tiistai 29. syyskuuta 2015

Reissulöytöjä ja remppakuumetta

Hiphei!

Tulin vaan äkkiä näyttämään teille reissu-ostokseni, vaikka ne eivät todellakaan olleet suurensuuret.
Oikein hämmästelin itsekin kotona matkan jälkeen, että tässäkö nämä ostokseni nyt sitten olivat!?
Huomaan, että alan olla todella harkitsevainen kaiken pikkutavaran shoppailemisessa, ja sehän on itseasiassa ihan hyvä asia se ;)

Juuri ennen reissua sain nimittäin tyhjennettyä kaappejani kirpparille, ja siitä seurasi jotenkin niin vapautunut ja hyvä fiilis, että nyt ei haluaisi heti kaappien pursuilevan. Huomaan, että yritän peitellä kotini epäkohtia kaikella tavaramäärällä, mutta toisaalta olen kyllä myös harakka, joka rakastaa kaikkea kaunista. Ei minusta minimalistia tule varmasti ikinä, mutta jotain selkeyttä kaipaan toisinaan kuitenkin.

Ihan ensinnä kotimme kaipaisi kyllä kunnon täysremppaa! Tekisi mieli räjäyttää kaikki uuteen uskoon: lattiaa, listoja ja ovia myöten. Tuntuu, ettei täältä saa kunnon kuviakaan enää kun jotenkin  ahdistaa nuo puitteet.  Talokuumekin nostelee taas kovasti päätään. Huoh! Ehkä ensivuonna!

No mutta...palataanpa niihin reissulöytöihin.
Nyt kun remontti ei ihan heti ole alkamassa, niin uutta ilmettä ja piristystä keittiöön antavat tavaroiden uudelleen järjestely ja pikkulöydöt. Esim. tuo Sisustus Satiinista ostamani vaaka on todella kaunis ja lisäksi käytännöllinen. Pari Green Gaten latteakin kotiutin Annivalista. Nuo punaharmaa-raidalliset sopivat kivasti sekä punaisten astioiden seuraksi, että noiden harmaiden lattejen kaveriksi. Annivalista ostin myös ( jo joulua ajatellen ) harmaita ja punaisia paperipussukoita.














Pari löytöä tein Nostalgiasta myös, mutta niistä lisää myöhemmin.
Tulipas jo aavistuksen jouluinen fiilis kuvista. Mutta sopiihan tuo punainen hyvin syksyynkin.

Tarmokasta tiistaita!

Iida Emilia

perjantai 25. syyskuuta 2015

Pikkuisen pihajuttuja

Onpas ollut mukavan lämmintä syksyä nyt pitkään :)

Toisaalta jopa "harmittaa", että kesäkukat ne vaan yhä porskuttaa ja rehottaa, vaikka kädet syyhyäisi päästä jo syys-istustuksia laittelemaan. En kuitenkaan raaski kukkia poiskaan viskoa, kun yhä vaan ilman hoitoakin kukoistavat. Lannoitukset siis mitä ilmeisimmin auttoivat? Vai onko sää-olosuhteet  olleet vaan suotuisat tänä vuonna?

Joku ehkä muistaa vielä keväisen puutarha-intoiluni...
noh...voin kertoa, että intoa riitti tasan tuon uuden terassin verran ;). Niin ja ystävältä saadut perennat kyllä löysivät paikkansa pihasta ja alkoivat komeasti jopa kasvaakin. Muutoin into kyllä läsähti yhtä nopsaan kuin tulikin.

Innostustani ehkä hieman laimensi myös pienet pihani fanittajat, nimittäin 
ETANAT!!!

En tiedä mistä nuo limanuljaskat meille eksyivät, mutta voi pojat, että ne rouskittavat yrttejäni kilpaa kanssani. Lopulta kun eräänä kesäisenä aamuna hain basilikan lehtiä mausteeksi smoothien sekaan, ja olin lähellä survoa etanan sinne joukkoon ( enkä todella ollut valmis tuohon makuelämykseen ) niin päätin, että etanat voittivat tämän erän. Yrtit saivat jäädä siis uusien "ystävieni" evääksi, mutta ensi kesänä taisto tulee jatkumaan! (Ja kaikki etanoiden hävitykseen liittyvät vinkit otetaan ilomielin vastaan ).

Tässä kuitenkin joitain räpsyjä pihalta ennen syysräpellyksiä:



















Ihanaa kun on perjantai! Koti siivottu ja kohta kauppaan hakemaan jotain herkkuja viikonloppua varten. Mitähän sitä tänään syötäisiin? ( Ei ainakaan etanoita...heh )

Syksyistä viikonloppua!

Iida Emilia

tiistai 22. syyskuuta 2015

Jyväskylän jyväsiä sisustajalle

Voi miten mahtava viikonloppu takana!

