sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Keittiöremppa, vihdoin valmis!

Halloota halloo! 

Nyt on viimeiset pari viikkoa paiskittu remppahommia siihen malliin, että aika valmiilta alkaa jo koti näyttää. Enää muutamat maalaustyöt ja listat puuttuvat ( sekä se kylpyhuone...johon ei pian enää rahat riitä )! Mutta nyt oli hyvää aikaa kaivaa tietokone remppapölyjen alta ja esitellä teille upouusi maalaiskeittiömme, josta tuli unelmieni täyttymys! Kompakti, kodikas ja valoisa kyökki, jossa kaikki toiminnot pelaavat pienistä neliöistä huolimatta. 

Keittiö uusittiin lähestulkoon kokonaan. Ainoastaan vanhat kodinkoneet jäivät vielä paikoilleen. (Lattialiesi tosin vaihdettiin uuteen ). Liesi, tiskiallas, hana, välitilalevyt, työtasot sekä kalusteet apteekkarin vetimineen hankittiin kaikki  Suomen ylijäämävarastolta, jossa palvelu oli erinomaista ja nopeaa. Onnellisena uuden keittiön omistajana voin vain todeta, että kyökki vaikuttaa edukkaasta hinnastaan huolimatta erittäin laadukkaalta ja toimivalta! 


Toiveeni selkeämmästä maalaistyylistä toteutui kalusteiden osalta, mutta tilpehöörien suhteen olen toivoton! Laitoin kyllä paljon tavaraa kiertoon, mutta ihan kaikesta ihanasta en millään raaskinut luopua, ja tokihan niitä astioitakin nelihenkisessä perheessä tarvitaan. Mutta muutoin onkin ihan supermahtavaa, kun pinttyneet, vanhat pinnat ovat vaihtuneet uusiin, ja siivouskin sujuu kuin leikiten.

Avohyllyn päällä näkyvään pistorasiaan on vielä hakusessa jonkinlainen seinävalaisin, ja kauniit koristelistat tulevat vielä viimeistelemään tilan ilmeen. 


Välitilaa jahkailin pitkään! Vaihtoehtoina oli mm. jokin kaunis tapetti lasipleksin alle sijoitettuna tai valkoiset helmipointtipaneelit, mutta kun törmäsin Ylijäämällä tuohon tiililadontalaattaa muistuttavaan välitilalevyyn, olin myytyä naista. Levy oli helppo liimata vanhan laatan päälle, ja levyn puhdistaminen on erittäin vaivatonta. Vaikka välitila ei olekkaan aitoa kaakelia, niin mielestäni tuo jäljitelmä näyttää kauniilta, ja mikäli siihen joskus aikojen saatossa kyllästyy, niin poistokaan ei ole hankalaa.

Ja voi että miten arkea helpottavat onkaan nuo suuret vetolaatikot, joihin mahtuu yllättävän paljon tavaraa! Kuivamuonat, astiat, kattilat, paistinpannut, kipot ja kupposet ovat nyt nätissä pinossa ja helposti saatavilla. Myös laatikoiden hidastusmekanismi tuntuu luksukselta entisiin verrattuna.



Seinille löysin juuri sopivan maalisävyn asiantuntevan myyjän avustuksella, Hämeenlinnan Terrasta.
Halusin värin olevan lämpimän harmaata, eli hieman beigen ja harmaan sekoitusta, joka ei taittaisi siniseen. Tämä Teknoksen T1339 oli nappivalinta! 

Taustalla näkyy myös uusi Mattiovien Arki-massiivipuuovi, joka on aivan mielettömän kaunis. Jahka saadaan listat vielä paikoilleen, niin esittelen ovia paremmin.


Vanha liesituuletin ei ole kauhean kaunis, mutta yllättävän hyvin se uppoaa uuteen keittiöön, eikä se pistä pahasti silmään. Liesituulettimen putki täytyisi vielä jotenkin naamioida, tai sitten vaihtoehtoisesti korostaa sitä, sillä putki voisi toisaalta olla ihan hauska yksityiskohta! 

Ja vaikka tuo putki tuolla nurkassa nyt töröttääkin, niin tykkään todella paljon noista matalammista keittiön kaapeista, koska keittiö näyttää niiden ansiosta paljon ilmavammalta. Lamput kaappien päälle hommasin Clas Ohlssonilta.

