä omaan sänkyyn yksin nukahtaminen on ollut varsin tuskaista taistelua. Lisäksi illalla uneen rauhoittuminen on kestänyt eskarilaisellamme ikuisuuden, ja kieltämättä meidän vanhempien kärsivällisyyskin alkoi olla näissä iltatoimissa jo koetuksella! 

Olin salaa haaveillut sellaisesta ihanasta antiikkisesta rautasängystä, missä olisi korkeat päädyt...tiedättekö, niinkuin Heinähattu&Vilttitossu elokuvassakin? Meidän tytöt ovat muutenkin juuri niinkuin nuo elokuvan hahmot. Isompi on tunnollinen, kiltti ja avulias. Pienempi sitten taas kaikkea muuta ;). Noh, sitä antiikkisänkyä ei valitettavasti vastaani tullut, mutta tori.fi:ssä sänkyjä katsellessani huomasin tämän 120 cm:n rautasängyn ( olisiko jotain 60-70-luvun mallia ). Pohdiskelin asiaa tovin, ja päätin sen sitten ostaa, kun hintakaan ei päätä huimannut. Ja näköjään ostos kannatti! Vaikkei sänky nyt ihan sellainen wanha unelmasänky olekkaan, niin asiansa se on hyvin hoitanut, nimittäin sisarukset ovat nukkuneet tuossa vieretysten kuin enkelit konsanaan. Lilliputti on nukahtanut iltaisin nätisti, ja nukkunut yöt KOKONAAN omassa sängyssään!!! Käsittämätöntä, mutta totta. Ja mikä parasta...minä olen saanut ukko-kullan sohvalta takaisin kainalooni :)




Sängyn sijoittaminen aiheutti hieman päänvaivaa, koska toki parisänky vie lattiasta pinta-alaa hieman enemmän, mutta onneksi sänky on jatkettavaa mallia, niin sitä ei tarvitse vielä pitää täydessä kahden metrin mitassaan. Vinottain sänky oli hauskan näköinen, mutta siirsimme sen jo itseasiassa seinänmyötäisesti, jotta leikkitilaa jäisi huoneeseen enemmän.




Yövalona lastenhuoneessa on toiminut mukavasti pikkutalossa välkkyvät led-valot. Huoneessa vallitsee edelleen tällainen vaaleanpunainen prinsessateema, josta me kaikki tytöt kyllä kovasti tykätään :)

Mutta nyt kiirehdin töiden pariin!

Prinsessaterkuin:

Iida Emilia

Ps: Seuraavaksi ollaankin hieman eri tunnelmissa, nimittäin lupasin järjestää lapsille viikonlopuksi Halloween kekkerit, kun  niin kovasti toivoivat ;)

32 kommenttia:

  1. Meidänkin Meri-prinsessa olisi tästä pitänyt!

    Hyvä idea tunkea ledejä tuonne 'taoon'.

    VastaaPoista
  2. Ai miten kaunista siellä prinsessakammarissa onkaan <3
    Sänky on ihana! Ja mikä tosiaan parasta, että sait ukkokultasi taas viereesi, niin ihanaa, kun tytsy kainalossa onkin nukkua ;)

    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Todella ihanaa.. Innolla odotan kun meidän prinsessa muuttaa omaan huoneeseensa ja saan alkaa sitä sisusteleman.. Tuo pikkutalossa oleva yövalo on muuten kiva idea!

    VastaaPoista
  4. Aivan ihanan näköistä, ja upea löytö! Noin kauniissa huoneessa ei vio kuin nähdä kauniita unia :)

    VastaaPoista
  5. Niin kaunista ja somaa <3

    VastaaPoista
  6. Aivan ihastuttava prinsessahuone.
    Tuo rautasänky on NIIN ihana.
    Mukavaa päivän jatkoa sinulle.
    Halauksin Erica

    VastaaPoista
  7. Oi miten kaunis sänky ja niin ihana huone! Tuonne voisi itsekin käpertyä <3

    VastaaPoista
  8. Tunnelmallinen ja soma huone, uusi sänky kruunaa tilan! Ja mikä parasta, lapset tyytyväisiä nukkujia ja naisella mies kainalossaan =D

    VastaaPoista
  9. Kiva! Meillä on jo pitkään toimittanut yövaloa juurikin sinkkitalot led-valoineen. On kyllä just niin hyvät valaisee mut ei häikäise!

    VastaaPoista
  10. Ihana sänkylöytö, muutoinkin kaunista koko huoneessa!

    VastaaPoista
  11. Anonyymi6.03

    Ihanan näköistä ja huippu sänky =).Ja ihme kun lapset nukkuvat niin hyvin yhdessä,meillä olisivat varmaan tökkineet toisiaan ja höpisseet puoleen yöhön,kun ei heidän samassa huoneessa nukkumisestakaan meinannut tulla mitään...ja ovat kyllä tyttö ja poika että sikälikään ei olisi homma toiminut =) teija

    VastaaPoista
  12. Oi kuinka kaunista..kyllähän tuolla viihtyy..huohh olisipa silloin kun itse olin pieni, niin tuollainen huone..mie leikin usein vintissä jonne ripustelin harsoverhoja ja tein pienen sopen itselleni jossa leikin..mutta talvella se vintti olikin sitten kylmä että aina kesällä siellä pystyi olemaan..

    VastaaPoista
  13. Kaunis lastenhuone. Ihana tuo rautasänky. Meidän tyttöjen luonteet menevät samalla lailla kuin teillä :)

    VastaaPoista
  14. Ihanan tunnelma tuolla huoneessa. Itse olen kanssa tunkenut tuonne samaisen talon sisään valot tai taisivat olla sellaiset ylijääneet jouluvalopallot kun muutakaan paikkaa ei niille löytynyt :) Ei onneksi näy ulospäin kuin valo.