Jo perinteiseksi muodostuneeseen tapaan kokoonnuimme jälleen sisustus-siskosten porukalla yhteen, ja tällä kertaa suuntasimme kohti Jyväskylää. Tämä keski-suomessa sijaitseva kaupunki oli meille jokaiselle sopivan matkan päässä, ja muutamalle tuttu paikka jo entuudestaan. Näin sisustajan silmin kohteemme oli oikein antoisa, ja siksi haluan teillekin jakaa näitä herkullisia tiedonjyviä :). 

Vaikka reissumme alku olikin jännitystä täynnä ( bussit eivät kulkeneet lakkojen takia, eikä myrskyisät sääennusteet näyttäneet järin houkuttelevilta ) niin kaikki sujui kuitenkin lopulta upeasti. Aina joitain kommelluksiakin mukaan mahtuu, mutta tylsää ei ole varmasti.

Kivoja kohtaamisia, kauniita sisustuspuoteja, herkkuruokia, naurun remakkaa ja maailman parannusta yömyöhälle...niistä on meidän reissut tehty :)


Aamuvarhaisen ajomatkan ja lounaan jälkeen otimme suunnaksi Muuramen, sekä siellä sijaitsevan
Tähän suloiseen puotiin pääsyä olin odottanut kovasti, ja odotukseni todella palkittiin!
Annivalin hyllyt notkuivat mm. Green Gaten, Mailegin, Riviera Maisonin ja Tafelgutin ihanuuksia.
Ystävällinen henkilökunta toivotteli meidät tervetulleeksi, ja ostosten lomassa hörpeimme päiväkahvit kera pienten herkullisten suupalojen.

Viihdyimme täällä ihastellen niin pitkään, että myyjättäretkin varmaan pelästyivät, notta lähteeköhän nuo täältä enää ollenkaan ;). Olisin voinut tyhjentää puolet hyllyistä, mutta pidin kuitenkin järjen äänen päässäni ja muistelin, ettei keittiössämme taida olla tilaa ihan kaikille GG:n kuoseille. Niinpä tyydyin valikoimaan muutaman punaisen laten tuleviin joulukattauksiin.

Vinkkaus muuten tähtifaneille, että tällä hetkellä kaikki tähtituotteet Annivalissa -20%













Näiden ihanuuksien ääreltä ajelimme onnellisina takaisin Jyväskylän keskustaan. Matkan varrella ihastelimme mm. kauniisti hoidettuja puistoalueita.


Seuraavaksi olikin vuoro tutustua keskustassa sijaitsevaan  

Sisustus Satiiniin

Tämä kahdessa kerroksessa toimiva kaunis puoti oli todella mukava uusi tuttavuus, jonne upeasti sisustetut näyteikkunat houkuttelivat sisään. Erittäin ammattitaitoinen ja iloinen palvelu jätti jokaiselle meistä mukavan mielen.

Täälläkin saimme hörpätä ostosten lomassa mehua ja pistää suut suklaalla makiaksi.

Myös pienet lahjat saimme kotiinviemisiksi. Ja löytyihän täältä vaikka mitä kivaa muutoinkin. Runsaat valikoimat mm. RM:ää, Lexingtonia, Svaneforssia, hieman myös Green gatea, sekä erivärisiä palloja valosarjoihin laitettavaksi.

Myyjätär kertoi, että tällä viikolla liike laajenee viereiseen liiketilaan ja valikoima kasvaa sen myötä. Esim. tapetteja ja puulattioita oli tulossa lähiaikoina myyntiin.














Sisustus Satiinin läheltä, samalta kadulta, löysimme todella sympaattisen kahvilan, jota emme voineet ohittaa vaikka herkkuja jo olimmekin pitkin päivää mättäneet ;)


Tämän kahvila Wilhelmiinan idyllinen sisustus, sekä mielettömän mahtavat kakkuvalikoimat kannattaa käydä kurkkaamassa. Nam!








Maukkaan kahvihetken jälkeen tepastelimme kävelykadulle, kolmikulman ostoskeskukseen, jossa pysäköimme itsemme   Sisustus Nostalgian  kohdalle.

Täällä erittäin avarassa ja tilavassa liikkeessä oli paljon erilaista maalaisromanttista sisustustavaraa, joka sai meidät huokailemaan ihastuksesta. Valikoimiin kuului mm. Krasilnikoff, IB- Laursen, Hannas, Bukowski, Miljögården, Jean d`Art Livingin maalit ym, ym...

Kaikki tuotteet oli laitettu esille kauniisti ja hyvällä maulla, vaikka myyjätär kertoikin, että kaikki oli vielä liikkeessä "sekaisin", kun syksyn uutta tuli kokoajan lisää ja vanhoja juttuja myytiinkin siksi pois -20% hintaan. 

