lauantai 27. elokuuta 2016

VIHDOIN haaveet todeksi!

Nyt se on sitten päätetty! Meidän kodissamme alkaa vihdoinkin remppa :)
Olen niin tohkeissani, etten tiedä miten päin olisin. Kaikki vuosien patoutuneet remonttiunelmat kohisevat päässäni sellaisella myllerryksellä, että hyvä kun yöllä tulee uni silmään ( ja isäntä saa siinä sivussa pian hermoromahduksen ;). 

Ensin oli tarkoitus laittaa kuntoon vain lattiat ja uusia kylppärin kalusteet, mutta nyt kun kerrankin hommiin ryhdytään, niin miksipä ei samalla laitettaisi "kaikkea" uuteen uskoon! Toki remonttiin laadittu budjetti hillitsee ja säätelee hieman haaveitani, joten ei tässä nyt kuitenkaan aivan koko taloa olla räjäyttämässä. Tuntuu joka tapauksessa mahtavalta saada kerrankin jotain isompaa ja konkreettisempaa aikaan, kun tähän asti sisustuksellisia unelmia on lähinnä toteutettu vain pienimuotoisesti pienellä rahalla sieltä täältä rääpien. Eikä noissa pienen budjetin rempoissa mitään pahaa ole...minähän rakastan niitä! Mutta nyt vaan alkoi tuntua siltä ( pian 14:sta täällä asutun vuoden jälkeen, ja asuntomme ollessa kuitenkin jo yli 30:n vuoden ikäinen ), että TARTTIS TEHDÄ JOTAIN!


Jotkut ystäväni ovat heittäneet ilmoille kysymyksen, miksemme samalla vaivalla muuttaisi kokonaan uuteen ja isompaan kotiin? Hyvä kysymys sekin, ja sitäkin vaihtoehtoa olemme toki miettineet. Päädyimme kuitenkin nyt tähän ratkaisuun ja se tuntuu hyvältä! Kuka sitä nyt kotoaan haluaisi mihinkään muuttaa :D


Edelleen unelmissani näkisin itseni asumassa jossakin idyllisessä, vanhassa, omenapuiden ympäröimässä hirsihuvilassa, mutta järjellä ajateltuna tiedän että se olisi meille sula mahdottomuus. Miettikäähän nyt tuota ukko-kultaani siellä remonttihaalareissaan, kun tämänkin kodin remppaan sain häntä ylipuhua useamman vuoden! Ja kuinkahan minä kuvittelisin selviäväni ison puutarhan hoidosta, jos pienen rivitalon pihakin on ihan hunningolla! Kyllä meidän on hyvä tässä! 

Näen myös kivaa haastetta itselleni siinä, kuinka saada tavallinen kasari-rivari muistuttamaan unelmieni vanhaa taloa. Käteni oikein syyhyävät päästä projektissa vauhtiin! Ja vaikka yleisesti ottaen olenkin sitä mieltä, että talon ikää tulisi remontissa kunnioittaa, niin tässä kohteessa en henk.koht. näe tarpeelliseksi säilyttää 80-luvun pinttyneitä pintoja. Ne saavat nyt luvan lähteä!



Mieheni kanssa olemme kyllä melkoinen pari. Kun minä ehdotan jotain, hän tyrmää sen oitis, vaikka tietääkin, että toteutan sen silti, ja yleensä lopputulos miellyttää häntäkin. Haluan toki kuunnella armaanikin mielipiteitä, ja niinpä ajattelin antaa keittiöllemme vielä mahdollisuuden. Joitakin muutoksia tännekin on silti tulossa, ja uneksin toki käytännöllisistä vetolaatikoista noiden syvien tavara-ahmattikaapistojen sijaan, mutta ulkoisesti keittiö miellyttää vielä silmääni. 

Isäni, joka tulee meille remonttireiskaksi, innostuu onneksi useista ajatuksistani ja toteaa ne usein helpoksi toteuttaa. ( Tosin hormitonta pönttöuunia hän pyysi vielä harkitsemaan tilanpuutteen vuoksi ;). Isäni pääsee meille remppa-apuun mahdollisesti lokakuussa, joten minulla on hyvin aikaa tässä vielä suunnitella, vertailla hintoja ja kysellä tarjouksia. Meillä taidetaan elää joulukin rempan keskellä!



Juuh, elikkä sellaisia remonttijuttuja täällä sitten pian tulollaan. 

Unelmien täyteistä viikonloppua teillekin!

