tiistai 18. huhtikuuta 2017

Teinitytön oma huone entisessä vaatekomerossa

Heipsan! Vihdoin saan raotettua ovea teinityttäremme omaan nurkkaukseen, joka syntyi remontin yhteydessä entiseen vaatehuoneeseen. Meidän tytöillämme on siis edelleen yhteinen huone, mutta laajennuksen myötä molemmat neidit saivat itselleen omat tilansa.  Tämä oli lapsilla ollut pitkään haaveissa ja äidinkin mieltä lämmittää muutoksen myötä syntynyt tilan tunne!

Huoneen kalustuksessa toimi osittain mukana Veken kaluste, johon olen ollut hurjan tyytyväinen jo edellisten  tuolihankintojeni myötä :)


Lastenhuoneen vieressä oli tosiaan aiemmin suhteellisen kookas vaatehuone, joka oli hyvin epäkäytännöllinen ja aina sekaisin. Vihasin tuota romukomeroa yli kaiken, ja ehdein haaveilla seinien kaadosta jo pitkään, kunnes viime syksynä toiveeni toteutui. 

Minusta on huomattavasti helpompaa ja selkeämpää nyt, kun lasten vaatteille on omat irtokaappinsa, ja muut turhuudet on pistetty kiertoon. Leluja ei meillä enää hirveästi ole, teinillä varsinkaan. ( Ei enää  tuntikausien leluraivausta ennen imurointia! Jippii )! Ainoastaan Pullip-nuket vielä säästettiin, sillä niitä esikoinenkin tykkää vielä valokuvailla toisinaan.

Teinin toiveet omaan huoneeseensa olivat selkeät: parvisänky, koulupöytä, pieni lipasto, peili, vaatekaappi ja säkkituoli. Voitteko muuten kuvitella, että säkkituolitkin voivat olla nykyään  tyylikkäitä, kuten tuo Veken valkoinen Hotkiss-malli. Siitä onkin tullut tyttäremme suosikkipaikka.


Ikean rautaisen parvisängyn löysin edukkaasti tori.fi:stä, ja vaikka itse olen aina jostakin syystä karsastanut parvisänkyjä, niin tämä on kieltämättä aika nätti, ja jotenkin siro malliltaan, vaikka onkin 140 x 200 cm. Sänkyyn mahtuu tarpeen vaatiessa pari yövierastakin, ja pikkusisko kiipeää lähes joka ilta tuonne isosiskon viekkuun.

Parvisänky toimii kätevästi tilanjakajana, sillä tuosta tikapuiden reunalta alkaa nuorimmaisen tytön huone. Samalla parvisängyn alaosa toimii teinin omana huoneena, sillä sängyn alle mahtuu kaikki oleellinen.


Koulupöytä löytyi Jyskistä tarjoushintaan ja tyylikkään moderni työtuoli Veken kalusteelta.
Muut sisustushärpäkkeet löytyivät kotoa.

Seinät päädyttiin lopulta maalaamaan kauttaaltaan valkoiseksi yhtenäisyyden ja valoisuuden vuoksi. Vanhasta vaatehuoneesta jäi muistuttamaan nurkassa oleva vesiputki. Sekin maalattiin valkoiseksi. Lisäksi katossa ja seinässä olevat entisen väliseinän jäljet saatiin piiloon puisen peitelistan avulla, joka muistuttaa kivasti, mistä kohta seinä on kaadettu.



Vaatekoukkujen vasemmalle puolelle nurkkaan sijoittuu vaatetanko ja hyllyköt, jotka ovat vaatehuoneen peruja. Siellä verhon takana piilossa tytär säilyttää vaatteitaan. Tarkoitus olisi jossakin vaiheessa teettää peiliovet verhon tilalle.


Tuo ihanan siro Alis tuoli on erittäin tukeva istua, ja kouluhommat hoituvatkin nykyään oman työpöydän äärellä, kun aiemmin läksyt tehtiin mieluummin keittiön pöydällä. 

Teinimme viihtyy toki kännykällä paljon, mutta lukee kirjojakin intohimoisesti.  Säkkituolilla rentoudutaan yksin tai kaverin kanssa musiikkia kuunnellen.




