maanantai 9. joulukuuta 2013

Terveiset jouluisesta Tukholmasta!


Voi kuulkaa, kuinka paljon minulla onkaan kerrottavaa! Reilu viikko sitten pakkasin laukkuni, ja lähdin etsimään kadonnutta joulumieltäni. Jätin hetkeksi kaiken kiireen taakse, ja karkasin ikimuistoiselle reissulle! Viime sunnuntaina kotiin palatessani, kapsäkkini oli täynnä jouluista fiilistä, naururyppyjä ja ihania muistoja, jotka olen nyt tallettanut albuumin kansien väliin, sekä sydämeni sopukoihin :)


Mukaan matkaan nappasin ihanat blogi-ystäväni: AllidaalianJonnan, Kiken, Anskun ja Niinan. Näiden samanhenkisten sielunsiskosten kanssa suunnittelimme jouluista retkeämme puolisen vuotta, ja lopulta tuo odotettu hetki koitti! Tapasimme toisemme Turun satamassa, josta myrskyä uhmaten seilasimme yli ulapan, kohti jouluista naapurimaatamme ja Tukholmaa! Rakastuin kaupunkiin aivan totaalisesti korviani myöten. Äärettömän kaunis, suuri ja siisti kaupunki täynnä nähtävää ja koettavaa.





Matkamme alkoi upouudella, tyylikkäällä Viking Gracella, jossa nautiskelimme seisovan pöydän notkuvista jouluherkuista samalla kuulumisia vaihdellen. Ilta kului kuin siivillä, ja aamulla olikin aikainen herätys tiedossa, joten painuimme vatsat täysinäisinä suoraan pehmoisiin pehkuihin, jossa aallot keinuttivat mukavasti uneen.







Varhain seuraavana aamuna laiva saapui Tukholman satamaan. Aamun hämärissä hurautimme bussilla heräilevään kaupunkiin, joka tuikki satumaisesti tuhansissa jouluvaloissaan. Kävimme kirjautumassa sisään Scandic Grand Centraliin, uuteen, moderniin ja viihtyisään hotelliimme. Täytyy todeta, että palvelu oli todella kohteliasta ja iloista. ( Niin hotellissa, kuin myös kaikkialla muuallakin Tukholmassa). 





Hotelli sijaitsi kätevästi aivan keskustassa: rautatieaseman, kauppojen ja nähtävyyksien ulottuvilla. Eipä tällainen pieni maalainen ole ennen näin hienossa hotskussa majoittunutkaan ;). Huoneet olivat tilavat, korkeatasoiset ja tyylikkäät. Upeuden kruunasi vielä tervetulotoivotus suklaisessa hedelmä-astiassa.



 Hotellin tukevassa sängyssä ja pehmoisissa peitteissä nukuin kuin tukki, ja kiireetön aamiainen maistui taivaalliselta. Täällä olisi voinut viipyä pidempäänkin :)




Jätettyämme matkalaukkumme hotelliin ja syötyämme maittavan aamiaisen, kirmasimme intoa puhkuen kohti Tukholman ihania sisustuskauppoja! Ja niitähän riitti. Kerrankin oli sellaista seuraa, että kukaan ei vinkunut vastaan ;). 



Silmä lepäsi toinen toistaan upeimmissa esillepanoissa ja joulukoristeluissa. Ihmettelemistä ja katseltavaa oli yllinkyllin. Ravasimme pää kolmantena jalkana suloisissa puodeissa, ja hienoissa kauppakeskuksissa. Välillä pistäydyimme ruokailemaan, tai kahvittelemaan sympaattisiin kuppiloihin.

Sinisen hetken tullen Tukholman mykistävät jouluvalot syttyivät täyteen loistoonsa. 




Kauppakeskusten asetelmat saivat hengen salpautumaan,
ja kas...olihan se joulupukkikin matkustellut tänne asti Korvatunturilta ;).






Uudesta kauppakeskuksesta Mood Galleriasta löysimme hauskan mehubaarin: Juiceverketin! 

Täällä oli todella panostettu sisustukseen, jonka yksityiskohdat olivat yhtä mehukkaita, kuin heidän terveelliset ja virkistävät juomansakkin. Tällaiseen en ole vielä Suomessa törmännyt! Tuoreista hedelmistä, marjoista ja inkivääristä komeat nuoret miehet puristelivat kädenkäänteessä herkkulliset mehut, joiden avulla jaksoi taas jatkaa shoppailukierrosta.








