maanantai 30. heinäkuuta 2012

Valokuvakollaaseja kaaoksen keskellä

Terveiset työputkesta!

Tuurailen vielä parin viikon ajan pomoni lomia, joten aika kuluu lähes kokonaan työmaalla. Samaan aikaan lapsukaiset, ja ukko-kulta jatkavat lomailuaan, ( ja sotkevat minkä kerkiävät ;). Tällä hetkellä kämppäparka ei siis ole todellakaan kuvauskuntoinen, mutta löysin koneelta kuitenkin muutaman siivouspäivän jälkeisen olkkarikuvan parin viikon takaa. 

Minulla on tapana "muhitella" asioita pitkään ja hartaasti, ennenkuin mitään tapahtuu. Tai sitten toisinaan teen jotakin hetken mielijohteesta ilman minkänlaista visiota. Tämä olohuoneen seinä kuuluu tähän hautomo-osastoon, enkä sitten millään meinaa saada ideaani loppuun asti kypsyteltyä.
Ajatuksenahan on jo piiiitkään ollut se, että seinälle tulisi kollaasi erilaisista valokuvista. Perheestä kun löytyy yksi innokas valokuvaaja, ja toinen, joka työskentelee valokuvaamossa, niin toteutuksen ei pitäisi olla hirveän hankala ;). Vaan hyvin hitaasti näyttää projekti valmistuvan. Muutaman kuvan olen seinälle sentään saanut, mutta monenmonta muistoa sinne mukaan vielä mahtuisi. Täytyisi vaan päättää, asentaako kuvat ihan sikinsokin, vaiko jotenkin selkeämpään ryhmään? Ja pitäisikö kehyksien olla kaikkien valkoisia, vai voisiko seassa olla tummempiakin? Siinäpä miettimistä kerrakseen :)



Muutama tumma kehys pääsi toistaiseksi olohuoneen naulakon päälle.


Pinkki pioni siellä väriläiskänä. Ihan omasta pihasta napattu...
( siis se ainokainen, joka pihassa edes kukki ;) . Viimekesänä syytin läkähdyttäviä helteitä puutarhani nihkeästä kukkaloistosta. Nyt syytän sateita. Jospa sitten seuraavana kesänä onnistaisi.

Mutta ruusumarjapensaan piikikkäät kaunokaiset ovat sentään kukassa.
Ja ilahduttavat myös maljakossa.


Niin, ja vaikka pyykkikorit notkuvatkin liitoksistaan, niin pakko kiittää isäntää siitä, kuinka mukavasti on keksinyt kivaa touhua tyttöjen kanssa lomapäivillensä, ja ruokakin on ollut aina valmiina töistä palaavalle hieman äreällekkin mammalle.

Iloa heinäkuun viimehetkiin!

Iida Emilia

31 kommenttia:

  1. Iloa sinnekin. Kuvakollaasi on ajatuksena tosi kiva. Tummat kehykset voisivat tuoda hiukan särmää, mutta toisaalta valkoisetkin sopivat tuohon vaaleaan tunnelmaan teillä. Jos seinä olisi valkoinen niin ehdottaisin tummia kehyksiä, mutta nyt tuohon seinään sopivat kyllä valkoisetkin. Aika vaikea juttu, mutta ehkäpä se selviää kokeilemala livenä eri vaihtoehtoja. Voihan ne kehykset sitten maalata mieleiseksi.

    VastaaPoista
  2. Sinun taidoillasi kyllä osaat tehdä hyvän valinnan. Näin uskon :)

    Oli ne sitten vaaleat vai tummat kehykset.

    Kiitos samoin mukavaa viikkoa sinulle.

    Toivottelen täältä ukkosen ja sateen keskeltä <3

    VastaaPoista
  3. Hei! Löysin blogisi sattumalta ja kun näin ensimmäiset kuvasi, liityin samantien lukijaksi :)

    VastaaPoista
  4. Kauniilta näyttää. Minunkin mielestä joukkoon sopisi muutama tummempi kehys.

    VastaaPoista
  5. Todella ihastuttava kollaasi jo tuollaisenaankin. Tykkään tuollaisesta epäsymmetriasta ja vaaleista kehyksistä, mustavalkokuvat tuovat mukavasti sävyä vaaleuteen. Nuo kirjaimet sopivat myös niin hyvin kokonaisuuteen. Minusta on vain hyvä mietiskellä ajan kanssa noita sommitteluja seinälle laitettaessa, jottei tulis niitä turhia nauloja iskettyä seinää täyteen...
    Hymyjä ja haleja SisustEllenistä♥

    VastaaPoista
  6. Kauniita kuvia sulla täällä taas monen postauksen verran! Teillä on vaan niin ihanan näköistä joka huoneessa :) Huokailen täällä taas ja lähden nyt toiselle kierrokselle ihailemaan ja hakemaan ideoita ;) Varkaisiin siis, hih ;)
    Meillä loma lopuillaan, karvas paluu arkeen häämöttää ihan nurkan takana...ja vaikka itsekin teen vaan osa-aikaa, niin silti ei kyllä yhtään hotsittais sekään vähä. Voi kun saisikin vaan vapailla ihan koko kesän!
    Mukavaa alkanutta viikkoa sinne Pilvenhattaralle!

