tiistai 12. maaliskuuta 2013

Vessajuttuja

Lupailin uudemmille lukijoille kuvia meidän wc-tiloistamme, jotka remontoitiin reilu vuosi sitten. ( vai olisiko siitä jo peräti kaksi vuotta ). Jokatapauksessa tämä huone koki todellisen muodonmuutoksen, johon olemme olleet varsin tyytyväisiä. 


Edellisen kerran toilettia, ja sen yhteydessä olevaa kylpyhuonetta oli remppailtu 90-luvulla, ja kuosit olivat sen ajan tyylin mukaiset. Laatat olivat hyvinkin siistit, mutta sinivihreä väritys, ja boordi alkoivat lopulta hirvittää siinämäärin, että jotakin oli tehtävä! Tuntui kuitenkin liian työläältä alkaa repiä hyväkuntoisia kaakeleita pois seinistä ( ja tosi kalliiksikin se olisi tullut ) joten päädyimme kokeilemaan Ronseal-laattamaalia. Satuin vielä saamaan tuttavalta puoli-ilmaiseksi pari purkkia kyseistä maalia, jota heidän remontista oli jäänyt yli. Maalit riittivät juuri ja juuri :)

Veskimme on muuten suhteellisen tilava, ja tila avartui vielä entisestään remontin jälkeen. Ovelta katsottuna suoraan edessä ovat siis peili ja allastaso. Vasemmalle jää pönttö, ja oikealle liukuoven taakse kätkeytyy ( murheenkryynimme); kylpyhuone ja sauna-osasto. 









Remontin aloitin irroittamalla kaiken irtaimiston ( paitsi pöntön ). Muovinen peilikaapisto, pieni lavuaari allaskaappeineen, ja lavuaarin vieressä ollut pitkä kapea lastulevykaapisto saivat lähtöpassit. Sen jälkeen pesin kaakelit hyvin laattapesulla, ja sitten alkoikin suti viuhumaan! Ensin maalasin kellastuneen mäntypaneelikaton valkoiseksi, ja seuraavana olivat vuorossa kaakelit, jotka telasin kahteen kertaan. Maalaaminen oli helppoa, ja pinnasta tuli tasaista.

Kun maalit olivat kuivuneet, kannoimme raikastuneeseen pikkulaamme uudet kalusteet, peilin ja lamput ym. tilpehöörit. Allaskaappiin halusin tuollaisen verhon, mutta siihen on mahdollista hankkia ovetkin, jos joskus vaihtelua haluaa. Pönttökin uudistui uudella mustalla kannella. 



Nyt kun katselen ennen- ja jälkeen kuvia, niin mietin, että olipas siinä hommaa! Mutta kyllä se vaan kannatti. Vielä kun saisi uuden innostusvaihteen päälle myös kylppärin ehostuksen suhteen. Jotenkin se vaan jää tuonne liukuoven taakse kokonaan unholaan ;)



Mutta nyt taidan hivuttautua nukkumatin matkaan, ja nappaan mieheni unikaveriksi kainaloon :)

Heipsulivei!

Iida Emilia

33 kommenttia:

  1. Todella inspiroiva muutos ja upea lopputulos! :)

    VastaaPoista
  2. Mielellään kuviasi katselee <3

    VastaaPoista
  3. Vau! Todella upea muutos! :)

    VastaaPoista
  4. On se...se vaan on niin kaunis kaikkinensa <3

    VastaaPoista
  5. Kaunis vessa.....ihailen:) Kaakelimaali odottaa täälläkin testausta. Kokeilen sitä takan edustan laattoihin.

    VastaaPoista
  6. Eroa on kuin yöllä ja päivällä; siis ennen ja jälkeen -kuvilla!!!
    Ihanan kaunis lopputulos :)

    Aurinkoisia päiviä Minnukalta :)

    VastaaPoista
  7. Rauhallinen, puhdas, kotoisa ja turvallisen oloinen vessa :) sitähän vessalta kaivataan! todellakin vessassa tapahtui valtaisa muutos. Kaunis!

    VastaaPoista
  8. Vau! Pitäisiköhän meidänkin?

