perjantai 7. syyskuuta 2018

Neutraalien sävyjen pauloissa

Heipsan!

Kesän hiljaiselon jälkeen olen herännyt uudelleen eloon blogirintamalla! Heinäkuun helteillä ei sisustaminen, saati sitten kuvaaminen innostanut ollenkaan! Ajattelinkin tuolloin, että tähänkö se yhdeksän vuoden blogitaival päättyy? Ei ollut pienintäkään inspiraatiota, ei ajatuksen hiventäkään päässä. Mutta nyt aivan yhtäkkiä syksyn myötä kamera on jälleen paras kaverini ja nämä samat nurkat innostavat yhä uudelleen kertomaan tarinoitaan. Ihanaa, kun olette mukana :)

.........

Syksyn muotivärit hehkuvat upean okran, sammalenvihreän, viininpunaisen ja sinisen murretuissa sävyissä, mutta miksi ihmeessä en innostu väreistä ollenkaan? Ihastelen värejä toki muiden kodeissa ja hypistelen tummia kuoseja kaupan hyllyillä. Saatan hetken hurmiossa jopa ostaakin trendivärisen  sisustustyynyn sohvalle, mutta EI! Pian se tuntuu vallan holtittomalta. Olen vain totaalisesti neutraalien sävyjen pauloissa.




Itseasiassa kun mietin aikaa taaksepäin, niin meillä on ollut aina hyvin neutraali värimaailma kodissamme. Tosin siinä ihan ensimmäisessä, pienessä kerrostalokaksiossa, reilu 20 vuotta sitten oli hetken vihreää ja jopa sinistäkin :). Mutta hyvin pian värit alkoivat muuttua vaaleiksi tuolloinkin. Myös musta on kuulunut kestosuosikkeihini aina valkoiseen yhdistettynä.

Omaan sisustus-väripalettiini kuuluu usein vain kolme sävyä kerrallaan. Tällä hetkellä ne ovat valko/harmaa/ruskea + ihan pieni ripaus mustaa. Näin tila pysyy rauhallisena ja hillittynä.

Koen, että tämä neutraali sisustus on ennenkaikkea ajaton, luonnonläheinen ja rauhoittava. Vaaleus antaa puhtaan, keveän ja hienostuneen tunteen. Toki se voi jollekin muulle olla tylsä ja masentavakin  yhdistelmä.




Toisaalta kotiin voisi tuoda tässä syksyn aikana himpun verran "väriä", tai oikeastaan tummuutta lisää. Sohvaan voisi hyvinkin vaihtaa tummemman harmaat päälliset ja osan valkoisista kalusteista voisi maalatakin? Hmmm...pitääpä miettiä. Rohkenisiko revitellä noinkin hurjasti :D

Hillittyä viikonloppua!

Iida Emilia

16 kommenttia:

  1. Tykkään, kun jollakin on varma oma maku ja jonka koti on kodikas...siis sinun kotisi..:)
    En ymmärrä lainkaan sellaisia, joiden kalusteet vaihtuvat melkeimpä viikottain. Ymmärtäisin, jos olisivat vanhoja, jotakin löytöjä, kierrätettyjä, mutta, kun pakkaavat olemaan sellaisia kertakäyttökalustetia.:) Mutta jokainen tekee niin, kuin parhaaksi katsoo....:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos kauniista sanoistasi! Lämmittävät sydämeen asti <3

      Kukin tekee tyylillään tosiaan :). Toisilla vaihtuu nopeaan koko sisustus, tai ainakin verhot,matot ja tyynynpäälliset muuttuvat tiuhaan tahtiin.

      Täällä ei oikein tapahdu mitään koskaan, kun järjestystäkin hankala vaihtaa ;). En meinaa löytää ikinä sopivia sisustustyynyjäkään, kun värit ja kuviot ovat liikaa :D

      Ihanaa lauantaita sinne!

      Poista
  2. Anonyymi1.09

    sun kotisi on ollut inspiraationa monta vuotta!aiemmin blogina ja nyt viime vuosina instassa. sulla on aina ollut varma maku etka ole hotkyillyt(miksi en saa aan ja oon pisteita talla tehtya)minkaan trendin perassa varsinaisesti. toisin kuin itsella on semmonen sekasotku taa touhu etta oksat pois. mutta jatka sa tutulla tiella, ilo seurata!pus pus. t. katjan_kuvia katja;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No moikka Katja! Kiitos ihana, kun jaksoit tulla kommentoimaan <3
      Onpas ihanaa kuultavaa, olen aivan otettu sanoistasi :). Kiitos ja nöyrä kumarrus!

