keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Suuri keittiöpostaus

Olipas se suurreellinen otsikko ;)

Lukijoiden toiveesta esittelen vielä keittiömme pintaremonttia, joka jäi lehtijutussa hieman puutteelliseksi. Keittiö ja wc ovat tosiaan ne eniten kohennusta kokeneet kohteemme. Rempat on toteutettu itsetehden, ja pienellä budjetilla. 


Kuvia lähtötilanteesta:

Sain luvan kuvata asuntoa esittelyssä ollessamme, sillä halusin heti päästä suunnittelemaan tulevia muutoksia, mikäli tarjouksemme asunnosta menisi läpi. Kuvat ovat siis edellisen asukkaan ajoilta.


Niinkuin kuvasta näkyy; tulevassa kodissamme vallitsi melkoinen pyökki/kasari/ysäri-meininki, mutta sehän oli kovastikkin muodissa vielä 11 vuotta sitten :)


Ensitöikseni maalasin tummat ikkunanpuitteet ja ovet valkoisiksi. Myös kaikki kodin pyökinväriset ovilistat vaihtoivat väriä. Ruokailutilan seinään maalasin beessin värisen neliön.

 Myöhemmin maalasin välioveen liitutaulun, jonka kehystin veljeni remontista jääneillä koristelistoilla. (Haaveilen tuohon seinälle puolipaneelista, mutta ajatus on jäänyt toistaiseksi toteuttamatta).



Keittiön tummat kaapinovet alkoivat todenteolla ahdistaa n. 5 vuotta sitten. Täydelliseen keittiöremonttiin ei ollut varaa, joten päätin tarttua jälleen kerran taikasutiin. Maalasin köökin ovet kolmeen kertaan maalarinvalkolakalla, enkä irroitellut ovia pois maalauksen ajaksi. Pienen siveltimen, ja vaahtomuovitelan avulla tuli hyvää peittävää jälkeä, eikä valumia juuri nimeksikään. Koska kaapistot olivat mdf-levyä, en hionut niitä mitenkään ennen maalausta ( ja "unohdin" hätäpäissäni sen pohjamaalinkin, mutta hyvin ovat maalit ovissa pysyneet ; ).


Muutaman kaapinoven irrotin, jotta sain kauneimpia astioita esille, ja maustehyllystä tulikin oiva lautashylly. Myös vetimet vaihdettiin, ja maalairomanttisen ilmeen kruunasi nuo välitilan paneelit, jotka liimattiin suoraan vanhojen laattojen päälle.

Huom! Eteisen kaapistot ( jotka näkyvät ennen-kuvissa ) maalasin myös valkoisiksi, ja niihin laitettiin samat vetimet kuin keittiöönkin. Lisäksi vaatenaulakko piiloutui verhon taakse. ( Siitä ei tullutkaan näköjään kuvaa ).


Hana pitäisi vielä vaihtaa tyyliin sopivammaksi. Lattiat aion myös jossain vaiheessa maalata valko/harmaa-ruudullisiksi.


Ruokapöytämme on erään tuttavani appi-ukon tekemä. Hän osasi tehdä täysin unelmieni mukaisen pöydän piirrustusteni mukaan. Tuolit ovat kirpparilöytöjä. Vanhan lipaston sain äidiltäni. Vaaka-aarre on kotoisin blogi-ystävältä ( eikä se edes maksanut mitään :).




Vaaleus teki pienelle keittiölle ihmeitä!

 Olen ollut lopputulokseen todella tyytyväinen, vaikka ihan tällainen  peruskeittiöhän tämä vaan on. Edullisilla ja yksinkertaisilla jutuilla voi saada suuria muutoksia aikaan. Toki hieman aikaa ja vaivaa kaivataan. Toivottavasti joku saa tästä inspiraatiota matkaansa :)

Ihanaa ystävänpäivää tänne kurkkaaville!

Iida Emilia

55 kommenttia:

  1. Todella kaunis tuo teidän keittiö, sitä saa ihmeitä aikaan pienelläkin bidjetilla, kokemusta on :) Ja muutenkin teidän koti on niin kaunis.
    Tuo lehti pitää saada, niin saa siitä ihailla kotianne.

