sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Omenankukkia olkkarissa ja viikonlopun kuulumisia

Olen yrittänyt tehdä tätä postausta pitkin päivää; mutta koneemme jumittaa ihan kummallisesti! Älkää siis välittäkö jos teksti näyttää oudolta.Uusi yritys tässä siis vielä kertaalleen. Huomenna paluu arkeen ja voi olla että työnteko tuntuu levolta tämän viikon mittaisen työleirin jälkeen ;) Mutta tulihan kerrankin keskenjääneitä projekteja saatettua loppuun asti. Ja loman lopetushan olikin mitä mainioin, kun sain hurmaavan tutun blogiköörin tänne meille kyläilemään. Tapaamisemme antavat aina iloa ja energiaa pitkälle eteenpäin. Nauruterapiaa, sisustusideoita, makuhermojen kutkuttelua, maailmanparannusta: niistä on aina reissumme tehty. Tällä kertaa tapaaminen vielä huipentui siihen, että ruokaravintolassa ollessamme viereiseen pöytään asteli itse ELA!!! Siinä meinasi ruuat takertua mammoilla väärään kurkkuun ja nimmarit kävimme Elastiselta ruinaamassa. Instagramin puolella on tilanteesta todistusaineistoa :) Kertoilen reissustamme vielä lisää seuraavalla kerralla.

Veljeni pihasta luvallisesti napatut omenapuun oksat alkoivat kukkia kauniisti lauantain aikana. Ihan eivät ehtineet perjantaina aukaista nuppujaan blogiystävien käynnin kunniaksi, mutta nyt viikonlopun ajan olen näistä saanut nautiskella ja samalla olen ihastellut ystäviltä saamaani kaunista lahjapakkausta johon oli keräilty kaikenlaista ihanaa teenjuojan iloksi lempiväreissäni! Joskus tuli puheeksi, että keitän teeveden kattilassa koska vedenkeittimet ovat mielestäni turhia kapistuksia! Tästä kamuni olivatkin saaneet kivan idean ja nyt minulla on oikea kunnon teepannu :)







Keväistä viikon alkua! Iida Emilia

tiistai 21. huhtikuuta 2015

Kevätlomailua

Hiphurraa! Olen tämän viikon kevätlomalla :)


Vaikka hiihtolomalla harmitti, etten saanut lomailla lasten kanssa samaa aikaa, niin kyllä vaan tämä näinkin kelpaa. Mukavaa olla viikon ajan koululaisia vastassa kotosalla ja puuhastella rästiinjääneiden kotihommien parissa. Loma onkin tähän asti kulunut sujuvasti maalisuti kädessä ja saan piakkoin vaatehuoneprojektin valmiiksi. Ikkunanpesut ja keittiönkaappien siivoukset kuuluivat myös rästilistan kärkipäähän, mutta taitavat jäädä vieläkin roikkumaan. 

On tässä  kuitenkin muutakin mukavaa touhua lomalle kuin vain pelkkää rätin heiluttelua. Eilen aamusta tein ystäväni kanssa pitkän aurinkoisen kävelylenkin kuulumisia vaihdellen ja iltasella kävin vielä syömässä parin ihanan ystäväni kera. Tänään pääsemme myös ihastelemaan lapsosten tanssiesityksiä kevätjuhlan merkeissä.

Loppuviikosta koittaakin sitten odotettu hetki, kun rakkaat blogisiskoni tulevat meille kylään. Iik!
( Tässä ehkä yksi hyvä syy, miksi vaatehuoneprojekti alkoi saada uutta tuulta siipiensä alle ).
Olemme tosiaan kiertäneet nyt jokaisen kotikaupungissa ja ihastelleet kunkin kotia livenä ja nyt kierros päättyy tänne meidän matalaan majaamme. Voitte siis varmaan kuvitella, että pieni paniikinpoikanen leijuu ilmassa kun saan tänne nämä arvovaltaiset vieraat :) Hih!



Nämä kuvat on otettu joskus pääsiäisen jälkeen. (Siellä ne raeruohotkin vielä rehottavat).
Kaivelin tuon kattohärpäketelineen takaisin tänne keittiöön. Välillä se käväisi mökilläkin muttei löytänyt sieltä paikkaansa. Tähän se sopii ihan mukavasti, vaikka jossain vaiheessa ajttelin, että tuossa nurkassa on aivan liikaa tavaraa.