Upon lattialiesi tuli huomattavasti edukkaammaksi, kuin upotettava liesitaso ja induktoitu uuni, joten päädyimme tähän ratkaisuun ja tyytyväisiä olemme olleet. Keraaminen, tasainen liesitaso on ihanan helppohoitoinen ja siisti.


Tiskauspaikka on minun ehdoton lempparini uudessa keittiössä. Rakastan tuota syvää valkoista Stalan komposiitti-allasta, sekä Tapwellin kaarihanaa! Lasiovet olivat myös pitkään olleet haaveissani. Niin ja tuo tamminen massiivitaso oli ehdottomasti kaiken pähkäilyn jälkeen juuri se oikea!


Huomatkaa muuten pienenä yksityiskohtana vanhantyyliset pistorasiat ja katkaisimet. Niin ihanat! Nämä olivat Schneiderin Renova-sarjaa, jotka sähkömies meille toimitti ja asensi.




Keittiössä on ollut nyt nautinnollista puuhailla ja kokkailla. Myös seiskaluokkalainen esikoisemme on innostunut kovasti ruuanlaitosta ja leipomisesta. Tänään saimmekin maistella herkullista jauhelihakastiketta spagetin kera :)


Ensiviikon aikana meillä alkaa listahommat. Seinien maalausta olisi myös tiedossa. Yritän ehtiä kuitenkin hieman nopeammin blogin äärelle. Harmillista, kun lumet sulivat, mutta pimeydestä huolimatta:

Ilonpisaroita uuteen viikkoon!

Iida Emilia

-Yhteistyössä Suomen Ylijäämä-


37 kommenttia:

  1. Todella kaunis ja kodikas keittiö!! Kyllä tuolla kelpaa kokkailla. Ihana yksityiskohta nuo vanhantyyliset pistorasiat ja katkaisimet. Mikään ultramoderni ei oikein istuisikaan kokonaisuuteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia kovasti! Kyllä tuntuu mukavalta kieltämättä, kun kaikki pienet yksityiskohdatkin ovat nyt tyyliin sopivia :)

      Poista
  2. Oijoi, niin kaunista! Hieno lopputulos ja ihana saada jouluksi uutta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Kaisa! On kyllä mahtavaa, kun "uusi koti" valmistuu ennen joulua :)

      Poista
  3. Siitä tulikin varsin näpsäkkä ja nätti pikkukeittiö! Kelpaa tuolla puuhastella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Tiina :) Kyllä näköjään pieneenkin tilaan sai mukavasti rakennettua unelmien kyökin!

      Poista
  4. Anonyymi8.33

    Meillä on myös tuo Stalan allas mustana ja olen olen tosi tyytyväinen siihen! Pieni kaatoallas on just sopiva lisä, ei vie tilaa mutta näppärä käytössä. Hyvän valinnan olet tehnyt kauniiseen keittiöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ja mukavaa kuulla, että sieltä löytyy tyytyväisiä altaan omistajia :) Tuo valkoinen väri mua hieman jännittää, mutta ainakin toistaiseksi se on nyt pysynyt hyvin siistinä, kunhan ei jätä pitkäksi aikaa mitään värjäävää altaaseen likoamaan. Todella kätevä tiskailla syvyyteensä ja suuren koon ansiosta!

      Poista
  5. Ooo.. miten upeaa!
    Siis todella kaunis ja varmasti toimiva keittiö <3
    Ja kiitos vinkeistä, täytyy tutustua tuohon välitilan levyyn, olen vähän sellaista nimittäin etsinytkin!
    Ja samoin nuo pistorasiat ja katkaisimet <3
    Mukavaa uutta viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitoksia ihanasta kommentistasi Elisa <3
      Noita välitilalevyjä löytyy hirmuisesti erilaisia vaihtoehtoja, ja isäni, joka on toiminut rakennusalalla koko elämänsä, on vannoutunut näiden levyjen käyttöön, sillä niin helppoja ja käteviä ne ovat, ja kaikenlisäksi monasti edukkaampiakin kuin kaakelit. Tykkään! :)

      Oikein mukavaa marraskuista viikkoa sinne myös!

