maanantai 4. maaliskuuta 2019

Talvilomailua mökillä

Mainiota maaliskuista maanantaita!

Niin se hiihtoloma vain hujahti ja arki pyörähti käyntiin.
Kuukausikin vaihtui ja nyt alkaisi talvi riittää minun puolestani! Kaipaan kevään lämpöä ja kuivia teitä. Terassikelejä ja takapihan kuopsuttamista. Oi että! Puutarhaideatkin alkavat pörrätä päässä kuin mehiläiset niityllä konsanaan :)

Mutta eipä näissä kevät-talven aurinkoisissa pakkaspäivissäkään valittamista ole. 
Saimme nauttia loman aikana mukavista ulkoilukeleistä ja perheen yhteisestä ajasta. Mökkeiltiin, käytiin Ideaparkissa, elokuvissa ja keilaamassa. Tytöt pääsivät myös serkuilleen yökyläilemään sillä aikaa, kun olimme isännän kanssa parina päivänä töissä. Sopivasti puuhaa ja rentoa oloilua.

Mökillä vietimme pari päivää, ja pidempäänkin olisimme olleet, ellei töihin olisi tarvinnut välillä mennä. Sielu lepää aina näissä maalaismaisemissa, jykevien mäntyjen suojassa. Ihanaa on myös se, että teinimme viihtyvät täällä edelleen todella hyvin. Voi olla, että sekin aika vielä koittaa, kun nuorisolla alkaa olemaan omat menonsa, joten nautitaan tästä niin kauan kuin sitä kestää.


Vanha hirsimökki odottelee vielä kevätsiivoustaan ja lammen vesi on paksun jääkerroksen peitossa.


Uudemmasta mökistä en olekkaan ottanut koskaan kuvia blogiin, sillä tämä mökki on appivanhempieni valtakuntaa. Sain kuitenkin luvan julkaista muutaman sisäkuvan, niin näette minkälaisessa paikassa täällä aikaa vietetään :)

Mökki rakennettiin reilut 10 vuotta sitten, ja tämä 60 neliöinen rakennus käsittää tupakeittiön ja kaksi makuuhuonetta. Avonaisen keittiön ja olohuoneen välissä komeilee takka, joka näin talvisin onkin kovassa käytössä sähköpattereista huolimatta.


Vaikka mökiltä löytyvätkin sähkön myötä lähes kaikki nykyajan mukavuudet televiso mukaan lukien, niin vettä tänne ei kuitenkaan tule, joten juomavesi tuodaan kaupungista ja tiskit pestään käsin.

Pihalta löytyy myös vanha kunnon ulkohuusi, joka näin talviaikaan onkin ehkä se ainut pieni miinuspuoli mökkeilyssä ( varsinkin illalla pilkkopimeässä ;). 

Mutta jotenkin nautin täysillä tästä mökin askeettisemmasta elämästä puusaunan lämmityksineen ja veden kantamisineen. Se luo mökkielämään oman hohtonsa, vaikka välillä isäntä onkin sitä mieltä, että täällä on ihan liikaa puuhaa :D




Täällä luonto ja rauha ovat niin läsnä, että mieli rauhoittuu jo automatkan aikana maisemia katsellessa. 

Mökillä perheen kanssa puuhastellaan mielestäni enemmän yhdessä, kuin kotosalla. Kännykät jäävät helpommin sivuun ja pelaillaan vaikkapa lautapelejä. Ulkona viihdytään talvellakin, ja vaikka hiihtoladut olivatkin tällä kertaa huonossa kunnossa, niin käytiin pulkkamäessä ja metsäretkellä.



Illan tullen saunan jälkeen on ihanaa sytytellä kynttilät ja paistella makkarat takkatulen hiilloksilla.


Mökillä unihiekka alkaa kutitella ainakin meidän aikuisten silmiä aina paljon aikaisemmin, mitä kaupungilla. Liekö syynä raitis ulkoilma ja käsillä tekeminen? Mutta unet maistuvat täällä hyvin joka kerta.


Kyllä mökillä on aina mukavaa, oli kesä taikka talvi.

Iloista viikon alkua kaikille ja tsemppiä arkeen! Lomaa aloitteleville rentouttavia päiviä!

Iida Emilia

4 kommenttia:

  1. Voi näitä ihania mökki kuvia ihastelin jo sun instassa. Näyttää niin ihanan rauhalliselta ja tunnelmalliselta! Tääläkin on lasten hiihtoloma takana päin, itse olin töissä koko viikon. Että mä nyt odotan vaan huhutikuun alkua, että päästään leville lomailemaan koko perhe:) Ja hei tuo on totta, mökillä tulee uni paljon aikaisemmin, kuin kotona. varmaan just toi ulkoilu suurin syy.
    Ihanaa maaliskuun alkua sulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sulle Ulla <3 Onhan tämä kyllä sellainen rauhan tyyssija :)

      Oi ihanaa, teillä on vielä lomat edessäpäin. Työniloa siihen saakka! Ja onneksi jo maaliskuussa mennään :)

      Mökillä juu saattaa alkaa jo klo. 21 haukotuttaa, kun kotona taas jaksaa hyvinkin valvoa 23 saakka ja ylikin ( menen siis vasta 10.00 aamulla töihin ). Varmasti runsas ulkoilu ja vähän erilainen, raskaampi tekeminen, kun kantaa puita ja vettä, ja tiskailee käsin ym. :)

      Aurinkoista maaliskuuta myös sulle! <3

      Poista
  2. teillä on ihanan näköinen mökki. Kaunista sisällä ja kodikkaan näköistä.
    Kyllä takka on mahtava lämmönantaja. Teillä on hyviä puita odottamassa takkaan pääsyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia! Kyllähän täällä kelpaa oleskella :)
      Takka on kyllä ihana lämmittäjä ja rauhoittava katsella. Kunpa olisi takka kotonakin! Ja pian saa taas aloittaa puusavottaa. Alkaa klapit olla vähissä :D

      Poista