tiistai 8. toukokuuta 2018

Kesäfiiliksiä terassilla

Oi että, nytkö se kesä alkoi! 
Ainakin lämpöä riittää ja luonto on puhjennut viheriöimään hetkessä :)

Hitaasti ( mutta varmasti ;) täällä pihahommat etenee ja ainakin yksi nurkkaus näyttää jo himpun viihtyisämmältä. Tämä kierrätysteemalla toteutettu aamiaisterassi palvelee meitä jo kolmatta kesää ja ihmeen hyvin se on toiminutkin.

Nyt terassi kaipasi jo tosin päivitystä osakseen ja haaveissa olisi myös laajentaa sitä. Laajennuksen lomassa terassiritilät pitäisi öljytä, mutta jahkailen vielä sävyä: perinteistä ruskeaa, tai kenties trendikästä harmaata? Vai kuulostaisiko musta tyylikkäältä? Mitä mieltä olette?

Terassin värimaailmaa on aina sekoittanut 80-luvulle tyypilliset puitteet! Keltaista tiiltä ja keltaruskeaa lautaa! Argh! Niiden kanssa on vain rivitalossa opittava elämään, vaikka lekaa tekisi mieli monasti heilauttaa :D



Päätin kuitenkin, että enää en tuijota kotimme ulkokuorta ja yritä epätoivoisesti kehitellä jotakin siihen sopivaa kalustoa, vaan nyt teen tästä pihasta juuri sen näköisen, mistä tykkään. Vaikka siinä sitten sekoittuisikin rappioromanttinen maalaistyyli skandinaaviseen selkeyteen, ripauksella kasaria...niin yritetään ainakin!

Kukkia en ole vielä uskaltanut paljoa pihaan hankkia. Ihan muutamia vain, jotka kestävät myös pakkasta. Oliivipuun ostin hetken mielijohteesta kun se oli niiiin ihana! Uudet puutarhapehmusteet löysin H&M homesta ja tunnelmavalot Clas Ohlssonilta.


Ihan ensitöikseni verhoilin tuon ruman aitamme piiloon Ikean harsokankaalla! Muutenhan tuo onkin aivan ihanan kesäinen ja hempsukka idea, mutta kahden metrin pätkälle tarvitsin jopa seitsemän harsoverhoa, jotta lopputuloksesta tuli näyttävä ja riittävän peittävä! Toisaalta tuo verho on kyllä hyvin edukasta, joten taidan hankkia sitä vielä lisääkin, koska aitaa on vieläkin paljon jäljellä. 

Tämä vaalea tausta sopii kyllä omaan tyyliini kivasti ja teki koko terassista heti raikkaamman. Ehkä se on hieman yltiöromanttinenkin, mutta kyllä se aina kakanruskean kasariaidan voittaa ;)


Paljon riittää täällä puuhaa vielä, mutta nyt olen tainnut vihdoin löytää punaisen langan.

Lämpöistä viikon jatkoa!

Iida Emilia

16 kommenttia:

  1. Kyllä se on ehdottomasti tumman harmaa tai musta 🖤 Näyttää jo nyt niin kutsuvalta ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku <3 Ja kyllä taidan tosiaan jompaan kumpaan vaihtoehtoon päätyä :)

      Poista
  2. Näyttää niin hyvältä.

    VastaaPoista
  3. Terassi näyttää kyllä ihanalta :) Kyllä tuolla kelpaa aamukahvikin juoda.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos kovasti Hilu :)
      Nyt on niin ihania ilmoja ollut, että aamiainen on useana aamuna tullut syötyä ulkona! Voi mitä luksusta!
      Kivaa viikonloppua sinne!

      Poista
  4. Nyt on ihana laittaa teranssia kesäkuntoon. Mahtavat ilmat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näin on! Aivan upeat kelit kertakaikkiaan :)

      Poista
  5. Todella kauniilta näyttää!

    VastaaPoista
  6. Kaunis on aamiaisterassinne. Harmaa tai musta kuulostaa jotenkin enemmän sinulta kuin perinteinen ruskea. Itse kallistuisin siihen harmaaseen. Mutta jokaisella meillähän on omat mielipiteemme.
    Tuossa kelpaa kyllä istua ja nautiskella kesäisistä ilmoista.
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle.
    Halauskin Erica

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ihana Erica <3

      Olet aivan oikeassa, että harmaa/musta olisi enemmän tyyliimme sopivaa :) Ja tummanharmaa on tällä hetkellä vahvin vaihtoehto! Tuo ruskea oikeastaan on ollut sellainen juuri taloomme sopivin, ja siksi siihen väriin on niin jämähtänyt.

      Nyt kelpaa kyllä näillä keleillä pihalla puuhailla. Aivan ihanaa viikonloppua sinne <3

      Poista
  7. Hei! Löysin vasta blogisi ja onpas paljon kaunista ja kivoja ideoita! Laitanpa samalla kertaa lukulistalleni ja ilmoittaudun lukijaksi :). Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua ja tervetuloa vastavierailulle <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Ulla Annika ja ihana juttu, kun löysit blogiini! Lämpimästi tervetuloa lueskelemaan <3

      Käynpäs heti vastavierailulla :). Lämpöistä toukokuun jatkoa sinne!

      Poista