sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Antiikkia, antiikkia

Viimeistä lomapäivää täällä vietetään maaliskuisen ihanassa aurinkoisessa säässä! Lomaviikkoon on mahtunut ulkoilua, retkeilyä, kyläilyä, kotoilua, HopLoppailua, elokuvia, herkuttelua ja "vähäsen shoppailuakin".  :)

Haaveilin tosiaan piiiitkään aidosta vanhasta puusohvasta,( kuten siellä osa lukijoista oikein arvelikin ;) ja nyt vihdoin sellaisen sain <3
Kiitos siitä kuuluu Cialle, http://meillakotona.blogspot.com/, joka malttoi tästä ihanuudesta luopua. Ehdin varata tämän antiikkisen kaunottaren itselleni monen muun kiinnostuneen joukosta, ja täytyy tunnustaa, etten kyllä yhtään tiennyt etukäteen mihin sen saisin edes mahtumaan. Mutta kun eteeni tupsahti tällainen tilaisuus, ja vielä kohtuulliseen hintaan, niin en viitsinyt jäädä jahkailemaan :)

Olipas mukavaa ja jännittävää päästä käymään Cian kauniissa kodissa, ja nähdä blogiystävä ihan silmätysten! Terkkuja vaan sinne :)

Tämän viikon olemmekin sitten veivanneet uutta/vanhaa antiikkisohvaani paikasta A, paikkaan B, ja C. Ja uudelleen paikkaan B...ja jos sittenkin kuitenkin vaihtoehto D ( niin, että isännän kärsivällisyys alkoi todellakin olla koetuksella ;) ja lopulta sohvan paikaksi valikoitui kuitenkin se ensimmäinen paikka A!

Seuraavaksi itselleni tuli kauhea sisustus-kriisi, kun tajusin, että tämä sivustavedettävä tarvitsisi ehdottomasti puitteikseen sen vanhan puutalon...tai ainakin jotain kaunista vanhahtavaa tapettia taakseen, sillä tuo beigenharmaa seinä ei sovi mielestäni ollenkaan sohvan punaruskeaan sävyyn!
Hetken jo mietein, että pitääkö sohva kuitenkin maalata valkoiseksi...mutta tulin sentään samantien järkiini, sillä 1800-luvun puusohvassa näkyy edelleen sen alkuperäinen maalikerros, jota ei pidä mielestäni mennä töhrimään.


Lilliputti ihastui sohvaan myös oitis, ja olisi halunnut sen itselleen sängyksi.
Ja sänkyhän tämä on ennenmuinoin kai ollutkin :)
(Lilliputin päällä Me&I pupumekko, ja H&M sukkikset).


Ai että. Kyllä ennnenvanhaan on osattu tehdä kaunista...(siis jos nyt tuosta huonekalusta puhutaan), mutta ollaan me näköjään tuon ukko-kullankin kanssa saatu aikaan jotain vielä antiikkiakin arvokkaampaa, jos puhutaan omista kullanmurenoista ;)


Jään tänne ihastelemaan ja huokailemaan...

Suloista Sunnuntai iltaa teille jokaiselle!

Iida Emilia

27 kommenttia:

  1. Oih, sinä sait tuon ihanuuden!! Minäkin vanhasta puusohvasta haaveilen ja nyt sille olisi ehkä paikkakin:) Mutta ehkäpä vielä joskus! Tuo on kyllä ihana!:)

    VastaaPoista
  2. Kuinka kaunis!! Huoh!

    VastaaPoista
  3. Oi, miten kaunis puusohva!
    Minäkin olen onnellinen 1800-luvun puusohvan omistaja.:) Meidän sohva maalattiin valkoiseksi. Olisin halunnut säilyttää sohvan ihan alkuperäisen värin, mutta se oli mahdottomuus. Puu oli pinnasta joistakin kohdin palanut. Koristekoukero oli säilynyt hyvänä ja saatiin se niin hyvin putsattua, että sitä ei sitten menty maalaamaan.
    Teidän sohva on kyllä ihana juuri tuollaisenaan! :)

    VastaaPoista
  4. Voi olen niin odottanut tätä postaustasi, onnea uudelle "perheenjäsenelle"! Se on kyllä uskomattoman kaunis ja sopii Pilvenhattaralle täydellisesti. Kyllä se haaveilu kannattaa, itsellekin oli jo tosi lähellä se vaatekaapin saaminen. Harmillisesti lähti huutiksessa hinta loppumetreillä nousemaan yli oman budjetin, mutta aika kovasti olin huutokisassa mukana ja yöunetkin oli mennä ;)

    Nautiskele upeasta sohvasta ja suoloisesta mallistasi :)

    VastaaPoista
  5. Oi, mikä ihanuus! Mä olen jo kans kauan haaveillu tuollaisesta vanhasta puusohvasta ja aion sen vielä hankkia, kun sille löytyy jostain paikka:)

    VastaaPoista
  6. Onpa se kaunis! Samoin tyttäresi. :)
    Ihania kuvia.

    VastaaPoista
  7. Onpas ihana sohva!
    Kyllä kelpais minullekin! :)

    VastaaPoista
  8. Ihana ihana ihana!!!

