lauantai 8. lokakuuta 2016

Lattia- ja sisäovivalintoja

Huomenta syksyiseen sunnuntaiaamuun!

Vapaapäivä ja heräsin silti jo kukonlaulun aikaan. Muu perhe vetelee vielä sikeitä. Istuskelen hetken rauhassa kynttilänvalossa ja odottelen että päivä valkenee. Koko keittiö on kaaoksen vallassa, sillä olen tyhjennellyt kaappeja. Kylläpä sitä tavaraa onkin paljon! Tänään vanha keittiömme saa lähtöpassit. Hui miten jännää! Seesteisiä kuvia ei ole varmasti hetkeen tiedossa ;)



Tällä viikolla meille saapui odotettu kuorma, ja nyt tuo kuorma seisoo keskellä olohuonettamme.
Pakko oli jo yksi paketti avata ja ihastella uutta tulevaa lattiaamme. Mallailin sitä hieman ja räpsäisin teillekin kuvan näytille :)



Tämä kaunis vaalea laminaatti on nimeltään Ellet Premium laminate, oak royal white.
Lattian valitseminen oli lopulta yllättävän helppoa, ja kun se oikea sattui vielä löytymään poistohintaan, niin päätöskin tuli tehtyä nopeasti.

Alunperinhän pähkäilimme, josko kunnostaisimme vanhan parkettimme, mutta hionta ja maalaus olisi tullut hyvin kalliiksi, eikä hiontapölyn keskellä asuminenkaan oikein houkutellut. Niinpä lähdimme kiertelemään rautakauppoja, ja minulla oli mielessäni selkeä haavekuva vaaleasta lankkulattiasta, jossa näkyisi viisteet. Toisena vaihtoehtona meille olisi käynyt myös sellainen hieman harmahtavan tammen sävyinen lattia. 

Heti ensimmäisessä rautakaupassa mieheni huomasi tämän Elletin vaalean poistolaminaatin, mutta sen sävy näytti loisteputkien valossa kummallisen kelmeältä. Onneksi saimme muutaman näytepalan kotiimme mukaan, sillä kodin luonnollisessa valossa sävyt näyttivätkin ihan erilaisilta. Vaalea lattia tuntui sopivan kotiimme täydellisesti ja ihastuimme kaikki tuohon kyseiseen malliin. Varmuuden vuoksi päätin vielä googlettaa laminaatin, jotta näkisin siitä kuvia isommalla alueella. Samalla huomasin, että Parketti Romanofilla kyseistä lattiaa myytiin vieläkin edullisempaan hintaan, joten päätös olikin  sitämyöden selvä!



Ja vaikka lattia onkin nyt "vain" laminaattia, eikä aitoa lankkua, mikä tietenkin olisi kaikkein mieluisin ( ja hintavin ) vaihtoehto, niin täytyy sanoa, että olen TODELLA tyytyväinen valintaamme, ja uskon että tässä lapsiperheen arjessa tuo laminaatin kestävyys tulee tarpeeseen ;)

...............

Lattian lisäksi yksi todella tärkeä kodin ilmeeseen vaikuttava asia on mielestäni sisäovet.
Olen aina kiinnittänyt huomioni vanhojen talojen upeisiin, massiivisiin puuoviin, joissa peilikuviot on veistetty huolella ja ammattitaidolla. Juuri tuollaista samaa perinteikästä ja klassista muotoilua halusin omiin oviimme, ja siksi päädyinkin kotimaisiin Mattioviin, joihin tutustuin ensimmäisen kerran Seinäjoen asuntomessuilla mm. Kannustalon Pohjanmaa-kohteessa

Olin jo pitkään haaveillut nelipeilisistä ovista, ja ne olikin ihan ehdottomasti saatava. Valkoinen väri tuntui luonnollisimmalta vaihtoehdolta, vaikka harmaakin olisi toisaalta houkutellut. Ovivalinta olikin sinänsä helppo, mutta valitsemisen vaikeus iski siinä kohtaa, kun piti päättää, otammeko edukkaammat kevytovet, vaiko kalliimmat massiiviovet. Kuviohan on molemmissa ovissa sama, mutta ero kuitenkin suuri. 

