maanantai 13. tammikuuta 2020

Harmien harmi!

Kun viikonlopun kivat suunnitelmat muuttuivat lennossa, niin harmitus oli todella suuri!
Minun oli tarkoitus lähteä perjantai-iltana töiden jälkeen Turkuun tapaamaan lapsuuden ystäviäni, mutta viimehetken sairastumiset ja menot saivat porukkaa tipahtamaan matkasta pois ja päätimme perjantaiaamusta, että siirrämme tapaamista tuonnemmaksi, jotta saadaan koko konkkaronkka kerralla sitten kasaan. Etukäteen maksettu bussimatka oli tuossa harmituksessa pienin tappio, sillä pitkään ja hartaasti oli reissua jo odoteltu. 

Eipä siinä sitten auttanut muu, kuin suunnata töistä kotiin ja kuskaushommiin. Kuopuksen treenit olivat peruuntuneet, mutta esikoisen vein kampaajalle, koska hän halusi välttämättä omilla joululahjarahoillaan leikkauttaa itselleen lyhyet hiukset ( tämä tempaus vaati itseltäni pientä totuttelua, mutta olinhan itseasiassa saman ikäisenä leikkauttanut itsekin pitkät hiukseni lyhyiksi ;). 

Äitini oli pyytänyt nuorisoamme kampaajan jälkeen luokseen yökyläilemään ja mieheni oli matkalla  jääkiekkomatsiin, joten ajattelin pääseväni rauhassa kotiin huuhtomaan pettymyksen rippeet suklaalevyn ja lempisarjani parissa. Mutta olisihan se pitänyt arvata, että boheemi ja huoleton taiteilijaäitini järjestikin meille muuta ohjelmaa, sillä mummulan oviaukolla tajusimme olevamme keskellä taiteilijan suurta siivousinspiraatiota ja jouduimme myös tahtomattamme mukaan siihen ;D. Siinä sitten sinkoilivat kipinät pölypalleroiden seassa, kun rva huoleton ja rva bedantti "neuvottelivat" siivouksen ajankohdasta. 

Noh, lopulta urakan päälle lähdimme koko porukka pizzeriaan, ( vaikkei sekään reissu ihan kokonaan putkeen mennyt ja mielessäni sadattelin, että tälläkin hetkellä voisin olla toisaalla ystävieni kanssa iltaa istumassa ;) mutta pääsivätpä teinit sitten vatsat täysinäisinä siistiin mummolaan takaisin ja minä lopulta kotiinkin, mutta senverran myöhään, että ilta oli siinä :D



Lauantaiaamuna olin päässyt yli harmituksestani ja päätin pitää kotonakin kunnon siivouspäivän, sillä rakastan siivoilla yksin ja rauhassa ( isäntä lähti pois jaloista työmaalle ja lapset olivat edelleen mummolassa ). Siinä siivoillessa mielikin keveni kummasti!

Vielä jätin joitakin jouluisia juttuja, kuten tähtiä ja valoja pimeiden iltojen iloksi. Saavat ainakin tammikuun loppuun asti puolestani olla :)


Iltasella huomasimme taas istuskelevamme mieheni kanssa iltaa kahden, kun teinit lähtivät naapuriin kavereidensa kanssa leffaa katsomaan ja jäivät sinnekin yöksi. Että tähän on tosiaan tultu. Nuorisolla on omat menonsa ja me kaksi vanhaa varista täällä kotona vain kökötetään :D

Kun lapset olivat pieniä, niin olivat itseasiassa todella vähän yökyläilyreissuissa. Alle kouluikäisinä  vain 2-3 kertaa vuodessa, sillä itse rakastin vaalia yhteistä perheaikaa, enkä kaivannut omia menoja ja olimmehan me jo ehtineet ennen lapsia viettää ihan riittävästi sitä omaa aikaa ja vapaatakin elämää.

Toki tämäkin on ihan kivaa huomata, että näin ne nuoret vähitellen itsenäistyy ja meidän vanhempien yhteinen aika lisääntyy. Eipä siis tämä viikonloppu yhtään hukkaan mennytkään, vaikka ne allkuperäiset suunnitelmat eivät toteutuneetkaan.


Nytpä jäänkin sitten innolla odottelemaan uutta tammikuista reissua, sillä parin viikon päästä olisi tarkoitus kokoontua blogisiskojen kanssa yhteen. Toivotaan, ettei taudit iske keneenkään tällä kertaa.

Tsemppiä viikon alkuun!

Iida Emilia

4 kommenttia:

  1. Tuo on niin kurjaa kun suunnitelmat peruuntuu! Mutta onneksi teidän viikonlopusta tuli kuitenkin ihan kiva. Mä RAKASTAN siivota yksin. Liatan musat soimaan ja niin ihanaa, kun saa vaan rauhassa siivota, ja näiden pienten murusten kanssa sekin, että se talo onkin sitten hetken siisti, eikä heti toisesta päästä sotkussa.

    Taas niin ihania kuvia teiltä<3
    Ihanaa viikkoa ja toivottavasti teidän toinen tapaaminen onninstuu hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä. Näitä menoja ja ystävien tapaamisia kun on muutenkin liian harvoin, niin onhan se mälsää kun peruuntuu! Kesällä sitten varmaan uusi yritys :). Tuo parin viikon päästä oleva tapaaminen onkin eri porukan kanssa.

      Voi kyllä, siis yksin siivoaminen on todellakin luksusta! Musiikki tosiaan täysille ja paikat kiiltämään. Ja just se tunne, kun kaikki pysyykin hetken siistinä, jos perhe ei ole heti sotkemassa :D

      Kiitos niin paljon ihanainen <3
      Oikein mukavaa viikkoa sinnekin ja hyviä vointeja ihanan pikku masu-asukin kanssa :)

      Poista
  2. Aivan ihanan näköistä teillä!! Yritän saada siivousintoa itselleni katselemalla näitä kuvia. :) Saako kysellä, mistä tuo ihana keittiönpöytä ja tuo sen vieressä seinällä oleva "naulakko" on ostettu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kovasti ilahduttavasta viestistäsi <3
      Toivottavasti siivousinspis löytyi! :)

      Saa toki kysellä. Pöytä on itseasiassa teetetty piirrustusteni mukaan innokkaan harraste-puusepän luona vuosia sitten ja se on tehty vanhoista laudoista. Tuo naulakko puolestaan on löytö mummolastani, eli kirppareilla kannattaa pitää silmät auki :)

      Poista