sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Kasvihuone-haaveita


Ihanaa sunnuntaita! Täällä on nyt viikko koululaisten lomia takana ja heti ensimmäisenä lomapäivän aamuna nuorimmainen tokaisi tunti heräämisen jälkeen, että onpas tylsää!!! Ajattelin, että voi apua...taitaa tulla aika pitkä tästä kesälomasta :D. No mutta hyvinhän nuo päivät ovat näemmä täyttyneet kavereiden kanssa touhutessa. Ovat lapset käyneet jopa uimassakin, niin maauimalassa kuin järvessäkin, vaikka ilmat viilenivätkin. ( Kiitokset ystävien vanhemmille, jotka ovat olleet uimavahteina ). Itselläni on työpaikalla myös kevätkiireet helpottaneet, ja nyt ehtii nauttia paremmin kesäisistä päivistä.


Kummasti näin kesällä nuo sisähommat jäävät taka-alalle ja koti on kokoajan pienen kaaoksen vallassa. En edes muista milloin olisin tehnyt oikein kunnon siivouksen, mutta ehkä juhannukseksi täytyy tsempata! Pihalla sensijaan viihtyisi aamusta iltaan, vaikka toiveissa toki olisi, että ilmat taas himppusen lämpenisivät. Terasseille olen laitellut kesäkukkasia jo hyvissä ajoin hallaakin uhmaten ja nyt saavat yrtitkin täyttää takapihan tuoksuillaan. 
Olen haaveillut jo parin kesän ajan kasvihuoneesta, jossa voisi kasvatella tomaatteja ja salaatteja. Vielä en tosin ole päässyt unelmointia pidemmälle, sillä isäntä ei vaikuta kovin inspiroituneelta sellaisen rakentamiseen, eikä ne valmiitkaan kasvihuoneet ihan ilmaisia ole. Ensihätään tyydytän kasvihuone-haaveitani tuollaisella suloisella minivitriinillä, jonka sain yhteistyön merkeissä Metsäpellon puodilta. Näitä ihanuuksia löytyy puodilta kolmessa eri koossa ja tämä pienin olikin viimeinen. Keskikoinen olisi ollut siinä mielessä parempi, että sinne olisi sopinut hieman suuremmatkin yrtit. Suurin kasvihuone oli myös todella kaunis ja siihen tuli mukaan pöytäkin, eli oli jo ihan reilun kokoinen kasvihuone :) ( Näitä kasvihuoneita on myynnissä vain myymälän puolella, sillä ovat vaikeita toimittaa postitse ).

Olenkin näemmä innoissani tuupannut tuon takaoven viereisen terassin aika täyteen tavaraa!

Tämä viimekesänä tehty kierrätysterassi on ollut kyllä todella paljon käytössä ja kovasti mieleeni! Olisinpa vain tehnyt siitä vieläkin isomman :D
Iloisin sunnuntaiterkuin!

 
Iida Emilia

-yhteistyöpostaus-

9 kommenttia:

 1. Ihanan kutsuva terassi ja söpö tuo pieni kasvihuone 💚💚💚

  VastaaPoista
 2. Ihana idis tuo pöytäkukkateline! Että kukkia ois monessa tasossa. Vois toimia meillä tänä kesänä kun ei ole konttaajaikäisiä repimässä kaikkia nuppuja pois!
  Samaten täällä ollaan onnellisia kierrätysterassista (sinun inspiroimana ja samalla tavoin tehty). Vaatimaton on kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle Elise <3 Juu tuo "yrttihylly"-teline on veljeltäni saatu ja tykkään siitä myös kovasti. Viimekesänä siinä kasvoikin yrttejä ja nyt laitoin kukkaloistoa eri kerroksiin :)

   Oi onpas mukava kuulla että inspiroiduit kierrätysterassista ja sait teillekin samanlaisen! Tämä toimii kyllä tosi hyvin :)

   Ihania kesäpäiviä sinne!

   Poista
 3. Kasvihuoneesta haaveilen minäkin, eikä täälläkään siippa ole oikein innostunut moisen rakentamisesta... vielä! Toivossa on siis hyvä elää ;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että haaveemme toteutuisi piakkoin!:) Meillä tosin taitaa mennä ikä ja terveys ennekuin mitään tapahtuu, joten pitäisi kai ottaa itse vasara käteen ja pistää pytinki pystyyn :D

   Poista
  2. Täällä taitaa mennä samalla kaavalla!

   Poista
 4. Ihanalta näyttää teidän terassilla <3

  VastaaPoista