maanantai 20. heinäkuuta 2015

Viiksekkäät 40-partyt

Juhlista selvitty!  :)
Mieheni pohti pitkään, juhlitaanko pyöreitä vuosia mitenkään. Varataanko oikein hieno juhlapaikka isolle porukalle tai saunotaanko pienen porukan voimin rennosti mökillä? Vai karataanko sittenkin jollekin reissulle? Jollain tavoin tätä keski-iän saavuttamista kuitenkin haluttiin juhlistaa.

Päädyimme pitämään 40-kekkerit lopulta ihan täällä kotosalla pienellä mukavalla poppoolla.
Ja hauskaahan se oli! Toki juhlien järjestely vaatii aina aikaa ja viitseliäisyyttä. Siivousta, puunausta, ruuanlaittoa, leipomista, askartelua ja ohjelman suunnittelua. Neljä/viisi päivää oikeastaan meni ihan kokonaan juhlavalmisteluille ja siltikin tuli kiire! Ilmakin näytti ensin varsin kauniilta, mutta kun kaikki oli saatu valmiiksi ja istahdimme vieraita odottelemaan niin eikös taivaalle ilmestynyt harmaita pilviä ja loppuillan satoi!!!

Puutarhajuhlat jäivät siis haaveeksi, mutta eipä tuo menoa haitannut :)
Ruoka ja juoma maistuivat eikä sen kummempaa ohjelmaakaan kaivattu, sillä ilta kului leppoisasti rupatellen ja musiikkia kuunnellen. Vuorotellen jokainen sai esittää musiikkitoiveitaan ja kuuntelimme ihan kaikkea mahdollista iskelmästä heviin. Tanssinkin pyörteisiin välillä innostuttiin. Musiikki tuo kyllä hauskoja muistoja vuosien varrelta ja luo kivaa tunnelmaa.


Juhlien teemaväriksi valikoitui tyylikäs mustavalkoisuus ja viikset sopivat kivasti miehekkääseen menoon. Olin kyllä suunnitellut kattausta ja askartelujuttuja enemmänkin, mutta niiden kanssa tuli
niin kiire että puolet jäi toteuttamatta. Enkä ehtinyt sitten lopulta juhlissa kovasti kuvailemaankaan.

Tässä kuitenkin joitain pikku ideoita viiksekkäisiin kemuihin:


Aurinkokennolla toimivat riisipaperipallot ostin Clasulta.
Mustavalkoiset servietit Anttilasta. Viiksipillit ja tikut Tigeristä. Paperipussit askartelukaupasta. Paperipuuseihin voi laitella esim. sipsejä esille kullekin vieraalle omaan pussiinsa.


Serveteistä tein taas tuon tutun viirinauhaviritelmän ikkunaan, joka löytyy meillä lähes aina kaikista juhlista. Serveteistä saa helposti ja nopeasti leikkaamalla juuri halutunkokoiset ja -väriset viirit ja päät voi vielä liimata yhteen jotteivat repsota pahasti.


Syömäaseet niputin juuttinarulla servettien sisään. Tigerin nimilappusiin askartelin viikset ja numerot. Jälkkäri-lautasiksi löysin jostain euromarketista teemaan sopivat raidalliset kertakäyttölautaset. Lusikat ja pillit asettelin käytettyyn ja puhdistettuun metallipurkkiin, josta etiketit oli poistettu. ( pillejä en nähnyt kyllä yhdenkään isännän käyttävän, joten ehkä ne ovat vähän enemmän lasten juhliin sopivammat, mutta hauskan näköisethän ne ainakin ovat ;)

Tarjolla juhlissa oli mm. omatekoista pizzaa, lihapullia, perunasalaattia, kanapastasalaattia, pähkinäistä rucola/viinirypälesalaattia, panoffee-kakkua, mansikoita, hedelmiä, vaahtokarkkeja, pusuja ja sipsejä. Juomana skumppaa, viiniä, olutta, lonkeroa ja boolia.

Koti koristeltiin tuorein valkoisin kukkasin.
Sohville löysin mustavalkoraidalliset Annon tyynynpäälliset Citymarketin alelaatikosta kolmen euron kappalehintaan.








Osa juomista pysyi viileänä jääpaloin täytetyssä sinkkiämpärissä ja illan hämärtyessä ulkona syttyivät tunnalmavalot tuikkimaan.


