maanantai 8. lokakuuta 2012

Vanha vaaka-aarteeni :)

Syystuulet puhalsivat köökkiimme ihan mielettömän hienon aarteen! Olin ihastellut tuollaista kaupan vanhaa vaakaa monessakin blogissa, ja salaa tietenkin haaveilin saavani sellaisen joskus omaankin kotiin. Ilmeisesti näitä ei ole kovin helposti saatavilla ( ? ), koska itselleni ei ainakaan moista ole koskaan tullut vastaan kirpparikierroksella taikka muuallakaan. 

Eräänä iltana selailin pitkästä aikaa tori.fi:n tarjontaa, kun yhtäkkiä eteeni ilmestyi kaupan vanha vaaka! Kiljahdin jo innosta, mutta hinnan nähdessäni päätin unohtaa koko asian. Kyselin vielä tuttaviltani, kuinka paljon olisivat valmiit maksamaan tuollaisesta vaaka-ihanuudesta. Ja arvatkaapa mitä? Siihenpä eräs sisustus-siskoseni vastasi, että hänellä sattuu olemaan kotona juuri samanmoinen vaaka tarpeettomana, että voisin kyllä hakea sen pois nurkista pyörimästä! Ja ilmaiseksi vielä? No eipä tarvinnut pitkään miettiä :D

Vaaka on todella suuri ja painava, mutta se löysi heti paikkansa keittiöstä vanhan patakaapin päältä. Tykkään kyllä tosi paljon, ja ihanaa vaihdella erilaisia asetelmia tuohon vuodenaikojen mukaan. Kyllä kannatti taas hyvää odotella ;)



Joku tarkkasilmäinen saattoi sielä jo huomata, että tämä äidiltäni saatu vanha patakaappikin on uudistunut! Juuh...pitkällisen harkinnan jälkeen päätin "tuhota" antiikkisen lipastoni maalilla! 
(Tiedän että eräs ystäväni järkyttyy syvästi tämän nähdessään ;). En kyennyt enää ollenkaan hillitsemään itseäni, kun siivouskaapin perukoilta löysin valkoista maalia purkin pohjalta. Ja täytyy sanoa, että olen lopputulokseen tosi tyytyväinen, sillä tämä väritys sopii paaaljon paremmin meille! Patakaappi on sananmukaisesti nyt hyvää pataa tuon meidän uuden pöydänkin kanssa.




Innostuin viikonloppuna uudistamaan vähän muitakin pikkujuttuja keittiössä, joten niistä lisää sitten seuraavalla kerralla :)

Maanantai-terkkusin:

Iida Emilia

28 kommenttia:

  1. Siis voi että miten ihana tuo köökkisi onkaan....pöytä, ihanasti tuunattu patakaappi ja vielä upea vanha vaaka...ja vielä iliman eestä :)! Savolaisena on pakko todeta, että suunsa avaaminen ja äänen pitäminen on välillä hyvästä :D

    Keittiössä on kyllä ihanan kaunis ja seesteinen tunnelma, pidän kovin kovin kovin paljon!

    VastaaPoista
  2. kaunis vaaka! Tykkään noista, olen jopa nuorena myyjätyttönä käyttänyt vastaavia. Patakaappikin on nätti, valkoinen väri sopii hyvin siihen.

    VastaaPoista
  3. Jestas kuinka ihana vaaka<3 Tuollaista havittelen tai siis haaveilen minäkin. Ihana on koko köökkisi, kuvia vois katsella vaikka koko illan!!

    VastaaPoista
  4. Ihana vaaka - meillä oli tuollainen artesaanikoulussa, sillä punnitsimme kuteet ja laskimme menekin :)

    VastaaPoista
  5. Jopas sua onnisti!! Tuo ikkunapoka kiinnitti huomioni joka kuvassa, nekin ovat niiiin ihania!

    VastaaPoista
  6. Ja siitä se ajatus lähti, kiitos ideasta ;) mulla on varastossa miehen mummon kaupan samanlainen vaaka enkä ikinä ole ajatellut että voisin sitä käyttää mutta taidan huomenna mennä kaivamaan sen :)

    VastaaPoista
  7. Upea on vaaka, mutta myös tuo patakaappikin! Katselin myös vähän miten kauniisti olet yhdistänyt ikkunanpokan kaapin päälle. Minua odottaa ikkunanpokat hakijaansa mummolassa ja tässä pähkäilen mihin ne kotona laittaisin...

    VastaaPoista
  8. Kävipä hyvä tuuri! Hienon vaa'an sait ja hienosti se sopii kauniin kaapin kaveriksi :)

    VastaaPoista
  9. Kääk miten ihana vaaka! Mie olen kans moisesta haaveillut mutta ei ole vastaan tullut=( Tai kerran tuli kirpparilla mutta hölmö en ottanut, silloin en vielä haaveillut kyseisestä vaa´asta. Nyt harmittaa.

    Mutta jospa mullekin vielä moinen aarre löytyy!

