lauantai 9. helmikuuta 2019

Pieni kierrätyspiste keittiöön

Hiiohoi! 

Täällä tähyillään malttamattomana kohti valkoista horisonttia, liekö vielä kevättä näkyvissä? Suojasää laittoi räystäät tipahtelemaan ja eilen kuulin talitinttien laulavan. Tuli niin kevättä ikävä! Mutta helmikuuta vasta elellään, joten maltetaan vielä tovi. Nuo lumimäärät eivät hetkessä mihinkään katoa ;). 

Sattuipas tässä eräänä vapaapäivänä päähänpisto, jota täytyi heti testailla.
Minua kun toisinaan harmittaa tuo pieni keittiö ja ahtaanpuoleinen ruokailutila, jossa ei oikeastaan muutoksiin ole mitään mahdollisuuksia! Mutta syttyihän se lamppu viimeinkin ja päätin siirtää pöytää n. metrin eteenpäin entisen patakaapin paikalle...ja TADAA...siinähän se :D

Patakaappi puolestaan siirtyi ruokapöydän vanhalle paikalle, eikä uusi järjestys näyttänyt ollenkaan hassummalta. Miten en ollut tätäkään aiemmin hoksannut? 




Uuden järjestyksen myötä keittiöön tuli tilan tuntua lisää ja sain patakaapin nurkkaukseen toivomani kierrätyspisteen. Meillä on aina lajiteltu jätteet, mutta roskiskaapin tila ei ole ollut kyllin riittävä siihen.

Onneksi kierrätyksenkin voi hoitaa kauniilla tavalla ja mm. nuo erilaiset paperipussit tekevät lajittelusta vieläkin hauskempaa. Kartongit ja muovit sujahtavat nyt näppärästi omiin pussukoihinsa ja metalleille ajattelin hommata vielä omansa. 

Kivan näköistä ja hyvä mieli kaupan päälle!




Eilen ulkoillessani huomasin, että meidän kodin lähellä oli kaadettu paljon risukkoa. Sieltä nappasinkin ison kasan pajuja kaniherralle tuliaisiksi ja osan oksista toin kotiin talvisisustuksen silmäniloksi. Lähestyyhän se pääsiäinenkin sieltä pikkuhiljaa.

Luonnonmateriaalit ovat kauneimpia koristeita mitä tiedän. 


Mitäs suunnitelmia lauantaille? Meillä esikoinen lähti isosleirille ja nuorempi saa serkkutytöt sekä mummun kavereikseen. Me lähdemme isännän kanssa tapaamaan tuttavia. Hauskuuksia horisontissa siis :)

Mukavaa viikonloppua!

Iida Emilia

10 kommenttia:

  1. Kiva keräilypiste. Minä kokosin Ikean mustavalkokasseista sellaisen työpöydän alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ja kivalta kuulostaa sinunkin lajittelukeskuksesi :)

      Poista
  2. Anonyymi2.30

    Ihana! Kauniisti maalattu tuo patakaappi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OI kiitos, tosi kiva kuulla :)
      Aikanaan pohdein pitkään, raaskinko maalata puunvärisen patakaapin, mutta olen tyytyväinen, että sain sen entisöityä vanhan tyylisesti. Kaapista oli edellinenomistaja poistanut maalit aika rempseästi ja kaapissa näkyi selkeät hiomajäljet ym, joten siitä tuli kauniimpi maalattuna.

      Poista
  3. Anonyymi5.59

    Näyttää tosi kvalta noin päin pöytä.
    -HP

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla että sopii näinkin. Kiitos kovasti :)

      Poista
  4. No nyt näyttää kivalta. Jotenkin tuo patakaappi ihan kuin kuuluisi tuohon hyllykön alle ja pöytä seinäkaapin luo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana! Eikö olekkin jännä, että ne istuivat näin hienosti uusille paikoilleen. Olin alkuun niin kovin skeptinen ja ajattelin, että ruokapöydän ainut paikka on olla tuossa ikkunan alla. Mutta onneksi tuli kokeiltua :D

      Patakaappi on ehkä aavistuksen pieni tuolle paneeliseinälle, mutta jahka silmä tottuu vielä kunnolla, niin oikein hyvä se on.

      Mukavaa viikon alkua!

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Riitta <3 Iloa uuteen viikkoon!

      Poista