    VastaaPoista
  2. Kyllä sai, on kuin yö ja päivä teidän keittiö ennen ja nyt;) Todella pikku jutuilla saa loistavaa jälkeä aikaan. Toi kiinnosti heti, paneeliliimaus kaakeleiden päälle!

    VastaaPoista
  3. Ihan superihana keittiösi onkin <3 <3

    Hyvää ystävänpäivää!:)

    VastaaPoista
  4. Aivan mahtava muutos, joskaan onhan tuossakin ollut tekemistä ja varsinkin ideoinia! Lopputulos on huikaiseva!
    Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  5. Kaunista. Hyvää ystävänpäivää myös sinne!!:)

    VastaaPoista
  6. Mieletön muutos tosiaan, hyvältä näyttää! Tykkään tuosta, että pikkurahalla ja omin käsin tehdään. Ei aina tarvita mitään isoja remontteja, varsinkaan jos osaa itse noin hyvin :)

    Mukavaa ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  7. Ihan mieletön muutos, kyllä valkoinen maali on yksi parhaimmista keksinnöistä. Tuosta välitilan paneelista haaveilen myös, ja moinen vaaka on ollut hakusessa jo toista vuotta. :)

    Ihanaista ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  8. Ihana muutos, todella kaunis keittiö :-)

    Mukavaa ystävän päivää! <3

    P.S. Blogissani on tunnustus sinulle!

    VastaaPoista
  9. On kyllä mahtava muutos! Ihan kuin eri keittiö kokonaan. Sä usein mainitset, että kotinne ei ole kovin suuri, mutta aina kun noita kuvia katselee, niin ihanan avaralta kuitenkin näyttää ja todella viihtyisältä :)

    VastaaPoista
  10. Aivan MIELETTÖMÄN H I E N O!

    Iki-ihana kodin Sydän <3

    Siskon kanssa luettiin ja ihasteltiin lehtijuttua ja valtavaa muutosta!!!Voi,että mä TYKKÄÄN näistä inspiroivista ideoista,joissa on käytetty kekseliäisyyttä,viitseliäisyyttä,kädentaitoja ja pientä budjettia.Ne on vaan niiiin PARHAITA :D

    Tunnelmallista ja Onnellista Ystävänpäivää blogiystäväiseni :)

    VastaaPoista
  11. On se niin kaunis <3 Oikea kodin sydän <3

    VastaaPoista
  12. Siis, niin kaunista. Tykkään :)
    Hyvää ystävänpäivää Minnukalta :)

    VastaaPoista
  13. Todella kaunis ja valoisa teidän kyökki! Tuli meidän edellinen asunto mieleen, jossa laitoimme samat vetimet ja jätin myöskin ovet pois jotta sain avohyllyt. Valitettavasti tässä asunnossa se ei onnistunut. Sinulla onnistui paljon paremmin tuo ovien maalaaminen, minä luulin että maaliruiskulla saisi helpommin, mutta toisin kävi. Toi senkki on ihan hullun kaunis ja vaaka myös :) Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  14. Anonyymi23.23

    Aivan upea keittiö!! Pienillä muutoksilla ja valkoisella taikasudilla saa ihmeitä aikaan :) Musta olis kiva nähdä kuvaa vielä tuosta mainitsemastasi eteisen ratkaisusta, verhot naulakon eteen, sillä asun lähes samanlaisessa rivitalossa ja meillä on juuri tuo rumuus vielä ratkaisematta.. ei olis varaa kaapistoa kokonaan uusia. Jos haluat joskus kuvan laittaa, niin saisi siitäkin inspiroitua :)
    Teillä on niin kaunis koti, ja paljon on tullut kurkittua, kun vielä itse rivitalossa asustelee.. Ihanaa ystävänpäivää <3

    VastaaPoista
  15. Ihanaa ystävänpäivää sinullekin!
    Pienellä rahalla saa ihmeitä aikaiseksi kunhan vaan on mielikuvitusta.
    Kaunis keittiö!

    VastaaPoista
  16. Valkoisella maalilla saa kyllä ihmeitä aikaan. Ihanaa ystävänpäivää :)

    VastaaPoista
  17. Ihanan muutoksen ootta saanu aikaan, valakonen on vaan iha ykkönen! :) Ihanaa ystävänpäivää sInulle! :)

    VastaaPoista
  18. Aivan superihana keittiö!
    huokausten huokaus...