Oikein rennot ja hauskat juhlat ovat siis nyt takanapäin. Kiitokset vaan kaikille osallistuneille :)
Nyt voikin loppuloman ottaa rennosti. Omia nelikymmpisiä juhlitaankin sitten melkein tasan vuoden päästä heinäkuussa ja vähän olen jo niitäkin alkanut mielessäni suunnitella. Vielä kuitenkin hetki armonaikaa ennen keski-iän kriisejä.

Hassunhauskaa viikkoa!


Iida Emilia

18 kommenttia:

  1. Oi mitkä kemut ja komea kattaus. Kyllä saa olla ukkokulta noin taitavasta vaimosta ylpeä. Ihanasti kotikin koristeltu sopivan miehekkääseen tyyliin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä komea mies vaatii komeat kemut :)
      Kyllä hän kovasti kiittelikin vaivan-näöstä, mutta toki autteli itsekkin ruokien kanssa :)

      Poista
  2. Upeat kemut♥

    VastaaPoista
  3. Aina kannattaa juhlia! :) Onnea 4-kymppiselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä juhlat on mukavia arjen keskellä. Harvoin niitä kuitenkin on joten hyvä kun pienet kemut edes laitettiin pystyyn. Ja kiitokset onnitteluista :)

      Poista
  4. Kivoja juttuja oot juhliin bongannut! Pitäisi kyllä useammin järjestää juhlan aiheita ja nimenomaan jollain teemalla.. Rapujuhlia on tullut muutamana vuonna kaveripariskunnan kanssa vietettyä; koristellaan pöytä teemaan sopivaksi ja nautitaan nyyttärimeiningillä 3-5 ruokalajin illallinen. Kohta jo pääseekin taas niihin kekkereihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Henna :) Teemajuhlat on kyllä hauskoja ja pitäisi kyllä ehdottomasti useammin juhlia! Ihailenkin aina erästä ystävääni joka järjestää juhlia vaikka ihan nimppareidenkin johdosta.

      Voi että nuo rapujuhlat kuulostaa niin kivoilta! Olen itsekin jo useamman vuoden haaveillut rapujuhlista mutta eipä vaan ole jaksanut alkaa väsäämään ;) Ja nimenomaan nyyttärimeiningillä olis kiva niin ei jää tarjoilut yhden ihmisen kontolle. Hauskoja juhlia siis teille kun aika pian koittaa :)

      Poista
  5. Ompas hauskan näköiset teema-juhlat olleet ja onnea vielä synttärisankarille! Hyvin sattuu kotinnekin "teemaväreihin" nuo kaikki jutut. =) Mukavaa kesän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Taija! :) No niinhän se taisi helposti tuo teemaväri löytyä kun tällähetkellä kovasti miellyttää juuri nuo värit ;) Hauskaa kesän aikaa sinne myös.

      Poista
  6. Voi miten ihanalta näyttää ja kuulostaa! :) Siitä saa niin suuren ilon itselle ja muillekin kun jaksaa nähdä vaivaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emma :) Kyllä vaivan-näkö kannatti vaikka välillä mieteinkin että eipä taida nuo isännän kaverit paljoa välittää koristeluista, mutta kyllä sielläkin joku huomioitsi että on panostettu :D

      Poista
  7. Hauskan näköiset juhlat ja mahtavat koristelut! :)

    VastaaPoista
  8. Aina kova homma järjestellä juhlia, mutta kiva sitten jälkeenpäin muistella että kannatti. Minusta enää ei käydä niin paljon kylästelemässä ystävien luona mitä enne ko ite oli pieni tai nuori :). Joten pienet juhlat ovat aina paikallaan, että näkee samalla kaikkia ystäviä ym. Kivat juhlat olet järjestänyt ja kiva aina ko on joku teema :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi! Saman olen huomioinut että kyläilyt ovat aika harvinaisia nykyään. Varsinkin sellaiset sponttaanit vierailut, että soitetaan voisiko piipahtaa. Nekin olisi ihan tervetulleita. Uudenvuoden lupaukseni itselleni olikin että pyydän ystäviä enemmän vielä kylään ja ehkä se tänävuonna onkin paremmin toetutunut :)

      Poista
  9. Ihanat sisustelut teidän juhlissa, ja kiva teema!
    Siinä sisustellessa sitä virittyy jo juhlatunnelmaan, :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Minttu <3
      Kyllä se juhlien järkkääminen on todella mukavaa. Pitäisi vaan osata aloittaa valmistelut ajoissa ;)

      Poista