Tähän ratkaisuun olemme kaikki olleet todella tyytyväisiä. Eipä näköjään tarvinnutkaan laittaa asuntoa myyntiin ja hankkia isompaa, kun lopulta seinän kaataminen ja tavaroiden karsiminen helpotti asumista kummasti. Tytötkin ovat nyt onnellisia omista tiloistaan, vaikka väliseinää huoneessa ei olekkaan :) 

Työniloa ja puhtia arkeen!

Iida Emilia

-Yhteistyössä Veken kaluste -


16 kommenttia:

  1. Waude, onpa se hieno eikä millään samaksi huoneeksi uskoisi! Kyllä nyt teinin kelpaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Ansku kehuista <3 Kyllä siitä yllättävän hyvä lopulta tulikin :)

      Poista
  2. Kyllä te ootte kekseliästä ja aikaansaapaa väkeä!!!Upea muutos ja niin onnistunut.
    Ihania tavaroita ja mikä valoisuus ja harmonia!
    Hyvä te!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Kikke <3 Seinän kaataminen oli ehdottomasti hyvä idea, vaikka isäntä sitä vastaan ensin olikin! Lopulta tämä oli juuri oikea ratkaisu meidän pieniin tiloihin ja kaikki tarpeelliset tavarat löysivät silti paikkansa hyvin :)

      Poista
  3. Onpa ihanan näköistä!! Meillä on lapset vielä niin pieniä, että tuota tuntikausien lelujen keräämistä piisaa monessa huoneessa...Että tuota aikaa odotellessa, että niitä leluja ei oo ihan joka paikka täynnä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3

      Juu havahduin tuossa varmaan n. vuosi sitten huomaamaan, että onpas siivoaminen nykyään helppoa ja nopeaa, kun leluja ei ole enää ympäriinsä! Että kyllä tämäkin ihana aika näköjään koitti :D. Toisaalta tietysti haikeaa, kun leikki-ikä jää taakse, mutta onhan tässä puolensa :). Vaikka kyllä tuo meidän nelosluokkalainen vieläkin jättää vaatteitaan ja kyniä ja papereita mullinmallin ;)

      Poista
  4. Vitsit tuli kyllä niin hyvä♡

    VastaaPoista
  5. Tulipa teinin huoneesta ihana! Meillä on pian muutto edessä ja sen jälkeen päästään myös laittamaan tyttöjen huoneita uuteen uskoon. Tästä sainkin monta hyvää vinkkiä esim. tuo tuoli on aivan ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos ihanasta viestistä <3 Ja mukava kuulla, että sait ideoita napattua mukaasi! Tuo tuoli on kyllä kaunis ja todella hyvä istua! Tsemppiä sinne muuttohommiin ja onnea uuteen kotiin!

      Poista
  6. Aivan ihana oma huone!
    Meilläkin oli, joskus muinoin, vaatehuoneessa tyttären huone...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele :)
      Ai, sepäs oli hauska sattuma ja hyvin varmasti toimi teilläkin!

      Poista
  7. Hurja kaunista - miten upea harmonia ja tyylikkyys samaan aikaan!

    VastaaPoista
  8. Anonyymi11.50

    Hei! Kyselisin käyttökokemuksia tuosta Hotkiss-säkkituolista? Mitä olette tykänneet nyt useamman kuukauden käytön jälkeen? Minkä kokoisen säkkituolin valitsitte? Olen itse etsimässä pojilleni huoneisiin säkkituoleja ja törmäsin blogiisi, joten mielipiteesi olisi ihana! 😊 t. Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Johanna!

      Kiitos viestistäsi :)

      Olemme olleet todella tyytyväisiä tähän säkkituoliin! Itse valitsimme sen pienemmän, eli minin, ja se oli ainakin meille juuri sopiva vaihtoehto. Ja mielestäni iso tuokin :)

      Säkki on pitänyt muotonsa hyvin ja siinä on mukavan pehmeää pötkötellä. Teinin ja hänen kavereidensa lempparituoli.

      Turhaan myös pelkäsin tuon valkoisen sävyn takia, sillä materiaali on likaa hylkivää ja siitä on todella helppo pyyhkiä liat pois. Itseasiassa jopa pupumme pissan sain suihkuteltua helposti säkkituolin pinnalta pois, eikä mitään hajuja jäänyt ;)

      Voin siis lämpimästi suositella! Ja mielestäni kiva, tyylikäs ulkomuoto sopii myös moneen sistustukseen :)

      Poista