maanantai 13. lokakuuta 2014

Kirsikankukkia lastenhuoneessa

 Meidän lastenhuoneen seinällä kukkii nyt kirsikkapuu...kesät talvet! 

Huomaan hipsiväni vähän väliä huoneen ovelle ihastelemaan tätä herkkää kukkivaa tunnelmaa, joka lumoaa minut täysin kauneudellaan. Tapetti tuo huoneeseen ripauksen ylellisyyttä sekä lämpimän ja kodikkaan fiiliksen. Isäntä sanoikin, että huoneesta puuttuu enää vain sellainen mummolan tuoksu. Niinpä. Juuri sellaista vanhan talon tunnelmaa hainkin :)



Tapetin valitsimme tyttöjen kanssa jo keväällä Tapettitalon upeista, runsaista valikoimista.
Olin ihastellut pitkään tapettitalon kauniita vanhanajan malleja ja miettinyt mihin niitä haluaisin.
Niinpä tilasin lopulta muutamasta tapetista ilmaiset näytteet ja kirsikkapuu osoittautui kaikkien ehdottomaksi ykkös-suosikiksi. Arvostan myös sitä, että tapetit ovat hengittäviä ja perinteisiä paperitapetteja, jotka sopivat erinomaisesti entisöintiin.


Palvelu tapettitalossa oli erittäin asiantuntevaa, sujuvaa ja nopeaa.

Itse valitettavasti en ollut yhtä nopea tapettien asennuksessa, vaan vitkuttelin aivan liian pitkään remontin kanssa. Jotenkin vanhojen tapettien poisto ahdisti ja elämäni ensimmäinen tapetointikin jännitti. Välillä ihmettelinkin, että miksi ihmeessä valitsin juuri kohdistettavan ja "hauraan" paperitapetin tälle tapetoinnin neitsytmatkalleni, mutta pelot osoittautuivat turhiksi, sillä kaikki sujui lopulta hienosti. Onneksi sain kuitenkin kokeneen remppareiskan eli veljeni avukseni tapetointiin.

Suuret kiitokset vielä tätäkin kautta maailman parhaimmalle veljelle, joka omien kiireidensä keskellä riensi siskolle apuun :)



Vanhan tapetin poisto sujui lopulta paremmin kuin odotin, vaikka olinkin maalannut tapetin päälle pariin kertaan. Aloitin tapetinpoiston tekemällä mattoveitsellä reilusti pieniä viiltoja maalatun tapetin pintaan. Sitten sivelin runsaasti tapetinpoistoainetta ympäri seinää ja annoin aineen vaikutella reippaasti yli tunnin. Kävin välillä myös lisäilemässä poistoliisteriä tuona aikana.

Kun tapetti alkoi kupruilla sieltä täältä, tiesin että nyt olisi aika aloittaa tapettien repiminen.
Iloiseksi yllätykseksi tapetin päälipinta lähti isoina paloina pois ja alapintakin irtosi aika mukavasti lastaa apunakäyttäen. Myös isäntä ja lapset innostuivat tapetin kiskomisesta, eli homma sujui kuin rasvattu. ( Onneksi se gyprokseinä olikin pohjamaalattu kun pelkäsin toisin ).


Kun tapetit oli saatu irti, niin kittailin kaikki kolot ja epätasaisuudet. Tasoitin ja hioin niin kauan että seinä tuntui tasaiselta. Täytyy sanoa, että olin ihan ylpeä itsestäni onnistumisen myötä ;)


Uuden tapetin laittoa varten katselin kaikki mahdolliset videot ja klipit, mutta niinhän se on että parhaiten oppii vain ryhtymällä toimeen! Tapetinlaitto ei ole varsinaisesti mitään rakettitiedettä, mutta kyllä se näemmä omat kikkansa vaatii. Luojan lykky jokatapauksessa, että veljeni oli apunani!
Yksin olisin ollut sanamukaisesti ihan liisterissä.

Hyvät ja asianmukaiset välineet olivat ihan ehdottomat tapetoinnissa ja
 ensimmäinen vuota piti saada aivan viivasuoraan, jotta loput vuodat eivät lähtisi kaatumaan linjasta.

