lauantai 17. syyskuuta 2016

Inspiskuvia ja remppasuunnitelmia

Hellou!

Täällä pää höyryää remonttisuunnitelmista kaiken aikaa, enkä ole ehtinyt blogiakaan yhtään päivittää. Suunnittelua pidemmälle ei olla vielä päästykään, joten kerronpa teille kuulumisia näiden Pinterestistä napattujen inspiraatiokuvien muodossa. 

Siinä mielessä suunnittelu on helppoa, että tiedän tarkalleen mitä haluan, mutta haasteita ideointiin asettaakin sitten raha ja tuo rakas siippani, joka on lähes kaikesta kanssani eri mieltä. Onneksi toisaalta hän antaa minun aika vapaasti tehdä valintoja oman pääni mukaan, mutta onhan tässä välillä luovimista, jotta kaikki olisivat tyytyväisiä ;).

Alunperin meidän oli tarkoitus vaihtaa vain lattiat, listat ja väliovet, sekä uudistaa kylppärin ilmettä. Nyt sitten kuitenkin lattioiden uusimisen yhteydessä tuo keittiökin vaihtuisi mukavasti samalla, joten kyökistäkin olemme kyselleet tarjouksia. Keittiöremontti lohkaisisi suuren osan budjetista, joten siihen muuhun jäisi luonnollisesti vähemmän satsattavaa. Joistakin unelmista on luovuttava, mutta paljon päästään haaveissa kuitenkin eteenpäin. 


(Pinterest)
Unelmieni koti on vaalea ja avara! Rakastan vanhoja puulattioita yli kaiken, mutta joudun tyytymään täällä kodissa laminaattiin. Onneksi laminaateissa on nykyään hurjasti kauniita vaihtoehtoja, ja itseasiassa löysimmekin meille jo täydellisen vaalean, lankkua muistuttavan lattian, josta kerron myöhemmin lisää!

Myös vanhat pönttöuunit ja puuhellat saavat sydämeni sykähtelemään ylimääräisiä kierroksia, mutta ehkä selviän elämästä ilman niitäkin ;)


(Pinterest)
Harmaavalkeasta ruutulattiasta olen unelmoinut pienen ikuisuuden, enkä ehkä saa sitä vielä tänne kotiin, mutta ehkäpä jonain päivänä, kuka tietää :)

Myös paneeliseinät ovat hurmaavan kodikkaita ja henkivät vanhaa tunnelmaa!


(Pinterest)

Vanhaa ja uutta sulassa sovussa. Harmaata, valkoista, puuta, pellavaa ja metallia! Niin kaunista!

(Pinterest)
Pariovet! Voi elämä, kun saisin makuuhuoneeseen pariovet.
Muutenkin väliovet ovat mielestäni iso osa sisustusta ja niihin olisi kiva panostaa. Mieluiten ottaisin vanhat ja täyspuiset, mutta kevytversioissakin löytyy onneksi kivoja perinteisiä vaihtoehtoja.

Pinterest



(Pinterest)
Ah, juuri näiden kuvien kaltaista tunnelmaa haluan kotiini.

Jatkanpa siis suunnittelua ja yritän pitää teidätkin ajantasalla!

Viikonloppuja!

Iida Emilia

sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Futis-synttärit tyttömäiseen tyyliin

Heipsan! Ihanaa alkanutta syksyä kaikille.

Syyskuu on ehdoton lempparikuukauteni ja se onkin meillä alkanut isojen juhlien merkeissä :).
Kuun ensimmäisenä päivänä juhlistimme isännän kanssa kristallihääpäiväämme ( teemme myöhemmin jonkun pikku reissun kahdenkesken sen kunniaksi ) ja kuopuksemme puolestaan täytti toinen päivä täydet 10 vuotta!

Synttärihulinat alkoivat tänä viikonloppuna kunnon kaverikemuilla, vaikka pientä jännitystä olikin ilmassa, että peruuntuuko juhlat vallan flunssan takia. Onneksi nuha alkoi kuitenkin sankarilla helpottaa ja kekkerit saatiin pidettyä.

Synttäriteema rakentui tyttäremme uuden harrastuksen pohjalta, sillä monien lajikokeilujen jälkeen  se oikea on nyt tainnut löytyä! Jalkapallo on vienyt neidin sydämen täysin :)

Lilliputtimme lemppariväri on ollut jo ihan pienestä pitäen sininen, joten väriteema napattiin sieltä, ja mustavalkoisuus antaa hempeään siniseen särmää, sekä sopii tietenkin futikseen. Halusin tehdä hieman "poikamaisesta"  teemasta kuitenkin herkän ja tyttömäisen.





Juomapullojen koristelut olivat päivänsankarin itse ideoimat ja askartelemat. Jalkapallot tulostettiin netistä ja teipattiin pilleihin kiinni. Pallot kannattaa vain kiinnittää hieman alemmas kuin kuvassa olevat, etteivät pallot tule juodessa suun eteen :)

Netistä sai tulostettua myös tuollaista jalkapallokuosia, josta leikkelimme muffinsseihin sydänkoristeet. Söpöt tähtinompparellit ja ilmapallot löytyivät Tigeristä. 


Kauppareissulta Prismasta ostin lähes kaikki muut tarpeet serveteistä ja silkkipapereista muffinivuokiin. Prismassa pitäisi tietääkseni olla myös jalkapallo-ilmapalloja, mutta niitä en tähän hätään löytänyt. Viirinauhan tein serveteistä.


Pätkisjuustokakun koristelin teemaväreihin sopivilla karkeilla, mutta ensiviikon sukusynttäreille lupasin tehdä jalkapallon näköisen kakun! Kääk...tulikohan lupailtua liikoja ;)








Menyyseen kuuluivat kymppivuotiaan toiveiden mukaan: pikkupizzat, coctailtikut, muffinit, kakku, karkit ja juustonaksut. Lapset auttoivatkin tosi kivasti kaikissa järjestelyissä, joten äiti pääsi loppujenlopuksi aika helpolla :)





Juhlien jälkeen on mukava huokaista hetki! Selvittiinhän taas näistäkin :)
Viikon päästä sitten toinen erä edessä.

Iloa päiväänne!

Iida Emilia