maanantai 5. kesäkuuta 2017

Lomafiiliksissä

Heipparallaa!

Lapsosten kesälomat starttasivat hieman sateisessa säässä, mutta se ei haittaa, sillä kesäsateetkin ovat aika ihania ja raikastavia ( kunhan ei montaa päivää putkeen sada ;)! Sisällä on mukavaa tunnelmoida kynttilöiden loisteessa ja pelailla vaikkapa lautapelejä.

Tänään olen viettänyt vapaapäivää lomalaisten kanssa kotosalla, ja saatiin serkkulapsetkin kylään. On kyllä mukavaa, kun serkukset ovat samaa ikäluokkaa ja tulevat niin hyvin toimeen keskenään. Näin lomalla ehditään nähdäkin useammin.

Viikonloppuna riitti myös tohinaa. Lauantaiaamuna heräiltiin vielä ajoissa todistuksia noutamaan ja ilmassa väreili jo juhlan tuntua, mutta toisaalta kyllä haikeuttakin, sillä jouduimme jättämään hyvästit kuopuksemme ihanalle opettajalle neljän opiskeluvuoden jälkeen. Yhyy! Syksystä puhalteleekin sitten uudet tuulet, kun vitosluokkalaiset siirtyvät uusiin koulutiloihin ja opettajakin vaihtuu. Mutta hyvin nuo lapset tuntuvat muutoksiin sopeutuvan :)

Hienot todistukset molemmilla tytöillä olikin! Nuorimmainen on koulun suhteen hyvin huoleton ja rento-otteinen, esikoinen puolestaan tarkka ja tunnollinen. Tunnollisuus palkittiinkin upein arvosanoin ja stipendein, mutta hyvin pärjäsi neiti huoletonkin. Niin erilaisia, mutta yhtä rakkaita.
Molemmista olen suunnattoman kiitollinen ja ylpeä.


Lauantaina iltapäivällä lähdimme lapsuudenystäväni tyttären ylioppilasjuhliin, joissa viihdyimme pitkälle iltaan asti. Niin lämminhenkiset ja kauniit juhlat olikin. Hassua miten tuo aika vieriikään, sillä eihän siitä ole kuin hetki, kun tuo kaunis ylioppilas oli vielä pieni taapero äitinsä käsivarsilla! 


Juhlista ajelimme yöksi mökille. Leppoisien löylyjen ja uinnin päälle ( minäkin kastoin vihdoin talviturkkini ) maistui unet, ja sunnuntaipäivänä jaksoi istutella kesäkukkia ja laitella pikkumökkiä kesäkuntoon. Kelitkin suosivat lämmöllään ja viikonlopusta jäi hyvä mieli.


Tänään herkuttelimme vieraiden kanssa helpolla jäätelömarenkikakulla, johon ostin kaupan valmiin torttupohjan, vaniljajäätelön, kirsikoita ja valmiita marenkeja. ( mansikat olisivat olleet parempia, mutten raaskinut ostaa, kun hinta oli niin hurja ;)

Pohja kannattaa kostuttaa esim. maidolla tai mehulla jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua, jottei torttu olisi liian kuivaa. Tortun päälle ensin hilloa, marjoja tai hedelmiä mielensä mukaan ja juuri ennen tarjoilua lisäilee jäätelön ja marengit. Helppoa, hyvää ja näyttävää nopeasti!


Onhan tämä jo melkein lomaa meille aikuisillekin, kun saa unohtaa arjen rytmit ja rutiinit! 
Hetkeen ei tarvitse patistaa lapsia ( tai siis kuopusta ) läksyjen tekoon, eikä kysellä enkun sanoja. Harrastustenkin puolesta on rennompaa, eikä illalla ole niin kiire nukkumaan.

Rentoa viikon jatkoa!

Iida Emilia


8 kommenttia:

  1. Voi ihanuus mikä postaus kuvineen! <3
    Ja miten kivaa, että pääsitte mökille. Täällä vielä odotellaan, mutta ihan pian meilläkin alkaa mökkikausi. Sinne onkin jo kova ikävä!
    Iloista kesäkuun ensimmäistä viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihana Marika <3
      Juu tuo mökkeily on kyllä niin parasta! Ollaan jo toukokuussa käyty pari kertaa, mutta ilmat ovat olleet kehnoja, eikä aikaakaan ole vielä ollut mökkeilyyn. Nyt tuntui jo kesältä :)

      Mukavan lämmintä ja aurinkoista kesää sinne! :)

      Poista
  2. Teil on ollut ihana viikonloppua! <3 Jännä miten lapset voivat olla erilaisia. Meillä myös toinen menee sen helpomman kautta ja toinen taas niin tädellisyyteen pyrkivä! Mutta kuten sanoit rakkaita ovat!<3
    Ihana kakku ja ihanat kuvat! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Marita <3

      On se tosiaan hauskaa, miten samaan perheeseen voi tulla niin täysin erilaisia lapsia :)
      Mutta aivan varmasti heille jokaiselle löytyy oma paikkansa ja mielenkiinnon aiheensa täällä maailmassa! Jokainen on tärkeä <3

      Kivaa viikon jatkoa!

      Poista
  3. Voi ihana tuota keittiötäsi. Siitä jaksaa kyllä kuvia katsella♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuhannesti kiitoksia Hannele <3 Tämä on erityisen mukava kuulla, sillä mieheni juuri totesi että eiköhän tuolta keittiöstä ole jo ihan kylliksi kuvia :D Mutta mä vaan niin tykkään siitä, että kuvia tulee aika usein ;)

      Poista
  4. Lomalla olo on kyllä ihan parasta ♡♡ just tänään postailin tästä omaan blogiin.
    Ihanan näköinen tuo kakku,menee varmasti kesän aikana testiin,kunhan ne mansikoiden hinnat edes vähän laskee!
    Aurinkoisia päiviä teille♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on tämä kyllä aivan parasta aikaa! <3
      Juu tuo kakku on helppo ja nopea vierasvara, jos hätä iskee :) Mun pitää kans vielä testata mansikoilla ja vaikkapa suklaakastikkeella höystettynä.

      Ihania kesäpäiviä teillekin! <3

      Poista