Kun vuodat oli kohdistettu ja leikattu valmiiksi, niin sitten vaan sutimaan liisteriä pohjaan ja vuota hetkeksi vettymään. Kun ensimmäinen pala oli saatu kunnolla seinään, niin loput vuodat menivätkin jo melkeinpä "leikiten" paikoilleen. Toki piti olla tarkkana, ettei mihinkään jää kupruja eikä liisteriä joudu tapettien päälipintaan. Ja kyllähän sitä liisteriä tuntuikin olevan jokapuolella, mutta tapetti kesti nihkeällä sienellä varovaisen pyyhkimisen.
 Ja vaikka tapetti olikin paperitapettia, niin se oli kuitenkin hyvin jämäkkää ja helppoa työstää.



Lopputulos on niin mykistävän ihana, että varmasti tulen tapetoimaan tämän jälkeen vielä muitakin huoneita nyt kun alkuun pääsin :)

Niin ja vaikka kuvassa huone näyttääkin kovin seesteiseltä ja valmiilta, niin todellisuudessa siellä on vielä järkyttävä kaaos ja kaikki mullinmallin! Vielä pitäisi tuunailla yksi vanha lipasto ja maalailla seiniä ja aloittaa vaatehuoneen purku ja etsiä vielä kaikille tavaroille paikkansa, eli työmaata kyllä riittää! 
Tulipas nyt pitkästi tekstiä. Jaksoikohan kukaan edes lukea? ;)

 Toivottavasti joku tapetointia miettinyt saa tästä inspiksen mukaansa.

Mukavaa maanantaita!

Iida Emilia

-Yhteistyöpostaus-

34 kommenttia:

  1. Niin kaunista kyllä kannatti! Meillä saatiin myös jo tuo tapetti tytön huoneen seinälle ja nyt pitäisi aloittaa sielläkin lattian maalaaminen, joten huh huh täälläkin vaan remonttia huoneesta toiseen! Tsemppiä meille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! On meillä kyllä hyvät maut ;) Voi kun minäkin saisin joskus noi lattiat uusiksi. Tsemppiä tosiaan teillekkin remonttiin. Kyllä siitä vielä hyvä tulee kun hetken jaksaa kaaosta :D

      Poista
  2. Meitä remppaajia tuntuu olevan enemmänkin liikkeellä :) Kaunis tapetti ja niin tyttömäinen prinsessa huone, voisin itsekin laittaa tuota johonkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää syksy on sellaista sisustelun ja remppaamisen kulta-aikaa :)
      Tapetti on kyllä sievä ja ihana oikeastaan kaikkina väreinä. Suosittelen!
      Mukavia remonttihetkiä sinne myös :)

      Poista
  3. Hienoa, että onnistuit :) Huone on kyllä todella kaunis ja ihanat huonekalut ovat piste I päälle :) Meillä odottaa edelleen yhdistetty olkkari ja ruokailuhuone, ei olla päätetty että rykästäänkö vielä ennen joulua vai joulun jälkeen. Paneelikattojen maalaus olisi paras tehdä talvella, joten ehkäpä odotetaan sinne. Tarkoitus on myös tapetoida ja vaihtaa lattialaminaatit, joten työ on aika iso. Mutta kun sitä on jo vuodella lykätty niin nyt vimma olisi kova.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon Lissu :) Nuo vanhat kalusteet pääsevät todella jotenkin paremmin oikeuksiinsa nyt tapetin rinnalla.

      Teillä onkin suuri työmaa edessä ja se aloittaminen on aina se vaikein juttu ;) mutta kun lopulta pääsee vauhtiin niin into vaan kasvaa ja lopputulos tulee olemaan mitä ihanin <3 Paneelikatto kuulostaa ihanalta!

      Niin ja teillä oli sitä tapetinpoistoa myös edessä :P Meillä muuten tuolla lastenhuoneessa toiselta seinältä ei sitten lähtenytkään tapetti enää kunnolla pois! Sai rapsuttaa senttisentiltä lastan kanssa ja lopputulos erittäin epätasainen. En tiedä mitä sille nyt tekisin? Huh...ärsyttävää hommaa. Mutta onni kuitenkin että juuri tuolta tapettiseinältä tapetinpoisto onnistui helposti :)

      Puhallan täältä intoa ja tsemppiä teidänkin remppaanne!