      Poista
  6. Kyllä on kaunis keittiö! 💕

    VastaaPoista
  7. Voi että tuo keittiö on upea, ei ihme että olet onnellinen uudesta köökistä! Niin kaunis ja ihanasti astiat sekä tavarat esillä ❤️ Tämä pitää kyllä tulla ihan paikan päälle katsomaan ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos sinulle armas ystäväni ja lämpimästi tervetuloa kyläilemään ja paikan päälle ihmettelemään <3 Kyllä tuntuu itsestänikin ihan kummalliselta, että nyt tämä uusi keittiö on valmis niin monen vuoden odotuksen jälkeen :D

      Poista
  8. Kertakaikkisen ihana - kaunis kokonaisuus <3
    Meillä on samanlaiset hyllytkin :) Meillä vaan tummat.

    Kyllä sinä osaat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia Ainosofia! <3 Kommenttisi piristi kovasti harmaata päivää!
      Juu vähän samaa tyyliä keittiöissämme on, mutta kuitenkin oman näköisesti laitettuna :)

      Mukavaa marraskuuta ja ihanaa joulun odotusta sinne, ja nautinnollisia kokkaushetkiä teidän uuteen, upeaan keittiöönne! <3

      Poista
  9. Aivan huippuihanaa! <3 Muistan, kun kerroit tästä remppaprojektista ja nyt siellä on jo valmista. Kaunista kertakaikkiaan! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sydämellinen kiitos Sari <3
      Ihmeen äkkiä se todella kävikin, vaikka kuukausi sitten vielä tuntui, ettei valmista voi tulla ikinä :)

      Poista
  10. Kaunsita! Moneen kertaan piti kuvat käydä läpi..:) Upeaa on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitoksia, ihanaa kuulla että te lukijatkin tykkäätte :)

      Poista
  11. On kyllä kaunis keittiö, kaikkia yksityiskohtia myöten.

    VastaaPoista
  12. Aivan ihanan näköista! Mahtavia ratkaisuja ja valintoja, joista tuo laattaa muistuttava levy oli aivan uusi tuttavuus itselle. Kauniita tavaroita ei tarvitse piilotella;) ja nehän lisäävät kodikkuutta... kaunista on kertakaikkisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitoksia Heidi mieltä lämmittävästä kommentistasi <3
      Välitilalevy oli kyllä hyvä valinta, vaikka pitkään jahkailin sen ja paneelien välillä :) Uusi tuttavuus minullekin!

      Poista
    2. Niin ja ihan totta tuokin, että olisihan koti aika tyhjän ja ankean näköinen ilman tavaroita ja tekstiileitä ;)

      Poista
  13. Onnea uudelle ihanalle keittiölle ❤

    VastaaPoista
  14. Kyllä teillä on tosi kaunis keittiö. Nyt on ihana kokkailla.
    Mullakin on nuo hidastelaatikot, se on tosi hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniit kiitokset Tuija! Nuo hidastinmekanismit ovat kyllä kätevät! Ei enää ovien pauketta ja lasien helinää :)

      Poista
  15. Voi että miten ihana keittiö! Todella onnistunut kokonaisuus! Erityisesti välitila, nuo hyllyt ja maalisävy on tosi tosi kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset ilahduttavasta kommentistasi Annika! Maalisävyn valinta osui kerrankin nappiin ja avohyllyt olivat vuosien toteutunut haave. Mukavaa kuulla, että sinustakin ne näyttävät hyvältä :)

      Poista
  16. Mielettömän kaunis keittiö<3
    ihana tuo värimaailma ja muutenkin niin inspiroivan näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten mukavaa kuulla, kiitoksia kovasti <3

      Poista
  17. Niin ihana köökki ❤️

    VastaaPoista
  18. Tämä teidän keittiö on kyllä niin kaunis ❤ puutasot ovat ihanan kodikkaita. Meillä oli edellisessä talossa tammitasot myös ja uuteen kotiinkin tulee. Onhan siinä oma hommansa käsitellä tasot aina, mutta on ne vain niin paljon kauniimmat entä laminaattitasot tai muut että mielellään niitä käsitteleekin 😊 sulla on kyllä sisustustaito hyppysissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sulle Nanni piristävästä kommentista <3
      Joo kyllä tuo puutaso on vaan kaiken vaivan väärti! Tykkään itsekin tosi paljon ja varmasti samanlainen tulisi uudelleenkin jos vielä joskus rempataan. ( Tai katsotaan nyt missä kunnossa se meidän taloudessa säilyy ;)

      Tsemppiä sinne teille rakentamisen loppuvaiheeseen! Innolla odottelen lopputulosta :)

      Poista