tiistai 27. syyskuuta 2011

Barbileikkejä

Uusi viikko aluillaan ja ihana viikonloppu takana! Viime perjantaina päätimme tehdä tyttöjen kanssa jotain kivaa ( kun iskäkin karkasi taas jääkiekkopeliin ), joten lähdimme leffaan. Smurffit, ja poppikset kelpasi oikein hyvin mammallekkin,( se laihiskin meni plörinäksi...tiedättehän, kun on se aika kuusta, että fazeria on vaan saatava ;).

Lauantaina lähdimme oman perheen voimin appivanhempien mökille yöksi, ja nautimme syksyn hämärästä tunnelmasta. Takkatuli, villasukat, lyhtyjen valaisema polku saunalle, ja öinen tähtitaivas...niistä oli tämä viikonloppu tehty :)

Mutta sen pidemmittä puheitta siirryn päivän aiheeseen, eli barbitaloon, jonka teimme vanhaan kaappiin. Kuvassa sängyn vieressä näkyvä kaappi toimi siis ennen barbi-nukkien ( miten se kirjoitetaan ), ja niiden tavaroiden säilytyspaikkana, mutta jossain vaiheessa sain idean tehdä kaapista barbeille oman kodin.


Verhojen takaa ilmestyy nyt pikkuinen keittiö, ja yhdistetty kammari, sekä kylpyhuone wc-pönttöineen, ja kampauspöytineen. Lipaston päälle avautuu barbilinna, jossa on tilaa järjestää vaikka suuret tanssiaiset :)


Talon kalusteet ovat kertyneet pikkuhiljaa synttäri- ja joululahjoina. Itse ostin viimeksi Lilliputin syntymäpäivälahjaksi Mailegin hellan, ja anoppi toi suloisen puukehdon lahjaksi. Sopivat hyvin myös barbileikkeihin (  nuo puiset miellyttävät kovasti myös äidin silmää ;)

Veljeni remontista jäänyt tapetin pala pääsi koristamaan tämän pienen keittiön seinää. Muut seinät, sekä lattiat maalasimme valkoisiksi. Huoneiden väliseen seinään teimme oviaukon, mutten raaskinut kaapin ulkoseinämiin puhkaista ikkuna-aukkoja, joten jotkut ikkunantapaiset pitäisi vielä tuohon keksiä.

Esikoinen askarteli barbeille oman vaatekaapin käytetystä myslipakkauksesta. Vinkin hän löysi jostakin barbie-lehdestä. Myslipakkaus kaunistautui lahjapaperin avulla, ja kaapin ovet puhkaistiin mattoveitsellä. Kaapin sisään viritimme tangon, ja esikoinen näperteli rautalangasta pieniä henkareita. Täältä valikoidaan asu illan juhliin :) 

Kampauspöydän ääressä valmistaudutaan...

ja tanssien jälkeen rentoudutaan tassuammeessa.



Kunpa olisi itsekkin vielä lapsi. Harmillista, ettei sitä osaa enää aikuisena taipua leikin huumaan? Mutta ainakin tuo talon suunnittelu, ja yhdessä tekeminen oli hauskaa yhteistä puuhaa. Ja mistäs sen tietää, vaikka äitikin hiippailisi illan pimeinä tunteina salaa tanssiaisiin :)


Tiistaiterkuin:

Iida Emilia


31 kommenttia:

  1. Mutta saadaanhan me Äidit vielä leikkiä ,tavallaan ;D ja ostaa kaikkea suloista tytöille...Nuo verhot ikkunassa on oikein kivat,tykästyin!

    VastaaPoista
  2. Ai kun ihana! =D

    VastaaPoista
  3. :D Just puhuin yks ilta miehelleni että nyt on pakko saada suklaata, juoksut on tulossa ja nyt sitä suklaata on vain pakko saada. ;D Ihuna talo! Lämmintä viikoa teille!

    VastaaPoista
  4. Wautsi miten söpö ja ihania ideoita. Esikoisen ollessa poika, on ollut ihanaa toteuttaa lapsuusajan leikkimuistoja meidän prinsessan kanssa. Minusta on ihanaa nähdä, kun lapset leikkivät ja käyttävät mielikuvitustaa. Voi olla hyvillä mielin, että tv ja tietokoneet ei ole vallanneet mieltä, vaan tilaa on oikeasti aidolle leikille.

    Ja ennen kaikkea miten kivaa tuo kaikki on ollut yhdessä tyttöjen kanssa, puhumattakaan leffareissusta kera poppareiden :D

    Ihanaa tiistaita sinne barbileikkien keskelle!

    VastaaPoista
  5. Voi tulipa aivan ihana! Sanoppa se..kui sitä pääsisi leikin taikaan myös aikuisena ;) Mukavan kuuloinen oli teidän viikonloppu <3

    VastaaPoista
  6. Tykkään kovasti!! Kunpa voisi leikkiä..

