lauantai 27. kesäkuuta 2020

Kesäinen tuulahdus olohuoneessa

Helteiset terveiset täältä loman kynnykseltä :)

Jopas on ilmoja pidellyt! Ei voi kyllä moittia, vaikka itselleni nuo 30 asteen rajat alkavat olla jo himppusen liikaa. Mutta lämpimät kesäillat uinteineen ovat kyllä aivan parasta, eikä pihan terassilta malttaisi valoisina iltoina lähteä nukkumaan ollenkaan. Myös hiljaiset aamut, kun muut vielä nukkuvat ja kiertelen pihassa kukkia tuoksuttelemassa. Voi kunpa kaikki nämä kesän tuoksut saisi säilöttyä purkkiin talven varalle.

Kuinkas teillä muilla kesä on lähtenyt käyntiin? Luistiko juhannus mukavissa merkeissä? Meidän juhannuksen viettomme sujui perinteikkäästi mökillä mieheni lähisuvun kesken ja oli kyllä niin huikeaa, kun kerrankin pihalla tarkeni oleskella aamusta iltamyöhään. Oli ihanaa nähdä kälyni perhettä ja lasten serkkuja pitkästä aikaa. Viettää aikaa yhdessä pelaillen, nauraen, syöden, kippistellen, saunoen, uiden ja rupatellen. Ikimuistoinen juhannus jälleen kerran ja kiitollinen olo siitä, että olen tuon juhannusheilani myötä 25 vuotta sitten saanut ihanan toisenkin suuren perheen :)



Huomaattekos muuten, että olohuoneessamme on tapahtunut muutoksia? 
Kesäkuun alkupuoliskolla sadepäivänä käynnistyi huonekaluralli, jota olin mielessäni jo pitkään hahmotellut, mutta jokin siinä oli tökkinyt. Ehkä kuvittelin, että painava talonpoikaiskaappi olisi liian hankala siirtää tai televisiolle ei vain kertakaikkiaan olisi huushollissamme muuta sopivaa paikkaa. Onneksi lähdin ideaani kuitenkin toteuttamaan, vaikka isäntä ei alkuun ajatuksesta innostunutkaan 
( jännä, miten hänen pitääkin kaikessa olla aina vastaan ;). Tytär kuitenkin kannusti reippaasti, että äidin muutoksethan onnistuvat aina, joten tuumasta toimeen...



Maalasin samassa rytäkässä kolme valkoista seinää, eli nyt kaikki olohuoneen seinät ovat harmaita ( kun aiemmin vain yksi tehosteseinä oli harmaa ) ja mielestäni ovat nyt pehmeämmän lämpöisiä kuin aivan vitivalkoisina. Lisäksi maalasin myös keittiön ikkunaseinän vaaleanharmaaksi, joten sekin seinä siistiytyi kummasti vaikkei muutoksena ollutkaan suurensuuri.

Tummanharmaa vanha lipasto siirtyi toimittamaan televisiotason virkaa tuonne seinustalle, missä aiemmin oli Juvin sivupöytä peileineen. Yritin naamioida televisiota taulukollaasin sekaan ;D.
Parasta tässä on nyt se, että töllötin on suoraan sohvaa vastapäätä ja katseluetäisyys juuri sopiva. Isännän mielestä television tulisi tosin olla huomattavasti isompi ;). Juvin sivutaso sopii myös mukavasti entiselle tv-seinustalle.



Vanha kaappi siirtyi sohvan entiselle paikalle ja pääsee paremmin edukseen "ruokailutilan" jatkeena. Nyt myös astioilleni ja sisustustavaroille tuli kivasti lisätilaa antiikkikaapin hyllyköille :)

Olohuoneemme on itseasiassa aika tilava ja ehkä siksikin vaikea sisustaa. Nojatuoli onkin nyt uudessa järjestyksessä melko kaukana sohvasta, mutta sen saa mukavasti siirrettyä leffailtoina lähemmäs televisiota. 

Uusi juuttimatto löytyi Tokmannilta hyvästä tarjouksesta ja se sitoo tuon sohvaryhmän kivasti yhteen.
Eli kaikki palaset loksahtivat tässä järjestyksessä oikein oivasti paikoilleen ja koko perhe tykkää! 
( myös vastarannan kiiski ; ). Ja sain muuten siirrettyä kaappivanhuksen ihan itse ukkokullan töissä ollessa, sillä pyyhkeet jalkojen alla toimii kuin rasvattu. 