Itse ihastelin erityisesti nostalgisia, valkoisia pienkalusteita, suloisia kaapistoja, hyllykköjä ja lokerikkoja, joita myymälässä oli tarjolla runsain mitoin.














Nostalgisten tunnelmien jälkeen ehdimme vielä kierrokselle hieman sivummalla sijaitsevaan Pieneen Kamariin, joka nimensä mukaisesti oli erittäin pieni, mutta sitäkin suloisempi! 
Myös ihana askarteliike Harjun paperi ansaitsee oman mainintansa.

..................

Kun shoppailukierroksen jälkeen raahauduimme väsyneinä yöpaikkaamme:

Sokos Hotel Alexandraan


siellä olikin meitä mukava yllätys vastassa. Pullo kuohuvaa ja pientä purtavaa :)



Tyylikäs hotellimme sijaitsi aivan keskustan sykkeessä ja rautatieaseman vieressä, joten kulku oli erittäin helppoa. Mukava asiakaspalvelu, pehmoiset patjat ja runsas aamiainen takasivat miellyttävän hotellikokemuksen.




Pienen lepo- ja siistiytymishetken jälkeen kävimme illastamassa pitkän kaavan mukaan hotellin Jalo-ravintolassa, ja loppuillan kohokohtana vietimme jälleen pyjamabileitä hotellihuoneessa sokerihumalassa kikatellen.

Seuraavan päivän valjetessa teimme vielä kierrokset Jyväskylän kirppareilla, ja lounaan jälkeen lähdimme ajelemaan takaisin kotiin päin. Aika ei valitettavasti riittänyt enää Sateenkaaren taa eikä Vitikkalan kartanoon, jotka olisivat olleet myös varmasti ihanat paikat tutustua.



Tämä hotellin yksi seinällä oleva mietilause onkin hyvä lisä tähän loppuun.


Muistakaahan tekin pitää huolta itsestänne ja tehdä asioita joista itse nautitte.

Nämä pienet irtiotot ystävien kanssa antavat kovasti voimia ja iloa arjen keskelle!

Ihanaa viikon jatkoa!

Iida Emilia

-Yhteistyöpostaus-

torstai 17. syyskuuta 2015

Omppusia

Voi että kuulkaa! Niin ne synttärit meni vilisten ohi, etten ehtinyt kaivella kameraa esiin ollenkaan. 
( Tai ne muutamat hätäiset räpsyt eivät ainakaan kestäneet päivänvaloa, joten pahoittelut jos joku vielä odotteli lisämateriaalia vintage-kekkereiltä ;). Juhlat sujuivat kuitenkin oikein mukavasti kakkupapereista tehtyjen viirinauhojen alla, ja auringonsäteiden lämmittäessä tunnelmaa kattoon asti. 

Nyt on sitten vähäksi aikaa tässä perheessä juhlakiintiö täynnä. Ehkä pikkujouluja sitten seuraavaksi :)

Mutta nyt on aika nauttia syksystä ja sen tarjoamasta sadosta!
Vaikka omasta pihasta ei omenoita herukkaan, niin onneksi noita punaposkia voi poimia kaupan hyllyiltäkin. Edelleen kyllä unelmoin siitä, että jonain päivänä meillä olisi edes pari pientä omppupuuta. Voisihan niitä istuttaa rivitalon pihaankin.

Vaarin ompputarhasta riittää kuitenkin näitä herkkuja muillekin, ja joka syksyinen omenakauraherkku saa koko perheen suut messingille.













Rauhallinen kotiviikonloppu saa muuten vieläkin odottaa, sillä viikonlopulle on tiedossa 
terapiareissua ihanaisten blogisiskosten seurassa :). Pientä jännitysmomenttia matkaan aiheuttaa syysmyrskyn lisäksi lakkoileva Suomi, joten katsotaan jääkö meidän shoppailut laihanlaisiksi. Pääasia kuitenkin, että saa tavata ystäviä!

Nyt työt kutsuu....

Halit!

Iida Emilia


torstai 10. syyskuuta 2015

Ripaus kultaa ja pitsiä vintage-synttäreillä

Juhlahumut jatkuvat täällä yhä.  Kolmatta viikonloppua putkeen!
( Jaksaa, jaksaa ;)! 