    VastaaPoista
  7. Anonyymi7.33

    Tuo on kyllä hieno Barbie-huusholli! Ei puutu mitään! Ja oli varmasti kiva yhdessä askarrella ja suunnitella sitä.
    Mukavaa viikon jatkoa!
    Hanni/Polkadot

    VastaaPoista
  8. Ihana "koti", tassuamme ja kaikki :)
    Meillä on myös nukkekoti, mutta leikit on vielä sitä, että nostellaan tavarat ulos talosta ja siihen se sitten jää.
    Ehkä vuoden päästä... :) tai sitten äiskä alkaa keräilemään sinne kaikkea kivaa;)

    VastaaPoista
  9. Kiitos teille ihanat!

    Nina: Onhan se niinkin :) Onhan sitä itsekkin ihan innoissaan noiden vaaleanpunaisten juttujen kanssa!

    Pia: Kiitos <3

    Petra: Hih, on se jännä, miten just silloin se suklaa on ihan must! Itseasiassa meidän isäntä kiikutti suklaata mulle kaupasta pyytämättä, kun olin kuulemma niin kiukkuinen ;D

    Ansku: Kiitos <3 Aivan samaa mieltä tuosta lasten leikkimisestä tässä nykyajan yhteiskunnassa. Meidän esikoisen luokkakavereista ei esimerkiksi monikaan leiki barbeilla, ja se on kyllä sääli :(

    Se on kyllä ihanaa näiden prinsessojen kanssa, kun pääsee hömpöttelemään itsekkin. Nainen on aina vähän prinsessa ;)

    Iinu: Voi kiitos paljon, ja lämpimästi tervetuloa toisellakin kertaa :)

    Nonnukka: Ihanaa, kun kävit! Kiitos <3

    Riitta Sinikka, ja Hanni: Kiitos paljon teille <3

    Mia: Lämmin Kiitos! Tassuammeen tahtoisin muuten omaankin kotiin ;) Niin, ja sen nukkekodin tahtoisin myös...siis lapsille :)( ehkä vähän itsellenikin )

    VastaaPoista
  10. On tosi kivvaa että barbit eivät ole jääneet muitten uusien nukkekeksintöjen varjoon...Minulla on Midge kuuskymmentäluvulta. Oli muutes eka barbi meijän perällä, isä toi messumatkalta Helsingistä :)

    VastaaPoista
  11. Oih, ihanaa! Mä niiin haluan kans vielä joskus tehä barbeille talon! Ja ehkä pikkasen leikkiäkin niillä:)

    Barbit oli se mun juttu, kun olin pieni tyttö!! Vuotta vanhemman serkkulikan kans leikittiin aina barbeilla. Meillä molemmilla oli kaks "barbi-ydin perhettä" joiden ympärille leikki aina rakentu. Mulla oli barbeja ja niitten tavaroita varten erikseen niille tarkotettu reppu, jossa kuljetin barbit aina mukanani.

    Viikonloppukyläilyn tai mummolassa vietetyn lomaviikon ajaksi meidän nukkumishuoneesta tuli barbien lähiö, jonne rakentu perheille kodit.

    Kotona mulla oli kahdesta ISOSTA pahvilaatikosta barbeille tehty kaks kerroksinen koti. Siellä oli olohuone, keittiö ja kaks makkaria. Mun isosiskot sen mulle värkkäs ja se oli aivan mun lemppari!!

    Iida Emilia, Kiitos tästä ihanasta, muistoja mieleen tuovasta postauksesta!!!! On ihana välillä löytää se pieni tyttö, joka tuolla jossain sisällä edelleen on:) ja palata hetkeksi sinne lapsuuden kulta-aikoihin.

    Kyllä tuossa talossa kelpaa teiän tyttöjen barbien asustella ja tyttösten (ja ehkä äitinkin) niillä leikkiä!

    -Riikka-

    VastaaPoista
  12. Lovviisa: Oi wau! Hyvä, jos olet pitänyt barbisi tallessa :)

    Riikka: Ihana tarina <3 Kiva, jos mieleesi tulvahti noin paljon mukavia muistoja. Itse leikin myös pienenä tosi paljon barbeilla, ja olen ollut hyvin iloinen, että leikit jatkuvat nyt omilla tyttärilläni :) Toivottavasti saat Riikka jonain päivänä myös rakennella omalle pienokaisellesi barbitaloa :)

    VastaaPoista
  13. Olispa tosiaan ihana olla vielä leikki iässä hetkisen :-)) Minulla on ollut vain yksi barbi pienenä:-((

    sadeterkuin Arja

    VastaaPoista
  14. Ihana, joka tytön (ja miksei äidinkin) unelma!

    VastaaPoista
  15. Ihanan kuulonen viikonloppu teillä ollu :)
    Ja tosi hieno barbie-talo :D

    VastaaPoista
  16. Täällä huokaan ihastuksesta...kahden poikalapsen äitinä :) Barbista on aikaa ihan sinne omaan lapsuuteen asti.
    Kauniisti toteutettu kokonaisuus!