    VastaaPoista
  9. Kiitos taas näistäkin kuvista. Tosi upea muutos. Viimeksi kun ihastelin 1,5 viikkoa sitten kuviasi, singahdin sen jälkeen kodinterraan hakemaan valkoista maalia ja operoin meidän khh tilan. Mun oli tarkoitus laittaa tuo valkoinen verho pesukoneen eteen ja stailata muutenkin kivasti, mutta päädyimmekin juuri laittamaan kotimme myyntiin. Pysyin siis aika neutraalissa linjassa. Toivottavasti se ilmestyy nettiin tämän päivän aikana. Meillä onkin jo yksi kohde kiikarissa ja se tulee tarvitsemaan näitä loistavia vinkkejäsi :)Siellä meinaan on noita komeita ysärikaakeleita.

    Kiitokset taas näistä!

    VastaaPoista
  10. Uskomaton muutos, tuota ei kyllä samaksi tilaksi uskoisi! =)

    VastaaPoista
  11. Anonyymi23.52

    Aivan upea muutos ja tämä todistaa kyllä sen, että kaakelit voi todella maalata. Ja silloinkin lopputulos on raikas ja kaunis!

    VastaaPoista
  12. Todella hieno muutos! Olen joskus miettinyt itsekkin tuollaista maalausta. Onko lattia myös kaakelia vai jotain muuta? Ajattelin, että voisiko tuolla maalilla maalata myös kaakelit lattiassa... Ilmeisesti käytössä ovat maalaukset seinillä kestäneet hyvin?

    VastaaPoista
  13. Tykkaan!!!
    Kiva nahda naita ennen ja jalkeen-kuvia.Muutos on melkoinen...

    VastaaPoista
  14. Ihan hurja muutos, TYKKÄÄN!
    Me maalattiin kans keittiön välitilan kaakelit ja tyytyväisiä ollaan:)

    VastaaPoista
  15. Tosi kaunis vessa! :) Aina ei tarvitse tehdä hurjan kalliita remontteja saadakseen aikaiseksi jo tosi paljon näkyvää!

    VastaaPoista
  16. Tää on kyllä niin mainio muutos, ettei paremmasta väliä :) Kaikkine yksityiskohtineen niin kovin kaunis!

    VastaaPoista
  17. Tosi hieno muutos!! Meillä kans vessa remppa edessä. Kyllä se muutos kannattaa vaikka raskasta onki.

    VastaaPoista
  18. Kaunis! Kyllä oli sen kaiken vaivan arvoista :)

    VastaaPoista
  19. Onpa upea ja kaunis lopputulos :)!
    Meillä kun on toisen wc:n remppa meneillään, minua kiinnostaa tuo teidän allas ja kaunis hana, muistatko mitä/mistä ne on?
    Meillekin kaavaillaan tasoa, johon allas tulisi samantyylisesti mitä teillä :).

    VastaaPoista
  20. Mikä muutos! Lopputulos on kyllä todella kaunis.

    VastaaPoista
  21. Tuo ei kyllä voi olla kuunaan päivänä sama veski? Aivan mahtava!
    Itsekin olen kaakelimaalaillut ja se on kyllä hyvä keino kirkastaa vessat ja kylppärit.

    VastaaPoista
  22. Mahtava :) Löysin blogisi viikko sitten ja ihastuin niin täysin teidän keittiön maalauksesta että sunnuntaina marssitin ukkokullan maalikauppaan ja nyt pikkuhiljaa maalaillaan keittiön kaappeja valkoisiksi ♥ Minuakin kiinnostaa maalasitko myös vessan lattian kaakelit?

    VastaaPoista
  23. Kaunis kuin mikä! Meidän alakerran WC:ssä ja yläkerran kylpyhuoneessa on remontti tehty viimeksi 70-luvulla, voit kuvitella tyylin ;-) Alakerran WC on nyt uusittu, mutta kylpyhuone on vielä se karsea 70-luvun versio... Onnea teidän (mahdolliseen) kylppäriremppaan.

    t. Katja

    VastaaPoista
  24. Hellurei kaikille! Olipa ihana istahtaa koneelle kiireisen päivän jälkeen, ja lueskella ihanat kommenttinne! Kiitos ihan tuhannesti <3

    Vekarus: Hih, pitäisi varmaan ;)

    Molly: Lämpimät kiitokset, ja ihanaa että sait täältä maalauskuumeen mukaasi. Kävin jo ihastelemassa aikaansaannoksiasi <3
    Ja onnea kovasti asunnonmyyntiin!

