perjantai 9. helmikuuta 2018

Viikonlopun kynnyksellä

Valoisaa perjantaita ystävät! 

Ai että tämä helmikuisen talvipäivän valo on kaunista! Vaikka tänään aurinko piilotteleekin pilviverhon takana, niin silti on niin valoisaa, että energiaa tuntuisi riittävän melkein mihin tahansa.
Hieman meinasi flunssavihulainen tosin kolkutella kurkussani, joten otin vielä sinkkiä lisäaseeksi lenssua vastaan. Näyttäisi siltä, että päihitin sen tällä erää.

Tajusin maanantaina, että olin laittanut kuopuksen liian aikaisin kouluun, sillä niin flunssainen ja yskäinen tyttö oli, vaikkei kuumetta ollutkaan. Niinpä hän lepäili vielä muutaman päivän kotosalla tautiaan pois, ja mummu pääsi onneksi hänen seurakseen, ettei tarvinnut olla yksin kotosalla. Joskus on niin vaikeaa arvioida sairaustilannetta, kun tunnollisena tyttönä sitä lähtee liikenteeseen vaikka pää kainalossa, jos ei ole sitä kuumetta!! ;)

Nyt kuitenkin kaikki ovat terveitä, ja eilen sain tehtyä viikkosiivoukset sekä kauppareissut, joten tästä on mukavaa ponnistaa viikonlopun viettoon. Vielä perjantaitulppaanit ja herkut kun käy hakemassa, niin kyllä kelepaa.



Isännän kanssa muuten suunnittelimme, että alamme harrastaa ruuanlaittoa! :D
Tai no...sitähän harrastamme oikestaan joka ikinen päivä ja kokoajan, mutta kyllästyttää niin nuo samat pöperöt, joita tulee laiteltua viikosta toiseen. 

Toinen lapsista kun on vielä niin kovin nirso, ettei ruuissa saisi olla yhtään sipulia tai mitään omituista ylipäätään, ja itse taas rakastan kaikkia kasvis- ja vihanneshöystöksiä ( lihan rinnalla siis ) yli kaiken. Eikä millään viitsisi monia ruokalajejakaan laitella? Että pitääkö se vain sanoa tenaville, että, joko syötte tai kuolette nälkään ;). Yleensä paistelemme ne vihannekset eri paistinpannulla, joten sujuuhan se niinkin, ja kuopus onneksi syö joitakin tarkoin valittuja kasviksia kyllä hyvinkin tuoreeltaan pilkottuina, mutta itse tykkäisin todella paljon useammin tehdä esim. aasialaisia vähän tulisiakin ruokia, joissa käytetään paljon kasviksia...jos ei aina kuuluisi sitä valitusta taustalla!

Olen ottanut nyt kuitenkin talteen monenlaisia herkullisia reseptejä, joita tekisi mieli päästä testailemaan ja näin viikonloppuisin niitä ehtisi toteuttaakin.



Tänään meillä taitaa kuitenkin olla aika perinteinen tortillapäivä, sillä se tuntuu maistuvan koko perheelle ja jokainen saa valita täytteet itse. 

Ihanaa ja maukasta viikonloppua!

Iida Emilia

Ps: Palailen pian kaupunkijulisteen arvontaan ja sen voittajaan!

4 kommenttia:

  1. Ihana tuo kaappi tuossa ekassa kuvassa!
    Meillä mies harrastaa ruuanlaittoa...ja reseptien keräilyä...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele <3 Mäkin tykkään kaapista yhä vaan edelleen vuosien jälkeen. Olen tosin miettinyt, josko sitä maalaisi vaikka harmaaksi?! Hmmm...en ole saanut kuitenkaan aikaiseksi ;)

      Meilläkin isäntä on innokkaampi kokkaaja, mutta itsekin toisinaan innostun :). Hieno harrastus kyllä!


      Poista
  2. Anonyymi3.50

    Sinun blogia on vaan niin kiva lukea!:)
    Ihanaa viikonloppua! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia! Aivan ihana kommentti <3 Varsinkin kun usein mietin, liekö nämä ihan joutavia jorinoita ;)

      Oikein iloista viikonloppua sinnekin!

      Poista