perjantai 3. maaliskuuta 2017

Paluu Torniin

Heipparallaa! 

Paripäiväinen kaupunkilomamme on nyt takanapäin ja hauskan minireissun jälkeen kelpaa taas kotoilla. Kyllä nuo pikaisetkin pyrähdykset eri kaupunkeihin piristävät kummasti ja irroittavat arjen rutiineista! Itselleni parasta vaihtelua reissuissa on se, ettei tarvitse itse kokata, eikä korjata kenenkään jälkiä! Ihanaa vain istua valmiisiin pöytiin ja tutustua uusiin makumaailmoihin. ( Tosin lasten kanssa matkustellessa "gourmet"-ateriamme koostuvat lähinnä Burger kingin ja Rosson tarjonnasta ;). Tykkään myös vain yksinkertaisesti fiilistellä ja tutkia maailman menoa. Rakastan myös katsella erilaisia rakennuksia ja niiden arkkitehtuuria, joita Helsinki tarjoaakin yllinkyllin.

Viimevuonna vierailimme hiihtolomallamme mielenkiintoisessa Solo Sokos Hotel Tornissa, ja ihastuin tuolloin todella paljon Tornin kiehtovaan historiaan, josta kirjoittelin täällä. Hotellissa on kaikki kohdallaan: ystävällinen palvelu, loistava sijainti, siistit persoonalliset huoneet ja herkullinen aamiainen. Siksipä varasimme huoneen jälleen Tornista, emmekä joutuneet pettymään tälläkään kertaa :)



Ainoa harmituksen aihe reissussamme oli kurjat räntäkelit! Keliä kun ei vain pysty tilaamaan etukäteen! Muutenkin tuntuu, että kesäaikaan olisi niin paljon enemmän tekemistä ja nähtävää, vaikka löytyyhän sitä aktiviteettia, museota ym. kulttuuria ympäri vuodenkin! Ja varmasti kaikenlaista edullisempaakin touhua ja ilmaistapahtumaa olisi, kun ottaisi asioista selvää.

Tällä reissulla perheeni ei oikein innostunut mistään museo-ehdotuksistani, joten ensimmäisen päivän kulutimme ostoskeskuksissa pyörien, hyvin syöden ja kahvitellen. Seuraavan päivän ohjelmistoon kuuluikin sitten Rush-trampoliinipuisto, jossa lapset pääsivät pomppimaan oikein kunnolla höyryjään pihalle. 


Miettikää, kuinka viihtyisä tuo Tornin sisäpiha onkaan kesäaikaan?
Sisätiloissa puolestaan riittää paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia ja upeita taide-teoksia ihailtavaksi, tornin näköaloista puhumattakaan!


Vierailijoiden viesteistä on tehty hauska tilataideteos vastaanotto-aulaan.




 Ateljee bar sijaitsee hotellin ylimmässä kerroksessa, hauskojen kierreportaiden päässä. Täällä voisi viettää pitkän tovin urbaania maisemaa ihastellen! 


Tällä kertaa huoneemme sijaitsi kuudennessa kerroksessa, upeiden vanhojen kerrostalokotien kattojen korkeudella. Tämä Solo up gueen - huone muodostui erillisestä makuu- ja olohuoneesta, joiden välissä keskellä sijaitsi huoneen erikoisuus: kylpyhuone, jonka seinät olivat lasia! Wau!


Vaikka huoneen seinät olivat vahvan terrakotan sävyiset, niin yleisilme oli silti valoisa ja hillitty.
Valkoiset art deco-henkiset kalusteet ja yksityiskohdat raikastivat kivasti tilaa! 

Ja mikäli lasiseinäisessä wc:ssä asioiminen olisi ujostuttanut, niin olohuoneen puolelta löytyi myös toinen suljettu suihku/wc-tila. 


Upeat näköalat ikkunastamme:

Lapsille oli sijattu vuode olohuoneen puolelle, levitettävälle vuodesohvalle. Siellä sijaitsi myös televisio ja työpöytä.

Meidän aikuisten sänky oli 160 cm leveä, ja patja oli ihan mielettömän hyvä, niinkuin viimekerrallakin! Nukuimme kuin tukit! Kolmesta erikokoisesta tyynystä oli varaa valita itselleen paras mahdollinen.


Leveät ikkunalaudat ja kauniit vanhat listoitukset olivat etenkin mieleeni.


Kylpyhuone oli valoisa ja moderni. Musta, kiiltävä kivitaso pyöreine altaineen oli todella viehättävä, ja ranskalaiset Muglerin kosmetiikkatuotteet oli aseteltu houkuttelevasti tarjottimelle. 




Lapset kylpivät illalla pitkään ja itse otin lämpimän suihkun ennen unille menoa. Puuhakkaan päivän jälkeen ei tarvinnut kauaa odotella, kun nukkumatti vei mennessään.


Aamuissa on aina omanlainen rauhallinen tunnelmansa. Ikkunoista avautuva, usvan peittämä, hiljaa heräilevä kaupunki on jotenkin satumaisen kaunis. Vain ohilentävien lokkien vaimeat kirkunat kuuluivat ulkoa hotellihuoneeseen. Muutoin käytäviltä ei kantautunut huoneeseen yhtään ääniä.


Aamupalaa syötiin pitkään ja hartaasti nautiskellen, ja sen voimin jaksettiinkin iltapäivään asti. 




Oikein mukavat muistot jäivät tältäkin matkalta, ja lämpimästi kiittelen Tornia vieraanvaraisuudestaan!

Lomaterveisin:

Iida Emilia

-Yhteistyössä Hotel Torni Helsinki-

9 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen pikkureissu, ne tekevät ihanaa arjen keskellä! Torni on kyllä huippu kiva hotelli♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Jonna :) Oli kiva reissu ja sen kruunasi yöpyminen Tornissa <3

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos, sitä se olikin :)
      Tosin alan kaivata kovasti jo kesää ja lämpöä! Silloin on päästävä takaisin Helsinkiin :)

      Poista
  3. Ihana irtiotto arjesta teillä perheen kesken!<3 Hienolta hotellilta kuulostaa tuo Torni. Pitääkin pitää mielessä. Tuo hotellin sisäpiha muistuttaa paljon Tallinnassa sijaitsevan Oliver-ravintolan sisäpihaa, joka on vanhassa kaupungissa. Kannattaa poiketa joskus siellä on aivan mahtava palvelu ja hyvä ruoka!
    Mukavaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marita <3 On kyllä piristävää käydä välillä muualla ja viettää aikaa yhdessä perheen kanssa. Toki kotonakin ollaan yhdessä, mutta silloin usein jokainen touhuaa omiaan, tai lapsilla on kavereita. Reissun päällä sitä voi keskittyä täysillä yhdessäoloon.

      Juu hei, olemme varmaan käyneet Tallinnassa kyseisessä ravintolassa, sillä yksi hyvin samanlainen sisäpiha siellä ainakin oli. Voihan niitä toki olla useampiakin :)

      Mutta lämpimästi voin tätä Tornihotellia suositella, jos Helsinkiin päin lähtee :)

      Poista
  4. Ihana loma teillä. Kaunis paikka, mä tykkään noista syvistä ikkunoista, kiva noin istuskella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija :)
      Nuo vanhojen rakennusten ikkunasyvennykset on todella ihania! Ja siinä on tosiaan mukavaa istuskella ja katsella mitä ulkona tapahtuu :)

      Poista
  5. Ihanan kuuloinen reissu <3
    Torni on ihana hotsku! :)

    VastaaPoista