    Mukavaa ystävänpäivää !

    VastaaPoista
  19. Ihanaa ystävänpäivää <3
    Uusia kuvakulmia keittiöstä. Kaunista ! Valkoinen maali on ihan paras keksintö ! HiH, ei meikkiskään pohjamaalannut saatika sitten hionut kaapin ovia ja hyvät tuli ! :)
    Haluksin Alli

    VastaaPoista
  20. Oho, kylläpä keittönne onkin kokenut rajun kasvojen kohotuksen. Eipä uskoisi samaksi...

    Ihanaa ystävänpäivää <3

    VastaaPoista
  21. Mielettömän mahtava muutos. Todella kaunis teidän keittiö.
    Oikein ihastuttavaa Ystävänpäivää sinulle.
    Halauksin Erica

    VastaaPoista
  22. Niin ihanan näköistä ja mikä parasta, että saitte itse toteutettua ja pienellä budjetilla!

    Hienosti kaikki kauneimmat jutut esillä (eikä kuitenkaan ryöpy silmille).

    Ihanaista Ystävänpäivää <3

    VastaaPoista
  23. mykistyttävän Huikeeta, muodonmuutosta olette saaneet aikaiseksi :)

    VastaaPoista
  24. Vaivannäkösi on palkittu valoisalla ja ihanalla keittiöllä.

    Hyvää ystävänpäivää:)

    VastaaPoista
  25. Pakko vielä kysyä, että mihin olet piilottanut kaikki tunnelmanpilaajat, kuten mikron, kahvinkeittimen ym.? Jos sais vinkkejä ;)

    VastaaPoista
  26. Aivan ihana! Ehkä mekin uskalletaan vaan kokeilla maalata meidän pyökinväriset listat ja ovet ja tuo että sulla on niin hyvin pysyny maali vaikka et ole hionu etkä käyttänyt pohjamaalia, vau! Aina ei tarvita kallista keittiöremppaa :)

    VastaaPoista
  27. Anonyymi6.51

    Kiitos:) Olipas hauska saada tälläinen ennen ja jälkeen -ystävänpäiväjuttu.

    Ja olin kovasti onnellinen kotinne pääsystä tuohon lehteen. Ihanaa, että juuri teidän.

    Venla

    VastaaPoista
  28. Ihanan raikas ja kodikas lopputulos!

    Mukavaa Ystänvänpäivää!

    VastaaPoista
  29. Anonyymi7.54

    Aivan mahtavan kaunista =),minä haluaisin kanssa tietää niin kuin Sanna tuossa aiemmin,että missä kaikki kodin vempaimet?Meillä pöydällä,kahvinkeitin,sodastream,teen keitin,leivänpaahdin ja kamalia leipäpusseja =D,teija

    VastaaPoista
  30. Oih, olipas tänne valtavasti tullut viestejä työpäiväni aikana :) Kiitos teille jokaiselle <3

    Mitäs kysymyksiä siellä olikaan:

    Anne-Mari: Olen tykänny tosi paljon noista paneeleista. Kunhan peittää reunat silikonilla, ja kuivaa aina tasot tiskaamisen jälkeen, niin hyvin pelittää. Sikaflexillä ( vai mitä se nyt oli )liimasimme.

    HeidiL: Ihastelinkin keittiöpostaustasi tuossa taannoin! Harmi, että jouduitte näkemään niin kovan vaivan maalaamisessa. Lopputulos oli onneksi tosi hyvä ja vaivan arvoinen :)

    Anonyymi: Yritän laittaa jossain vaiheessa tosiaan kuvaa myös siitä eteisverho-systeemistä. Kiitos palautteesta, ja ihanista kehuista :)

    Marika: Hih, kuvat hämäävät vaan! Aika pieni tää kämppä kyl on...tai no ihan tavis. Olkkari on kyllä mukavan kookas :)

    Sandra: Kyllä ilman muuta uskallatte :)Siitä vaan sutimaan! Maalia vaan riittävän monta kerrosta, niin siistiä tulee ( tai jos on malttamaton, niinkuin minä, niin ei niitä kerroksia tarvita kuin pari, jos ei ole niin nökönuukaa ;)

    Venla: Kiitos <3

    Sanna, Teija: Juuh, mä olen tosiaan senverran turhamainen, että haluan pitää tuossa tasoilla esillä vaan ne kauneimmat asiat. Leivänpaahdin ja kahvinkeitin ovat tuossa yhdessä alakaapissa ihan käden ulottuvilla. Ne saa tosi helposti nostettua esille käyttöön, ja käytön jälkeen takas kaappiin.

