tiistai 25. lokakuuta 2016

Keittiöremppa edistyy

Kukkuluuruu! Täällä aletaan olla vihdoin siinä vaiheessa remonttia, että pääsette kurkistamaan hieman uuteen keittiöömme. Ihan valmista ei vielä ole, mutta pahin remppakaaos on takanapäin ja keittiössä pystyy jo hääräämään. Voi että, miten tuntuukaan mukavalta! Kyökki on juuri sellainen "moderni" maalaiskeittiö, josta olen vuosia haaveillut. Tykkään ihan kympillä! Tämä tiskauspaikka on oma lempparini ja kuvatkin ovat nyt siitä.


Remontti on sujunut kaikenkaikkiaan ihmeen kivuttomasti ja hyvin, vaikka kyllähän tuo kaaoksen keskellä eläminen on melkoista tunteiden vuoristorataa riemusta väsymyksen kyyneliin saakka. Mitään isoja yllätyksiä ei onneksi ole tullut vastaan, mutta pieniä vastoinkäymisiä kylläkin. Budjetti venyy ja paukkuu, eikä asiat välttämättä mene juuri niin kuin itse on suunnitellut. Minulle ainakin tuli yllätyksenä se, kuinka paljon aikaa menee pelkkiin pohjatöihin, ja nehän ovat toki juuri ne tärkeimmät asiat jotka on tehtävä kunnolla.

Ensimmäinen remppaviikko kului sutjakasti työn touhussa aamusta iltaan. Söimme valmiita mikroaterioita kertakäyttölautasilta ja pakolliset tiskit hoituivat kylpyhuoneen puolella. Väistelimme sujuvasti työkalupakkeja ja tavarakasoja. Isäni ahersi täyttä päivää, mutta meidän muiden oli käytävä välillä töissäkin. Mieheni sai onneksi hieman remppavapaata, ja olikin suureksi avuksi isälleni. Veljeni riensi myös parina päivänä apuun, ja ensimmäisen viikon aikana saatiinkiin keittiö kutakuinkin paikalleen ja upouudet lattiat makkareita vaille valmiiksi.



Viikon ahertamisen jälkeen isäni lähti lomareissuun ( sen hän totisesti olikin ansainnut ) ja palaa meille vielä ensikuun puolella, kun uudet sisäovemme saapuvat. Arvatenkin meidän remonttimme tyssäsi siihen paikkaan, eikä toisella remppaviikolla ollakaan saatu kuin muutamia vetimiä paikoilleen. Välitilalevyt, sokkelit, listat ja avohyllyt pitäisi vielä kiinnittää, ja sähkömiestäkin tarvitaan. Sitten olisi keittiön osalta valmista! 

Tämän viikon aikana olen keskittynyt siivoamiseen ja tavaran karsintaan. Keittöstä lähtikin laatikkokaupalla turhuuksia kiertoon, sillä nyt haluan pitää paikat selkeämpinä ja helposti siivottavina. Pyrin siihen, että kaikella tavaralla on jokin käyttötarkoitus tai muuten ne saavat mennä. ( Saa nähdä onnistunko ;)


Jännää, miten kotimme tuntuu paljon avarammalta kuin ennen, vaikka kalusteet ovatkin pysyneet samoilla paikoillaan! Nuo matalammat keittiönkaapit luovat heti tunteen, kuin katto olisi korkeammalla ja tilaa olisi enemmän. Samoin toki vaalea lattia luo tilantuntua. Lattia on juuri niin ihana, kuin haaveilinkin! Roskat siinä toki näkyvät, mutta mielestäni siivoaminen on nyt helpompaa, ja ihan yhtä paljon lakaisin kyllä vanhaakin lattiaa.



Miten mukavaa onkaan nyt puuhastella uudessa keittiössä, kun kaikki on siistiä, ehjää ja toimivaa!
Tuo valkoinen komposiittiallas on ihanan suuri ja siinä on niin mukavaa tiskailla, että voisin pestä vaikka kaikki tiskit käsin. Hieman vielä jännittää tuo väri, että kuinka se tulee valkoisena pysymään, mutta olen nyt ahkerasti joka käyttökerran jälkeen sen astianpesuaineella pyyhkäissyt ja kauniilta se näyttää. Kaarihana oli myös yksi unelmien täyttymys, jonka muotoilusta tykkään todella paljon, ja käytännössäkin hana on osoittautunut toimivaksi. 