Mutta nyt painelen takaisin kaappiin, enkä tule sieltä ulos ennenkuin on valmista.


Touhukasta päivää!

Iida Emilia

tiistai 14. huhtikuuta 2015

Koululaisten työpiste


Minä täällä yön pimeinä tunteina vielä hiippailen pystyssä muun perheen jo tuhistessa tyytyväisenä pedeissään. En yhtään väheksy kunnon yöunia, mutta tänään ei vaan yhtään nukuta! Niinpä esittelen teille tässä "joutessani" lastenhuoneen toista seinustaa, josta löytyy koululaisten työpiste.

Täytyy myöntää, että huonekalujen siirtelyn jälkeen innostuin hieman liikaa tästä työtilan stailauksesta eli lopullinen versio tämä ei tule olemaan. Hieman pehmeyttä ja hempeyttä lisäilen tänne vielä, sillä tällaisena työnurkkaus ei oikein istu lastenhuoneen muuhun sisustukseen.
( Lamppukin on vain lainassa makkarista ).

Kuvat oli kuitenkin pakko napata, sillä haluaisin tämän tyylisen työpisteen itselleni. Ainut ongelma on vaan se, että tilaa kodissamme sellaiselle ei yksinkertaisesti ole! Paikkaa, jossa tärkeät paperit ja laskut olisi nätisti niputettuna ja askartelutarpeet oijottuna. Kaikki selkeästi yhdessä paikassa. Se olisi kiva.

No mutta...lastenhuoneesta löytyy nyt ainakin mukava työpiste, jossa kaikki tärkeät jutut ovat käden ulottuvilla ja tänne mahtuu itseasiassa hyvin ne askartelutarpeetkin. Tälle seinälle tapettia ei enää riittänyt, mutta maalasin seinän tapetin pohjaväriin sointuvalla sävyllä. 




Vaatekaapin kylkeen liitutaululle piirrusteltiin lukkari ja näteimmät askartelupaperit 
sekä lahjapaperit oli kiva jättää esille.

Sellaista tällä kertaa. Nyt alkaakin haukottaa siihen malliin, että taidanpa minäkin kömpiä 
lämpöisen peiton alle kuorsaamaan.

Hymyjä sinne!

Iituli

maanantai 13. huhtikuuta 2015

Pukeutumisnurkkaus

Oi kun olikin ihanan keväinen ja lämmin viikonloppu!
Saimme lauantaina tyttäremme kummiperheen kylään ja ulkona terassilla tarkeni syödä ja istuskella pitkälle iltaan asti. Itselläni viikonloppu jatkuu vielä maanantaivapaan merkeissä. Hetki oma aikaa ja rauhaa. Ilma viileni hieman arjen myötä, mutta näinhän se kevät aina keikkuen tulevi.

Palaan vielä muutamin kuvin tuonne lastenhuoneeseen, jonne virittelimme varhaisteinillemme oman pienen pukeutumisnurkkauksen. Tämän tyylisiä olin nähnyt Pinterestissä, ja johonkin halusin tätä ideaa testata. Lastenhuoneeseen jäikin sopivasti kiva ilmava nurkkaus kalusteiden siirtelyn jälkeen, joten kiinnitimme kattoon pari koukkua ja niistä oksatangon roikkumaan. Muutama siistimpi kolttu tangolle ja siinähän se hauska sisustuselementti olikin. Neiti 12-v tykkäsi tästä kovasti.



Lipaston laatikoista löytyy mm. koruja, hajuvesiä, huulirasvoja ja hiuspompuloita.
Hatturasioihin piiloutui sensijaan kymmeniä kynsilakkoja ym. koristehärpäkeitä.
Paperibox-kassiin sulloin roolivaatteita, joita pienempi tytär käyttää vielä usein leikeissään.


Myös lemppari-juhlakengät (ensimmäiset korolliset sellaiset) pääsivät esille tuolin karmille.
Ja nuo leikkirillithän oli aivan pakko aikanaan saada ;)



 Mutta nyt taidan singhtaa kotiaskareiden pariin ja yksi maalipoisto-urakkakin on vielä kesken, joten 

Toimeliasta viikkoa teillekin!