    Kahvia meillä juodaan harvoin. Oikeastaan vaan silloin, kun on vieraita, joten silloin nostan kapistuksen kaapista ulos.

    Mikrohan meillä hajos tuossa ennen joulua, ja oli tarkoitus hankkia uusi, mutta yhtäkkiä tajusin, että mikro on oikeastaan aika turha tilaavievä kapistus! Nyt lämmitetään ruoka liedellä, popparit popitetaan jyvistä, ja marjat nostetaan sulamaan riittävän ajoissa. ( ehkä meille silti joskus vielä tulee se mikro...sille on kyllä paikka tuossa avohyllyssä :)

    VastaaPoista
  31. Ai niin, ja piti vielä sanoa, jotta jos joku siellä innostuu maalaushommiin, niin toki suosittelen silti sitä kevyttä hiontaa ja pohjamaalia kestävän tuloksen saamiseksi! Mutta totuuden nimissä nuokin kaapit ovat olleet tosi hyvät. Ihan muutamassa kohtaa on saattanu jonkun kolhun takia maali pikkuisen rapista, mutta itseäni se ei ainakaan ole haitannut ( täällä on kaikki muukin vähän rapistunutta ;D )

    VastaaPoista
  32. Juuri tätä postausta odotin! Keittiö näyttää tosi kauniilta ja kodikkaalta!Meilläkin on paneelit välitilassa,olleet jo varmaan 10 vuotta :) sain idean jostain keittiö mainoksesta.Käsittelin ne ensin sävytetyllä venelakalla mutta se kellastui.Vuosi sitten lakkasin valkoisella kiva-kalustelakalla,ei pitäisi kellastua.Varmuuden vuoksi laitoin lasin hellan taakse.Millä sinä maalasit omasi?Tuolla maalarin valkolakalla olen maalannut väliovia,muuten hyvä mutta kuivui tosi hitaasti.Jos kiinnostaa,blogistani löytyy kuvia :)

    VastaaPoista
  33. Anonyymi9.52

    Aivan ihana ja kekseliäs muodonmuutos, kiitos inspiraatiosta! <3

    Mitä hyllypitsiä olet noissa seinähyllyissä käyttänyt, ja jos se on ihan varta vasten hyllypitsi, niin mistä olet sellaista löytänyt? Olen itse sellaista tovin etsinyt, mutta olen alkanut miettiä, että pitäisikö laittaa ihan vain kangaspitsiä, vaikka epäilen sen pysymistä... :)

    Miten olet kiinnittänyt pitsin hyllynreunaan?

    Tulipa kysymyksiä, mutta kiitos vielä iki-ihanasta ja inspiroivasta blogista! <3

    T. Linda Porvoosta

    VastaaPoista
  34. Keittiösi on kyllä aivan mielettömän ihana ja käden jälkesi on kyllä upea taidonnäyte sitkeydestä, tahdosta ja taidosta tehdä kauneutta omilla käsillä!

    Huokaillen katselen kuvia ja kaikkia ihania pieniä yksityiskohtia, joita keittiösi on pullollaan! Ja oih tuo vaaka ja sen alla oleva lipasto aarre <3

    Katsoin nämä kuvat aamula heti, kun heräsin, kerran työmatkalla ja taas! Todella onnistunut postaus!

    Ihanaista ystävänpäivää <3

    VastaaPoista
  35. Todella iso, ihana ja viihtyisä muutos. Ennen kuin luin lehtijutun kuvittelin kotinne vanhaksi rintamamies-taloksi. Eli todella hyvin olet saanut sen tunnelman tuonne kotiinne!!!

    VastaaPoista
  36. Tykkään niin teidän keittiöstä! ♥
    Ihania kuvia!

