maanantai 4. syyskuuta 2017

Arjen kaaosta ja juhlaa!

Heipparallaa!

Tuntuu, kuin olisin ollut ikuisuuden täältä blogista poissa, vaikkei edellisestä kerrasta olekaan kuin reilu viikko :).Pahoittelut myös siitä, etten ehtinyt vastaamaan viesteihinne, sillä viime viikko oli jotenkin kaoottisen kiireinen aamusta iltaan! Miten yhteen samaan viikkoon voikin kasaantua kaikki mahdollinen? Töissä oli niin hulinaa, ettei ehtinyt melkein vessataukoa pitää, ja töiden jälkeen kaikenlaista vanhempainiltaa ym. menoa. Kaikenkukkuraksi vielä autokin sanoi sopimuksensa irti Prisman pihassa, enkä päässyt tytärtä treeneistä hakemaan! Unohdin myös toisen tyttären harrastusten alkamisajankohdan, enkä niitä lempifarkkujakaan ollut muistanut pestä! Voi huokaus! Miksi ylipäätään meidän äitien pitäisi aina muistaa, ehtiä ja jaksaa hoitaa kaikki asiat? Ei mekään mitään yli-ihmisiä olla ;)


Kiireestä ja naistenvaivojen aiheuttamasta pinnankireydestä huolimatta täällä saatiin syyskuu käyntiin varsin juhlavissa merkeissä, sillä nuorempi tyttäremme täytti 11 vuotta, ja sen kunniaksi juhlittiin oikein kahtena viikonloppuna peräkkäin. Ensin kavereiden parissa, ja viime lauantaina vielä suvun kesken :)

Myös minun ja isännän hääpäivää kunnioitimme tuossa hässäkässä senverran, että kävimme perheen kanssa yhdessä syömässä perjantai iltana! 1.9.2001 on sormukseen kaiverrettu, eli 16 vuotta on tuostakin ikimuistoisesta päivästä vierähtänyt! Kihlasormukset pujotimme sormiimme jo -96, enkä päivääkään vaihtaisi pois ( tai no ehkä pari ;). Mutta onhan se upeaa, kun on löytänyt rinnalleen ihmisen, jonka kanssa on hyvä olla.


Mutta palataanpa vielä itse juhliin ja niiden puputeemaan :)

Lastenjuhlat on aina helpommat järjestää ainakin tarjoilujen puolesta, sillä sankarin toiveesta pöytään katettiin jäätelöä, karkkia, sipsejä, kinkkupasteijoita ja coctailtikkuja. ( Eli kaikkea mahdollisimman epäterveellistä ;)

Nuo ainoat edes vähän terveellisemmät coctailtikut koostuivat nakeista, lihapullista, juustosta, kurkusta ja viinirypäleistä. Tikut painettiin kaalinpuolikkaaseen ja perinteisen siilin sijasta tehtiinkin tällä kertaa coctailpupu. Nämä menivät kuin kuumille kiville. 


Koristeeksi tein kartongista pupuaiheisen viirinauhan, johon teippasin pumpulipallerot töpöhänniksi.
Lapset askartelivat puolestaan juomapulloille korvat ja silmät :)



Jäätelökakun tein irtopohjavuokaan niin, että annoin valmisjäätelöiden pehmetä n. 10-15 min. huoneenlämmössä, ja sen jälkeen levittelin ne vuokaan keksimurupohjan päälle. Sitten vielä kakku pakastimeen jäähtymään. Kakun voi ottaa esille n. 15 min. ennen kahvittelua/mehuttelua. Hassut pupukoristeet syntyivät meloninpalasista, jotka otin pupupiparimuotilla ja kastelin sulaan suklaaseen, ja jäähdytin sitten jääkaapissa.


Vieraille oli tarkoitus tehdä porkkananmalliset herkkupussit lähtiäisiksi, mutta niihin ei aika valitettavasti riittänyt. 

............

Täällä rakas päivänsankarimme. Oma tuittupää-hurmurimme, jonka huumorintaju saa meidät harvasepäivä nauramaan, mutta itsepäisyys välillä "itkemään". Hän on herkkä ja taiteellinen. Oman tiensä kulkija, joka rakastaa futista ja eläimiä yli kaiken. Hän on tavallaan jo iso, mutta kuitenkin vielä pieni. Äidin oma mussukka!


Oikea pupu pysytteli lähes koko juhlien ajan omassa piilopaikassaan, mutta ilmapallopuput ilahduttivat koristeina, ja olivat helpot toteuttaa. Korvat, nenät ja silmät leikkasimme kartongeista ja kiinnitimme ne liimalla, tai kaksipuoleisella teipillä ilmapalloihin.


Sukujuhliin tein mansikka/viinirypäle britakakkua, jonka esikoinen hienosti kasasi ja koristeli. Lisäksi valkosuklaista vadelmajuustokakkua, jonka ohjeen nappasin täältä. ( Lisäsin ohjeeseen vain pari liivatetta. Oli kyllä hyvää ). Kaupan pakastevalmiit tuulihatut olivat myös kuulemma herkullisia. Itse en ehtinyt maistaa ;). Samoin valmiit juustotikut.

Suolaisen nälkään anoppi taikoi herkullisen kinkkupiirakan ja itse tein kylmäsavulohesta rieskarullia.
Lapsille maistuivat karjalanpiirakat. Eli aika helpoilla tarjoiluilla mentiin. 


Huh hei! Onhan noissa juhlissa aina oma hommansa, mutta sitten kun kaikki on valmista, ja vieraat saapuvat, niin tunnelma on kaikessa tiiviydessään ihan leppoisaa.

Ja muutenkin tuntuu, että tästä viikosta taitaa tulla edeltäjäänsä parempi :)

Halauksin:

Iida Emilia

14 kommenttia:

  1. Ihanat juhlat ja niin makoisat tarjoilut! Täällä olisi juhlaviikonloppu edessä ja tarjoilupuolta täällä kuumeisesti suunnitellaan! Onnittelut Ompulle ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia <3

      Mukavia juhlajärjestelyjä sinnekin! Ihanat juhlat varmasti tulossa :) Tuo tarjoilun miettiminen on aina hauskaa ja rasittavaa samaan aikaan :D

      Poista
  2. Onnea tyttärelle♥ ja onnea teille♥♥

    VastaaPoista
  3. teillä oli kivat pupujuhlat. Aiheena hauska ja kivoja koristeita olet tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kovasti Tuija, mukava kuulla :)

      Poista
  4. Ihana puputeema! Ja herkulliset tarjottavat!
    Paljon onnea sankarille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Sari ihanasta viestistäsi!

      Puputeema oli hauska kyllä ja sen ympärille olisi saanut ympättyä vaikka mitä kivaa askartelua, mutta nyt ei aika oikein riittänyt. Mutta pääasia kun juhlat olivat mukavat ja tarjoilutkin onnistuivat :)

      Poista
  5. Näyttääpä ihanalta kaikki! Onnea sankarille! :) Pakko kysyä, mistä nuo juomapullot olet löytänyt? Vastaavia olen itse metsästellyt tuloksetta, olisivat varsinkin lasten kutsuilla tosi näppärät... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia Hanna :)

      Juomapullot ovat Clas Ohlssonilta. Niissä oli valmiina siis myös nuo kannet ja pillit. Ja kätevä kantokoppakin niissä tuli mukana. Ovat olleet paljon käytössä kyllä :)

      Poista
  6. No täälä on viime viikko ollut vähän samanlainen, paitsi että auto ei irtisanonut itseään:) Mutta kun perjantai tuli niin jotenkin teki mieli vaan kaatua sohvalle. Ja meilläkin oli sitten vielä Nooan synttärit lauantaina. Että joo, vähän vois nuo kaikki jutut jakautua eri viikoille!
    Ihanan näköiset juhlat ollut teillä, niin söpöjä nuo pupu koristeet:)
    Onnea kovasti sankarille!!
    Niin ja tsemppiä tähän viikkoon, toivottavasti se on parempi<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistä ja tsempeistä Ulla! Ja tsemppistä sinnekin!:) Se on kumma kun kaikki kiireet ja kurjat jutut aina kasaantuu samaan syssyyn. Onnea oli kuitenkin, että isäntä sai automme kuntoon, eikä tarvinnut huoltoon viedä! Ja huomattavasti helpotti jo täällä muutenkin paineet :)

      Onnittelut teidänkin sankarille ja mukavaa viikkoa! :)

      Poista
  7. Ihanat juhlat ja tarjoilut! :) Tuon jäätelökakkureseptin aion ainakin röyhkeästi napata! Varmasti niin lasten suihin sopiva kakkuherkku. Onhan se toki työlästä aina kaikkea väsätä ja muistaa tehdä, mutta kuitenkin se on antoisaa ja on mukava nähdä päivänsankarin ja vieraiden iloiset kasvot juhlissa. :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kivasta viestistäsi! :)

      Toki saat kakkureseptin napata siitä talteen. Unohdin muuten mainita tuossa, että jäätelö kannattaa laittaa vielä pakkaseen jäätymään, kun on saanut jäätelöt paineltua vuokaan :)

      Vaikka näissä on aina hommaa, niin onhan ne lapsille ikimuistoisia hetkiä. Ja mukavaa yhdessä tekemistä nuo koristelut ja leipomiset :)

      Iloa uuteen viikkoon!

      Poista