Välitilaa ja työtasoa pohdein pitkään, mutta nyt parin viikon kokemuksella olen ollut todella tyytyväinen tuohon kaakelia muistuttavaan välitilalevyyn, joka on helppo asentaa ja pitää puhtaana. Yllättävän aidoltakin se näyttää! Ja viimeisenä, vaan ei vähäisempänä: ehkä kaikkein parasta keittiössämme on massiivipuinen tammitaso, joka luo lämpöä ja kodikkuutta ihan eritavalla kuin laminaattitasot. Toki puutaso on hintavampi ja vaatii säännöllistä huoltoa, joka minua pitkään mietityttikin, mutta on se vaan niin upea, etten ole yhtään päätöstäni katunut! ( Mielläni otan vastaan vinkkejä ja kokemuksia puutasojen hoidosta :)

Kunhan saamme keittiön kokonaan valmiiksi, niin laittelen vielä lisää kuvia tulemaan.

Keittiökalusteet, hana, allas, työtaso  ja välitilalevy on hankittu Ylijäämävarastolta. Saimme tuotteista alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.

Ihanaa tiistaipäivää!

Iida Emilia

-Yhteistyöpostaus-

36 kommenttia:

  1. Olen jo odottanutkin kuvia rempastanne...:)
    Todella kaunista!!! Tykkään! Ja tuo laittia...huah....ihana sekin!..:)
    Tuo välitila on kyllä todella aidon näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, sainkin kyselyitä joka paikasta ( ystäviltä, naapureilta, työkavereilta, blogin seuraajilta ja jopa tyttäreni ystävien vanhemmilta ) rempan etenemisestä. Hauskaa kun niin monia kiinnostaa remppamme lopputulos :)

      Ja kiitos tuhannesti kehuista <3 Niin tykätään mekin. En voi melkein uskoa todeksi, että näissä kuvissa on muka meidän keittiömme :D

      Poista
  2. Niin kaunis on teidän uusi keittiö, kyllä siellä nyt kelpaa kokkailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia :) Niin kelpaa kyllä. Ja nyt on jotenkin innokkaampi pitämään keittiötä siistinäkin, mitä sen entisen vanhan ja pinttyneen kyökin kohdalla ;)

      Poista
  3. Voi kuinka kaunista! Kyllä tuossa keittiössä kelpaa tiskata ja puuhailla. :)

    VastaaPoista
  4. Niin kaunista, vaaleaa ja selkeää ! Vähemmän on enemmän, turhasta tavarasta onkin helpottavaa luopua. Ihanaa viikkoa sinulle ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina ja näin se juuri menee, että vähemmän on enemmän. Ennen yritin suurella tavaramäärällä peittää ankeita puitteita, mutta nyt kun keittiö itsessään on kaunis, ei ole syytä peittää sitä kaikella roinalla. ( Tosin kyllähän mä kaikista kauniista esineistä edelleen pidän...mutta loppujenlopuksi sitä tavaraa ja astiaa ei niin kauheasti tarvitse olla ;)

      Poista
  5. Niin kaunista, vaaleaa ja selkeää ! Vähemmän on enemmän, turhasta tavarasta onkin helpottavaa luopua. Ihanaa viikkoa sinulle ❤

    VastaaPoista
  6. Kaunis keittiö teille kyllä tuli. Kannattaa alkuun käsitellä tasoa tarpeeksi usein kun alussahan se imee sitä ainetta eniten. Tiskialtaan ympäristö on ehkä riskialtein alue puutasossa. Meillä se kerkes tummua hiukan kun siinä niin monesti vesi oli liian kauan kun eihän sitä muut varjelleet samoin kuin minä 😞 Nyt uuteen kotiin meille tulee taas puutasot mutta ei upotettua tiskiallasta niin ei ole sitä ongelmaa ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon viestistäsi ja vinkeistä Nanni :)
      Olen nyt öljynnyt tason pariin kertaan, mutta huomaan tosiaan tuon tiskialtaan ympäristön olevan vaaravyöhykkeellä (varsinkin, kun muut perheenjäsenet eivät tunnu huomaavan roiskeita tasossa). Olen aika vauhkonakin tuon tason kanssa, joten olisi kiva saada siitä varmasti kestävä. Taidan siis öljytä vielä pariin kertaan :). Pitääköhän sitä hioa välissä?