      Poista
    2. Kiitos tsempistä, sitä varmasti tarvitaan, kunhan nyt alkuun päästään :) Meillä oli sama juttu tapettien kanssa eteisessä, sentti sentiltä kopsuttelin pois ja siinä meinasi kyllä usko ja toivo loppua moneen otteeseen. Tasoittelin pinnan moneen otteeseen, koska sain sen lastalla täyteen vekkejä ja reikiä, ja maalasin sen. Yksi seinä tuli tapetille, joka sitten peitti hyvin, jos jotain epätasaisuutta jäi. Mutta on nuo hommat vaan kivoja ja superhyvää vastapainoa työlle. Ainoa mikä meillä tökkii, on listojen laitto vanhaan vähän sinne tänne vinksallaan olevaan taloon. Ne ovat olleet ammattilaisillekin erittäin haastavat. Mutta innolla odotan, että aletaan hommiin ja saan kotiini vaaleuden myötä lisää valoa. Se on rempan tarkoitus :)

      Poista
    3. Sama juttu meillä, että siitä lastasta jäi kovin paljon niitä vekkejä rapsutellessa! Mäkin haaveilen listojen vaihdosta. Ja lattioiden vaihdosta ja vaaleammasta ilmeestä pieneen asuntoon. Pikkuhiljaa vaan :)

      Voi että tulee varmasti ihanan näköistä teille kun remppa valmistuu <3



      Poista
  4. Kertakaikkisen upea ♥
    Tuo on yksi minunkin suosikkitapeteista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3
      Se on kyllä ihana tapetti ja aika paljon sitä näkeekin täällä blogimaailmassa, eikä yhtään ihme :)

      Poista
  5. Anonyymi4.16

    Kyllä tuli kaunis lopputuloksesta!
    T.Asta

    VastaaPoista
  6. Mielettömän kaunis♥

    VastaaPoista
  7. Oih, mä täällä huokailen. Ihana tunnelma!! <3

    VastaaPoista
  8. Kylläpä tyttösten huoneesta tuli ihanan soma!! <3
    Kiva kun kerroit noista työvaiheista, ehkä mekin nyt rohkaistumme irrottamaan vanhan tapetin gyprocseinästä, tosin tapetti on osassa lasikuitutapettia...! Ja jospa sittenkin kokeilisimme myös paperitapettia, minä kun olen niin ihaillut noita perinnetapetteja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu :) Kyllä tämä lastenhuone sai kuitenkin jatkaa vielä romanttista ja herkkää tunnelmaa. Tykätään kyllä kovasti.

      No hyvä jos kertomuksesta oli jotain apua ja inspiraatiota muillekkin :)
      Tosiaan toiselta gyprocseinältä tapetinpoisto oli sitten jo hankalampaa ja hermot meinasi mennä moneen kertaan, mutta eiköhän siitäkin vielä hyvä tule ;)

      Lasikuitutapetista ei olekkaan mulla mitään kokemusta. Se taitaakin vaatia vähän järeemmät aseet!? Ja sittenhän on olemassa sellaisia tasoitetapetteja, joita voi laittaa suoraan vanhan tapetin päälle ( tosin ei varmaankaan lasikuituiselle ) ja siihen sitten laitetaan tavallinen tapetti vielä päälle. Itsekkin ensin harkitsin sellaista.

