sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Nukkelan joulutohinat

Leppoisa sunnuntai-illan tervehdys ja mukavaa ensimmäistä adventtia!

Lumiset maisemat ovat enää muisto vain, mutta jouluiset puuhastelut senkuin kiihtyvät.
Tänään meillä alkoi aamu riisipuuron ja kanelin tuoksulla, ja iltapäivällä herkuttelimme uunituoreilla piparkakuilla. Lisäksi myös nukkelan väellämme oli viikonloppuna kova tohina päällä, sillä hekin leipoivat koko joulupöydän täydeltä makoisia herkkuja :)

Meillä tosiaan 9- ja 12-vuotiaat neitosemme ovat erittäin innostuneita nukkeilijoita, ja molemmat saivatkin ensimmäiset Pullip-nukkensa synttärilahjaksi tänä vuonna. Joulupukille on jo toive lähetetty toisista nukeista...vanhempien kauhuksi ( nämä keräilynuket kun eivät ole ihan lelukaartin halvimmasta päästä ;). Ei vaan...täytyy myöntää, että tämä mamma on kieltämättä aika tohkeissaan tästä harrastuksesta. Olemme yhdessä askarrelleet nukeille kaikenlaista rekvisiittaa, ja ommelleet pikkuisia vaatteita. Nukeilla on myös oma talo pienessä kaapissa ( huoneet vielä vaiheessa ) ja toiveissa olisi rakentaa myös nukkejen oma kahvila.

Nukkeja ei ole tarkoitettu varsinaisesti leikkimiseen, vaan niitä valokuvataan eri asuissa ja erilaisissa asennoissa. Valokuvaamisen myötä tyttäremme ovat myös perustaneet omat nukke-bloginsa, ja esikoisen blogista sainkin luvan lainata nämä postauksen neljä ensimmäistä kuvaa.
Täytyy myöntää, että kuvaus-silmää löytyy jo nuoresta iästä huolimatta.












Leivoimme tässä syksyllä erään kerran taikataikinasta pikkuruisia pipareita, pullapitkoja ja leipäsiä. Tein taikinasta myös uunipellin, joka maalattiin mustaksi, ja siihen leikattiin leivinpaperista pieni palanen. Muut leivonnaiset maalasimme kuivuttuaan vesiväreillä "eläviksi". Pullapitkolle ripoteltiin  oikeaa sokeria kostean värin päälle.

Keittiörekvisiittaa on löytynyt sieltä täältä. Mailegin uuni on toiminut jo pitkään mm. pupu- ja barbileikeissä. Piparimuotit oli hauska löytö Suomalaisesta kirjakaupasta. Pieniä purkkeja olen tuonut tytöille tuliaisina blogireissuilta mm. Porvoon Riimikosta. Karkkikepit tytär askarteli paperinarusta.





Että tällaisesta harrastuksesta täällä on nyt höyrähdetty!
Ainakin joululahjojen hankinta tuntuu olevan tänä vuonna helppoa. Kaikenlaista söpöä minikoossa ;).

Niin, ja joululahjoista puheenollen...minäkin löysin itselleni vahingossa joululahjan. Vähän isompikokoisemman tosin! En edes tiedä minne se mahtuu, mutta pakkohan se oli saada! Kerron  lisää seuraavalla kerralla.

Illan jatkoja!

Iida Emilia

6 kommenttia:

  1. Nuo kuvathan olivat ihan onnistuneita, vaikka itse sanonkin. Mutta kiitoksia kehuista ja avusta jonka olet antanut kaikkien esineiden ja tavaroiden tekemisessä ja hankkimisessa ! <3
    Innolla sitä joululahjaa kyllä odotan, jos se nyt olisikin se todella pitkään odotettu uusi nukkeperheen asukki. ;)

    ♡: Emilia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella upeita kuvia sait kyllä räpsittyä Evelynin leivontahetkestä, ja muutenkin! :)
      Mukavaa on ollut yhdessä näitä juttuja näperrellä, vaikkei aikaa meinaakaan aina löytyä niin paljoa kuin toivoisi ;)
      Hih, niin katsotaan nyt mitä sieltä joulupukin kontista sitten esiin tupsahtaa :D

      Poista
  2. Aivan ihania kuvia ja wau mikä harrastus! Ihania pieniä pullia ja leipiä pipareista puhumattakaan! <3 Meillä tytär innostui muutamia vuosia sitten uudestaan nukkekodista, joka oli meidän makuuhuoneessa, piilossa kavereiden silmiltä! Oli sen verran jo "vanha", että olisi ollut noloa, jos kaverit olisivat saaneet tietää, että hän värkkäilee nukkekotiin rautasänkyä rautalangasta...mutta se innostus meni ohi ja koti purettu takaisin laatikkoon odottamaan lastenlapsia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitokset Marita :) Olen kyllä oikein iloinen tästä harrastuksesta, kun pääsen itsekin vähän mukaan värkkäämään ;). Juu ja tämä harrastus on nimenomaan sellainen isompien tyttöjen juttu, että monet nukkeilijat ovat ihan 13-18 vuotiaita. Jopa aikuisiakin :). Näille nukeille voi vaihtaa mm. silmien väriä ja peruukkeja, ja vartalo taipuu kuten ihmisillä ikään. Mutta katsotaan nyt sitten, kuinka kauan innostus jatkuu.

      Voi tuo nukkekoti-harrastus olis myös tosi hauskaa. Kiva kun teillä on talo vielä säästössä :)

      Poista
  3. Voi miten suloista ja kauniita kuvia!!!

    VastaaPoista