Koska asuntomme on pieni ja väliovia vähän, niin valitsin meille lopulta kunnolliset ja laadukkaat  ARKI massiiviovet. Lisäksi päätin vielä toteuttaa unelmani parivista ja meidän makuuhuoneeseemme onkin tulossa upeat, vanhanmalliset umpinaiset peiliovet. Joudumme odottelemaan niitä marraskuun alkuun asti, sillä ovet tulevat erikoismittaisina, mutta odotus varmasti palkitaan. Olen kyllä niiiiin onnessani!




Näissä tunnelmissa kohti alkavaa remppaa! Aamukin valkeni, ja nyt lähden herättelemään muuta väkeä aamiaiselle.

Mukavaa sunnuntai-päivää jokaiselle!

Iida Emilia

19 kommenttia:

  1. LAttiasta tulee kaunis! Minäkin haluaisin vaihtaa meidän lattian, mutta arvaa vaan suostuuko mies, kun ollaa tässä asuttu vajaa kaksi vuotta..no ei suostu ja ymmärrän kyllä itsekkin, että hullun hommaa olis "uusi" lattia vaihtaa..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele! Uusi vaalea lattiamme on nyt paikoillaan ja se on kyllä todella ihana ja raikas! Kesti jopa hetken silmän tottua tuohon valoisuuteen :D

      Eikös teillä jossain vaiheessa maalattu lattioita? Nehän oli upeat. On tämä naisen vaihtuva mieli kyllä kauheaa ;)

      Poista
  2. Teillä on kyllä tulossa ihanan puuhakas syksy ja palkintona upea koti ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puuhaa todella riittää, mutta toivotaan, että jouluksi meillä olisi jo "uusi" koti valmiina :)

      Poista
  3. Onpa ihana blogi!
    Facebookista bongasin tämän aivan ihanan blogin ja ehdottomasti lisäilen luettavien blogieni listaan.
    Itse postauksesta - tuo kuosi näyttää kyllä sopivan yhtä hyvin kuin nenä päähän teidän kotiin ja sisustukseen. Tsemppiä lattiaurakointiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia kovasti sinulle ja lämpimästi tervetuloa lueskelemaan blogia :)
      Lattia on jo melkein valmiina ( makkarit vielä puuttuu ) ja kyllä se näyttäisi sopivan täydellisesti meille :)

      Mukavaa syksyä!

      Poista
  4. Joskus on ihanaa olla hereillä kukonlaulun aikaan ilman muita, keitellä itselle kaffetta ja hääräillä omia :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinpä juuri. Meillä näin käykin usein, sillä olen perheen ainut aamuvirkku :)

      Poista
  5. Hienot valinnat! Lopputulos on takuulla aivan ihana! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ja toivotaan näin <3 Ainakin lattiat näyttää nyt todella ihanilta. Ovia pitää malttaa vielä hetki odotella :)

      Poista
  6. Hyvältä näyttää

    VastaaPoista
  7. Kivat valinnat! meillä on aika samantyylinen lankkulaminaatti, väritykseltäänkin.

    Jäädään odottelemaan lopputulosta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Teidän lattia näyttää ainakin tosi kauniilta <3 Täälläkään ei malttaisi millään odottaa, että kaikki olisi valmista ;)

      Poista
  8. Hyvän näköinen lattia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, mekin tykätään kovasti :)

      Poista
  9. PuuVilla4.12

    Meillä hankittiin 10 vuotta sitten laadukkaat Matti ovet massiivipuuna. Ja erittäin tyytyväisiä olemme valintaamme. Lukot ja ovet toimivat erinomaisesti, ja paitsi tuo tärkeä käytäntö, niin ne ovat ilo silmälle varmaan loputtomiin. Kerralla kun ostaa kunnollista, säästää hintansa!
    Tyytyväinen asiakas. Nyt rakentaa poika, ja samaan osoitteeseen ohjataan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon viestistäsi ja ihanaa kuulla, että olette olleet tyytyväisiä Mattioviin. Uskon itsekin, että rahallinen panostus kunnon massiivioviin kannattaa ihan varmasti :)
      Oikein kivaa syksyn jatkoa teille!

      Poista
  10. Hei! Jokos voisit vilauttaa meille palan keittiöstäsi! ?☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja anteeksi kun vastaaminen on kestänyt. Nyt kun sain koneen kaivettua esiin ja keittiön kaaoskin on jotenkuten kesytetty, niin ihan piakkoin voin laittaa pieniä makupaloja, vaikka ihan valmista ei vielä olekaan :)

      Poista