maanantai 20. maaliskuuta 2017

Sisustusretki Turkuun ja Naantaliin

Aurinkoista maanantaita toverit!

Täällä leijutaan vieläkin yläilmoissa huikean viikonlopun jäljiltä. On ollut suuri siunaus ja onni saada tutustua blogin kautta uusiin ihaniin ihmisiin, ja näiden viiden rakkaan blogiystäväni kanssa tapaamme säännöllisesti pari kertaa vuodessa. Olemme kierrelleet Suomea ristiinrastiin ja tällä kertaa päädyimme Turkuun. 

Perjantai aamusta ilma oli sateisen harmaa junaan astellessani, mutta Turkuun päästessä aurinko alkoi iloisesti hymyillä keväisillä säteillään. Eikä huono kelikään olisi toki haitannut, sillä ystävien seura lämmittää aina! 

Matkamme alkoi lounastreffeillä Ravintola Blankosta, jossa söimme ihan mielettömän herkullisen lounaan kauniista ympäristöstä nautiskellen! Kävimme myös Granitissa, mutta muutoin emme juuri keskustan alueella pyörineetkään, sillä päätimme jo hyvissä ajoin, ettei ole mitään järkeä juosta hikipäässä liikkeistä toiseen, vaan keskitymme muutamaan uniikkiin kohteeseen, ja jätämme aikaa myös leppoisaan oleiluun ja jutusteluun.

Ja nyt tuleekin kuvia aivan hillittömästi :D


Ensimmäiseksi ajelimme Ruissalon telakka-alueelle sisutusliike Aveliaan.
Tämä upea liike sijaitsee erittäin mielenkiintoisessa, tunnelmallisessa miljöössä, josta maisemat avautuvat suoraan merelle päin. 

Sistustusliikkeen yhteydessä toimii myös Avelia Cafe A-oikeuksin, josta voi nautiskella pikku suolaista, tai makeaa herkkua ostosten ohessa. Kauniin ilman vallitessa voi istahtaa ulkoterassille ja siemaista lasillisen kuohuvaa, ihastellen samalla ohilipuvia laivoja.


Valtavan suuressa, 1890-luvun telakkarakennuksessa on säilytetty upeasti vanhan tehtaan tunnelma, ja monet rakennuksessa muinoin toimineet vanhat huonekalut on entisöity palvelemaan edelleen. Tuotteet on aseteltu esille todella varmalla sisustusmaulla ja kaikkialla on niiiin kaunista, ettei voi kuin huokailla. 

Tuotevalikoimasta löytyy huonekalujen, lamppujen, mattojen, tekstiilien ja taljojen lisäksi myös paljon pientä kotiin viemistä. Rouhean kaunista ja yksinkertaisen selkeää tyyliä! 





Liikkeen ystävällinen omistaja kertoi meille liikkeen- sekä telakkarakennuksen historiasta ja tarjosi samalla herkulliset kahvit ja jälkiruuat. Kyllä meidän kelpasi!  


Täällä vierähtikin pitkä tovi kaikkea kaunista ihastellen, ja voitte olla varmoja, ettei täältä tyhjin käsin kotiin lähdetty. Hurmaannuin kyllä ikihyviksi, ja haluan ehdottomasti tänne joskus uudelleenkin! 


Telakka-alueelta matkamme jatkui kohti Raisiota ja sieltä, rauhallisen maaseudun helmasta löytyi ihanan idyllinen Putiikki Vanha-Vanto

Tämä suloinen puoti sijaitsi vanhassa hirsitalossa, omenapuutarhan suojissa.
Pihapiiristä löytyi myös navetta vanhoine aarteineen ja tietenkin perheen pienimpien iloksi lampaita, kaneja ja kanoja. Todellinen maaseudun helmi!




Täällä voi oikein aistia vanhanajan havinaa. Puulattioiden narinaa ja hirsiseinien patinaa. Maalaisromantiikkaa parhaimmillaan!


