lauantai 11. elokuuta 2018

Kesäkuulumisia ja rippikuvia hattaralta

Heipparallaa!

Vihdoinkin pääsen rikkomaan tämän kuukauden kestäneen blogihiljaisuuden! Osaankohan enää edes kirjoitella mitään? Tai käyköhän täällä ylipäänsä ketään? En siis ole saanut hermoromahdusta tai mitään muutakaan vakavaa, vaan olen ollut aivan totaalisesti lomalla! Lomalla kamerasta, somesta, sisustamisesta ja pihanlaitosta. Olen vain täysin siemauksin nauttinut kesästä, uimisesta, reissuista, ystävistä sekä perheen läsnäolosta. Ja kylläpä se on tehnyt hyvää :)

Tämä kesä on ollut aika uskomaton. Pitkä ja kuuma intiaanikesä! En kyllä muista äkkiseltään yhtään samanlaista. ( Toki hieman vähempikin lämpö olisi riittänyt, mutta ei auta valittaa ;).

Hieman haikein mielin täällä on jätetty hyvästit huolettomille kesäpäiville, sillä koulut ja työt  alkoivat tällä viikolla. Ja vaikkei kesä suinkaan ole vielä ohi, niin muuttaahan tämä arkeen paluu taas elämää jonkin verran ja katse kääntyy väkisinkin kohti syksyä. Ihanat lomamuistot lämmittävät kuitenkin vielä pitkään.


Tämän kesän kohokohtiin lukeutuivat tietenkin esikoisemme rippijuhlat, joita jo koko alkukesän valmistelin pihanlaiton merkeissä! Myös ensimmäisen lomaviikkoni käytin kokonaan siivoamiseen ja järkkäilyyn.( Tiedän hyvin, ettei niitä kaappeja olisi tarvinnut juhliin siivota, mutta halusin kerrankin siivota kunnolla ). 

Ihmeen pienillä stresseillä loppujenlopuksi selvisin, kun ajattelee, että yleensä hikoilen jo pelkistä synttäreistäkin. Onneksi ympärillä oli paljon apukäsiä, joita ilman en olisi selvinnyt! Sain talkooapuja niin tarjoiluihin, lastenhoitoon kuin ikkunoiden pesuunkin. ( Eihän meidän isot lapset toki hoitoa enää kaipaa, mutta ihanaa kun saivat lomailla pari päivää mökillä serkkujensa kanssa ja minä sain rauhassa laitella paikkoja kuntoon ). Juhlavampia astioita sain myös lainaksi anopiltani, sillä omat kupit eivät olisi mitenkään juhlaväelle riittäneet. 

Ja vaikka vielä juhlien aattoyönä hääräsin keittiön kattausten parissa kahden aikaan yöllä ja yöunet jäivät vähiin, niin kyllä vain juhlat menivät hyvin ja olivat oikein iloiset ja ikimuistoiset! Seuraavassa teillekin näytille hätäisiä räpsyjäni ( en ehtinyt kuvailla oikein ollenkaan ). Onneksi appiukkoni ikuisti rippilapsemme ammattilaisen ottein ja sain lainata pari otosta tänne blogiin :)

( Kuva: Heikki Löflund, Raatikuva )

Tytär sattui löytämään alkukesästä juuri toiveidensa mukaisen, vaaleankeltaisen mekon paikallisesta juhlavaatekaupasta ja kengätkin löytyivät alemyynnin aikaan omasta kaupungistamme. Minä sain kunnian toteuttaa neidin kampauksen ja kevyen meikin. 

Keltainen sävy toistui kattauksessa ja kodin koristeluissa, sekä pieninä asusteina meidän muiden perheenjäsenten vaatetuksessakin. Keltainen olikin hyvin pirteä ja kesäinen juhlaväri, joka sopi täydellisesti juhlakalulle, joka on aina niin hymyileväinen ja aurinkoinen :)

( Kuva: Heikki Löflund, Raatikuva )




Tarjoilu toimi ihmeen hyvin pienissäkin tiloissa, kun nostimme ruokapöydän ja patakaapin keittiön sivuun noutopöydäksi. Ja koska ulkona oli mitä kaunein kesäilma, niin vieraat mahtuivat syömään hyvin ulkosalla, eikä tungosta syntynyt. Mökiltä saimme pihaan lainaksi pari pöytää ja muutaman tuolin, joten kaikille riitti paikkojakin.