Iida Emilia

30 kommenttia:

  1. Ihanaa kun haaveet viimein toteutuu! Voi miten ihana syksy onkaan edessä, kun saa suunnitella ja vielä toteuttaakin oman isän avustuksella ❤️ Olet niin remontin ansainnut ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No äläpä muuta sano armas ystäväni! On tätä kyllä todella pitkään ja hartaasti odotettu, joten tunnen itsekin tämän ansainneeni :). Tuntuu melkeinpä epätodelliselta, että nyt oikeasti voin alkaa suunnitella ja pian toteuttamaan näitä pieniä remppahaaveitani!

      Ihanaa ja tunnelmallista syksyä!

      Poista
  2. Niin ihana asia <3 Teillä on kyllä nytkin niin kaunista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihana Jonna <3 Olen niin innoissani!
      Olen kyllä ihan tyytyväinen yleiseen tunnelmaan, joka kodissa vallitsee, vaikka puitteet eivät olekaan olleet juuri mieltymysteni mukaiset. Sama fiilis ja värimaailma tulee säilymään rempan jälkeenkin :)

      Poista
  3. Ihana kun saa jonkin isomman asian eteenpäin. Oikein kovasti sulle onnea. Ja mukavia suunnittelu aikoja ja toteutus aikoja.
    Mukava myös seurata sitten kaikkea mitä meille näytät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näin on :) Ja kiitos hirmuisesti onnentoivotuksista! Toivotaan että remppa sujuisi ilman suurempia ongelmia! Ja blogiin päivittelen tottakai heti kun jotain alkaa tapahtumaan :)

      Poista
  4. Anonyymi0.46

    Täällä seurataan mielenkiinnolla remonttia,kiva kiva!T.Asta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten kiva kuulla :) Voi kun ei malttaisi itsekään ollenkaan enää odottaa...

      Poista
  5. Muistakkin sitten laittaa tänne rempasta kuvia....olisin jo valmis rempotoimaan tämän vajaa kaksivuotta vanhan raivitalokodin, mutta meilläkin tuo mies on hidasta sorttia, tässä remonttisuhteessa. Makuhuoneeseen ollaan sentään saatu päätyseinään tapettia..:D
    Odotan innolla kuviasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ilman muuta! Kerrankin blogiin jotain järkevää kirjoitettavaa ;D Olen niin pitkään tästä haaveillut, että suunnitelmat ovat oikeastaan aika valmiitkin...kai...ja kokoajan lisäideoita pursuaa. Kääk!

      Hih! Nuo miehet! Samaa ajattelevat meistä naisistakin, kun mieli muuttuu meillä niin äkkiä ;). Mutta hienoa, että teillä tapetti on jo seinässä!

      Poista
  6. Jee, kiva päästä seuraamaan remonttia! Meilläkin keittiöön uutta mietitään, nykyinen sisustus kun on jo vuosikymmenen takaa.
    Suunnittelu on kyllä kans kivaa, iloa ja tsemppiä sulle siihen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, mä olen kyl niiin into piukeena! Ja juuri tuo suunnittelukin on tosi mukavaa, vaikka hulluksihan sitä meinaa tulla kun noita lattiavaihtoehtojakin on niin hirveästi!!! Mutta kiitos tsempeistä...niitä varmasti tässä matkan varrella tarvitaan :)

      Ihania suunnitteluhetkiä sinnekin keittiön tiimoilta! Meillä nyt keittiö toden-näköisesti jää vielä aika ennalleen, jotain pientä tason ja hananvaihtoa lukuunottamatta ( ellei sitten budjetista jäisi yli...laittaisin kyllä köökinkin uusiksi ).

      Kivaa uutta viikkoa!

      Poista
  7. Voi kun kuulostaa hienolta tuo tuleva remppa ja arvata saattaa, että lopputuloksena on ihana koti ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti kannustavasta ja ihanasta viestistäsi Tiina <3

      Poista
  8. Iik, jännää! Paljon onnea remonttiin, lopputulos on varmasti ihastuttava! <3 Täälläkin suunnitellaan yläkerran remontin aloittamista, tosin pienellä budjetilla pikkuhiljaa, mutta kuitenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitoksia tsempeistä!<3 Hartaasti tätä hetkeä on odoteltu ja tuntuu niin kivalta saada puitteet vihdoinkin kuosiin ja itselleen mieleiseksi!

      Mukavia suunnitteluhetkiä sinnekin yläkerran remppaan :). Hiljaa hyvä tulee ja hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty :)

      Ei tämäkään remontti varmasti hetkessä valmistu, mutta ihanaa tietää että nyt asiat lähtee etenemään!

