tiistai 22. tammikuuta 2019

Talvisia päiviä

Tervehdys tammikuun paukkupakkasten keskeltä!

Arki on ollut vauhdikasta ja työntäyteistä, enkä ole ehtinyt juuri mitään kodin eteen tekemään, kuvaamisesta tai bloggaamisesta puhumattakaan. Mutta uusia elämyksiä olen jo ehtinyt tammikuun alkuun hankkia, sillä vietin ihanan viikonlopun Helsingissä lapsuudenystävieni kanssa ja kävin elämäni ensimmäistä kertaa oopperassa. Baletissa olen käynyt nuorenpana parikin kertaa, mutta oopperat ovat jääneet välistä, vaikka lapsena yksi toiveammateistani olikin oopperalaulaja! :D 
 Oi että minä tykkäsin! Oopperan kummitus oli lumoava kokemus, eikä varmasti jää viimeiseksi oopperakerrakseni. 

Lähes yhtä lumoavia ovat olleet nämä lumesta notkuvat, kirkkaan rapsakat talvipäivät. Tammikuun kaunis valo, joka kasvattaa säteitään päivä päivältä ja siellä jossain kaukana häämöttää kevät. 

Rakas esikoisemme, tammikuun aurinkomme täytti myös juuri 16 vuotta! Hänen syntymäpäiviään juhlistamme tulevana viikonloppuna, joten täytyneekin alkaa selailla reseptejä ( vaikka yleensä päädynkin tuttuihin ja turvallisiin tarjoiluihin ;)



Vaikken niin talvi-ihminen olekkaan, niin täytyy myöntää, että on tässä vuodenajassa jokin omanlainen hohtonsa! Vaikka se sitten olisikin se, että ulkoa on ihana päästä nopeasti sisälle lämpimään kuuman kaakaokupin ääreen viltin alle ;D



Meidän perheellämme on myös yhteinen unelma ja tavoite! Emme ole juurikaan ikinä kovin kauas matkustelleet, sillä perusduunareitten pienistä palkoista ei niin vain säästöön suuria summia laiteta, eikä matkustelu ole ylipäänsä ollut meille pakkomielteinen juttu. Mutta nyt olemme päättäneet, että jonnekin lämpimään me vielä lähdetään...ennemmin tai myöhemmin :D Kerran edes, ennenkuin lapset kasvavat ja lentävät itse omia menojaan.


Näissä unelmissa ja tunnelmissa:

Kirpeitä talvipäiviä!

Iida Emilia

12 kommenttia:

  1. Opperassa on kyllä taikaa (kun vain valitsee oikean, oman maun mukaisen teoksen kuten tuo)! Näin kerran siellä Tuhkimon, joka oli taianomainen ihanine lavastuksineen, joten elämys oli moninkertainen. Tiesit varmaan, että myös elokuvateatterit näyttävät oopperoita. Kerran lähetys tuli suoraan Metropolita opperasta ja alkoi sillä kun ihmiset asettuivat istumaan - ihan kuin olisi tullut New Yorkiin :)! Kerran taas liput olivat pähkinänsärkijään niin kalliita, että katsoin saman elokuvateatterissa (Bolshoi-teatterin baletti)- pääsin joulutunnelmaan paljon halvemmalla, mutta tietenkään se ei ollut ihan sama. Ihana postaus! Mukavaa talviviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä! Nautein kyllä kovasti kaikesta näkemästäni ja kuulemastani! Lavastukset, puvut, tanssi ja tietenkin se komea, vahva laulu sinfoniaorkesterin säestämänä! Wau! Loppukohtauksessa olisin voinut parkua ääneen. Niin kovasti eläydyin :D

      Pähkinänsärkijä-balettia olen itseasiassa joskus lapsena ollutkin katsomassa ja se oli aivan ihana myös! Mutta voisinpa tosiaan joskus mennäkin elokuviin katsomaan balettia tai oopperaa, kiitos vinkistä :) Olen kyllä huomannut, että niitä siellä esitetään, mutta silti ei ole juolahtanut mieleen oikeasti mennä.

      Raikkaita talvipäiviä sinnekin! <3

      Poista
  2. Onnittelut synttärisankarille. Yksi meidän lapsenlapsistamme täyttää juuri tänään myös 16 vuotta. Viikonloppuna sitten juhlimme.
    Toivottavasti saatte matkanne toteutettua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti ja samoin onnitteluja sinne teidän lapsenlapsellenne :). Meidän neitimme täytti vuosia eilen 21.1. Oikein mukavia juhlia siis sinnekin!

      Nyt me tehdään kyllä kaikkemme yhteisen reissun hyväksi, että sinne vielä päästään :)

      Poista
  3. Meilläkin on tullut kunnon talvi. Kauniita kuvia olet ottanut, ihanaa kun on lunta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! On todellakin kauniista talvesta saatu nyt nauttia :)

      Poista
  4. Anonyymi13.02

    Ihanan näköistä.
    Olen katsonut monta kertaa tuota teidän ruokapöydän pintaa.
    Millä se on käsitelty ,mikä mahdollinen sävy.
    On meinaan tosi kaunis pinta.
    T.HP

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon viestistäsi ja pahoittelut, kun vastaus viivästyi :)

      Tarkoitatko siis tuota kuvassa näkyvää sivupöytää? Sen pinta on nimittäin alkuperäinen, eikä sitä ole käsitelty ollenkaan. Ruokapöydän vanhat laudat sensijaan käsiteltiin aikanaan jollakin antiikkiöljyllä, mutta en enää valitettavasti muista sävyä, kun siitä on jo niin aikaa. Sävy on melko tumma, lähes samanlainen kuin tuon sivupöydän ( patakaapin pinta ). Harmi kun en voinut olla enempää avuksi.

      Mukavia talvipäiviä! :)

      Poista
  5. Nyt on kyllä ollut jotenkin niin kaunis talvi. Ihania aurinkoisia pakkaspäiviä! Jatkuispa se tällaisena mahdollisimman kauan!Ja sitten voitaiskin hypätä suoraan kuivaan kevät kauteen:)
    Ihana unelma teillä, toivottavasti se toteutuu pian!
    Mulla on ihan sama aina noiden juhla tarjoilujen kanssa.Kovasti selailen uusia ohjeita,mutta sitten teen kumminkin niitä vanhoja tuttuja!

    ihanaa loppu viikkoa teille<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Ulla ja kiitos viestistäsi :)

      Nyt on ollut todellakin hienoa talvea. Ihanaa kun lapset pääsevät touhuamaan talvisia juttuja...ja mikseipä me aikuisetkin ;). Lunta tupruttelee lisää vain, joten kuiva kevät jäänee haaveeksi :D

      Voi niin toivon minäkin, mutta saas nähdä minä vuonna tuo haave voisi onnistua ;)

      Mä jo täällä stressaan noita tarjoiluja. Voi plääh! Taitaa olla samat vanhat kujeet tiedossa.

      Ihanaa viikonloppua! <3

      Poista
  6. Hieno ja hyvin kuvainnollistava. :)

    VastaaPoista