sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Synttärihumua

Huhhei! Nyt on kaksi viikonloppua putkeen juhlittu tammikuun sankariamme ja räpsäisin muutaman hätäisen kuvan juhlahumun keskeltä. Tällä kertaa päätin järjestää kemut mahdollisimman helpon kautta, joten tarjoilut olivat yksinkertaisia ja vanhoilla, hyväksi todetuilla resepteillä toteutettuja. Koristelun suhteen pääsin myös helpolla, sillä teinimme ei teemajuhlia enää kaivannut.

Kun lapset ovat jo isompia, eivätkä levittele tavaroitaan enää ympäri huushollia niinkuin vielä muutama vuosi sitten, ja osallistuvatkin ihan kiitettävästi kotitöihin ( ainakin pienen lahjonnan ja kiristyksen avulla ;) niin siivouskin sujuu aika mallikkaasti. Esikoisemme on myös valtavan innostunut leipuri ja auttoi hienosti tarjoilujen kanssa. Siitäkin huolimatta kehitin itselleni jonkin viimehetken stressin ja paniikin muutamaa tuntia ennen vieraiden tuloa, ja siitähän joutui taas koko perheparka kärsimään! 

Suurimman stressin minulle aiheuttaa joka kerta nämä pienet tilat! Vaikka perusarkemme sujuu pienistä neliöistä huolimatta hyvin, niin parinkymmenen hengen kanssa tekee kieltämättä tiukkaa. Tarjoiluja ei voi esimerkiksi tehdä etukäteen, koska ei ole tilaa ruuansäilytykseen. Tarjoiluja ei myöskään saa nätisti esille yhteen paikkaan, vaan niitä ripotellaan aina parille tai kolmellekin tasolle. 

No mutta, vaikka tunnelma oli tiivis, niin hyvin leppoisaa ja mukavaa meillä oli, ja vieraat viihtyivät pitkään :)


Kahvit juodaan rennosti mukeista ja sattuipa lähikaupasta löytymään mukien väriin sointuvat servetitkin.


Tigeristä löytynyt valoketju sopi kivasti teini-ikäisen juhliin.


Kakussa oli jo 14 kynttilää! 
Juustokakun täytteet syntyivät suklaan, kerman, minttudominon ja tuorejuuston yhdistelmästä, ja vakkei kakku ollut kovin korea, niin maistuva se oli ainakin. ( Unohdin kauppareissulla ostaa kakun koristeet ja väkästin kiireessä koristelun niistä aineista, mitä kotoa sattui löytymään ;). Nuo juustokakut ovat monasti aika lättänän näköisiä, vaikka täytteitä tein tuplasti. Täytyisi hommata pienempi irtopohjavuoka, jotta saisi kakkuihin korkeutta!



Nämä vaahtokarkki/hedelmävartaat olivat näyttäviä ja maistuivat niin lapsille, kuin aikuisillekin. Vielä kun olisi saanut mansikoita sinne sekaan, niin avot!




Kaupan valmiiden coctailpiirakoiden ja suolaisen jauhelihafetapiirakan lisäksi tein pieniä ruis/ ruohosipulituorejuusto/lohineppareita, jotka ovat helppoja ja erittäin maukkaita suupaloja.

Makean ystäville löytyi vielä kakun kaveriksi mokkapaloja kinuskikuorrutteella, joihin idean nappasin ystäväni Jonnan blogista. Olivatkin erittäin herkullisia ja vähän uudenlaisia perinteisten sijasta.

Olisi niin ihanaa tarjoilla monemoisia sortteja, mutta minun leivontataidoillani nämä riittävät.


Vielä täällä aamiaisellakin piti synttärijämillä herkutella, joten

Makeaa sunnuntaita!

Iida Emilia

12 kommenttia:

  1. No onhan siellä makoisat tarjoilut ja hienot kattaukset, tuo ihana mukitelinekin sopii täydellisesti ja upeat servetit! Upeaksi oli kalakukon koristeltu mitä nyt sattui kotoa löytymään koristeilla ❤️ Onnea vielä sankarille ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Ansku <3 Tuo mukiteline on kyllä ihana ja aika mukavasti se tuohon passaa, vaikka kyllä vähän kaipailisin tasotilaa lisää silti ;). Ja sankari kiittää myös onnitteluista <3

      Mä jo mietein, että onko meillä ollut kalakukkoakin pöydässä :D ( Kiva kännykän ennakoiva teksti )! :D Ei ollut yhtään sellainen koristelu mitä alunperin suunnittelin, mutta eipä kai tuo sitten liiemmin haitannut!

      Kivaa viikkoa sinne ystäväin :)

      Poista
  2. Ihanat tarjoilut, kaunis koti ja päivänsankari❤! Täällä on yks sielunkumppani, vaikka oisin siivonnu ja valmistellut viikkoja saan aina kehitettyä ton viime hetken paniikin. Täytyy varmaan ens kerralla ajaa muu perhe 3 tuntia ennen veks, ettei aina joudu kärsimään 👍🏽.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos paljon viestistäsi Tiina ja kiva saada vertaistukea tähän juhlia edeltävään stressiraivoon :D Olen myös useasti ehdotellut, että voisiko perhe mennä kuluttamaan aikaa muualle, että saisi rauhassa itse laitella, mutta ei ne näköjään mihinkään mene ;). No nyt oli sankari itse kyllä niin paljon apuna, että kiitin ja rutistin kyllä moneen kertaan. En olisi selvinnyt ilman häntä :)

      Poista
  3. Anonyymi9.14

    Tuo teidän uudistettu keittiö on hurmaava!T.Asta
    Ja kivat synttäri tarjoilut myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia Asta! Mukava kuulla :)
      Kivaa viikkoa ja kevään odotusta sinne!

      Poista
  4. Kylläpä on ollut kivat tarjoilut ja juhlat niin ihanassa kodissa! <3 Onnittelut sankarille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia tuhannesti <3 Eipä nyt ollut niin kauheasti vaivaa nähty näitä varten, niinkuin yleensä teemajuhlissa ollut, mutta hyvä näin :)
      Mukavaa päivää!

      Poista
  5. Ihanat juhlat ja kaunis tyttö! Olenkin miettinyt poikien osallistumista kotitöihin, meillä sitä voisi lisätä. Hienoa, että tyttäresi on nähnyt vaivaa juhliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyttären ylpeä äiti kiittää :)
      Olin ehkä valinnut hieman väärän sananvalinnan tuohon. Ei lapset ihan kiitettävästi osallistu, mutta kohtuullisesti kuitenkin pyynnöstä. Varsinkin tämä esikoisemme :)
      Olen itse sellainen hössöttäjä, että helposti tulee tehtyä kaikki itse vaikka pitäisi pyytää muukin perhe enemmän osallistumaan. Se on hankalaa kyllä. Mutta huoneensa siivoavat aina itse ja esikoinen tosiaan tekee aina kun pyydän :).

      Poista
  6. Kaunis esillepano tyttäresi juhliin!
    Onnea päivänsankarille!

    VastaaPoista