tiistai 17. joulukuuta 2019

Helpot fudget lahjaksi

Huomenta tiistaihin!

Viikko enään jouluun. Istun aamiaispöydässä vapaapäivän aamuna ja listailen mielessäni asioita, joita pitäisi vielä ehtiä. Olin niin päättänyt, että joulunalusviikolla kaikki muut hommat olisi hoidossa, eikä tarvitsisi enää kuin siivoilla, koristella kuusi ja hakea ruuat, mutta löytyyhän tuosta listasta nyt sitten kuitenkin pari muutakin juttua, joten jostakin päästä pitäisi aloittaa ja toimia :D

Eilen illalla tapasin paria ystävääni ja olipas ihanaa istahtaa alas glögilasilliselle kesken joulukiireiden. Halusin muistaa ystäviäni jollakin pienellä poiskuluvalla jutulla ja leipaisin heille edellisenä iltana pätkisfudgeja, joiden ohjeeseen törmäsin Pinterestissä.

Fudgeja onkin pitänyt kokeilla jo aiemmin, mutta jostain syystä ne ovat jääneet testaamatta. Tästä eteenpäin nämä helpot ja makeat herkut taitavatkin kuulua ruokaympyrääni...ainakin näin joulun aikaan ;)


Tämän ohjeen nappasin Maistuu Makialle- blogista ja googlettamalla löytyy monia muitakin ihania versioita fudgeista. 

Pätkisfudge:

-200g tummaa suklaata
-2 pussia pätkis minibites ( 2X 140 g )
-1 tölkki kondensoitua maitoa 
( ei valmista kinuskia vaan keittämätöntä )

-Vuoraa astia leivinpaperilla ja öljyä se kevyesti. Itselläni oli 20x20 cm astia, jolloin fudgepaloista tuli aika paksuja.

-Kaada kondensoitu maito kattilaan ja pilko perään suklaat sekä pätkikset.

-Kuumenna seosta miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen, kunnes massa on tasaista ja notkeaa.

-Kaada massa leivinpaperin päälle astiaan ja koristele haluamallasi tavalla.

-Nosta jäähtymään jääkaappiin neljäksi tunniksi tai yön ylitse.

- Pilko jähmettynyt fudge paloiksi



Itse käärein valmiit fudgepalat sellofaaniin ja annoin ne kahvipaketin kera ystävilleni joulunajan herkutteluun. Fudgeja säilytetään jääkaapissa ja ne säilyvät reilun viikon ajan, jos eivät katoa jo ennen sitä ;)

Näissä maistui ihanasti pätkis, mutta tumma suklaa ja kinuski vielä täydensivät ja pehmensivät makua.


Mutta nyt hophop-hommiin ja ne viimeiset lahjat olisi vihdoin saatava hankittua. Harmi vaan, kun automme seisoo vieläkin huollossa, mutta kai sitä bussiinkin lahjapussukoiden kanssa mahtuu ;)

Oikein mukavaa ja reipasta joulunalusviikkoa!

Iida Emilia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti