tiistai 7. maaliskuuta 2017

Kevään säteitä olohuoneessa

Niin se arki taas palautui ennalleen miniloman jälkeen. Loma oli onnistunut, sillä siihen kuului sopivassa suhteessa kotoilua, ulkoilua, retkiä, ystäviä ja ennenkaikkea perheen yhteisiä hetkiä. Lasten serkut olivat vielä loman lopussa meillä yökylässä ja sainpas sunnuntaina inspiraation pariin kaapin siivoukseenkin.  

Kuukausikin ehti vaihtua toiseen. Nyt ollaan jo virallisesti kevään puolella! Ja vaikka ulkona riittää edelleen lunta, jäätä ja pakkasta, niin lähtölaskenta kevääseen on kuitenkin alkanut. Matka hiirenkorviin ja kuivaan asfalttiin on toisaalta tuskaisen pitkä, mutta valoisuus ja auringonsäteiden lämmin energia siivittää päiviä mukavasti eteenpäin.

Vielä en ole lähikaupassa törmännyt narsisseihin tai helmihyasintteihin, mutta kukkakaupoista niitä toki jo saa. Kaipuu vihreyteen on suuri, mutta jostakin syystä en osaa hankkia kotiin viherkasveja muutakuin leikkokukkien muodossa. Tällä kertaa ostin olohuoneen pöydälle pari eucalyptuksen oksaa. Ne ovatkin raikkaan tuoksunsa lisäksi todella sympaattisen näköisiä ja kauniin yksinkertaisia, eivätkä maksaneetkaan paljoa.
Kevään säteet ovat kuin ihastuttavia pieniä valon keijukaisia, jotka hyrräävät ihmiselle hyvän mielen ja leikittelevät mukavasti kodin pinnoilla. Valitettavasti ne paljastavat samalla myös kaikki pölyiset nurkat ja törkeän likaiset ikkunat!! Ikkunoiden pesu ei kuulu kyllä ollenkaan kevään lempparipuuhiini!  
Mutta ihanaa on tämä lähestyvä kevät! Tuskin kukaan on asiasta eri mieltä :)

Valoisaa maaliskuuta!

Iida Emilia

17 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia kauniista kodistanne♥
  Kyllä se kevättä jo ilmassa on, vaikka tänään täällä puhaltaakin kova pohjoistuuli, joka tuntuu luissa ja ytimissä asti...hrr..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos ihana Hannele <3
   Tänään on kyllä tosiaan ollut melkoinen tuuli! Hitsi miten tähän aikaan vuodesta tuntuu, että tuo keli junnaa vaan paikallaan!

   Poista
 2. Todella kauniita kuvia ❤ ihana tunnelma 🤗

  Mukavaa maaliskuuta ☉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjan paljon <3
   Ja samoin sinne! Ihanaa kevään odotusta :)

   Poista
 3. Ihania kuvia! Ja kevätaurinko! <3
  Täällä myös tuskaillaan auringon paljastamien superlikaisten ikkunoiden kanssa. Mietin peräti ulkopuolisen palkkaamista hommaan, sillä vanhan talon saranattomien ikkunoiden pesu on kamalan työlästä :P

  Mukavaa maaliskuista viikkoa sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! <3
   Uuh, no todellakin olisi ihanaa kun joku muu hoitaisi tuon ikkunapuolen! Meilläkin on rasittavat nuo ikkunoiden alaluukut, jotka eivät edes aukea kunnolla ja pesu on hirveän hankalaa. Tsemppiä vaan sinnekin! Ja ihanaa maaliskuun alkua! :)

   Poista
 4. Ihanan valoisaa! Itsekin odotan kovasti kevättä <3
  Mutta samalla se omakin inhokkihomma lähestyy, eli se ikkunanpesu... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Riitta <3 Juu nyt alkaa olla ne hetket, että tää talvi saisi todellakin väistyä :D
   Mutta voihan ikkunat!

   Poista
 5. AIna yhtä kaunista <3
  oikein ihanaa naistenpäivää sinulle Iida Emilia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Marikas <3
   Ja kiitos samoin, vähän myöhässä :)

   Poista
 6. Ihania kuvia,taas kerran!
  Mä oon vissiin ihan höperö,kun tykkään ikkunoiden pesusta ihan kympillä:) niitä tulee pestyä mennen,tullen ja vähän palatessakin!Toki,ei ne silti puhtaat oo,nyt kun aurinkoa vasten kattelee,kiitos pienten sormien jotka ehtii joka paikkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla kauniista sanoistasi <3
   Hih, nuo pienet sormenjäljet seuraa kyllä kaikkialle ;) Ja mä en voi ymmärtää, miten meidän ikkunat on vieläkin täynnä sormenjälkiä, vaikka lapset jo isoja ja osaavat jo pestä kätensäkkin huolella!!? :D Mutta juu, kunhan tuossa ikkunanpesussa pääsee vauhtiin, niin se on ihan kivaakin, mutta olen jotenkin niin supertarkka, että pienetkin rannut häiritsee suunnattomasti :)

   Poista
 7. Ihania kuvia,taas kerran!
  Mä oon vissiin ihan höperö,kun tykkään ikkunoiden pesusta ihan kympillä:) niitä tulee pestyä mennen,tullen ja vähän palatessakin!Toki,ei ne silti puhtaat oo,nyt kun aurinkoa vasten kattelee,kiitos pienten sormien jotka ehtii joka paikkaan :)

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia jälleen :)
  Aurinko todellakin paljastaa pölyn määrän ja ne äärettömän likaiset ikkunat, nyyh. Kuitenkin on ihanaa, että ensi viikolle luvataan kunnon lämpöasteita!
  Kevät on vaan niin ihana vuodenaika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle Hanne :)
   Kevät on kyllä parasta aikaa ja talvi saisi nyt väistyä jo lämmön tieltä ;)

   Poista
 9. Ihania kuvia! <3 Huh, tänä keväänä on kyllä pakko saada pestyä kaikki ikkunat, viime keväänä projekti jäi vähän kesken parin ikkunan osalta.. hups! Ikkunoiden pesu on omasta mielestä ihan jees, jos joku muu hoitaisi tavaroiden roudaamisen ikkunoiden edestä pois ja takaisin ;D Mutta kevät on ihanaa aikaa, se on jotenkin toivoa täynnä, suuria suunnitelmia, kun ihana kesä on vasta tulossa. Kesä tuntuu aina menevän jotenkin niin älyttömän nopeasti ja se jopa vähän stressaakin, että ehtiikö sitä nyt tehdä kaikkea sitä, mitä suunnitteli. Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kauniit Maria <3

   Hih, no sekin on totta tuossa ikkunanpesussa! Ja on kyllä mullakin usein jäänyt puolitiehen, vaikkei edes kovin montaa ikkunaa meillä olekkaan :D Joskus tulee oikaistua hommassa ja pestyä vain päällis- ja ulkopuoli ;)

   Voi se kesä menee todellakin liian äkkiä aina! Ja tuokin on totta, että usein jo keväällä iskee stressi, kun kohta se kesäkin on jo ohi!! Mutta pitää nauttia jo näistä ihanista valoisista kevätpäivistä ja yrittää olla suunnittelematta liikaa ohjelmaa :)

   Ihanaa viikonloppua sulle myös <3

   Poista