    VastaaPoista
  17. Oi miten ihana! <3

    Muistan kuinka nautin itse lapsena kun rakensin barbeille kodin pahvilaatikosta, samoin kun tyttäreni kanssa hänen ollessa pieni, teimme kirjahyllyyn barbie-kodin...

    Ihania muistoja niin äideille kuin tyttärillekin <3

    VastaaPoista
  18. Mukavalta kuulostaa viikonloppunne!
    Aivan ihana barbitalo! Muutenkin kuvasi ovat täynnä ihanaa katseltavaa. Kaunista!

    VastaaPoista
  19. Ihanaa eloa ja oloa kurkkimassa ja ihastelemassa kauniita kuvia! Muksujen kanssa on kyllä mukava puuhailla, pääsee vähän siihen vielä kurkkimaan siihen leikin ja sadun maailmaan. :)
    Kauniita syyspäiviä toivotellen,
    Taina
    (vanha kurkkija, oman blogin perustamisen myötä uudella nicillä) ;)

    VastaaPoista
  20. Anonyymi10.17

    Omassa lapsuudessa tuli kyllä paljon leikittyä barbeilla ja nukeilla.Kohta saa meidänkin tytölle ostella niitä tyttöjen juttuja.Aikast kivaa:)Mukavaa viikkoa sinne:)
    Sannu

    VastaaPoista
  21. Voi ihania!!<3 Tulee niin mieleen omatkin barbileikit! :)

    VastaaPoista
  22. Aivan ihana barbietalo!!!
    Itse olen suunnitellut tekeväni nyt ensalkuun jonkin pienen kaapin sisään nukkekodin Peipposelle, mutta silläkään nyt ei meillä vielä ole kiirettä ;)
    Niin, mäkin rakastan tommosta näpertämistä ja askartelua ja laittelua, mutta jotenkin sitä ei vaan enää osaa sillai leikkiin ryhtyä...ollaanpas me kalkkiksia ;D Ja toisaalta taas yhdyn tuohon sun " ollapa vielä lapsi..." -mietteeseen...välillä ois vaan niin ihana olla lapsi, leikkiä, mennä aamulla huolettomana kouluun tukka saparoilla...

    VastaaPoista
  23. Voi, miten söpöt leikit!! Aivan ihana koti barbeilla.
    Meillä on petshopit vallanneet tyttöjen nukkekodin ja pitäisi kuulema tehdä niille vaikka mitä sisustusta

    VastaaPoista
  24. Ensimmäisellä vierailulla ollaan, kovin kauniilta näyttää. :)
    Itse olen myös barbini säilyttänyt ja jahka raaskin,otan ne tuolta kätköistä tyttärelle leikkeihin...
    -Milla-

    VastaaPoista
  25. Olipas täällä vielä paljon kommentteja! Kiitos teille kaikille :) Ja uusia kasvojakin siellä <3 Tervetuloa!

    VastaaPoista
  26. En meinannut saada vastausta näkyviin tänne omaan blogiini, ( siksi näin lyhyet vastaukset )eikä muihinkaan blogeihin suostu kommentti jäämään?!?

    VastaaPoista
  27. Heippa! Mahtava yllätys kun löysin blogisi, ihania iloisia juttuja ja kauniita kuvia! Blogimaailma vielä vasta avautumassa ja kuukauden olen omaani vasta pitänyt, tästä tuli suosikkini!

    VastaaPoista
  28. Ruususuun äiti: Voi kiitos paljon kauniista sanoistasi <3

    VastaaPoista
  29. Velmi krásné

    VastaaPoista
  30. Ompas ihana barbietalo, ja kiva keksintö tehdä se tuollaiseen kaappiin. Nuo rautahenkarit on söpöt :) Minulla on isäni minulle parisenkymmentä vuotta sitten lahjaksi tekemä suurehko barbietalo odottamassa yläkerran makuuhuoneessa, että vähän alkaisin ehostamaan sitä pikkusiskoni kanssa. Olin kauan aikaa perheeni ainut lapsi, joten minulle kertyi lahjaksi noita barbin huonekalujakin aikalailla. Mielestäni 90-luvulla tehtiin kaikenlaisia ihania barbietavaroita ja on kiva kun ne on pysyneet suhkoht hyvässä kunnossa. Nyt kun katselin tuota sinun/teidän aikaansaannostanne niin tuli sellainen olo, että jospas tässä ihan lähiaikoina alkaisi jo tuunaus meilläkin. Kiitos siis sinulle inspiraatiota herättävistä kuvistasi jälleen kerran :)

    VastaaPoista
  31. Marika: Voi että, kuulostaapa hienolta tuo teidän barbitalo. Otahan ihmeessä työn alle, ja näytä sitten meille muillekkin valmis lopputulos :)

    Itsekkin muistan lapsuuden leikeistä, että ihania juttuja oli barbeille jo silloin, ja niin on edelleenkin. Mukava kuulla, että juttuni inspiroi :)

    VastaaPoista