Nyt kelpaa sisälläkin istuskella sadepäivinä tai viimeistään syksyn tullen. Tuntuu kyllä hullulta, miten en ollut tätä järjestystä jo aikaisemmin testannut, vaikka mielestäni kaikki muut mahdollisuudet olikin kokeiltu :)

Seuraavaksi meinaan nauttia juuri alkaneesta lomastani. Eikä haittaa, vaikka ilmat vähän viilenisikin. Oikein rattoisia kesäkuun viimeisiä sinne teillekin!

Aurinkoisin viikonlopputerkuin:

Iida Emilia

18 kommenttia:

  1. Harmaan väriset huonekalut ovat sävyltään kauniita. Lämmintä on ollut ja se 30 astetta jo todella, helteistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ne ovat kyllä kivat sävyt valkoisen rinnalla :)

      Kesäkuun kelit olivat upeat ja nyt on jo melkein helteitä ikävä, kun katselee seuraavan viikon kylmiä ja sateisia ennusteita ;)

      Poista
  2. Anonyymi23.28

    Kaunista jälleen <3 Rentouttavaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kovasti <3
      Ihania heinäkuun päiviä sinnekin!

      Poista
  3. Ihana järkkä ja upeasti tuo juuttimatto sopii olkkariin.
    Kivasti olet myös tv.n naamioinut osaksi taulukollaasia.
    Niin kaunista!

    Ihanaa lomaa sinulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuhannesti <3 Kun pitkän aikaa tuntui ettei täällä saa järjestystä ollenkaan vaihdettua, niin tämä on kyllä hauskaa vaihtelua :). Juuttimatto oli kiva ja edukas löytö.

      Mukavia kesäpäiviä sinnekin! :)

      Poista
  4. Pyyhe huonekalun jalkojen alla on todella toimiva ja hyväksi todettu konsti..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on kyllä ihan loistava! Näköjään tuollainen kookas täyspuinen kaappikin siirtyi ihan vaivatta :D

      Poista
  5. Anonyymi13.56

    Ihana tunnelma kuvissasi. Löysin vasta juuri blogisi, jään innolla seuraamaan. Lämmintä ja luovaa kesän jatkoa!

    Kaisuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kovasti <3 Ihana kun löysit tänne ja tervetuloa seurailemaan :)
      Ihania kesäpäiviä sinnekin!

      Poista
  6. Näyttää viihtyisältä ja kutsuvalta, oikein onnistunut huonekalujen uudelleen järjestely. :) Meillä on olohuoneessa lattiasta kattoon ulottuvaa ikkunaa, niin esim. telkkarille ei ole kuin yksi sopiva paikka. Ihanaa kesäkuun viimeistä (!) päivää sinulle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3 Oi mutta kuulostaa kyllä upealle nuo isot ikkunat, vaikka varmasti järjestyksen vaihdon kannalta tila jääkin hankalammaksi sisustaa.

      Oikein lämpöistä heinäkuun alkua sinne! ( vaikka ainakin täällä meillä heinäkuun alku näyttää melko viileälle )

      Poista
  7. Näyttää niin ihanalta, niin kuin teillä aina. Ja ah, maalatut seinät on vaan niin siistit!!! Harmi vaan, että sitten sitä rupeaa kattelemaan muitakin seiniä sillä silmällä ja ne ei näytäkkään niin siisteiltä:)

    Ja siis mikä siinä on, että miesten pitää olla aina aluksi näitä huonekalu ralleja vastaan?!? Joku periaate juttu ja hei entäs tuo isompi telkkari? sekin lienee joku sisäänrakennettu juttu, jota mä en vaan käsitä!!!Miehet!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia ihana! <3 Joo nyt kun seinät tuli maalattua, niin aloin katsella kattoa sillä silmällä, että täytyyköhän sillekin kohta tehdä jotain....

      Miehet ( tai ainakin mun mies ) on kyllä vastaan ihan kaikkea mitä ehdotan kotiin liittyen :D, mutta ruokakaupassa aina kyselee: otetaanko tätä? Kumpaa otetaan? Mitä syödään? Nauroinkin että päätä nyt itsekin joskus ;D

      Voihan iso televisio!!! Mä olisin valmis hankkimaan kyllä asteen isomman koska musta tuntuu etten näe enää tekstejä kunnolla ( tai ehkä pitäisi vain hankkia lasit ;) mutta isäntähän meinaa että viiskyt tuumaa pitää ainakin olla. Kääk!! No onneksi ei ole nyt vielä ajankohtaista.

      Poista
  8. Tosi kaunista, ihania huonekaluja. Hyvää ja rentouttavaa lomaa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sydämellinen kiitos Tuija :)
      Oikein mukavia kesäpäiviä sinnekin!

      Poista