    VastaaPoista
  7. Teillä on kyllä niin nättiä, huoh... Niin nättiä, että nauttisin kamalasti muutamasta kaaoskuvastakin :D

    VastaaPoista
  8. Voi ihanuus teidän kotia!
    kyllä se pioni siitä alkaa kukkiin, mieki siirsin meidän pari vuotta sitten ja tänä vuonna tuli upeat 9 kukkaa :)
    terv nimim. lottovoittoa odotellessa... ;)

    VastaaPoista
  9. Kun teiltä tuota tummempaakin ruskeaa löytyy sisustuksesta niin miksei sinne sekaan sopisi muutama tumma kehyskin. Kumpikin varmaan sopii, sekä täysin valkoiset,että seassa tummia. Mutta kuten Hanni sanoi, niin kokeilemalla se selviää :) SE on ihmeellistä miten nopeasti siistin juuri siivotun talon voi saada sotkuun. Ja laitan kyllä meidän sotkut noiden miesten syyksi, minähän en koskaan sotke ;)
    Jaksamisia työmaalle ja muutenkin mukavia päiviä!

    VastaaPoista
  10. Kaunis on kollaasi jo nyt, mutta tiedän ton tunteen, kun tuntuu ettei tule valmista. Minun kollaasi kasvaa ja etsii muotoaan makkariin seinällä...minulla kehykset ovat kaikki valkoisia ja kuvat mustavalkoisia, mukana otoksia omasta lapsuudesta ja kultaisista kummilapsista.

    Pilvenhattaran tunnelma on kyllä aina kaunis...ei edes villi mielikuvitukselliseni saa siitä sekaista :)! Ihanaa, kun lapset saavat ihania lomakokemuksia ja isin tekemää murkinaa!

    VastaaPoista
  11. Ihania kuvia olet taas tänne meidän iloksemme laittanut :)
    KAUNISTA ei voi muuta sanoa
    Tuosta piikkilankasydämestä olen jo aiemmin varastanut mallin ja väsännyt niitä jo muutaman.

    Työt ne vaan lähestyy ja loma loppuu... mihin aika katoaa...

    Mukavaa viikon alkua

    VastaaPoista
  12. Ei voi kun huokailla, olohuoneenne on taivaallisen kaunis.
    Tsemppiä aherrukseen!

    VastaaPoista
  13. Ihania viestejä! Kiitos teille :)

    Hanni: Itsekkin mietein alkuun, että laitan tummiakin kehyksiä, mutta toisaalta just tuohon seinänväriin käy kyllä noi valkoisetkin, ja mustavalkoisista kuvista tulis vähän sitä toivottua särmää, mutta kokeilemalla selvinnee. Kiitos vinkeistä! :)

    Ainosofia: Kiitos :) Meidän suunnalla aamulla alkanut hiostava helle muuttui tosi pilviseksi päiväksi, ja lämpötilat laski huimasti iltaa kohden, mutta ukkosta ei kuulunut.

    Suvi: Lämpimästi tervetuloa lukijaksi :) Kiva kuulla että tykkäsit. Täytyypäs poiketa vastavierailulle!

    Sanna: Kiitos :) Taidan kokeilla tummia tosiaan tuonne joukkoon, niin sitten tosiaan näkee miltä näyttää.

    SisustEllen: Kiitos! Kiva, kun jätit viestiä :)Samaa mieltä juuh, niitä naulan reikiä löytyykin jo ihan yllinkyllin, että pitää tarkkaan mietiskellä. Valokuvista tulee kyllä sitä väriä kivasti tohon kokonaisuuteen. Nähtäväksi jäänee, että jääkö noi kirjaimet tuohon. Tykkään niistä kyllä :) Halit sinnekkin <3

    Liisa: Ihana, kun kerkesit varkaisille ;) Ja kiitos kehuista. Ihan nyt punastuttaa vallan...
    Kunpa saiskin koko kesän lomailla. Se olis kyllä luksusta. Loman loppu tuntuu aina niin ankealta, mutta kummasti sitä vaan taas arkeen tottuu ;) Tsemppilöitä sinne!