Ensimmäisen päivän jälkeen jalat olivat aivan poikki kaikesta kävelemisestä. Tyhjin käsin ei tarvinnut kenenkään kömpiä hotellille. Paljon ihania pieniä tuliaisia löytyi kotiinviemiseksi. Kävimme vielä pizzalla, ja kikattelimme väsyneinä päivän tapahtumille. Kuuman suihkun kautta kaaduttiin sänkyyn, eikä unta tarvinnut kauaa odotella!



Seuraava päivä toikin tullessaan aivan toisenlaisia elämyksiä.


Aamusella läksimme köröttelemään bussilla Djurgårdenin saarelle, jossa sijaitsee maailman ensimmäinen ulkoilmamuseo Skansen. Alueelta löytyy mm. eläintarha, huvipuisto, ruokapaikkoja, puistoja ja vanhanajan kaupunkikortteli. Ihan mielettömän upea paikka! Voin kyllä lämmöllä suositella kaikille :)

Museo-alueella esitellään Ruotsia eri aikakausina. Upeat vanhat puutalokorttelit kätkevät sisäänsä mm. vanhan postin, leipomon, apteekin, kahviloita, puusepän verstaita ym. vanhoja rakennuksia.
Jokainen talo on sisustettu ajan hengen mukaisesti, ja oppaat ovat pukeutuneet aikakaudelle tyypillisiin asuihin.




Näillä mukulakivikaduilla astellessa aika pysähtyi. Saattoi tuntea olevansa osana historian havinaa.





Vanhalla tori-aukealla pääsimme nauttimaan aidosta, jouluisesta maalaismarkkinatunnelmasta.
Taustalla naiskuoro lauleli heleästi joululauluja, ja pikkukojuissa myytiin kauniita käsitöitä, kransseja, sekä erilaisia antimia joulupöytään. Tunnelma oli kyllä kohdillaan :)
















Skanssen oli ehdottomasti yksi matkan kohokohtia. Todella ainutlaatuinen kohde, johon olisi ihana palata perheen kanssa kesällä uudelleen.


Museo-alueelta matkamme jatkui vielä kohti Tukholman vanhaa kaupunkia, ja joulumarkkinoita.


Ihmisvilinän keskellä ihastelimme kauniisti koristeltuja taloja, pikkuisia puoteja ja jouluisia kojuja. Ilmassa leijaili paahdetun mantelin tuoksu, ja kuppi kuumaa glögiä lämmitti kohmeisia sormia.



Kun päivä alkoi laskea iltaan, oli valitettavasti aika jättää hyvästit Tukholmalle.
Kahdessa päivässä ehdimme nähdä ja kokea paljon. 

Viikin line kuljetti meidät turvallisesti kotisatamaan ( koti-ikäväkin tuli jo hieman, sillä en ole koskaan aiemmin ollut näin pitkään poissa kotoa )




Voi kuinka lämmöllä muistelen ja vaalin tätä matkaa vielä pitkään :)

Kiitokset ihanille sisustus-siskoilleni mitä parhaimmasta matkaseurasta!

Erityiskiitokset myös:

Visit Swedenille ja Viking linelle yhteistyöstä!


Iida Emilia

10 kommenttia:

  1. Miten nyt onkaan niin monen blogissa matka-aiheisia postauksia, kamalaa matkakuumetta pukkaa :D Ihania kuvia sulla!

    VastaaPoista
  2. ♡♡ tosi kauniisti kirjoitit ja upeat kuvat!

    VastaaPoista
  3. Upeita kuvia ! Kiitos ihanasta matkaseurasta !

    VastaaPoista
  4. Oi teitä onnentyttösiä :) On teillä ollut mahtavan ihana reissu!

    VastaaPoista
  5. Aah jouluinen Tukholma on niin ihana <3 Tulee ihan koti-ikävä =/ Itse ollaan menossa kokeilemaan ennen joulua Grace!

    VastaaPoista
  6. Ihanat kuvat ja mitä ihanin matkaseura <3

    VastaaPoista
  7. Vaikuttaa ihanalta reissulta! Jouluinen Tukholma on kyllä ihan paras paikka :)

    VastaaPoista
  8. Oi mitä ihania kuvia! Mikä tunnelma! Kikkeltä jo kuulin, että teillä oli ollut mahtava reissu :)

    VastaaPoista
  9. Oi jospa oisin saanut olla muuukaaanaaa <3

    VastaaPoista
  10. Voi kiitokset teille. Kiva kun olitte tunnelmoinnissa mukana :)

    Tukholma on kyllä niin ihana <3

    VastaaPoista