keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Joulukorttiaskartelua

Korttipajalta päivää!

Tulikos teillä kiire korttien kanssa? Tai lähetättekö ylipäätään joulukortteja enää?
Omasta mielestäni joulukorttien antaminen ja vastaanottaminen kuuluu ehdottomasti joulun ihaniin perinteisiin, mutta tänä vuonna jostakin syystä meinasin kyseenalaistaa koko touhun! Mietiskelin ääneen miehelleni, että onko tässä korttihässäkässä mitään järkeä? Hetken ilohan se vain on, ja kortit lentää kenties joulun jälkeen suoraan paperinkeräykseen. Ukkokulta yllätti minut kuitenkin painokkaalla vastauksellaan: Tottakai ne kuuluu jouluun! 

Ja olen kyllä samaa mieltä, sillä niin harvoin tässä somemaailmaassa enää ylipäätään saa oikeita kirjeitä tai kortteja, että jos niitä kerran vuodessa tipahtelee oikein postiluukun täydeltä, erilaisia, valokuvista tehtyjä, itseaskarreltuja tai valmiista korteista juuri meille valittuja, niin onhan se hienoa! Ja näin joulun alla postilaatikolle matka käy paljon kevyemmin askelin, kun tietää laatikosta löytyvän muutakin kuin laskuja.

Itse olen viimeisen 14 vuoden ajan, eli esikoisemme syntymän jälkeen teettänyt aina valokuvakortit lapsesta/lapsista. Ehkäpä siksi, että se on ollut meillä helppo toteuttaa mieheni työn puolesta, mutta mielestäni on aina kiva saada ystävien ja sukulaisten lapsista kuvia ja nähdä, kuinka ovatkaan taas vuodessa kasvaneet, ja kuinka paljon omien vanhempiensa piirteitä heistä löytyykään.

Tänä vuonna kuitenkin pää löi tyhjää valokuvaideoiden suhteen, eikä nuo teini-ikään ja varhaisteiniksi kasvaneet tylleröt enää niin kovin mielellään kuvissa poseeraa ( varsinkaan äidin valkkaamissa vaatteissa ;) joten päätin viimein taas vuosien jälkeen ryhtyä askartelemaan kortteja.


Aloitin askartelua hiljalleen jo joulukuun alussa, kun olin löytänyt Pinterestistä hauskan idean haukatusta piparkakusta. Sovelsin ideaa omannäköisekseni ja kaivelin kaapin perukoilta kartongit, sakset ja liimat esiin. Lisäksi tarvitsin piparkakkumuotteja, sekä ohuen siveltimen ja valkoista kalkkimaalia.  ( Piparien koristeluun olisi käynyt hyvin myös valkoinen permanenttitussi ).

Piparkakkujen kaveriksi syntyi myös muutama piparitalo, sekä valkoinen lumihiutale.
Askartelu on leppoisaa ja mukavaa puuhaa, mutta yllättävän aikaavievää ja kiirehän se lopulta kuitenkin tuli. Sain kuin sainkin kortit kuitenkin postiin edullisemmilla postimerkeillä...viimeisenä mahdollisina päivänä ;)



Nyt kun kortit on hoidettu alta pois, niin seuraavaksi olisikin niiden pakettien vuoro! En ole ostanut nimittäin vielä oikeastaan yhtäkään! Perinteet siis jatkuvat tämän pienen paniikinpoikasen merkeissä. Onneksi edessä pian pitkä viikonloppuvapaa, niin eiköhän lahjatkin hoidu siinä samalla.

Kelit ovat ainakin kohdillaan, sillä ulkona on aivan satumaisen ihanat talvimaisemat. Ja viikonlopun voimaannuttava blogireissu pitää vielä pitkään pään pilvissä. Instagramissa tuosta reissusta olikin jo esimakua, ja ehkäpä saan kuvia vielä tänne blogiinkin jossain vaiheessa.

Vilinää ja vilskettä loppuviikkoon!

Iida Emilia


21 kommenttia:

  1. Nuo kortit ovat kerrassaan i h a n a t 💖

    VastaaPoista
  2. Oot kyllä väkerrellyt super kauniita korttia! Mä pääsen vielä tuolla helpolla lapsista kuva-tempulla joulukorttien kanssa:)
    Tsemppiä lahjojen hankintaan!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Ulla! :)
      Lapsista otetut joulukortit on ihania, ja tosiaan helppo tapa meille aikuisillekin hoitaa tuo korttivelvollisuus! Harmi tässäkin suhteessa, kun lapset kasvavat, sillä mutrunaamaiset teinit tonttulakit päässä eivät näytä ihan yhtä söpöiltä kuin pikkupiltit :D

      Kiitos tsempeistä! Uskon että lahjaostokset onnistuvat yhdellä täsmäreissulla, kun suunnittelee homman kunnolla :)

      Kivaa loppuviikon jatkoa sinne!