      Tuo on kyllä totta, etten trendeihin villiinny kovasti, mutta olenko hieman jämähtänyt paikalleni :D Vai onko se oma juttu vain tosiaan löytynyt?

      Erilaiset sisustukset kyllä inspiroivat ja välillä tekisi mieli vaihtaa kaikki kertaheitolla! Olen vain liian hidas ;)

      Älähän nyt! Aivan ihanalta teillä aina näyttää ja varmasti kaikki loksahtaa pian uudessa kodissa uomiinsa <3 Mukavaa viikonloppua ja halauksia sinne!

      Poista
  3. Ihanan tunnelmallinen sisustus teillä! Onko tuo valaisin muuten Himlan? Olen harkinnut meille sitä, mutta mietin miten alas valaisin tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Minna ja kiitos paljon kommentistasi :)

      Tuo valaisin on itseasiassa ihan mun oma väkerrykseni :D mutta kiva kuulla, etä se näyttää Himlan valaisimelta. Tein tuon vanhoihin lampun kehyksiin vanhasta valkoisesta verhokankaasta ja siitä tulikin ihan hauskan näköinen. Eli neuloin vaan kankaan kiinni kehykseen yläpäästä ja sidoin kankaan narulla solmuun alapäästä. Helppoa ja nopeaa! Noita lampun johtoja pystyy tietenkin jonkun verran säätelemään, että kuinka alas lampun haluaa, mutta Himlan valaisimesta en osaa tosiaan nyt sanoa, mitä kokoa mahtanee olla? Tämä meidän valaisin on 55 cm.

      Poista
  4. Niin kaunis koti, voisin muuttaa heti teille muuttamatta mitään ;)♥ Itselläni on myös "väriongelma" ja koen että neutraalissa ympäristössä mieli pysyy rauhallisena ja tyynenä :)
    Vaikkakin tosiaan ihailen värikkäitäkin koteja kuvien kautta! Onneksi makuja on monia ja jokainen koti on juurikin asukkaansa näköinen ♥ Kivaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, no voi kiitos sinä ihana <3

      Näin on! Jokaiselle löytyy varmasti juuri ne oman näköisensä värit ja pääasia, että itse viihtyy niiden keskellä :)

      Kiitos! Täällä viikonloppu vierähti vielä synttäreitä juhlien. Nyt tsemppiä ja iloa taas uuteen viikkoon! <3

      Poista
  5. Olipas viihtyisää ja kiva pöytä tuo pyörillä oleva kaapin(?) ovi <3. Itse olen ajatellut neutraalimpaa lookia jouluksi meidän tupaan tänävuonna....mutta eihän sitä koskaan tiedä miten löopulta käy :) :) :) . Mukavaa syksysä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos niin paljon <3
      Tuo isoisän ullakolta löytynyt vanha ovi sai kivasti uuden elämän olohuoneen pöytänä :)

      Oi se joulukin sieltä lähestyy! Ihanaa! Itse olin aina ennen jouluisin punaisen värin ystävä, mutta nyt sekin into on hiipunut ;). Saas nähdä tuleeko väripillkuja kotiin silloin :).

      Mukavaa uutta viikkoa ja syksyn jatkoa sinullekin!

      Poista
  6. Luule, että vastahakoisuus muutokseen johtuu ainakin minulla siitä,
    että trendit ja värit vaihtuvat vähän liian tiheällä aikavälillä...
    Mulla menee hetki ennen kuin tykästyn johonkin tyyliin.
    Seuraan sitä blogeista aikani ja sit se alkaa pikkuhiljaa miellyttää silmää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sehän se on! Ei noin nopeaan tahtiin pysty kodin värejä päivittämään :D

      Sama juttu täällä! Saatan katsella pitkään trendijuttuja, kuten esim. tällä hetkellä 80-luvun rottinkikalusteita ja roikkuvia kukka-amppeleita. Nyt vasta alkaa silmä niihin tottua. Itseasiassa ostin juuri kukka-amppelin kotiinkin :)

      Ihanaa syksyä sinulle!

      Poista
  7. Kuullostaa niin tutulta tuo sinun pohdintasi! :)
    Ihana idea tuo tammenoksa tuossa maljakossa!

    Mukavia syyspäiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari, kiva kuulla :)
      Oksat maljakoissa ovat kivoja nyt syksyllä, kun luonnosta ei enää kukkia löydy.

      Kauniita ja lämpöisiä syyspäiviä sinnekin <3

      Poista