maanantai 11. toukokuuta 2015

Vaatehuoneesta leikkikomeroksi

Laitetaanpas toinenkin värikkäämpi postaus tähän perään :)

Olisikohan se ollut joskus hiihtolomien aikaan, kun päätin vihdoin toteuttaa villin ideani: vaatehuoneesta tehtäisiin kuopukselle oma huone!

Ajatus lähti muhimaan jo aikoja sitten yksinkertaisesti siitä syystä, että saman lastenhuoneen jakavat sisarukset kinastelivat yhtenään milloin mistäkin. Toinen koski toisen tavaroihin ja sotki ja hukkasi...sitten oltiin tukkanuottasilla ja kiljuttiin kilpaa mamman kanssa!

Lisäksi olin kovin kypsynyt maailman epäkäytännöllisimpään vaatehuoneeseen, joka sijaitsi lastenhuoneen vieressä. Suurehkossa huoneessa säilytettiin lastenvaatteiden ja lelujen lisäksi
mm. välikausivaatteita, matkalaukkuja, lakanoita, valokuva-albumeita ym. sekalaista roinaa!
Tiedättehän kuinka helppoa on työntää tavaraa tuollaiseen kaappiin, jos ei muuta säilytyspaikkaa keksi ;)

Tuossa "kaapissa" leveyttä on n. 3m ja syvyyttä 1,30. Vaatehuoneen ovi aukenee suoraan lastenhuoneeseen. Takaseinustalla oli hyllyköt ja sivuseinillä tangot.  ( Harmi kun en löytänyt kuvia ennen muutosta ). Irtohyllyillä ei pysynyt vaatteet mitenkään järjestyksessä ja siivosin vaatehuonetta varmaan ainakin kerran kuussa tuskanhiki otsallani! Velipoikakin aina vitsaili kun soitteli, että taasko olet siellä kaapissa ;)


Kun remppa vihdoin lähti etenemään; tyhjensin kaapin kokonaan ja kävin tavarat yksitellen läpi. Paljon lähti roinaa kiertoon ja osalle löysin uudet säilytyspaikat. 

Sitten otin lekan ja vasaran käteeni ja paukutin sieluni kyllyydestä. Ah, sitä tunnetta kun pääsin vihdoin niistä pinttyneistä hyllynketaleista eroon! Säästin huoneessa ainoastaan tangot ja niiden yläpuolella olevat hyllyköt koska säilytystilaa kuitenkin tarvittiin.

Maalaushommathan tässä sitten antoivatkin odottaa itseään, kun en millään keksinyt kivaa ideaa seinille. Kirsikkapuutapettia meillä olisi vielä ollut hieman jäljellä, mutta jotenkin se tapetointi ei vaan innostanut.

Huone siis odotteli pari kuukautta puolivalmiina, jotta saisin maalaus/tapetointi-inspiksen, mutta tavarat olivat tuolloin jo kutakuinkin paikoillaan jotta nuorimmainen tytär pääsi leikkimään ikiomaan pikku komeroonsa. Ja olihan tyttö onnellinen :)


Ja vihdoin se ideakin sitten löytyi! Allidaalia  kamuseni oli maalannut lastenhuoneeseensa ihanat vinoruutuneliöt ja minähän nappasin heti tuon ajatuksen, ja pistin toteutuksen alle Allin neuvojen mukaisesti. Ensin maalasin seinät perusvalkoisella ja ruudukot piirtelin lyijykynällä pahvimuottia apuna käyttäen. Teippailujen jälkeen sudein ruudukot kertaalleen Country French- vanamon sävyllä. ( Luonnossa tuo vanamo-sävy on oikein kaunis hieman kanervan vaaleanpunertava ). 

Kuvassa näyttää myös siltä kuin neliöt olisivat aivan vinossa vaikkeivat mielestäni luonnossa sitä olekkaan. Toisaalta tein neliöt kyllä ihan silmämääräisesti mittaillen ilman vatupasseja joten voihan ne vinot ollakkin ;) Homma oli kyllä melkoinen, mutta lopputulos ilahduttaa!





Huonekalut ja muut tilpehöörit löytyivät omasta takaa. Ainoastaan tuo pieni vitriinikaappi ostettiin uutena Jyskistä. Kuopuksen toiveena huoneeseen oli oma sohva ja barbitalo, joten vitriinikaappiin tyttö järjesteli nukeilleen uuden talon ja vanhasta barbitalosta tehtiin sohva. Poistin jalat tuollaisesta vanhasta kaapistosta, jolloin siitä tuli niin matala että sen päälle voi istahtaa. Tyynyt tekevät istumisesta mukavampaa. Verhon taakse kaappiin kätkeytyy leluja.

Vaikkei huone ole suurensuuri, niin tämä ratkaisu toimi ainakin meillä hyvin. Siskosten välillä on taas sopu ja pienempikin neiti on oppinut pitämään tavaroitaan paremmin järjestyksessä. 



No jopas tulikin tekstiä ja asiaa! Toivottavasti saitte jotain tolkkua?