Iida Emilia

perjantai 10. huhtikuuta 2015

Koululaisten valtakuntaa ja Hämäläistä hitautta

No niin, nyt näitä lupaamiani lastenhuonekuvia hieman. En olekaan saanut kuvailtua kunnolla rempan jälkeen kun aina tuntuu olevan jotain kesken. Vieläkin listoja puuttuu, sillä haaveilen kokonaan uusista leveämmistä listoista enkä millään haluaisi laittaa niitä vanhoja pyökinvärisiä tänne takaisin. Ainakin ne pitäisi saada maalattua. 

Mutta tuo kirsikkapuu-tapetti on kyllä ihana! (Kuva ei anna sille parasta oikeutta). Tapetti toi huoneeseen juuri toivottua tunnelmaa. Se on mukavan hempeä ja tyttömäinen. Ja vaikka siinä onkin kuvioita niin se ei ole ollenkaan sekava, eikä hyppää silmille. Sopii myös ihanasti kaveriksi vanhoille huonekaluille, jotka ovat kaikki löytyneet kirppiksiltä tai tori.fi:stä.

Huoneen muut sävyt lähtivät muotoutumaan tapetin pohjalta, eli tyttösten valtakuntaa värittävät nyt valkoisen lisäksi beige ja hempeä kanervanpunainen. Uudet verhot ja päiväpeiton tyynyineen löysin suosikkipaikastani Metsäpellon puodilta . Taitava ystäväni virkkasi vielä ihanat pitsimatot lattioille.  Ja neideistä kuvatut enkelitaulutkin löysivät paikkansa sängyn yläpuolelta.



Nämä ensimmäiset kuvat ovat nyt nukkumanurkkauksen suunnalta.
Jouduimme jo vaihtamaan täällä järjestystäkin, sillä nämä meidän "pikku enkelimme" tekivät tässä taannoin hieman tihutöitä uudelle tapetilleen!!! Juuri kun olin huokaissut helpotuksesta makuuhuoneen seinän öljysotamaalausten jälkeen, että onneksi tapetti sentään sai jäädä rauhaan...
niin eikös eräänä kauniina iltana tenavien riehumisleikkien tuloksena seinään ilmestynyt REIKÄ!
Siis kantapään kokoinen reikä! 

Joko seinämme ovat erittäin heikkoa tekoa tai esikoistyttäremme täyttä rautaa, mutta näin se vaan kuperkeikan jälkeen jalka mosahti "seinästä" läpi. No onneksi ketään ei sattunut ja reikä saatiin lipaston taakse piiloon. ( Tokihan olisi voinut irroittaa vuodan seinästä ja paklata reijän ja tapetoida uudelleen...mutta ehkä sitten myöhemmin ;)


Tykkään itseasiassa tästä järjestyksestä melkeinpä enemmän kuin edellisestä. Eli ihan hyvä kun muokattiin seinää vähän uuteen uskoon. Seuraavaksi minun pitäisikin sitten hyökätä sen vaatehuoneprojektin kimppuun. Jos joku vielä muistaa ajatukseni pienestä leikkinurkkauksesta entisessä vaatehuoneessa, niin kyllä se homma edistyy...hitaasti tosin, mutta ehkä sieltäkin tämän vuoden puolella kuvia vielä saadaan. Hiljaa hyvä tulee :)


Hitaudesta puheenollen:

Sain kutsun Slow blogit-ryhmään, joka yhdistää Hämäläisiä blogisteja.
Itse en paljasjalkainen hämäläinen ole, mutta hyvin olen hitaamman elämäntyylin

 omaksunut Hämeessä jo reilut 20 vuotta asuneena. 
Mukava löytää tämän kautta uusia mielenkiintoisia blogeja!
Voit käydä kurkkaamassa fb-sivustoa täältä :



Rauhaisaa ja
 aurinkoista viikonloppua kaikille!

Iida Emilia

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pääsiäiskatsausta- ja kattausta

Mukavaa pääsiäismaanantaita!