    Hilu: Kiitos :) Itsekkin mietein samaa, mutta rautakaupassa olivat sitä mieltä että lattiassa maali ei kestä. Seinissä on pysynyt hyvin, ja pyyhkimään laatat pystyy, mutta hankausta ei suositella. Olen myös huomannut, että maalipintaan tulee herkästi naarmuja, jos jotain terävää osuu seinään, elikkä lattiaan en tosiaan suosittele. Itse jätin lattiaan vielä ( toistaiseksi) vanhat sinertävän harmaat laatat, kun ne ei olleet ihan pahimmasta päästä :)

    Maarit: Kiitokset kaimaseni :)Allas ostettiin Starkilta, ja hana on Ikeasta. Tsemppiä teidän veskiremonttiin! Tulee varmasti ihana!

    Sara: Voi kiitos! Ihana, että innostuit myös maalausprojektista! Mukavia talkoita teille.
    Vessasta en maalannut lattioita, vaikka ne eivät ihan lemppariväriäni olekkaan, mutta menettelevät :)

    Katja: Kiitokset :) Jaahas, teillä ollaan sitten retro-fiiliksissä. Tsemppilöitä remonttiin! :)

    VastaaPoista
  25. Kurkkimassa ihanaa blogia:)
    http://perintopesa73.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  26. Nätti mikä nätti! Minua kiinnosti myös miten kaakeleiden maalipinta on kestänyt käyttöä, mutta sainkin vastauksen jo kun lukasin vastauksesi muiden kommentteihin :)

    VastaaPoista
  27. Niin ihana tämä teidän veski <3

    VastaaPoista
  28. Olipas muutos :) Lopputulos todella onnistunut ja tunnelmallinen... nätit kuvat tyttärestäsi.. :)

    VastaaPoista
  29. Todella kaunis muutos! Mistä tuo sievä peili on löytynyt? Meillä rakennusprojekti käynnissä ja hankin jo etukäteen peilin, mutta nyt se on liian suuri tilaan :(. Pitäisi löytää uusi.

    VastaaPoista
  30. Paula: Kiitos :) Peili on Ikeasta. Sen voi sijoittaa pystyyn tai vaakaan. Tykkään kans! Harmi, kun teidän peili ei sopinutkaan. Toivottavasti löydätte kivan siihen tilalle :)

    VastaaPoista
  31. Anonyymi0.48

    Aivan ihana!! Ny lähti perspiraatio 80luvun siniseen vessaan,aikalailla samanlainen mitä teillä ennen muutosta.Tuon tapaista olen miettinyt, miten saisi edullisesti päivitettyä ilmettä! Vessa on pieni ja tasoratkaisu on kiva, mistä taso on ja miten olette laittaneet kiinni? :-)

    VastaaPoista
  32. Heippa anonyymi, ja kiitos kommentistasi :)

    Tason hankimme yhdeltä Hämeenlinnalaiselta ylijäämävarastolta. Olin ottanut tarkat mitat, ja siellä leikkasivat tason sopivaksi. Tason alle hankeimme myöskin tuolta ylijäämävarastolta kaapiston rungon ( ilman ovia ). Kaapin hyllyille olen laitellut pyyhkeitä.

    Eli taso ruuvattiin sen kaapiston päälle, ja putkimies kävi asentamassa altaan tuon tason päälle. Tai jos et tarvitse lisätilaa tason alle, niin varmaan myös tuollaisen pelkän levynkin saa kiinnitettyä seinään, ja verho vaan siihen eteen.

    Kannattaa kokeilla kaakelimaalia. Suosittelen :) Tsemppiä ja intoa uudistuksiin!

    VastaaPoista