    VastaaPoista
  10. Tiiätkö, toi patakaappi on nyt täydellinen ja tosi taitavasti sen olet maalannut, sillä sehän näyttää ihan siltä kuin olisi alunpitäenkin ollut valkoinen, ja ajan myötä vaan vähän kulunut :)
    Vaakakin on upea, törmäsin jättikokoiseen vanhaan kaupan vaakaan ihan muutama viikko sitten kirpparilla, mutta en ees hintaa ruvennut kysymään, kun totesin itselleni, että ei mulla ole sille hyvää paikkaa... Vai olisikohan sittenkin...hmm...on toi kyllä NIIN upea!
    Mitähän muuta ihanaa sä olet siellä keittiössänne touhuillut...voi kun muakin niin syyhyttäis tehdä yhtä jos toistakin keittiössä...yhä unelmoin valkoisesta ja ja ja...
    Mukavaa viikkoa Pilvenhattaralle! :)

    VastaaPoista
  11. Oi mikä onnekas sattuma! Ihana vanha vaaka ja kylläpä tuo kaappi sopii nyt viimeisen päälle ruokapöytään... Kaunista! :)

    VastaaPoista
  12. Voi jestas miten kaunista❤

    VastaaPoista
  13. Ihana tuo vaaka!

    VastaaPoista
  14. Hieno.Käy hyvin tuohon piirongin ja ikkunanpokan kanssa.
    Mukavaa viikkoa sulle=)

    VastaaPoista
  15. Hei!
    Aivan ihana vaaka. Itse olen myös haaveillut samanlaisesta:)

    VastaaPoista
  16. Anonyymi1.57

    Voi vitsi mikä löytö. Sisustus-sisko JA vaaka! Mäki haluun :D
    Todella kaunis tunnelma keittiössä!!!

    VastaaPoista
  17. Hirmuisen IHANA VAAKA!!!!!! oi että.. ja tuo patakaappi.. maalattuna näyttää super hyvältä!

    *Kaunista on* :)

    VastaaPoista
  18. Tuohan on aivan iki ihanan mahtava! :-) Paikka löytyisi tuollaiselle kyllä :-)

    Mukavaa tiistaita! :-)

    Tervetuloa osallistumaan arvontaan! :-)

    VastaaPoista
  19. Voi kuinka kaunis, sekä vaaka että patakaappi.
    Jos et olisi sanonut, että olet kaapin maalannut, olisi luullut sen ajanpatinoimaksi. Todella taitava maalaustyö!

    Tuollaista vaakaa minäkin haaveilen. Naapurimme sellaista myykin, mutta hinta oli niin suolainen, että sanoin harkitsevani:(

    oikein hyvää keskiviikkopäivää sinulle!

    VastaaPoista
  20. Voi kiitokset naiset ihanat kommenteistanne :)

    Tuntuvat nuo vaa'at olevan kiven alla, tai justiin tosi hinnakkaita, joten hyvää tuuria oli mulla matkassa :) Ja vievät ne kyllä aika paljon tilaakin, joten järkevä paikkakin sille olis hyvä olla ;)

    Siru: Käypä ihmeessä kaivelemassa varastosta oma aarteesi :)

    Ja mukavaa kuulla, että tuunattu kaappikin näyttää mielestänne hyvältä, etten vallan mennyt sitä pilaamaan :)

    Ikkunanpokat ovat kyllä minunkin mieleen, ja tuo näytti istuvan vaa'an ja patakaapin kaveriksi hyvin.

    Kivaa keskikviikko-iltaa!

    VastaaPoista
  21. Ompas ihana!<3 Mulla on vanha superpainava vaaka kylppärissä kun ei keittiöön mahtunut!:)

    VastaaPoista
  22. 500 lukija ilmottautuu :) Aivan ihan blogi, jäin heti koukkuun ! :)

    VastaaPoista
  23. Tämä vaaka on kyllä ehdottoman ihana! Tällainen hakusessa myös omaan kotiin! Mukavaa viikkoa sinne! :)

    VastaaPoista
  24. Kaunis vaaka. Noita ei kyllä todellakaan näy kovinkaan usein missään. En muista olisinko törmännyt ainoaankaan sellaiseen joka olisi myytävänä. Kiva, että vaaka löytyi noinkin läheltä ja edulliseen hintaan ;)

    Patakaappi on suloinen näky. Ihan kuin se aina olisi ollut valkoinen. Sehän on tooosi tärkeää, että kaappi soveltuu sisustukseen! Mielestäni vanhasta esineestä/huonekalusta saa enemmän irti kun se ihanan historiansa lisäksi myös sointuu ympäristöönsä :)

    VastaaPoista
  25. Unelma löytö :) Aivan täydellisesti sopii tuon kaapin päälle! hyvää syksyn jatkoa sinne...

    VastaaPoista
  26. Ihania juttuja sinulla! Niin kaunista! Jään heti lukijaksi tälle blogille:)

    VastaaPoista