    Ja upeaa kun vihdoinkin sait tuon kaipaamasi kauniin kalusteen.

    Suloisia kuvia <3

    VastaaPoista
  9. Ihana sohva, mutta kovin kaunis on myös tyttönen! :)

    VastaaPoista
  10. On hieno ostos!

    VastaaPoista
  11. Suloinen Lilliputti jättää kyllä puusohvan suloisuudellaan kauas taakse:) Mutta kyllä vaan on ihana sohva -ja niin kaunis koti teillä muutenkin!

    VastaaPoista
  12. Kauniin sohva hankinnan olet tehnyt! Mutta osaapa olla kovin kaunis tuo pieni neitikin, ihania kuvia!! :)

    VastaaPoista
  13. Oi aivan ihana sohva! Siinä kelpaa istuskella, kauniita kuvia myös! Mukavaa sunnuntaita sinne!

    VastaaPoista
  14. Onnea uudesta vanhasta sohvasta! On se vaan Kaunis, isolla koolla! Ja tiedä vaikka se joku päivä saisikin sen puutalon puitteikseen ;)

    Kyllä oot oikeassa, että ootte ukkos kanssa onnistuneet myös tekemään jotain todella kaunista ja arvokasta, vieläpä kaksin kappalein! On kyllä niin söpöläisiä teidän molemmat tytöt!

    Minäkin huokailen kuvat vielä kertaalleen läpi ja jatkan unelmointia omasta puusohvasta, hih ;)

    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  15. Suloisen ihanainen pikkutyttönen <3
    Ja voih,kuinka kauniin puusohvan saitte aarteeksenne!Onnea "uudesta" :)!
    Nuo antiikkiset,vanhat jutut on aina ihania ja voi miten paljon niillä ois kerrottavaa menneiltä vuosikymmeniltä,ehkä jopa vuosisadoilta...

    Iloa alkavaan viikkoonne ja riemullisia hetkiä kera uutukaisen <3

    VastaaPoista
  16. Ompa aivan ihana, todella nätti :-)

    Ja kuvat ovat aivan yli ihania! <3

    Tervetuloa blogeileen :-)

    VastaaPoista
  17. Ihana sohva ♥

    VastaaPoista
  18. Kaunis sohva! Tyttösi on niin suloinen!

    Miten siinä aina käy niin, että se paikka A on sittenkin paras. :) Minäkään en maalaisi noin kaunista ja alkuperäistä pintaa.

    VastaaPoista
  19. Ihana sohva ja suloinen neitokainen!

    Tuo huonekalujen siirteleminen ympäriinsä on niin tuttua :) Oikeen odotan että saan autotallista sisään uusimman hankinnan ja pääsen sitä sovittelemaan eri paikkoihin :)

    Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
  20. Tuo kaunokainen on kyllä ihana ja sopii teille niin hyvin <3

    VastaaPoista
  21. Se sopii teille niin hyvin :) Ja kiva kuulla että säkään et ihan heti ole sitä maalaamassa,mäkin sitä monesti mietin mutta en sitten kuitenkaan ikinä raaskinut,onhan tuo pinta tosi upea!

    Mutta on kyllä niin kaunis tyttönen,ihan niinkuin äitinsä :) OLi niin kiva nähdä livenä!

    VastaaPoista
  22. Äh, kirjoittelin äsken pitkästi vastauksia kaikille erikseen, ja tietty yhteys pätkesi, ja viestit katosi :/

    Kiittelen nyt kaikkia teitä yhteisesti ilahduttavista viesteistänne <3 Olette ihania!

    Cia: Kiitos sulle vielä <3

    VastaaPoista
  23. Kauniita! Sekä sohva että tyttö :)

    VastaaPoista
  24. Tosi upea!
    Samanlaisesta haaveilen, mutta me tarvitaan ensin se ihana talo, minne se mahtuu!
    Ja tuo teidän Lilliputti on suloinen:)

    VastaaPoista
  25. Upea sohva! Todella kaunis. Tosiaankin, ennen osattiin kaikki nämä jutut. Ei ollut tusina-tavaraa. Olen kuullut monesti sanottavan, että arvo menee pilalle, jos mennään maalaamaan päälle. Joten noiden kanssa on aina tasapainoteltava että haluaako omiin sävyihin sopivan, vai haluaako säilyttää arvon... :) Ihana se silti on! Mukavaa alkavaa viikkoa sinne! PS. Todellakin, kultaakin arvokkaampi istuu sohvalla! ♥

    VastaaPoista
  26. Hienoa ku sait puusohvan josta haaveillu! <3 Kaunis sohva onki :) Tuli mieleen että nykyajan maalit jos haluaa maalata valkoseksi tuonki niin nehän lähtee aika hyvin pois sitte esim. kuumailmapuhaltimella ohjeen mukkaan ja varovasti vahingoittamatta alkuperästä jos sitte joskus kavuttaaki ko meni maalaan valkosella :) Ainaki mie oon saanu alkuperäsen essiin vahingoittamatta sitä :) Mutta on upea nuinki, totta kai <3 IHANA ku sait sen mistä haaveillukki piiiiiitkään <3 <3 <3

    VastaaPoista