tiistai 16. lokakuuta 2012

Vanhoja astioita

Ulkona käy tänään melkoinen tuiverrus. Välillä sataa ripsottaa, ja välillä aurinko väläyttelee hymyään pilvien lomasta. Värikkäät lehdet heittelevät riemukkaita kuperkeikkoja ilmassa. Me olemme pysytelleet sisätiloissa lämpimässä, ja saatiin mukavia vieraitakin aamupäivästä käymään. Syysflunssa-pahanen ei meinaa hellittää, vaikka jo kolmatta viikkoa olen niiskutellut. Kurkkukin tuli yöllä kovin kipeäksi. Lääkkeeksi lämmintä marjamehua ja tilkkanen hunajaa. Jospa niillä nuha saisi jo vihdoin kyytiä.

Keittelin eilen iltasella suuren kattilallisen riisipuuroa lasten toiveesta, ja sämpylöitä siihen kaveriksi. Kylläpä maistui puuro hyvältä, ja ihana jouluinen tuoksu täytti tuvan :) Katoin pöydän kauniilla vanhoilla astioilla, joita olen löytänyt kirpparilta pienellä rahalla. Varsinkin Arabian vanha soikea tarjoiluvati ilahduttaa suuresti kauneudellaan. Miten nuo vanhat tummuneet aterimetkin ovat niin suloisia?









Arvatkaapas, mitä meillä seuraavaksi vuorossa? Ostin salaa kaupasta piparitaikinaa, ja luulenpa, että täältä löytyy pari innokasta leipuria kun kerron asiasta ;) 

Lomaterkuin:


Iida Emilia

18 kommenttia:

  1. Ihana kattaus!
    Niin nättiä,että sama mitä ois tarjolla,niin taatusti maistuisi kaikki taivaalliselta :)!

    Meillä leivottiin tämän vuoden ekat piparit sunnuntaina,pikkupoikien hartaasta toiveesta.Ja voi mitenkä ihana se tuoksu olikaan :).Eikä maussakaan taitanu mitään vikaa olla,sen verran äkkiä piparkakut hävisi parempiin suihin :)!

    Mukavaa leipomispäivää <3

    VastaaPoista
  2. Kaunista! Vanhat astiat ja aterimet ovat niin ihania!

    VastaaPoista
  3. HeippaRallaa Lomalainen !
    Kauniita astioita ja aterimia. Ajan patinaa kivasti. Toivottavasti pääset eroon flunssasta.
    Kivaa Lomaa Koko Perheelle !

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana kattaus <3 Nuo aterimet on kyllä tosi suloiset! Maukkaita piparihetkiä voi nam sitä tuoksua mikä teillä pian leijailee:)

    VastaaPoista
  5. Kikke: Hih, no kiitosta vaan kovasti paljon kehuista :) Kattaushan on puoli ruokaa!
    Me leivottiin ihan tollanen pikkusatsi pipareita nyt ensihätään, eikä niitäkään näyttäny tuohon enää montaa jäävän jäljelle ;)Taikinakin tuntuu maistuvan jo tekovaiheessa.

    Pikkutalon emäntä: Kiitos! Samaa mieltä noista vanhoista astioista. Täytyy hiljalleen keräillä niitä lisää.

    Allidaalia: Kiitos! Kiva kun ehdit sinäkin käydä kommenttia jättelemässä vauvanhoidon lomasta :) Mun loma loppuu huomiseen valitettavasti, mutta isäntä jatkaa. Toivotaan juu, että toi flunssa jo riittäis tältä erää.

    Nonnukka: Kiitos <3 Piparkakkujen tuoksu on kyllä huumaavaa ( paitsi se viimeinen satsi, joka oli uunissa liian pitkään ;)

    VastaaPoista
  6. Kaunis kattaus! Paitsi että ethän sä teekkään kuin kauniita kattauksia :) Niitä onkin sitten kiva aina ihastella.

    Toivottavasti syysflunssa väistyy. Mullakin on nyt ollut kurkku jo yli 3 viikkoa kipeä. Onneksi ei ole ainakaan vielä (kop kop) tarttunut poikaan!

    Pipareiden tuoksu on kyllä taivaallinen. Mukavaa lomailua!

    VastaaPoista
  7. Ihanat tunnelmalliset kuvat!!

    VastaaPoista
  8. Kauniita kuvia! Onneksi en ole ainut, joka alkaa puuhastella jo ns. Joulujuttuja ;) Pitääkin pian leipoa pipareita...Mukavaa loppulomaa!

    VastaaPoista
  9. Ihana kattaus ja tunnelma jälleen kerran. Yhdellä marjanvarvulla saa ihmeitä aikaan. Meillä tänään torttuja ja glögiä !! Hillitty jouluvalaistus on jo verannalla..

    VastaaPoista
  10. Ihana kattaus taas kerra ♥♥♥

    VastaaPoista
  11. Voi mikä tunnelma ja fiilis, jotenkin siellä oli jo ripaus joulua...niin kaunista! Harmi kun loma päättyi saikkuun, rentoudu ja hoida itsesi kuntoon!

    VastaaPoista
  12. Kaunista! Mäkin rakastan (ja keräilen) noita vanhoja astioita. Nyt olen kyllä alkanut kans panostaa vain valkoisiin, kukkaset on alkaneet kyllästyttää, vaikka en mä niistäkään kaikista luovu ;) Juuri su:na kirpulta löytyi kaunis ovaalinen ja vieläpä melko kookas valkoinen lautanen eurolla! En vaan voinut taaskaan jättää ostamatta!
    Ihanaa syysloman jatkoa, nauttikaa piaprintuoksusta ja mausta!

    VastaaPoista
  13. :) mekin ostettiin piparkakkutaikina ja huomenna leivotaan niitä! Kiva kun muistutit vanhoista aterimista, täytyy kaivaa ne ehdottomasti esiin ja käyttöön- näin jouluinen tunnelma ikäänkuin kasvaa <3

    VastaaPoista
  14. Suloista kerrassaan=)Vanhoista lautasista ja lusikoista riisipuuro maistuu vieläkin paremmalta.

    Piparintuoksua lomaan=)

    VastaaPoista
  15. Kylläpäs puolukka on ihanan näköinen kattauksessa! :) Laitoin sulle haasteen blogiini, onkohan vielä tänne kerennyt tulla? :)

    VastaaPoista
  16. Onpa kauniita tunnelmansa kuvia!

    VastaaPoista
  17. Kiitos kommenteistanne <3 Kiva kuulla, että muitakin jouluhöperöitä löytyy ;)

    Itse tulin tosiaan kipeäksi. Toivottavasti te pysytte terveenä ja Marikalle pikaisia paranemisia kurkkukivusta. Nyt on kovasti sitä liikkeellä :/

    Maiu: Kiitos kivasta haasteesta :) Katsotaan saanko sitä vaan toteutettua, kun olen vähän huono niitä jatkamaan ;)

    VastaaPoista
  18. Kauniita kuvia! :) etenkin tytön vaaleanpunaisesta huoneesta tykkäilen! :)

    VastaaPoista