Voi kuinka onkaan rentoutunut ja hyvä mieli. Niin leppoisa pääsiäinen ollut kaikinpuolin. Lapset ovat jo tervehtyneet ja omakin alkava flunssanpoikanen on pysynyt kurissa. Eilen pääsimme käymään pääsiäisaterialla mummilassa ja tapasimme lasten serkkuja samalla pitkästä aikaa. Kävimme myös ulkoilemassa aulangolla. Aurinkokin alkoi ihanasti paistella kuin muistuttaakseen pääsiäisen ilosanomasta.


Pyhien aikana on siis vain otettu rennosti ja nautittu tietenkin hyvästä ruuasta, juomasta sekä jälkkäreistä. Pöydän kattaukseenkin tuli panostettua hieman paremmin.



Tämän vuoden kattaus oli hyvin yksinkertainen ja luonnonläheinen.
Rouheat pellavaliinat sopivat lankkupöydän kaveriksi. ( Ja kyllä minä ne liinat silitinkin vaikkei siltä näytäkkään ;)

Beiget kangas-servetit, pajunoksia, pääsiäismunia ja kynttilöitä
. Näistä syntyi pääsiäis-ajan kattaus Pilvenhattaran malliin.



Jälkkärisuklaat löysivät pesän kahvikupeista.



Lauantai-illan ruokana maistuivat uuniperunat mehukkaan lihan ja raikkaan salaatin kera.
Ruokajuomaksi meille aikuisille avattiin Insieme luomupunaviini, jonka tarjosi The wine People viinitalo. Itse pidän todella paljon punaviineistä hyvän ruuan seurana, mutta yleensä saan valitettavasti jo pienestä lasillisesta järkyttävän päänsäryn. Olin kuitenkin kuullut, että luomuviineistä näitä oireita ei välttämättä tulisi. Tämän maukkaan ja jollain tavalla raikkaan pirskahtelevan ( huom. en ole viiniasiantuntija ;) sulfiitittoman Sisilian tervehdyksen jälkeen voin todeta, että päänsärkyä ei kuulunut eikä näkynyt parinkaan lasillisen jälkeen. Voin siis sittenkin silloin tällöin nauttia lasillisen

hyvää punaviiniä!


 Kahvihetkiä maukastamaan leivoimme vielä sitruunaista persikkarahka-kakkua.




Toivottavasti muidenkin pääsiäinen on sujunut mukavissa merkeissä.
Tästä jaksaa taas aloittaa arjen tohinat ja nyt pitäisi omat työkiireetkin vähän helpottaa:

Halauksin:

Iida Emilia



lauantai 4. huhtikuuta 2015

Pääsiäisterveiset


Heippatirallaa!

Enhän minä ehtinytkään niitä lastenhuonekuvia vielä laitella, kun pääsiäistä edeltävät pari viikkoa  olivat niin hirmuisen kiireisiä. Työpäivät venyivät ja paukkuivat. Pomo oli lomilla ja yritin parhaani mukaan pitää puljua yksin pystyssä. Lapset sairastuivat vuoronperään siihen samaan syssyyn, mutta onneksi isäntä kykeni jäämään hoivahenkilöksi kotiin. Pyykkivuoret kasvoivat ja villakoirat valloittivat linnakkeemme. Pääsiäistouhut jäivät siinä hötäkässä häviölle. Pitkäperjantain vapaa taittuikin pyykkituvalla ja imurinvarressa.

Kylläpä tuntui, että tämä pieni pääsiäisloma rantautui oikein sopivaan saumaan.
Ihana vaan olla! Harmiksemme jouduimme siirtämään eilisen päivän kummien vierailun kuumeen takia ja tänään jää serkkutytön synttärit väliin. Omaankin kurkkuun tuntuu nyt joku pöpö parkkeeranneen. Viimevuoden sairastelemattomuus otettu tuplaten takaisin.

 Mutta nyt levätään ja nautitaan rauhasta.
Koko perhe koossa :)



Pääsiäistunnelmaa luovat lasten askartelut ja keväiset sipulikukinnot.
Rairuohot ovat vasta alkaneet itämään, eli eiköhän ne kukoista komiasti sitten pääsiäisen jälkeen ;)


Piakkoin laittelen niitä lastenhuonekuviakin, mutta nautiskellaan nyt ensin pääsiäisen fiiliksistä.

Iloa ja valoa. Leppoisia pyhiä!

Iida Emilia