tiistai 28. huhtikuuta 2020

Vappuiloittelua uusin tekstiilein

Kaupallinen yhteistyö Vilpola 
...........

Heipparallaa! Se on ihan pian jo toukokuu ja kevään karnevaalijuhlat käsillä. Vallitsevien olosuhteiden pakosta perinteiset vappuriehat ja piknikit ovat pannassa, mutta kotioloissakin voi iloitella hyvän ruuan, kuplivan juoman ja iloisen festivaalitunnelman parissa.

Koristeiden suhteen olen melko minimalistinen enkä kauheasti revittele värien tai kuosien suhteen. Toki meillä on ollut aikanaan värikkäämpiä kausia ja lasten ollessa pieniä koti on täyttynyt ilmapalloista ja serpentiineistä, mutta nyt jo useamman vuoden ajan neutraalit sävyt ovat istuneet meidän kotiimme parhaiten. Serpentiininä toimii muuten hyvin myös lahjapaperinarut ( jotka voi vapun jälkeen kerätä talteen myöhempää käyttöä varten ) ja ilmapallotkin voi uusiokäyttää monta kertaa uudelleen, kun sitoo ne narulla solmuun.

Vapun ruokalistaa suunnitellessani innostuin testaamaan myös juhlapäivän kattausta, jonka inspiraation lähteenä toimi tämä mielettömän upea uusi Aamuhetki-pöytäliina. Vaikka yleensä arastelen suuria kuvioita, niin tässä kankaassa kolahti kaikki! Ajattomassa ja graafisessa kuosissa yhdistyvät sävyjen harmonia sekä akvarellisiveltimen hentoinen taika. Pöytäliina luo mielestäni arvokkuutta juhlaan kuin juhlaan, ja sopii kivasti niin moderniin- kuin romanttisempaankin tyyliin.



Olen iloinen, että rohkenin valita kotiimme jotakin aivan erilaista, tukien samalla suomalaista työtä.
Vilpola-malliston kuosit ovat nimittäin suomalaista designea ja valmistuotteet ommellaan Suomessa. Tuotteilla on myös Avainlippu-merkki. 

Kyseisestä Aamuhetki-kuosista löytyy myös verhoja sekä pussilakanasettejä. Pähkäilinkin juuri, että tuo 240 cm pitkä pöytäliina toimisi hyvin olohuoneen verhona ja katseenvangitsijana. Ja mikäli väriä kaipaisi lisää, niin Aamuhetki-kuosia saa myös vaaleanpunaisena. Tekstiileillä saa kyllä nopeasti ja helposti vaihtelua kodin ilmeeseen.


Vilpolan uudistuneesta verkkokaupasta löytyy myös muita huikeita kevään 2020-malliston kuvioaiheita ja huom, toimitukset ovat ilmaisia vielä huhtikuun loppuun asti!



Mitäs vappuna siten syötäisiin? Luulenpa että aika perinteisellä linjalla mennään, elikkä tehdään itse perunasalaattia, lohkoperunoita ja lihapullia kera nakkien. Ilmojen salliessa voisi kyllä grillikaudenkin avata, sillä sain männäviikolla pihan sekä terassit putsattua ja öljyttyä kesäkuntoon. Sääthän eivät taida ennusteiden mukaan tänä vuonna vappukansaa helliä, joka on toisaalta hyvä juttu, etteivät juhlijat kokoonnu massoittain toreille.

Oma vapun viettomme ei sinänsä poikkeusoloissakaan paljoa muutu, sillä olemme aina viettäneet vappua kotosalla siitä lähtien, kun lapsia saimme. Välillä toki on vieraita ollut täällä seuranamme, mutta tänä vuonna juhlitaan ihan vain oman väen kesken.



Koronamielitekojakin löytyy, sillä viimeisen parin viikon aikana olen haaveillut viikonloppuisin suu napsuen skumpasta, mutten ole jaksanut Alkoon erikseen ajella. Viimeksi olenkin tainnut käydä Alkossa uuden vuoden aikaan, joten eiköhän nyt vapuksi olisi jo sallittua nautiskella lasillinen kuohuvaa. Ehkä jopa kaksi ;). Mutta eniten olen ikävöinyt irtokarkkeja!

Mutta hei, oikein kivaa viikon jatkoa ja vappua teille ihanille, jos en ehdi linjoille enää loppuviikosta!
Jään tänne nautiskelemaan uuden pöytäliinan tuomasta juhlatunnelmasta :)

Mukavaa Wappuviikkoa!

Iida Emilia

8 kommenttia:

  1. Täällä myös vappumeny suunnitteilla �� Olipas kiva pöytäliina-kivaa vaihtelua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kivaa touhua :). Meillä taidetaan pysyä aika perinteisessä menuussa.
      Juu tuo pöytäliina oli kyllä piristävä uutuus, jolla ihan yllätin itsenikin :D

      Poista
  2. tosi kiva tuo pöytäliina, tuo kivasti särmää! Mekin haavveillaan grillaamisesta, mutta meille päin lupas kyllä niin paljon vettä, että taidetaan suosiolla siirtää se johonkin muuhun viikonloppuun!Mutta munkkia täytyy ehdottomasti kohta ruveta paistelemaan, ne on ihan parhaita!

    Ihanaa vapun aikaa teille<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ulla viestistäsi :)
      Mä tykkään kans tuosta kankaasta kovasti! Todella mukavaa vaihtelua mun melko hillittyyn sisustukseen.

      Voihan vappusäät! Täällä on paistanut aurinko, mutta kauhean kylmä tuuli. Mekin jätettiin grillailut vielä odottelemaan lämpimämpiä hetkiä. Munkitkin ostin vain kaupan pakastealtaasta. Nuoitsetehdyt on kyllä parhaita :). Toivotaan että toukokuu toisi lämmön mukanaan! Iloista vappupäivää sinne teillekin <3

      Poista
  3. Todella kaunis pöytäliina. Pidän tuosta kuviosta ja sopii hyvin teidän kodin yleiseen tunnelmaan. Ja vapuksikin oikein mainio. :) Mukavaa vappua sinnekin! :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon :). Ihana kuulla, että tykkäät! Mä yllätyin myös, että tuo melko moderni kuvio sopi meille niin kivasti <3

      Oikein hyvää vappua!

      Poista
  4. Anonyymi22.44

    Ihana vappukattaus ja tuo teidän keittiö on hurmaavan kotoisa <3 Iloista sunnuntaita ja mukavaa toukokuun alkua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos kovasti <3 Sanasi lämmmittävät mieltä:)
      Oikein ihanaa toukokuuta sinullekin!

      Poista