    VastaaPoista
  37. Olet niin taitava ja aikaansaava! Ihailen ihmisiä, jotka osaavat tehdä kaikkea kaunista käsillään. Kiitos postauksista ja kivaa ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  38. Oi että tulipas siitä kaunis :) Tahtoisin myös itse laittaa vanhojen keittiö laattojen päälle tuollaiset paneelit (tai jotain muuta), saako kysyä että millä liimalla liimasit ne? Ihanaa ystävänpäivää :)

    VastaaPoista
  39. Aivan mahtava köökki! Ihan piti hieraista silmiä, että onko tosiaan kyseessä SAMA keittiö, kuin tuossa pyökki-hirvitys kuvassa :o
    Upeaa jälkeä olet saanut aikaan!
    Tähän postaukseen taidan palata usein kurkkimaan ja nyt alkoi kyllä meilläkin sudit heilumaan!

    VastaaPoista
  40. Sulla on kyllä maaaaailman ihanin keittiö!Kaikki on just oikein kohillaan.
    Mukavaa viikonloppua=)

    VastaaPoista
  41. Myöhästyneet Ystävänpäivätoivotukset täältä! <3

    Ei hyvänen aika; teidän keittiöhän on kokenut aivan mielettömän suuren muutoksen!! :-D Ajatella miten suuri vaikutus on tuolla valkoisella maalilla! Kaappien ovethan näyttävät ihan kuin uusilta! <3 Vastaisuudessa sitä voisi itsekin uskaltaa kokeilla uudistaa vanhoja huonekalujakin valkoisella maalilla. ;-)
    Kiitos innostavasta inspiraatiosta! <3

    Halauksin! <3

    VastaaPoista
  42. Anonyymi5.27

    Aivan ihania muutoksia! Kyllä niissä on ollut hommaakin :)

    VastaaPoista
  43. Ani: Kiitokset! Maalasin nuo paneelitkin muistaakseni sillä maalarin valkolakalla, kun sitä oli jäljellä vielä. Ei ole mielestäni kellastunut, mutta se on ehkä hieman harmaaseen taittavaa ihan valkoisen rinnalla. Kävinkin jo blogissasi ihailemassa tuunausjuttujasi :)

    Linda: Suurkiitos kauniista kommentistasi <3 Nuo pitsit ovat ihan kangaskaupan tavallista pitsiä, ja laitoin ne sellaisella kaksipuoleisella teipillä, jota ihan askartelussakin olen käyttänyt, ja siinä näyttävät pysyvän :)

    Ansku: Kiitokset kauniit! Täällä vallan punastellaan moisten kehujen myötä :)

    PiiaS: oi wau! Ihana kuulla. Sitten olen tosiaan onnistunut luomaan sen tunnelman jota halajan :) kiitos <3

    Minttu, Vivi ja Kalle: olette ihania! Kiitos <3

    Heli: Kiitokset, ja toki saa kysellä. Ostin Starkilta sellaista Sikaflex-liimaa ( olikohan se nimi oikein), joka tarttuu tiukasti mihin vaan. Tietävät neuvoa kyllä rautakaupoissa. Suosittelen kokeilemaan :)

    Korukopan Eija: Kiitos! Hih, siitä vaan suti käteen ja maalaushommiin :)

    Jaana Kristiina: Oho, kiitos kovasti <3 Ihanaa viikonloppua myös sinne :)

    Emppu: Kiitos <3 Eikös vaan ilme muuttunutkin! Kyllä ilman muuta suosittelen kokeilemaan valkoista maalia ( esim. Helmi kalustemaalia ), jos joku vanha huonekalu on alkanut tökkimään. Itse olen maalannut paljon kaikentyyppisiä huonekaluja, ja kaikissa on maalit pysyneet :)

    Micu: Kiitokset sulle myös! Aika taitaa kuultaa muistot! Tuntuu kuin tuossa ei olis paljoakaan nähnyt vaivaa, mutta olihan se aikamoista, kun kuopus oli tuolloin vielä hyvin pieni, ja yöllä täällä ovia maalasin kauheassa maalikäryssä ;)

    Leppoisaa viikonloppua kaikille!

