maanantai 30. tammikuuta 2017

Eteisen uudistunut ilme

Heipparallaa!

Täällä on ohjelmapainoitteisen viikonlopun jälkeen aloitettu viikko leppoisasti lomaillen. Tuntuu hullulta pitää hiihtolomaa näin yksikseen, mutta lasten lomaviikolle en sitä valitettavasti saanut. Kotioloissa pyöriminen ei aina niin lomalta tunnu, koska kaikki tekemättömät työt muistuttavat kokoajan olemassaolostaan. Toisaalta kuitenkin tykkään pienistä kotiaskareista ja rakastan kotoilua, joten mikäs tässä ollessa.

Tänään päivä on ollut sumuinen ja harmaa, mutta aamuinen kävelylenkki piristi silti kummasti. Lenkin jälkeen sain inspiraation eteisen muutokselle, joka on muhinut jo pitkään mielessä. Ennen joulua kittasin ja siloitin eteisen kulahtaneet seinät, ja maalasin ne Eskaron täyshimmeällä Silk-maalilla. Jo yksi kerros riitti peittämään ja raikastamaan koko tilan. Seinät olivat aiemminkin valkoiset, mutta täynnä epämääräisiä reikiä ja jälkiä. Muutos oli niin suuri, etten raaskinut naputella puhtaille seinäpinnoille alkuun mitään, mutta nyt eteishalliamme koristaa ihana vanha naulakko.



Naulakon löysin jo syksyllä Vaasan kirpputorilta ollessamme siellä blogireissulla. Tuolloin naulakko oli väriltään kiiltävän punaruskea, eikä sävy oikein miellyttänyt. ( En löytänyt ennen-kuvaa enää mistään ) Lapsetkin totesivat naulakon nähdessään, että onpas se karmea, mutta eiköhän se maalilla muutu! Ja oikeassa olivat, sillä kun sudein naulakon pintaan pari kerrosta harmaata JDL- vintagemaalia, niin johan ilme vaihtui! Olin ostanut pikku purkillisen maalia aikanaan Metsäpellon puodilta ja purkki oli enää puolillaan, mutta hyvin vain näytti riittävän :)


Sympaattinen pirtinpenkki on myös vanha kirppislöytö ja voitteko kuvitella, että se maksoi vain vitosen! Penkki on seilannut meillä niin makkarissa, kylppärissä kuin keittiössäkin, ja nyt se löysi uuden paikan täältä eteisestä. Tykkään sen kulahtaneen harmaasta puunsävystä todella paljon.





Aikaisemmat eteisen kuvat voitte kurkata täältä.
Pidin entisestäkin ilmeestä, mutta kaipasin jo vaihtelua. Lipasto oli todella kätevä pipojen, tumppujen ja huivien säilytykseen, mutta laatikot alkoivat hajota käsiin. Nyt asusteet säilyvät koreissa ja olkilaukuissa. Samalla tuli tehtyä inventaario ja heitettyä turhat kiertoon. 


Ja nuo Mattiovien väliovet, ne vaan saavat minut yhä uudelleen ja uudelleen hurmioon!


Eteisen uusi ilme miellyttää minua todella paljon! Ja vaikka alkuun haaveilin, että tuolle naulakkoseinälle olisi tullut valkoista helmipointtipaneelia, niin nyt pidän tuosta yksinkertaisesta maalatustakin pinnasta. Maali on kuitenkin niin helppo vaihtaa, jos siltä tuntuu. Ja mikseipä tuohon passaisi joskus jokin kiva tapettikin.

Mutta nyt kiirehdin katselemaan Suomen kauneinta kotia!

Lämpimin ajatuksin

Iida Emilia

14 kommenttia:

  1. Oi että, miten upean kutsuva eteinen! <3 Todella kaunis ja siisti tämä uusi ilme, vaikka kaunis oli vanhakin. Maalilla saa kyllä paljon aikaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jenni <3 Itse olen myös erittäin innoissani, sillä jostakin syystä katselin tuota vanhaa eteistä yli kymmenen vuotta muuttumattomana! Vaihtelu virkistää ja uusi maalipinta raikastaa. Vanhat kalusteet tuovat vielä mukavan lisän :)

      Kivaa tiistaita! :)

      Poista
  2. Siis ihana, aivan mieletön ❤️ Loma teki heti tehtävänsä ja kodin uudistus sai jatkoa. Ihastelen täällä vaan ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku muruseni <3 Tämä muutos on ollut mielessä pitkään, mutta loman se vaati, että pääsi toteutukseen asti :) Iloa päivääsi!

      Poista
  3. Anonyymi12.33

    ja ihanat kumpparit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, no eikö olekkin :) Ne menevät ihan koristeestakin!

      Poista
  4. Huikean kaunis eteinen! <3 Vanhat kalusteet on vaan niin ihania!

    Rentouttavaa lomaa sinulle! Toivotaan auringonsäteitä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Marika <3 Nuo vanhat kalusteet luovat kyllä ihanan tunnelman!
      Juuri kuikuilen taivaalle, että alkaako se aurinko yhtään pilkistää, sillä sääennusteen mukaan tänään piti olla viikon ainoa aurinkoinen päivä. Eipä vaan oikein hyvältä näytä, mutta siitäkin huolimatta ihanaa päivää sinne :)

      Poista
  5. Onpas kaunis!!!

    VastaaPoista
  6. Anonyymi1.00

    Kaunis on uusi eteinen.Tuo harmaa naulakko on ihana.Tykkäsin kovasti edellisestäkin eteisen sisustuksesta.Teillä on niin elämänmakuinen koti.Harvemmin tulee kommentoitua,mutta seuraan aina uudet postaukset.Ihanaa kevät talvea teille!T.Asta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia kovasti ihanasta viestistäsi Asta ja mukava kuulla, että tykkäät seurailla <3 No hyvä jos muokattujen ja stailattujen kuvien takaa löytyy kuitenkin se elämänmakuinen fiilis, kun en osaa yleensä noin vain nopsaan räpsiä, ennenkuin on pientä stailausta tehty ;)

      Tuo naulakon väri oli kyllä nappivalinta, ja se muutti naulakon nuhruuntuneen ilmeen kertaheitolla!

      Mukavaa tiistai iltaa! :)

      Poista