Kuopuksemme synttäreitä juhlittiin viimeviikonloppuna kavereiden voimin, ja tulevan viikonlopun aikana saamme vielä sukua kotiimme kahvittemaan. Innostuin myös tähän samaan hässäkkään varaamaan itselleni kirppispöydän, ja oman mausteensa soppaan lisäsi vielä pikkuiset kääpiöhamsterimme, jotka päättivät viime lauantaina kesken kiireisimmän synttärivalmistelun järjestää kunnon nyrkkeilymatsin, jossa jouduin toimimaan erotuomarina! 
Ennen niin erottamattomat kaverukset saivat toisistaan yhtäkkiä tarpeekseen, ja paniikissa etsein väliaikais-asunnoksi toiselle pahvilaatikon. Onneksi vielä saman päivän aikana löysimme netin kautta häkin, sattumalta melkein naapuristamme. Nyt hamsteri-siskokset jatkavat eloaan tyytyväisesti erakkoina omissa häkeissään ja tappelussa saadut haavatkin paranivat nopeaan. 

Loppujen lopuksi kaikki sujui siis hyvin, ja me isännän kanssa karkasimme viime lauantain iltana kaikkea hälinää pakoon mökille hääpäivän viettoon. Kiitokset äidilleni, joka itse ehdotti, että voisi tulla tyttöjä hoitamaan :) 

Mutta palataanpa takaisin aiheeseen...eli yhdeksänvuotiaan lilliputtimme synttäriteemaan... Tällä kertaa tyttärelläni ei ollut minkäänlaista tiettyä teema-toivetta, eikä liioin väritoiveitakaan kekkereiden suhteen. Hetken jo mietein, että tarvitseeko niitä koristeita oikeastaan ollakkaan!? Pääsisi ainakin jossakin asiassa helpommalla. Mutta niin vain ruokakauppareissulta tarttui käteen kauniit kultaiset servetit ja kakkupapereita...ja siitähän se idea ryöpsähti valloilleen. 

Askartelukaupasta lisäksi hieman silkkipaperia, paperipussukoita, pieniä pitsipapereita.
Pienellä vaivalla nättiä vintage-tyyliin :)










Mutta nyt hippulat vinkumaan! Matot ulos ja siivous käyntiin. Leipomuksetkin ihan vaiheessa.
Nämä kemut kun vielä saadaan kunnialla ohitse, niin kyllä osaa taas rauhallisia koti-viikonloppuja tämän jälkeen arvostaa ;)

Perjantai-terkuin:

Iida Emilia

tiistai 1. syyskuuta 2015

Tervetuloa syksy!

Syyskuun ensimmäinen päivä! Päivä johon mahtuu paljon rakkaita ja tärkeitä muistoja. Mieheni kanssa astelimme alttarille tasan 14 vuotta sitten. Juhlimme tänään siis norsunluu-hääpäiväämme. Rakkaus väreilee yhä vahvana ja siitä olen joka päivä kiitollinen. 

Kiitollinen olen myös lahjapakkauksestamme, jota lähdimme yhdeksän vuotta sitten kesken hääpäivän ravintola-illallisen noutamaan. Tuo pieni, punainen, rääkyvä kolmikiloinen paketti syntyi syyskuun toisen päivän puolella ja on nyt jo reipas kolmasluokkalainen :)

Syyskuu on tunteita täynnä ja ehdottomasti vuoden paras kuukausi muutoinkin. Rakastan sen värejä, tuoksuja, raikkautta ja juuri sopivaa valon ja hämärän leikkiä. 

Olohuoneessa innostuinkin näin vapaapäivän kunniaksi kuvailemaan, kun usvan verhoamassa aamussa kajasteli niin kaunis valo. Nuo äitini 60-vuotis juhlista tuodut iloisen räväkät kehäkukat näyttivät ihastuttavilta maljoissaan.

 Kukat olivatkin juuri äitini persoonaan sopivat, ja juhlat onnistuivat yli odotusten. Lämminhenkisiä kuusikymppisiä vietimme vanhassa hirsisessä pirtissä, upeassa aurinkoisessa säässä. Vieraita oli paikalla juuri sopivasti ja ruokaa riitti kaikille. ( Itse nimittäin stressasin kaikkea mahdollista etukäteen, vaikka itse juhlakalu suhtautuikin varsin letkeästi juhlavalmisteluihin taiteilijamaiseen tapaansa. Ennen juhlia ei ollut edes varmaa, tuleeko paikalle 20, 30 vai 36 henkilöä...mutta onneksi kaikille lopulta riiti paikat, eikä kakku loppunut kesken ;))






Apteekkarin lipaston uusi paikka on nyt siis toistaiseksi täällä olkkarin ikkunan alla. 
Tähän olen kuitenkin ajatellut jossain vaiheessa hankkivani nojatuolin, mutta sillä ei ole mikään kiire sinänsä. Voi toki olla että mieli muuttuu vielä matkanvarrella ;)




Näiden aurinkoisten kehäkukkien myötä toivottelen kaikille:

Iloista syyskuuta!

Iida Emilia