      Voi teille tulee varmasti aivan ihana keittiö. Tuleeko se Ikean posliiniallas?

      Poista
  7. Kyllä tulee niin kaunis keittiö joka sopii kotiinne täydellisesti! Turhasta tavarasta luopuminen on täälläkib ollut ohjelmassa ja hyvin on kiettoon lähtenytkin tavaraa, hyvä niin sillä toisen romu on toisen aarre pitää hyvin paikkaansa! Mukavaa viikkia sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia sulle Marita <3 Tsemppiä sinnekin turhasta roinasta luopumiseen! Se on kyllä onni, kun tavaroita voi kierrättää ja vanhatkin löytävät aina uuden kodin :) Omasta mielestäni on suuremmaksi osaksi helpottavaa luopua, mutta siinä on varmasti vielä paljon opeteltavaa, ettei osta vanhojen tilalle heti uutta ;). Nimimerkillä: kävimme juuri viimeviikolla Ikeassa :)

      Poista
  8. Niin kaunista ja selkeää ❤️

    VastaaPoista
  9. Kaunis keittiö. Mistä tuo välitilalevy on ostettu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :)
      Välitilalevy on ostettu myös tuolta Suomen Ylijäämävarastolta, mistä hana, allas ja kalusteetkin. Tuossa ihan tekstin lopussa olikin sinne linkki :)

      Poista
  10. Todella kivan näköistä! :) Välitilalevy on kyllä hyvä idea, itse vannoin hankkivani omaan keittiöön välitilaan mitä tahansa muuta kuin laattaa, mutta kas kummaa - laatathan meillä kuitenkin seinästä löytyy :D Tasot ovat kivan lämpimän sävyiset! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Riitta viestistäsi :)
      Tuo välitilan mietintä oli kyllä hankalaa, sillä olisin tykännyt myös paneelista, mutta sehän ei tuossa tiskialtaan ja uunin läheisyydessä ole kaikkein käytännöllisin vaihtoehto. Vaikka kyllä meillä ihan hyvin se edellinenkin paneeli kesti useamman vuoden tuossa välitilassa. Myös tapetti olisi ollut yksi kiva vaihtoehto ja siihen lasipleksi päälle. Isäni suositteli kuitenkin kovasti näitä välitilalevyjä, joista löytyy todella paljon erilaisia vaihtoehtoja, ja tämän kun näin, niin siitähän se ajatus sitten lähti :). Toki aito kaakeli olisi ollut myös kiva, mutta tämä oli edukkaampi ja helpompi vaihtoehto. Teillä näyttää ainakin laatat hyvältä! :)

      Tasot tuovat tosiaan kivasti lämpöä muutoin vaaleaan keittiöön!

      Poista
    2. Kiitos :) Meillä nuo laatat oli oikeastaan ainoa fiksu vaihtoehto kun yläkaappeja ei ole, mutta jos olisi pelkkä välitila ollut vaihdettavana, olisin varmasti päätynyt myös tuollaiseen levyyn :) Ikävä kuurata noita laattoja ja saumoja puhtaaksi :D

      Poista
  11. Ooh tuo allas olisi minunkin unelmani! Jotenkin vaan nuo valkoiset altaat on niin kauniita :) Tosi kaunis ja valoisa keittiö teille kyllä tuli muutoinkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset :)
      Itseäni myös viehättää todella paljon nuo valkoiset altaat, vaikka tokihan ne vaatii erityistä huolenpitoa ja tarkkuutta puhtauden suhteen. Katsotaan sitten vuoden päästä onko allas vieläkin valkoinen ;)