Mainiota maanantaita!
Iida Emilia


32 kommenttia:

  1. Tiedän kyllä kuinka helppoa on työntää roinaa tuollaiseen tilaan, teen sitä itsekkin koko ajan, mutta työnnän sitä roinaa kaikkialle mihin vaan mahtuukaappeihin.. :DD Tosi ihana huone tuli ja tuo tapetti on ihana ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhaa...sama harrastus mullakin. Siistit kaapit ovat haave vain ;)

      Ja kiitokset kehuista :) Noita on tosiaan tapetteinakin mutta itse koin helpommaksi maalata neliöt :)

      Poista
  2. Voi kuinka ihana pieni soppi!! <3 Nuo vinoneliöt on kyllä kivat, täytyy miettiä löytyiskö meiltä sopivaa seinänpätkää noille ;) Mukavaa viikkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heli! Kyllä ihan varmasti pieni seinänpätkä vinoneliöille löytyy ;)
      Hauskaa viikkoa sinnekkin!

      Poista
  3. Voi kuinka ihana pieni soppi!! <3 Nuo vinoneliöt on kyllä kivat, täytyy miettiä löytyiskö meiltä sopivaa seinänpätkää noille ;) Mukavaa viikkoa! <3

    VastaaPoista
  4. Voi miten kätsyä ja niin kovin herttaisen näköistä! :)

    VastaaPoista
  5. Onpa ihana leikkihuone ja kauniisti maalatut harlekiinikuviot, kyllä tuolla kelpaa leikkiä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! kyllä tyttö tuntuu huoneestaan tykkäävän :)

      Poista
  6. Voi miten suloinen huone! <3
    Siellä onkin hyvä leikkiä rauhassa! :)
    Ja hieno uusi seinä! <3

    Iloa maanantai-päivääsi! <3

    T: Emppu / Iloa & Unelmaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emppu :)

      Poistin muuten oven kokonaan tuosta huoneesta niin tulee avaramman oloista ja leikit voi levittää vähän pidemmällekkin.

      Aurinkoa päiviisi!

      Poista
  7. Voi tuota suloisuuden määrää! <3 Meilläkin on juuri menossa projekti; vieras/varastohuoneesta on tulossa tyttären huone. Täältä taidankin säädä kivoja ideoita. :) Mukavaa viikon alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Niina! :)
      Nappaa vaan ideat talteen. Kiva projekti teilläkin siellä menossa :)

      Poista
  8. Niin suloinen leikkikomero <3

    VastaaPoista
  9. Anonyymi8.54

    Voi miten söpö leikkikomero <3

    VastaaPoista
  10. Aivan ihana ja raikas kokonaisuus!

    VastaaPoista
  11. No onpas kerrassaan hurmaava ❤ Ja hyvä idea- meilläkin on vaatehuone tupaten täynnä kaikenlaista "tarpeellista" vaikka tosiasia on että 2/3 niistä voisi laittaa eteenpäin ja leikkitila olisi enemmän tarpeen :) Ehkä joskus vielä inspiraatio iskee niiden tavaroiden läpikäymiseen, siinä saattaa jokunen tunti vierähtää :D Kivaa viikkoa ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) No se tavardoiden läpikäyminen ja karsiminen olikin se suurin juttu, joka jarruttikin hommaan ryhtymistä liian pitkään, mutta kyllä vaan kannatti!

      Poista
  12. Olenkin jo vähän odotellut kuvia tästä prokkiksesta ;)On kyllä kertakaikkisen ihana leikkikomero ♥ Vinoruutuseinä on tosi kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HIh! Meillä Hämäläisillä nämä hommat aina kestää! ;) Vihdoin valmista kuitenkin ja tykätään myös lopputukloksesta :)

      Poista
  13. Voi miten suloinen <3 Kyllä tuolla kelpaa leikkiä :)

    VastaaPoista
  14. Samoin kuin kirjoitin Allidaalialle niin Super nöyrä kumarrus viitseliäisyydestä, musta ei kyllä ikinä olisi tuohon hommaan lyhyen pinnani kanssa! Mutta lopputulos onkin sitten mitä hellyttävin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitokset vaan kumarruksista! Mulle taas tuo maalaaminen on aina mieluisaa, mutta kieltämättä yhtään isompaan seinään en olis varmasti hommaa tehnyt ;)

      Poista
    2. Maalaaminen isolle pinta-alalle onkin tosi kivaa mutta mä en ikinä käytä maalarinteippiä kun en jaksa askarrella sitä suojaksi, käsivaralla mennään ja tulos sen mukaista.. =D

      Poista
  15. Anonyymi5.46

    Ompa tuo seinä kauniisti maalattu!
    Valoisaa viikkoa sulle ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja Allidaalialle tosiaan kaikki kunnia tästä ihanasta ideasta! :)

      Poista
  16. Tosi ihana idea ja valtavan kaunis toteutus ♡
    Sä osaat kyllä luoda sellaisen kotoisan ja rakkaudella-sisustetun fiiliksen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Eija kovasti <3 Olipas kauniisti sanottu :)

      Poista