    VastaaPoista
  44. Kyllä vaan inspiroiduin tästä(kin) postauksestasi :) Mutta henkilökohtaisista syistä (tiedät kyllä miksi ;)) sydämeni vuotaa vertaa kuviasi katsellessa ;)
    Teillä on NIIIN kaunis köökki ja aina vain jaksan ihailla, miten olet siitä peruskeittiötä ja vieläpä melko rumasta, saanut aikaan omalla kekseliäisyydellä ja kättesi työllä niin hurjan kaunista jälkeä pienellä budjetilla! Kuin jossain maalaistalossa konsanaan! <3
    Ihanaa viikonloppua!
    Ja ps. ihana juttu teiltä oli kyllä, nyt mullakin on jo sun lehti <3

    VastaaPoista
  45. ompa todellakin onnistunut muutos!
    mukavia talvipäiviä sinne! :)

    VastaaPoista
  46. Liisa: Voi kiitokset kauniit <3 Ja kyllä sinäkin olet saanut muokattua kuules keittiönne tosi kauniiksi, vaikkei maalaus onnistunutkaan :)

    Kiva, että sait lehden sinne asti :)

    Taina: Kiitos :)

    Oikein mukavaa talvista viikon jatkoa sinne myös <3

    VastaaPoista
  47. Ihan uskomaton muutos! Ei millään tahtoisi uskoa tuota ennen -kuvien pyökkikirjavuutta uskoa nykyisen unelmien maalaiskeittiön lähtökohdaksi!!

    VastaaPoista
  48. Anonyymi3.14

    Voih, eteisestä jos vielä saisi postauksen :) Säilytätkö muuten munia oikeesti tuossa munakaapissa? haluaisin itse sellaisen :)

    VastaaPoista
  49. Oli ilo lukea kodistanne lehdestä. Ja kyllä sellainen, jolla on taitoa saa aikaan mitä vain. Aina ei tarvita isoa tukkua eurojakaan, vaan mielikuvitusta, ideoita, tekemisen intoa ja taitoja:) Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
  50. Olipa kiva kun laitoit tänne ennen ja jälkeen kuvat.

    Upeaa jälkeä olet saanut aikaiseksi.
    Perfect!

    VastaaPoista
  51. Esmeralda: Hih,ei tosiaan ihan heti tunnista samaksi. Kiitos! :)

    Anonyymi: Kiitos! Yritän saada eteisestä vielä jotain postausta aikaiseksi piakkoin :)
    Käytän munakaappia ihan oikeastikkin juu. ( mieheni mielestä tosin se on epäkäytännöllinen ;) Ihmeellisiä noi kaksilahkeiset :D Löysin tuon pikkukaapin joskus kirpputorilta.

    Vanhan kaakelitalon talossa: Voi kiitokset :)

    Ainosofia: Kiitokset. Kiva kun kävit kylässä :)

    VastaaPoista
  52. Ihana koti teillä! Meillä on suurinpiirtein samanlaista pyökkiä joka paikassa, joten oli todella rohkaisevaa huomata, että vähällä rahalla (ja pienellä vaivalla ;) )voi saada aikaan noin kaunista jälkeä! :)

    VastaaPoista
  53. Aivan ihana keittiö teillä! Valkoisella maalilla saa todella ihmeitä aikaan. Taidan tästä inspiroituneena maalata eteisen kaapin ovet valkoiseksi. :)

    VastaaPoista
  54. Siis oon lukenut tän keittiöpostauksen ehkä sata kertaa. Mä odotan sopivaa hetkeä meidän ysärivihreiden keittiönkaappien maalaamiseen. Arki neljän pienen kans vaan asettaa vähän haasteita remonttiajan löytymiselle... :D

    Tykkään kovasti blogistasi. Valoisa ja inspiroiva! :)

    VastaaPoista
  55. Kiitos ihanista kommenteista! Hauskaa huomata, että tänne vanhaan postaukseen tupsahtelee vieläkin kommentteja :)

    Suviruusu:
    Olipa mieltä lämmittävä viesti <3 Kiitos siitä! Hih, no voin kyllä uskoa, että neljän pienen kanssa ei sitä aikaa ja energiaa meinaa löytyä mihinkään ylimääräiseen! Mutta jonain sopivana hetkenä, vaikka kesälomalla kannattaa tarttua haasteeseen. Lopputulos palkitsee :)

    VastaaPoista