Tarjolla oli kolmea erilaista salaattia: vesimelooni/viinirypäletuoresalaatti, coscous-salaatti sekä kanapastasalaatti. Lisäksi suolaista piirakkaa, lihapullia, leipäjuustoa ja patonkia. Jälkkärinä britakakkua, valkosuklaajuustokakkua, mokkapaloja, keksejä ja karkkeja. Itse tein vain pari salaattia ja juustokakut, joten leipomusten suhteen pääsin helpolla. Ainoa ongelma isommissa juhlissa kotosalla on säilytystilojen puute, mutta ihmeen hyvin ne tarjoilut saatiin jääkaappiin mahtumaan, ja osa pakattiin kylmälaukkuihin kylpyhuoneeseen. 


( Heikki Löflund, Raatikuva )


Päivän aikana meillä kävi 40 vierasta eri aikaan ripotellen ja onneksi ruuat riittivät kaikille, vaikka kovasti pelkäsin, etteivät riitä mihinkään ;)

Viimeiset vieraat, mukavat naapurimme viipyivät meillä yli puoleen yöhön ja siinä olikin ihana istuskella viilentyneessä illassa terassilla ja avata pullo kuohuvaa!


Sankari sai oikein mieleisiä lahjoja: rahaa, lahjakortteja, kasvohoitotuotteita, koruja ja kaikkein mieleenpainuvimpana yllätyksenä hän sai isovanhemmiltaan Rooman matkan, jonne pääsi heti seuraavalla viikolla!

( Mieheni ottama kuva )

 Kiitollinen mieli jäi rippijuhlasta ja koko kesälomasta ylipäätään! Oli mukavaa, kun saatiin yhteistä lomaa ja päästiin reissaamaan Tukholman lisäksi myös pohjanmaalle sekä Poriin. Mökillekin ehdittiin lopulta loppuloman aikaan, joten kaikkea kivaa tuli tehtyä. Nyt kelpaa taas palata arkeen!


Aurinkoisin terveisin ja halauksin:

Iida Emilia

Palaillaan taas pian! :)

12 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat kauniista neidosta!
    Yhteiset juhlat ovat näin kesäaikaan mukavat. Hienot tarjoilut ja varmast mieleen painunut lahjamatka Roomaan.
    Kivaa syksyn odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Hanne <3
      Kesäjuhlat ovat aivan parhaita ja onneksi ilmat olivat suotuisat, vaikkakin melko nihkeät :D.

      Tarjoiluista saan kiittää miestäni, anoppiani ja molempia kälyjä. Oli mahtavaa kun saatiin talkoilla tarjoilut tehtyä :)

      Tuo Rooman reissu oli aivan huippu! Tytär on vielä ollut pienestä asti todella kiinnostunut nimenomaan Rooman historiasta :). Ja anopille paikka on entuudeestaan tuttu kun on käynyt siellä useamman kerran.

      Ihanat muistot jäi juhlista kyllä!

      Mukavaa loppukesää sinne <3

      Poista
  2. Ihanat juhlat ja niin kaunis rippilapsi <3

    VastaaPoista
  3. Onnea rippi-lapselle♥ Kaunis tyttö ja kaunis mekko!

    VastaaPoista
  4. Kauniita kuvia ja hurmaavia muistoja teille ihanista kesähetkistä. Ja kesänlämpöiset onnittelut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos kauniista toivotuksista Ulla Annika <3

      Poista
  5. Kauniit juhlat teillä ollut ja rippilapsikin niin kauniina! Meillä myös juhlittiin fifteenjuhlia kesän alussa, enkä sen jälkeen ole juuri pihaa laittanut tai leiponut. Liekö tehnyt tarpeeksi heti kesäkuun alussa... Ihanaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitokset kauniit Hanna <3 ja paljon onnea sinnekin! :)
      Kyllä sain minäkin hetkeksi tarpeekseni piha- ja leivontahommista :D
      Mukavaa elokuuta ja loppukesän hetkiä!

      Poista
  6. Kauniit kuvat rippilapsesta. Lomanne kuulostaa mukavalta. Kyllä sitä jaksaa jonkin aikaa mennä kohti syksyä kun on kesällä tullut tankattua aurinkoa ja mukavia muistoja.
    Vaikkakin joka vuosi loman jälkeen/ kesän jälkeen astuu arki kuvaan jossain vaiheessa niin ainakin minulta se tahtoo joka vuosi lähteä käyntiin hieman tökkien/ hitaasit :)
    Mukavaa loppukesää sinulle
    Halauksin Erica

    VastaaPoista
  7. Kiitos Erica <3

    Kyllä sitä kesää ja etenkin lomaa jatkaisi mielellään aina himppusen pidempään ;) mutta hyvin sitä jaksaa nyt talven ottaa taas vastaan, kun kesä oli lämmin ja tuli tehtyä kivoja juttuja :)

    Iloisia elokuun päiviä sinnekin halausten kera!<3

    VastaaPoista