      Mutta kunhan pohjan saa ensin tasaiseksi niin kyllä tuo perinnetapetinlaitto onnistuu varmasti teiltäkin :)

      Poista
  9. Anonyymi7.52

    Hei, sinulla on kaunis ja ihana blogi. Olen ensi kertaa kylässä.
    Mukavaa syksyilyä!
    t. Meri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos paljon Meri :) Mukavaa kun jätit kommenttia ja tervetuloa uudelleenkin.
      Mukavaa syksyn jatkoa sinne myös <3

      Poista
  10. Kylläpä näyttää kauniilta ♥

    VastaaPoista
  11. Ihana tapetti! <3 Voi kun itsekin uskaltautuisin tapetoimaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Kokeile ihmeessä ensin vaikka ihan jollekkin pienelle seinälle. Kyllä se lähtee sujumaan jos mullakin ;) Tosin tuo veljeni apu oli ihan korvaamaton, ja hän siis tapetit suurimmaksi osaksi seinään laittoi. Mutta seuraavan kerran ajattelin kokeilla ihan itse :)

      Poista
  12. Tuo tapetti on niin ihana! Katselin sitä aikoinaan myös meidän tytön huoneeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikös olekkin :) Se sopii kyllä hyvin lastenhuoneeseen ja vaikka tytöt kasvaa tuosta kokoajan, niin tapetti sopii hyvin myös nuorillekkin naisille :)

      Poista
  13. Aivan ihana tuo tapetti! Tosi kaunis ja ihanat värit! Tykkään x 100!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marita! :) Tuo väritys on kyllä aivan ihana ja vaikka tapetissa on paljon kuvioita niin se ei ole ollenkaan sekava tai hyökkäävä. Tykkään kyllä kympillä minäkin :) Tai satasella ;)

      Poista
  14. Hei Iida Emilia,
    Olen uusi lukijasi. Ihana blogi sinulla.
    Aikamoinen sattuma, että tuo viimeisin postauksesi on tapetoinnista. Ihastelin tässä hiljan vanhoista valokuvista tapettia, joka oli perheemme olohuoneen seinässä 70-luvulla.Upeita kullan- ja ruskeansävyisiä kukkamedaljonkeja. Aikas pramea varmaan siihen aikaan, mutta meidän perheessä vaihtui tapetit aika usein ja olivat usein vähän aikaansa edellä, koska äitini työskenteli yrityksessä joka tuotti tapetteja. Ihastui tuohon vanhaan tapettiin niin, että haluaisin samankaltaiset myös meidän kotiin. Ainakin jollekin seinälle. Puoliso tosin edellisestä remontista juuri toipuneena ilmoitti, että jos uudet tapetit haluat, saat kyllä sitten tapetoida itse. Sinun innoittamana ehkä uskallankin yrittää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja kiitos mukavasta viestistäsi :) Ja lämpimästi tervetuloa blogini lukijaksi <3

      Kuulostaisipa ihanalta tuollainen kuvailemasi tapetti, joka muistuttaisi kultaisesta lapsuusajasta. Ilman muuta lähdet itse yrittämään. Kyllä ne miehet yleensä sitten apuunkin tulee jos kiltisti pyytää ;) Meidän isäntä on AINA vastaan kaikkia remppajuttujani, mutta kummasti se siellä sitten jotain mukana touhuaa kun homma alkaa. ( Tosin tähän tapettihommaan ei liannut käsiään, paitsi tapetinpoiston yhteydessä ;)

      Ihanaa loppusyksyä sinulle, ja tapetointihaaveita :)

      Poista
  15. Ihan älyttömän ihana tapetti, sopii kyllä ihn täydellisesti tuonne huoneeseen. Voi oispa meilläkin neitillä oma huone.. Mä en ole koskaan tapetoinut itse,ehkä rohkenen kokeilla jos muutkin siitä selviää. mulla vaan onse huonopuoli kun oon niin lyhyt että sen tiedä yllänkö kattoon ilman normaalia korkeampaa jakkaraa. :D Ihan niin suloinen huone kyllä on <3

    VastaaPoista
  16. Kaunis kamari neitokaisilla ❤️
    Kirsikkapuu tapetti on kyllä ihana ja vanhat kalusteet
    sointuu tapettiin kauniisti.

    VastaaPoista
  17. Anonyymi12.24

    Tämä sinun ihana postauksesi sen viimeinen ratkaisi, haluan juuri tuota tapettia meidän olohuoneeseen. Kiitos!

    t. Pitkäaikainen blogisi ihailija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, ihana kuulla :) Hyvä valinta ja varmasti ihana olkkarissa myös. Mukavia tapetointihetkiä :)

      Poista