      Poista
  3. Ihanat kortit :)
    Ei täälläkään vielä ole yhtään pakettia ostettu, kyllä ne siellä kaupassa pysyvät..onneksi vain koululaiselle ostettava.

    Rauhallista viikonloppua ja toivotaan lumen pysyvän vielä hetki edes.

    T. Minna Turusta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Minna :)

      Juu, mä en ainakaan osaa jotenkin virittäytyä joululahjojen ostoon vielä loka- tai marraskuussa...kesähelteistä puhumattakaan :D. Mutta meilläkin loppujenlopuksi vain pieni joukko lasten lisäksi, kenelle paketteja hommataan, joten ei siinä kauhean kovaa stressiä pitäisi syntyä! Aikuisten kesken onkin sovittu, että jos jollakin haluaa muistaa, niin jollakin pienellä ja poiskuluvalla vaan :)

      Oikein mukavaista pian alkavaa viikonloppua sinnekin, ja toivotaan todella, että lumet pysyisivät.

      Poista
  4. Anonyymi23.14

    Tosi nättejä kortteja!T.Asta

    VastaaPoista
  5. Kauniita kortteja ❤

    VastaaPoista
  6. Kauniita kortteja♥
    Täällä kortit on turvallisesti matkalla ja lahjat paketissa...kerrankin ajoissa..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hannele <3

      Ja kiva kuulla, että siellä oltiin valmistauduttu hyvissä ajoin :)

      Poista
  7. Kauniita kortteja! Ymmärrän hyvin, että et saa enää lapsia kuviin, niin tuttua myös lähipiirissä. Täällä oli korttipaja pitkään vaiheessa, mutta sain kuin sainkin ne valmiiksi ajoissa. Teen aina ison pinon kortteja lähetettäväksi ja aina ilolla odotan joulupostia tännekin päin. Suurimman osan lahjoista olen jo hankkinut ja paketoinutkin, ehkä loput lahjat löytyy Tallinnan joulumarkkinoilta! Tunnelmallista joulunalusaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Eeviregina :)
      Joo ei noita teinejä enää kuviin saa, eikä ne kuvat enää olisikaan niin suloisia kuin taapero-aikoina, mutta löysin kyllä itseasiassa Pinterestistä tosi hauskoja kuvaideoita, mitä oli toteutettu isojenkin lapsien kanssa, ja jopa koko perheenkin :)

      Meilläkin kortteja askarreltiin aikamoinen pino ja kuvittelin saavani lapset apuun, mutta eihän ne kännyköiltä kerenneet ;). Mutta kiva kuulla, että sielläkin ehtivät kortit ajallaan matkaan!

      Ihanaa Tallinnan reissua ja joulunaikaa sinulle <3

      Poista
  8. Ihanat kortit!
    Kiire tuli minulekkin😊
    Itse olen kortit tehnyt jo vuosia, nyt on hyvä, kun malleja loytyy helposti.
    Mukavaa puuhaa joulumusiikin soidessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :)

      Minäkin tykkään, että korttien teko on tosi terapeuttista ja mukavaa, kun joulumusiikki soi taustalla ja eväänä on vähän konvehteja ;). Täytyy vain löytää sellainen sopiva rako ja vapaapäivä aina tuohon touhuun!

      Poista
  9. Ihania kortteja!
    Täällä kortit lähti postiin tänä vuonna ihan hyvissä ajoin, eikä viime tipassa, kuin yleensä.
    Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari, ja mukavaa kuulla, ettei siellä syntynyt korteista stressiä :)
      Ihanaa ja tunnelmallista joulun aikaa!

      Poista
  10. Minä taas vuosia lähetin mutta nyt ollut pari vuotta lähettämättä. Jotenkin vaan ihanaa kun yksi muistettava asia pois! Läheisiä muistan jotenkin muuten, kukilla, soitolla tai sitten vain ajattelen ....!
    Ihania kortteja olet kyllä tehnyt! Kyllä tuollainen on kiva saada!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ymmärrän kyllä! Sulla riittää siellä muutenkin tohinaa käsien täydeltä. Turha sitä on itseään stressata liikaa, vaan tekee sen minkä ehtii, pystyy ja haluaa :). Eikä ystävät ja sukulaiset siitä pahastu jos kortit jää tulematta.

      Itse tykkään näpertää, mutta juuri tuo muistettavien asioiden lista meinasi täälläkin ahdistaa, ja siksi meinasin jättää koko kortit tekemättä! Ensivuonna pitää yrittää aloittaa jo marraskuun puolella.

      Tsemppiä joulunalushommiin sinnekin ja yritetään nautiskella välillä ihan vaan siitä tunnelmasta :)

      Poista
  11. Tosi hyvä ja hauska idea korteissa! 😀

    VastaaPoista