Laajasta ja kauniista sisustustarjonnasta löytyi niin vanhaa kuin uuttakin. Valkoista, pitsiä ja pellavaa. Monenlaista maalaisromanttiseen henkeen sopivaa. ( Tässähän vallan runosuonikin puhkeaa kukkaan :). 




Täällä vallitsi lämmin ja kodikas tunnelma. Oli ihanaa kierrellä ja katsella rauhassa. Silmänruokaa riitti ihan joka puolella.


Myös luomutuotteita ja oman omenatarhan mehuja oli kaupan. Tuosta maukkaasta mehusta saimmekin maistiaiset pikkusuolaisen kera, ja mehua kuskasin kotiinkin tuliaisiksi. Toki muutakin pientä ostoskassiin löytyi :)

Tännekin pitää päästä pian uudelleen. Uskon, että lapsetkin viihtyisivät täällä hyvin kesäaikaan, kun pääsisivät rapsuttamaan lampaita ja syöttämään pupuja. Oi että! Unelmien paikka!


Kun Vanha-Vanto jäi taaksemme, olikin kello jo paljon, joten seuraava päämäärämme oli majapaikkamme  
Hotel Bridget Inn 

Tämä 1880-luvun upea, mansardikattoinen talovanhus sijaitsee Naantalin vanhassa kaupungissa, vain muutaman sadanmetrin päässä Naantalin venesatamasta ja muumimaailmasta. Hotelli on saneerattu vanhaa kunnioittaen, mutta nykypäivän vaatimuksia vastaten.






Hotelli on todella sympaattinen, pieni ja kotoisa. Tällaisessa paikassa olenkin aina haaveissani halunnut käydä. Täällä sielu ja mieli lepää, ja tunnelma on ainutlaatuinen. Ainakin jotain aivan erilaista verrattuna perinteisiin hotelleihin.


Hotellissa tuntui olevan vielä tähän aikaan vuodesta melko rauhallista, joten siltäkin osin saimme nauttia seesteisestä ja hiljaisesta hotellista. Palvelu oli myös oikein ystävällistä :)




Kauniisti sisustetussa ja siistissä salissa nautiskelimme aamiaisen, jossa oli panostettu luomuun ja tuoreisiin raaka-aineisiin. Valikoima oli hieman suppeampi kuin suurissa hotelleissa ( saattoi toki johtua siitäkin, ettei vielä ollut sesonkiaika ) mutta maukasta oli ja vatsat saimme täyteen.


Silmät osuivat ihaniin, vanhoihin yksityiskohtiin, joita onneksi talossa oli paljon säilytetty.
Kuulin muuten jälkeenpäin huhua, että täällä hotellissa myös kummittelisi. Hui! 
Ainakin me saimme rauhassa nukkua yömme ;)




Meidän ison ( ja äänekkään ) naisporukan huoneisto sijaitsi erillisessä piharakennuksessa, joka oli hieman uudempi rakennus ja siksi sisustettu modernimmalla otteella. 

Sauna-Villa olikin loistava tapa viettää iltaa isommalla porukalla, sillä kaksikerroksisessa, tilavassa sviittihuoneistossamme oli ikioma sauna, sekä iso olohuone kulmasohvineen ja televisioineen. Avokeittiö astioineen, kaksi kylpyhuonetta ja yläkerrassa sijaitsi kolme makuuhuonetta, sekä parveke.

Lisämaksusta olisimme voineet vuokrata käyttöömme myös hienon tynnyrisaunan, ja ulkoporealtaan. Myös sauna-menuusta olisi ollut mahdollista tilata ruuat Villaan.


Oli kyllä todella luksusta viettää naisteniltaa rauhassa saunoen ja sohvalla rupatellen.