    Mymmeli: Voi kiitos sulle <3 Hih, taisi olla harhaanjohtava tuo otsikko. En kuitenkaan kehtaa sitä kaaosta esitellä...vai pitäisköhän? ;)

    KoivukujanRiikka: Kiitos paljon :)Pionit eivät tosiaan taida siirrosta tykätä, mutta hienostihan sulla sitten jo kukkinut. Mun täytyy enskesänä perehtyä kunnolla tähän puutarhanhoitoon ;)

    Marika: Kiitos, kun jätit kommenttia ja mielipidettä :) Samaa mietiskelin kans, että tummat kehykset siellä seassa yhdistäis kivasti tuota tummaa puusohvaa ja muita tummia juttuja yhteen. Eikun testailemaan.
    Heh, meidänkin pahin sottapytty on kyllä toi perheen ainut miespuolinen henkilö ;)

    Ansku: Kiitos ihana <3 No hyvä kun mainitsit tuosta kollaasistasi...täytyykin saada lapsuudenkuvia tuohon myös ;)
    Hih, usko pois vaan, että Pilvenhattara on kokenut kyllä varsinaisen ukkosmyrskyn ;D Mutta pääasia on, että perheenjäsenet nauttivat lomastaan :)

    Vanilja: Voi kiitokset :)
    Kiva kuulla, että sait inspiksen piikkilankasydämestä :)
    Mukavia loman viimehetkiä, ja tsemppiä arkeenpaluuseen!

    VastaaPoista
  14. Eijan korukoppa: Kiitos kaunis sinullekkin <3

    VastaaPoista
  15. Minä en sitten osaa ainakaan sisustuksessa yhtä asiaa (voi olla enemmänkin) niin taulujen ja valokuvien sijoittelua seinälle..Nytkin ikävää kyllä lapseni isot 1-vuotis kuvat ovat kaapissa..monesti otan ne sieltä ja ajattelen et noi pitäis saada seinälle...no joskus sitten..
    Jotenkin on vaikeeta en tiedä miksi vai eikö sitä jaksa keskittyä kunnolla..
    Teillä on kauniin näköistä..
    Oikein mukavaa tiistaita sinulle :)

    VastaaPoista
  16. Kauniita kuvia teiltä! Mä olen kans haaveillut jonkinlaista taulu/kehys/kuva kollaasia, mutta se tuntuu jotenkin haastavalta tehdä.

    Tylniloa! Ja mukavaa heinäkuun viimeistä ja alkavaa elokuuta!
    -k-

    VastaaPoista
  17. Kuva kollaasit ovat ihania. Niissä näkyy muistot kivoista hetkistä.
    Laita joukkoon tummia kehyksiä ja jos kyllästyt näytät niille maalisutia :)
    Kiitti romutori seurasta ja toivottavasti nähtäisiin pian uudestaan :)

    VastaaPoista
  18. Toc Toc! allowed? I come in? Hello my name is Gilda. are an Italian blogger. I discovered your blog by accident. Congratulations for the pictures are beautiful. I find your blog and your home very interesting and I'd like to introduce them to my followers. I wondered if it was possible to have permission to post your pictures in a post dedicated to your blog.Resto waiting for your own risposta.Un hug from italy. Gilda
    P. S. sorry for my bad English

    VastaaPoista
  19. Hannele: Kiitos viestistäsi, ja tsemppiä sinnekkin kuvapähkäilyjen kanssa :) Taulujen ja kuvien sijoittelu ei ole todellakaan helppoa, joten parempi kunnolla tutkailla kuin hutkailla ;)

    -K-: Kiitokset! Kuvakollaasit on tosiaan mielenkiintoisia ja nättejä, kunhan ne saa toteutetuksi ;) Mukavaa elokuuta sinnekkin!

    Allidaalia: Kiitos vinkistä, ja kiitokset sulle myös mukavasta sunnuntai-aamupäivästä romujen keskellä ;) Pidetään yhteyksiä <3

    Gilda: Hello, and thankyou for your words :)Welcome to follow my blog, and I give you permission to my pictures :) Sorry, i speak so bad english, but i hope you understand ;)

    Jenna: Kiitos :)

    VastaaPoista
  20. Hei! Olen ekaa kertaa kyläilemässä blogissasi, vaikutti niin mielenkiintoiselta että oli ihan pakko liittyä lukijaksi. Ihania kuvia ja kauniin näköinen koti teillä :)

    VastaaPoista
  21. Koillakin on taito saada kaikki näyttämään kauniilta!! Sinä olet kyllä niistä yksi:)
    Nuo kuva kollaasit on tosi kauniita, ja nyt huomaan, etten ole omaanikaan blogissa vielä esitellyt.. Dementiaa havaittavissa;)

    Tiedän tuntee, kun tekee ja tekee ja sitten kotona sotketaan :( Oikein odotan, että koulut alkaa, että saan muutaman sotkijan täältä päiviksi pois;) Niinkuin eräs vanhempi tuttavani sanoi: "Tulet vielä kaipaamaan aikaa, että sinulla on tekemistä. Itse suoristelen liinojen kulmia"... Ja näinhän se on:)

    Ihananaista viikonloppua teille!