      Poista
  12. Kaunista, onnea uudelle keittiölle!
    Tammitason käsittelyyn suosittelen Osmon kirkasta öljyvahaa. Vanhassa kodissa öljyvahasin tammitasot kolmeen kertaan ja niistä tuli vettä ja likaa hylkivät. Ja huom: viiteen vuoteen en kertaakaan (!!) tehnyt uusintakäsittelyä, koska pinta kesti aina vaan hyvänä. Ei imeytynyt vesi, kahvi, punaviini...
    En tiedä, onvatko uudet asukkaat huoltaneet tasoa, mutta viiden-kuuden vuoden huoltoväli on joka tapauksessa ihan kohtuullinen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Hanni onnitteluista ja hyvistä vinkeistä! :)
      Hyvinpä tuntui öljyvaha teillä sitten kestävän!! :D Itse ostin rautakaupasta myyjän suosituksesta Bloomin työtasoöljyä, jonka ei pitäisi muuttaa tammen sävyä keltaiseen suuntaan, eikä myöskään tekisi liikaa kiiltoa tasoon. Öljysin tason kahteen kertaan, mutta jotenkin tuntuu, että se vaatisi vielä ekstrakerroksen. Sittenpähän kunnon käsittelyn jälkeen ei toivottavasti tarvitse yhtä pitkään aikaan sitä huoltaa, kuin teilläkään :D

      Poista
  13. Anonyymi4.37

    Niin upean ja kauniin näköistä!! ��

    Tuota allasta ei varmaan kannata millään suuremmilla myrkyillä pestä. Muuten pinta kuluu ja lika tarttuu herkemmin kiinni. fairy on hyvä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia!
      Juu näin luki noissa komposiittialtaan ohjeissakin, että astianpesuaine riittää ja mukana tuli sellainen pehmeä hankaus-sieni, jolla pinttynyttä likaa voi huoletta hangata :)

      Poista
  14. Onpa kiva seurata remppanne edistymistä :) Meillä on myös massiivipuutasot, ja vaikka kosteus on tehnyt tummentumia altaan viereen, en ole katunut valintaamme. Pinnan hiominen onkin yksi kunnostustyö pitkällä hommalistallamme:D Meillä on samat kuppivetimet - olisikin voinut tosiaan valita yläkaappeihin vaikka erilaiset - kiva idea<3 Lattia näyttää myös tosi kivalta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia SisustEllen ja mukavaa kuulla, että teitä lukijoitakin kiinnostaa remppamme lopputulos! Itse en ainakaan meinaa pysyä housuissani laisinkaan :D

      Massiivipuutaso on kyllä todella kaunis valinta tasoksi, vaikka enemmän varovaisuutta kaipaakin. Ja onneksi tason voi tosiaan hioa ja käsitellä uudelleen. Sävynkin voi jopa muuttaa jos vanha väri alkaa kyllästyttää :)

      Kuppivetimet on ihanat! Pinterestistä sain tuon idean, että yläkaapeissa voisi olla nuo nuppivetimet. Ne ovat kyllä kätsyt ja nätit :)

      Poista
  15. Kaunis teidän uusittu keittiönne : )

    VastaaPoista
  16. Kaunista! Oikein voin haistaa uuden kaapiston tuoksun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Elise ja tuo puhtaan puun tuoksu on kyllä mieletön! :)

      Poista
  17. Ei ihme että tykkäät, keittiössänne on kaikki mistä olen haaveillut ja mahti idealta kuulostaa tuo levy, mikä näyttää laatoitukselta, mahtaisko siinä olla meidän kovan kulmakiven oikaisun paikka. Täytyykin tutustua lisää.
    Kaunista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kovasti sinullekin viestistäsi Marika! :)
      Maalaiskeittiöstämme löytyy varmasti tosiaan monia juttuja, jotka miellyttävät saman tyylin ihailijoita! Näitä olin itsekin pitkään muilla ihastellut :).

      Olen kyllä todella tykännyt tuosta välitilalevystä! Kuinka helppohoitoinen se onkaan, ja sen voi asentaa vanhojen laattojenkin päälle, koska on ohutta materiaalia. Todella helppoa pitää puhtaana ja näyttääkin kaikenlisäksi kauniilta :) Itseasiassa moni on ensin erehtynytkin luulemaan sitä laataksi!

      Poista