sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Tammikuiset synttärit osa 2.

Jatketaanpas vielä tällä talvisella synttäriteemalla.
 
Eilen meillä kävi sukulaisia kahvittelemassa ja onnittelemassa 11- vuotiasta neitokaistamme. Valitettavasti kaikki kutsutut eivät päässeet paikalle samalla kertaa, mutta toisaalta tilaakin jäi nyt väljemmin. Tiedä sitten, kuinka näin pääsikään käymään, mutta ensimmäistä kertaa elämässäni sain kaiken hyvissä ajoin valmiiksi! Ei tarvinnut kiristellä hampaita tai pyyhkiä tuskanhikeä juuri ennen vieraiden saapumista! Toivottavasti seuraavatkin juhlavalmistelut menisivät yhtä leppoisasti.

Koin ainakin helpommaksi sen, että pidimme tällä kertaa lastenjuhlat jo viikkoa aiemmin, ettei ihan koko viikonloppu mennyt synttärihössäämiseen ja sokerihumalaan. Siivouksestakaan en jaksanut ottaa ylimääräistä pulttia. Koristeet laitoimme hyvissä ajoin paikoilleen ja tarjoilut yritin valmistella myös ajallaan. Suurin helpotuksen aihe oli kuitenkin KAKKU!


 
Päätin, että jätän täytekakun tekemisen suosiolla sellaiselle, joka sen oikeasti taitaa. ( Tykkään kyllä itsekkin leipoa, mutta jostain syystä perinteiset kakkupohjat eivät ota sujuakseen, ja kiireen keskellä väkerretyt koristeluyritykset saavat hermoni huutamaan hoosiannaa ). Niinpä ihana ystäväni Jenni  tuli hätiin :).  Kakkupuoti Jiisoppia  pyörittävä suurperheen äiti loihti meille upean ja herkullisen kakun, juuri toiveidemme mukaisesti.
 
Synttärisankari toivoi talvista vaaleansinivalkoista kakkua, jossa olisi lumihiutaleita, ja ruusuja. Itse toivoin kakkuun vielä ripauksen mustaa väriä. Jennin käsittelyssä syntynyt kakku ylitti odotuksemme.
Eikä kakku ollut pelkästään päältä kaunis, sillä suklaiseen pohjaan yhdistetty mansikkamousse-pätkisrakeilla hiveli makunystyröitä ( maistui jopa itse sankarillekkin, joka ei ole yleensä kakkujen ystävä ).
Koska kakku oli niin riittoisa ja suklainen, niin sen seuraksi riitti hyvin pienet makupalat, sekä suolainen piirakka ja pasteijat. Vaahtokarkeista teimme tuollaisia pika- "Cake popseja", eli vaahtokarkit tikun päähän, dippaus sulaan suklaaseen ja pyöritys nonpparelleissä. Jäähdytellään hetki jääkaapissa.
 Kukat hain pitkästä aikaa suoraan kukkakaupasta, sillä olen todennut, että lähikaupan edulliset kukat eivät säily toivotulla tavalla. Muutama euro lisää, ja saan tuoreet kukat, joista on pitkään iloa. Kukkakaupassa ei ollut vielä helmililjoja tai muitakaan hempeitä vaaleansinertäviä kukkia, joten otin tuollaisia kirkkaansinisiä kukkia, joita "huurruttelin" hieman sipaisulla munanvalkuaista ja sokeria. Jaoin kukat pariksi kimpuksi, ja lisäsin vähän oksia sekaan.
 Tärkeimpänä osana juhlia ovat tietenkin ne ihanat ja tärkeät vieraat :)
Tässä isovaari ja hänen lapsenlapsenlapsensa.

Lämpimät kiitokset kaikille!
 


 
Halauksin:
Iida Emilia
Ps: Lisäsin edelliseen postaukseen pätkisjuustokakun ohjeet.


10 kommenttia:

 1. Voi tavaton miten kauniista jälleen kerran, aivan silmiä hivelevän kaunista <3

  Ihanasti tuunasit kukkasiakin talven teemaan sopivaksi!

  Kyllä sinä ystäväiseni sitten osaat <3

  VastaaPoista
 2. Oi mikä kaunis synttäritunnelma noista kuvista välittyi <3
  Ja tosi ihanasti huurruttelit sinisiä kukkia, niin kaunista! Onnea 11-vuotiaalle :)

  VastaaPoista
 3. Oi oi kuinka kaunista ja mikä ihana kakku! <3

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! Tosi mukavan näköiset ja kuuloiset synttärijuhlat, ja kakku on kyllä ihan mahtava! :)

  VastaaPoista
 5. Ihanat tarjoilut ja tunnelmalliset kemut <3

  VastaaPoista
 6. Olipas ihanat synttärikuvat näissä postauksissa: Tarjoilut, koristeet, kattaus ja tunnelma.
  Iloa uuteen viikkoon!

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia! Miten tärkeä isovaari teidän lapsille varmasti onkaan! Upeaa, kun lapset pääsevät nauttimaan niin omista isovanhemmista kuin meidän vanhempienkin :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos ihanat <3

  Nyt onneksi taas hetkeksi juhlat tässä pirtissä ohi. Onhan ne aina mukavia, mutta kuitenkin vähän väsyttäviäkin ;)

  Isovaari on kovin tärkeä ja rakas :) Niin pirteäkin vielä, ja aina jaksaa huomioida lapset. Ollaan onnekkaita, kun hän on olemassa <3

  VastaaPoista
 9. Ihania tunnelmia juhlistanne! :)

  VastaaPoista
 10. Ihanat kemut ja kauniit koristelut. Kakku näyttää niin makoisalta.

  VastaaPoista