    VastaaPoista
  22. Ihanan näköistä! Meillä vähän samanmoinen projekti menossa rappusissa, valokuvia paljon ja kehyksiä myös. saas nähdä mitä tuleekaan! Tää on ainakin ihana! Mukavaa viikonloppua pilvenhattaraan!

    VastaaPoista
  23. Lovely pictures!!!

    Titti

    VastaaPoista
  24. Purlina: Voi kiitos! :) Lämpimästi tervetuloa lukijaksi.

    Mia-willa Oliviasta: No voi kiitos ihana! :) Hih, niinhän se varmasti on, että nyt pitää nauttia tästä ajasta, kun ei ole ainakaan tekemisen puutetta koskaan :D

    Ruususuun äiti: Kiitos paljon :) Voin kuvitella, että teidän kollaasista tulee superhieno! Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua teille myös :)

    HWIT BLOG: Thanks :)

    VastaaPoista
  25. Heheei piitkästä aikaa! Täällä on eletty edelliset pari kuukautta ilman konetta ja nettiä, joten en ole päässyt täällä vierailemaan. Lukaisinkin nyt sitten kerralla useamman postauksen ja ihailin noita sinun aina niin ihania kuvia ja sisustuksia.

    Kollaasiseinä näyttää oikein hyvältä. Itse olen suunnitellut samanlaista meille portaikkoon jo pitkään ja kehyksetkin olisi jo valmiina kaapissa odottamassa, mutta en vain ole saanut aikaiseksi laittaa niitä seinälle. Ehkä nyt sitten sinun touhujen innoittamana saisin homman toteutettua.;)

    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  26. Jotenkin aivan mahtava väreiltään tuo eka kuva! Siis niin rauhallinen.
    Itsellä on heittänyt värivaihde päälle, mutta silti silmää miellyttää tosi paljon valkoinen ja seesteinen. Meillä vaan ei todellakaan paikat ole koskaan tiptop. Kesäviikkoina on pyörinyt yks oma + 3-4 naapuruston lasta ja melu-&sotkutaso on omaa luokkaansa. En todellakaan tiedä itkisinkö vai nauraisinko ;)

    VastaaPoista
  27. Sama juttu meilläkin; minäkin saatan miettiä jotain uudistuskohdetta tosi pitkään ja hartaasti, mutta eipä sitten tule tehtyä vääriä ratkaisuja. ;)Hiljaa hyvä tulee! ;)

    Teidän olkkarin seinä näyttää nyt jo tosi kivalta, varsinkin nuo kirjaimet sopivasti siellä täällä tekee kehyksien asetelmasta mielenkiintoisen. :) Valkoiset ja tummat kehykset sopivat kyllä molemmat tuota seinän väriä vasten, ehkä jos kehykset olisivat pelkästään valkoisia niin ehkä koeilisin laittaa mustavalko- tai seepian sävyisiä valokuvia niihin (joku edellä taisikin ehdottaa musta-valko-kuvia).

    Joka tapauksessa, teillä on nyt jo tosi kauniin näköistä! <3

    VastaaPoista
  28. Itsekin juuri mietin miten järjestäisin tauluja olohuoneen seinälle, ei muuten mikään helppo juttu tuollaisen miettiminen :S Ja se myös että mitä kuvia siihen laittaisi?? Aivan ihana muuten tuo teidän olohuoneen pöytä <3

    miukus.blogspot.com

    VastaaPoista
  29. Salla: Ihana kuulla sinusta! :)
    Hih, ja kiva kuulla, että tämä kuvien asettelu on muillekkin hieman hidasta puuhaa ;)
    Mukavaa loppukesää sinulle!

    Peppi: Kiitos! Minäkin aina niin ihailen sinun, ja muiden värikkäitä koteja, mutta näköjään tämä oma koti on ja pysyy seesteisissä väreissä. Kiva, kun meitä on moneen junaan :)
    Heh, tuo lasten melu on täälläkin niin tuttua. mutta kiva, kun on kavereita :)

    Emppu: Kiitos! Näinhän se on, että parempi miettiä rauhassa, jotta lopputuloksesta tulisi mieleinen. Turhaa hutkia hätäpäiten reikiä seinään. Mun kollaasi ei ole edelleenkään edennyt mihinkään suuntaan ;)

    Miuku: Tsemppiä sinnekkin kuvien ja taulujen ripusteluun! No sepäs se, että ne kuvatkin pitäis valkata. Huoh! Niin, ja kiitos pöytäkehuista, itsekkin rakastan tuota mummolan vanhaa aarretta <3

    VastaaPoista
  30. Kaniin näköinen koti ja blogi sinulla!:)

    Terveiset Saa kurkistaa blogista.

    VastaaPoista