    VastaaPoista
  15. Näissä sun kuvissa on niin mielettömän ihana tunnelma. Ihan kuin hyppäisi satumaailmaan, niin kaunista, sievää ja suloista! Ja kaiken kukkuraksi oma ukko kulta taas kainalossa <3

    VastaaPoista
  16. Niin kauniin ihanalta näyttää! Upea sänky!

    VastaaPoista
  17. Aivan ihanan suloinen huone. Likat ovat varmasti todella onnellisia tästä huoneesta.
    Sänky oli hyvä ostos !

    VastaaPoista
  18. Niin söpönen huone tytöillä. Ja nyt vielä noin IHANA sänkykin.. kateeksi käy ;)

    VastaaPoista
  19. Voi kiitos ihanat naiset mieltä lämmittävistä kommenteistanne :)

    Ihmettelen todella itsekkin, miten nuo tyttäret nukkuvatkin yhdessä niin nätisti!? Totutin heidät kyllä jo pienestä vauvasta "vierihoitoon", kun mielestäni oli helpompaa imettää ja nukkua vauvan ollessa viekussa, ja molemmat ovat tosiaan nukkuneet pitkään meidän vieressä. Esikoinen tosin joutui tyytymään sitten omaan sänkyynsä, kun pienempi syntyi.

    Ovat kyl vieläkin tervetulleita meidän viereen painajaisten yllättäessä :)

    Voi että Hannele, ihanalta kuulostaa tuo vintillä leikkiminen. Itsekkin lapsena aina leikimme mummolan vintillä. Ja ystävälleni oli tehty pieneen vanhaan ikkunalliseen vaatehuoneeseen satumaisen ihana leikkihuone peilipöytineen ja pitseineen ja posliinikupposineen. Sellasen kun sais toteutettua :)

    VastaaPoista
  20. Aivan ihanat prinsessavärit ja -tunnelmat <3!
    Meillä ei ole prinsessavärejä juurikaan ollut , kun on kaksi poikaa, mutta on ihana katsella toisten söpöjä prinsessahuoneita :)

    VastaaPoista
  21. Todella kaunis prinsessa huone, iki iki ihana! <3 Aivan nätti.

    Mukavaa keskiviikkoa! :-)

    VastaaPoista
  22. Mielettömän ihana tuo sänky ja koko rinsessojen valtakunta <3 Tuossa varmasti unet maistuu todella hyvin :)

    VastaaPoista
  23. Ihastellen minäkin katselen kuvia ja niiden tunnelmaa. Rautasänky on kyllä ihan huippusuloinen <3
    Pinkkihalein SisustEllen♥

    VastaaPoista
  24. wauuuuuu mikä koti!!! henkeäsalpaavan upea!!

    saanko kysyä onko tallessa tuota sävynroa beigeihin seiniin? Siis maalin sävyä :) Todella vaikea löytää kivaa sävyä niistä korteista

    VastaaPoista
  25. Kiitos, kiitos ihanat <3

    Remonttihiiri: No voi suurkiitos sulle :)Siis mä en valitettavasti nyt kertakaikkiaan löydä sitä beigemaalin numerosarjaa mistään....vaikka se piti olla kait tallessa! Tikkurilan värilastuista se oli..
    Yritän vielä etsiskellä, ja jos löydän niin tulen kertomaan :)
    Mikäs sun blogisi onkaan, kun ei näkynyt linkkiä?

    VastaaPoista
  26. Iiiiiihana lastenhuone.Oikea unelma=)Hyvin viihtyisä ja tunnelmallinen.Ei ihme että kaikki olette sen lumoissa=)

    VastaaPoista
  27. Ihastuttava prinsesssahuone, koti ja blogi! Löysin blogisi juuri ja lisäsin oman blogini sivuille linkin, jotta pysyn mukana jutuissasi - toivottavasti on ok?! Meilläkin syntyi kuukausi takaperin pieni prinsessa, jonka huonetta on osin sisustettu, mutta vielä on paljon tehtävää edessä, joten kiva katsella täältä vinkkejä senkin sisustukseen :)

    VastaaPoista
  28. Ihana tunnelma huoneessa ja tuo sänkyhän on kyllä kauniin näköinen! -Tiina

    VastaaPoista
  29. JaanaKristiina: Oi kiitos <3

    Hiljamaaria: Suurkiitos kauniista sanoistasi! :) Tervetuloa lukijaksi, ja toki saat linkittää blogiisi. Täytyykin tulla vastavierailulle. Onnittelut pikku-prinsessasta <3

    Adea: Kiitos :)

    VastaaPoista
  30. Ihana prinsessa huone, niin hempeät sävyt! Ja eihän nyt prinsessoja sovi yksin laittaa nukkumaan. Hyvä, että muillakin on ollut tätä "mies evakossa sohvalla"-ongelmaa lasten takia, kaikki aikanaa. Nyt on tytöillä ihana uusi sänky ja toisensa ja sulla mies viekussa.

    Suloisia unia! <3

    VastaaPoista
  31. Hei! Ihanaa ois, jos löytäisit :) Mulla ei ole enää blogia, ehkä pitää perustaa uusi kun muutamme pian uuteen kotiin (jonne tuota maalinsävyäkin kaipaan) :)

    VastaaPoista
  32. Ei auta kun kuolata tätä ihanaa prinsessa huonetta :) Aivan valloittava!

    VastaaPoista