perjantai 25. syyskuuta 2015

Pikkuisen pihajuttuja

Onpas ollut mukavan lämmintä syksyä nyt pitkään :)

Toisaalta jopa "harmittaa", että kesäkukat ne vaan yhä porskuttaa ja rehottaa, vaikka kädet syyhyäisi päästä jo syys-istustuksia laittelemaan. En kuitenkaan raaski kukkia poiskaan viskoa, kun yhä vaan ilman hoitoakin kukoistavat. Lannoitukset siis mitä ilmeisimmin auttoivat? Vai onko sää-olosuhteet  olleet vaan suotuisat tänä vuonna?

Joku ehkä muistaa vielä keväisen puutarha-intoiluni...
noh...voin kertoa, että intoa riitti tasan tuon uuden terassin verran ;). Niin ja ystävältä saadut perennat kyllä löysivät paikkansa pihasta ja alkoivat komeasti jopa kasvaakin. Muutoin into kyllä läsähti yhtä nopsaan kuin tulikin.

Innostustani ehkä hieman laimensi myös pienet pihani fanittajat, nimittäin 
ETANAT!!!

En tiedä mistä nuo limanuljaskat meille eksyivät, mutta voi pojat, että ne rouskittavat yrttejäni kilpaa kanssani. Lopulta kun eräänä kesäisenä aamuna hain basilikan lehtiä mausteeksi smoothien sekaan, ja olin lähellä survoa etanan sinne joukkoon ( enkä todella ollut valmis tuohon makuelämykseen ) niin päätin, että etanat voittivat tämän erän. Yrtit saivat jäädä siis uusien "ystävieni" evääksi, mutta ensi kesänä taisto tulee jatkumaan! (Ja kaikki etanoiden hävitykseen liittyvät vinkit otetaan ilomielin vastaan ).

Tässä kuitenkin joitain räpsyjä pihalta ennen syysräpellyksiä:



















Ihanaa kun on perjantai! Koti siivottu ja kohta kauppaan hakemaan jotain herkkuja viikonloppua varten. Mitähän sitä tänään syötäisiin? ( Ei ainakaan etanoita...heh )

Syksyistä viikonloppua!

Iida Emilia

12 kommenttia:

  1. Voi harmi, nuo etanat eivät kyllä ole kivoja vieraita...hankala poistaa! Meillä ei niitä ole ollut, mutta edellisen työpaikkani pihalla niitä oli ja lapset niitä kokosivat ämpäreihin.
    Ihanat kuvat olet ottanut puutarhastasi, joka on todella kaunis ja kukatkin vielä voivat hyvin!
    Ihanaa viikonloppua ja käyhä osallistumassa arvontaan blogissani!
    http://villejalupiineja.blogspot.fi/2015/09/green-gate-arvontaa.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Näitä vieraita en ole kyllä pihaani kutsunut ;) Nämä on vielä niitä kotelottomia (?) yksilöitä ja piiloutuvat päivisin johonkin, eli en edes näe niitä yleensä missään!? Keräily on siis hankalaa mutta pitää nyt ottaa selvää liekö jotain myrkkyä olemassa niille :/

      Ja kiitokset kehuista :) Ei tämä piha mikään hääppöinen ole mutta kelpaa.

      Ihanaa viikonloppua sinne myös ja kiitos arvontavinkkauksesta!

      Poista
  2. Mulla on sellainen muistikuva, että tuhka tmv hidastaisi etanoiden kulkua eivätkä pääsisi siitä yli. Googlaamalla voisi löytää hyviä keinoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo muuten, olen varmaan kuullut tuosta joskus itsekin, ja eräs tuttavani mainitsi että puutarha-myymälöissä myytäisiin jotain ainetta joka tuhoaa etanat, muttei ole muuten vaarallista kasveille tai ihmisille. Oli vaan kovin hinnakasta!

      Poista
  3. Ihana piha, muttei etanat :/ Meillä olikin kovin samanlaiset postaukset...viikon olen tätä väkerrellyt, mutta tänään sain eetteriin. Hassu sattuma. Mutta on se kiva, kun pihalla on nyt niin kaunista <3 Ihanaa viikonloppua Muruseni <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, niinpäs sattuikin postaukset samaan aikaan :). Itsekin olin nämä kuvat ottanut jo parisen viikkoa sitten mutten ehtinyt/jaksanut kirjoitella ennen tätä ;)
      Kyllä syksykin on valtavan kaunista aikaa ja ihanaa kun on ollut niin lämmintäkin :)
      Oikein hyvää viikonloppua sinnekin <3

      Poista
  4. Anonyymi9.41

    Nuo etanat on aika riesa :( Toivottavasti nujerratte ne :) Kauniita kuvia pihaltanne<3 Tykkään kovasti <3 Leppoisaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin! Ja juuri nyt kun vähän aloin pihahommista ylipäänsä innostua :D
      Ja kiitos nyt kovasti kehuista!
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  5. Hyi, olispa ollut kamalaa jos olisit survonut sen etanan joukkoon :D Vähän proteiiniksi ;D Meillä ei oo ikinä ollut etanoita, mutta eikös niihin auta kiehuva vesi? Raakaa touhua kyllä. Aivan ihania kuvia. Jäin vaan hämmästelemään noita kesäkukkien kukkimista, täällä Seinäjoella ei ainakaan mikään kuki ja sataa sataa vaan.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyh tosiaan :D. Olen kyllä kerran elämässäni syönyt ravintolassa etanoita valkosipuli/aurajuustokuorrutteella ja se oli kyllä itseasiassa hyvää, mutta tuohon aamu-smoothieen se ei kyllä mielestäni olisi sopinut ;). Herkut suoraan puutarhasta! Yök!

      Olen myös kuullut tuosta kiehuvasta vedestä, mutta jotenkin tuneen sääliä noita luontokappaleita kohtaan. Itse keräsin niitä maustepurkkiin ja suljin kannen, mutta joku sanoi että ne lisääntyy sielläkin, eli se kuuma vesi olisi päälle kaadettava! Itse en tosin useinkaan näe edes noita etanoita missään kun kaivautuvat päivisin maan alle. Yön aikana taitaakin sitten kuulua kunnon maiskutus puutarhassa kun kukkiani lähtevät ahmimaan :P

      Nuo kesäkukat ovat todella hämmästyttäneet itsenikin täällä etelän.seudulla kun vieläkin kukkivat!

      Mukavaa syksyä sulle :)

      Poista
  6. Kaunis pihamaa :)
    Täälläkin on kesä ja syksy ihanasti sekaisin.
    Kiitti seurasta viime kamureissussa. Hauskaa oli !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kamuseni :)
      Oikein intiaanikesä tästä sitten lopulta kai tulikin!
      Ihana reissu oli ja seuraavaa ootellaan jo innolla. Ehkä ehditään tavata tässä välissäkin <3

      Poista