Haimme sviittiin noutoruaat Naantalin keskustasta ( ihan kebabravintolasta vaan, mutta olipas hyvvää ja loistava palvelu ) ja pientä herkkua iltanaposteltavaksi. Täällä sitten nauraa rätkätettiin ja jutusteltiin hieman yli puolen yön :)


Saunanraikkaana oli mukava pujahtaa puhtaisiin, valkeisiin lakanoihin ja hyvällä patjalla uni maittoi.


Seuraavana aamuna taisimme heräillä jo seitsemän jäljestä valoisaan, aurinkoiseen aamuun, vaikkei herätyskellot olleet edes soimassa!

Laittauduimme, söimme rauhassa aamiaisen ja pakkailimme. Kävimme pyörähtämässä Naantalin vanhassa kaupungissa senverran, että kurkistimme paikalliseen sisustuspuotiin.

Kurvasimme myös parille kirpputorille, sekä Ikeaan ja kävimme vielä syömässä lounaan Rossossa ennen kotiinlähtöä. Jos aikaa olisi vielä ollut, niin olisimme ajelleet Adalmiinan helmeen ja Loviisan aittaan, mutta niihin täytyy matkata sitten toisella kertaa.


Aivan upea reissu jälleen kerran! Nämä ovat todellisia henkireikiä tällaisten ruuhkavuosien keskellä elelevien rouvien elämässä :). Uutta reissua jo kovasti suunnitellaan syksyyn, mutta vielä ei ole paikasta tietoa. Kertokaahan, jos tiedätte hyviä kohteita!

Toivottavasti saitte kivoja vinkkejä tästä :)

Halauksin:

Iida Emilia

-Yhteistyössä Hotel Bridget Inn-

8 kommenttia:

  1. Kiitos näistä ihanista kuvista. Oli tosi kiva katella kaikkea mukavaa ja miettiä mitä ostais jos olis paikalla.
    Varmasti oli antoisa reissu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Tuija kauniista sanoistasi ja mukava kuulla, että tykkäsit :)
      Oli kyllä huippureissu jälleen ja niin kauniit kohteet, että varmasti yksi mieleenpainuvampia matkoja tämä <3

      Poista
  2. Anonyymi3.10

    Moikka!

    Ensimmäistä kertaa kommentoin postaukseesi :) Törmäsin blogiisi reilu vuosi sitten yhteisen tuttumme suosittelemana. Täytyy sanoa, että blogisi on kaikin puolin oikein miellyttävä ja kotisi on todella kaunis. Yritän tässä pikkuhiljaa lukea kaikki postauksesi läpi.

    Ja terveisiä myöskin täältä Hämeenlinnasta :) Oma blogini löytyy osoitteesta: https://kkhomeblog.wordpress.com/ :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No heippa vaan :) Kiitos paljon kun jätit viestiä ja ihanaa kuulla, että blogini miellyttää. Sulla onkin kovasti lukemista, jos meinaat kaikki postaukset kahlata läpi, tsemppiä sinne :D Hmmm...kukahan yhteinen tuttava siellä mahtaa olla kyseessä ;)

      Täytyypäs tulla kurkkaamaan myös blogiisi! Mukavaa löytää muitakin Hämppylinnalaisia :)

      Aurinkoista kevättä!

      Poista
  3. Miten kauniit reissukuvat <3 Ihana reissu jälleen olikin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Jonna ja kiitos reissuseurasta <3
      Niin mukavat muistot jäi jälleen :)

      Poista
  4. Ihania kuvia! Niin kiva lukea sun reissuista ja haaveilla minilomista itsekin! Teillä taitaa olla ihan mahtava jengi =)
    Kauniita kevätpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia Elise <3 Mukava kuulla, että reissupostaukset inspiroivat!
      Jengi on kyllä loistava, ja meistä on tullut hyvin läheisiä :) Erilaisia ihmisiä erilaisine taustoineen, mutta silti kaikki niin samanlaisia ja samanhenkisiä.

      Oikein mukavaa keväänodotusta myös teille!

      Poista