      Poista
  9. Voi miten ihanaa! Kyllä se on niin, että unelmat on tehty toteutettaviksi. :) Nyt vaan Pinterest laulamaan ja sitten purkuhommiin. Jään innolla seuraamaan mitä kaikkea ihanaa saatte aikaiseksi. :) P.S. Aivan ihana tuo salmiakkiruudullinen kaappi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Sari! :) On se kyllä mukava tunne saada tämä yksi pieni unelma toteen, sillä koti on kuitenkin maailman tärkein paikka <3

      Pinnailtu on tosiaan "hiki päässä" ja idoita on jo ihan liikaakin ;) Pääosissa rempassa tulee olemaan nyt kuitenkin lattiat, väliovet ja listat...niin ja kylppäri. Mutta jos budjetti antaa myöden, niin kyllä kaikkea muutakin pientä kivaa olisi viritteillä :)

      Niin ja kiitos kaappikehuista! Se on kyllä mullekin kovasti mieleinen.

      Poista
  10. Jännä nähdä mitä tapahtuu. Meillä oli keväällä melkein sama tilanne. Sopivan pieni vesivahinko. Jouduttiin uusimaan lattia, niin samallahan sitä katon ja eteisen maalaa sekä vähän tapetoi. Keittiökalusteitakin sillä silmällä katseltiin ja muutamasta otettiin jo tarjous, mutta vanhuus ja laiskuus voitti. Vain unelmissani näen uuden keittiön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, niinhän se on, että kun yhden paikan saa kuntoon, niin siitä se remppa yleensä vain laajenee! Kiva, että selvisitte kurjasta vesivahingosta ja saitte samalla uusittua pintoja! Ja jossain vaiheessa varmasti se keittiöunelmakin muuttuu todeksi :)

      Meilläkin tämä remppa lähti käyntiin lattioiden uusimisen tarpeesta ja hitsi kun tekisi mieli saada ihan kaikki kerralla reilaan!!!

      Poista
  11. Oi, olen niin onnellinen puolestasi! Tuo suhde ideoihin ja remontteihin sinun ja miehesi välillä kuulostaa niin tutulle, ihan kuin meillä :D Tsemppiä ja voimia ahkerointiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mukavaa kuulla, että muutkin iloitsevat puolestani. Kiitos kovasti! :)
      Voi mahdoton noita meidän miehiä :D Toisaalta voisi olla meillä naisillakin joskus opittavaa siinä, että vähempäänkin voisi olla tyytyväinen eikä aina haluta jotain muutosta...mutta minkäs sitä itselleen mahtaa ;)

      Iloa ja lämpöä syksyynne!

      Poista
  12. Vau kuulostaa hyvältä! Onnea remppaan! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitoksia Sanna <3 Kiva kuulla sinustakin :)

      Poista
  13. Hyvältä kuulostaa, mutta kova työ edessä. Sinulla näytti jo olevan niin kodikasta.
    Löysin blogisi Aurinkokujan blogista. Laitoin itseni lukijaksi sekä osoitteesi minun lukulistalle.
    Käythän lukemassa blogiani ja liity samalla lukijaksi ja laita myös minun blogini osoite omaan blogiisi.
    On kiva saada uusia blogituttuja ja lueskella uusia blogeja. Kiitos etukäteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija viestistäsi ja oikein lämpimästi tervetuloa lueskelemaan blogiani!
      Täytyypä käydä tutustumassa sinunkin blogiisi piakkoin :)

      Huh juu, tänään juuri havahduin siihen tosiasiaan, että työtä todellakin on edessä! Mutta unelmien lopputulos auttaa varmasti jatkamaan :)

      Poista
  14. Mahtavaa! Ymmärtän täysin innostuksesi. Ihan kun teksti olisi minun kirjoittama :) mies laittaa joka paikkaan hanttiin mutta kun homma on tehty niin tykätään, hih. Minäkin sain uuden keittiön keväästä

    Sanna/vanharakkaus blogista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta teillähän on aivan ihana koti ja niin paljon saatu aikaan!<3 Uusi keittiönne on todella upea! Mutta ymmärrän tavallaan noita miehiäkin. Kyllähän sitä haluaisi raskaan päivätyön päälle vain olla ja möllöttää :). Itse taas jotenkin koen olevani ihan eritavalla elossa kun saan suunnitella ja toteuttaa ja ihailla lopulta valmista kädenjälkeä. Sehän se vaan on haittapuoli, kun tuntuu etä valmista ei tule koskaan :D

      Iloa syksyynne!

      Poista
  15. Mistä olet ostanut nuo ruskean sävyiset Riviera Maisonin mukit ?

    VastaaPoista
  16. Hmmm...mulla ei ole mielestäni Riviera Maisonin mukeja ollenkaan, mutta nuo pikkukaapista kurkkaavat pilkulliset, beiget mukit ovat Green Gatea, jotka olen saanut ystävältäni lahjaksi. Vai mitähän mukeja tarkoitit? :)

    VastaaPoista