tiistai 18. syyskuuta 2018

Olohuoneen täyspuinen sivupöytä

Heipä hei!

Mitä teille kuuluu? Tänne kuuluu oikein hyvää perusarkea, ripauksella materiaalionnea!
Saimme nimittäin olohuoneeseemme uuden ihanan sivupöydän, joka on niiiin kaunis, että aivan sydän pakahtuu. 

Pitkään suunnittelin tälle seinustalle muutosta, sillä lasten vanha paripulpetti oli jäänyt nuorisolle pieneksi. Toisaalta en olisi raaskinut luopua pulpetista millään, mutta todellisuudessa sillä ei ollut enää minkäänlaista käyttöä, ja lisäksi se ahmaisi olohuoneesta paljon tilaa. Onnekseni eräs tuttavani etsi juurikin samanlaista pulpettia vanhaan rintamamiestaloonsa ja niin pääsi pulpetti uuteen, ihanaan kotiin, pienen tytön piirustelupöydäksi :)

Koska tarvitsimme olohuoneeseen kuitenkin jonkinlaisen tason, jota voisi käyttää myös työpisteenä, aloin etsiskellä kapeita sivupöytiä ja instagramissa törmäsinkin sattumalta erään kauniin tilin kautta täydelliseen JUVI-Production sivupöytään. Avasin suuni oikeassa paikassa oikeaan aikaan, ja siitä lähti mukava yhteistyö käyntiin.

Juvin huonekaluja olen ihastellut itseasiassa jo nuoresta saakka, kun niihin ensimmäistä kertaa sisustuslehdessä törmäsin, ja aina ajattelin, että joskus vielä noita meille haluan! Ja siinä se nyt on: meidän ensimmäinen Juvilainen :)


JUVIn ideologia natsaa yhteen omien aatteideni kanssa, sillä arvostan suuresti kotimaista käsityötä ja kunnon puusta tehtyä, kestävää laatua. Juvilla vaalitaan täyspuuhuonekalujen ja puusepäntyön arvokasta perinnettä, jonka perustana on rakkaus vanhoihin antiikkihuonekaluihin. Perheyrityksen tavoitteena onkin tuoda täyspuiset huonekalut kuluttajien tietoisuuteen ekologisena ja kestävänä vaihtoehtona kertakäyttöhuonekaluille.

JUVIn huonekalut valmistetaan ilman pintakäsittelyä, jolloin asiakas pääsee itse vaikuttamaan kalusteen ulkonäköön. Huonekalut voidaan siis pintakäsitellä itse tai värjäyttää ne JUVIn ammattimaalarin kautta.






  JUVIn tuotevalikoimasta löytyi hurjan paljon erilaisia sivupöytämalleja,
joista omaksi suosikikseni valikoitui heti tämä koivusta valmistettu, hyvin simppeli välihyllytön pöytämalli. Vetimien laajasta kokoelmasta valitsin mustat, patinoituneet kuppivetimet. Sain tuotteet erittäin hyvään tarjoushintaan bloginäkyvyyttä vastaan.

Halusin pintakäsitellä pöydän itse, sillä kaapin perukoille oli kasaantunut erilaisia maalin jämiä. Värin valinta ei ollut ihan helppoa, sillä valkoinen olisi ollut tietenkin turvallinen ja meille sopiva sävy, mutta halusin kerrankin jotakin muuta valkoisen tilalle. Musta sävy olisi ollut myös tyylikäs vaihtoehto, mutta lopulta maaliviivoille taistelivat vaalea- ja tummanharmaa. 

Päädyin lopulta tummanharmaaseen, enkä voisi olla lopputulokseen enempää tyytyväisempi. Se on aivan täydellinen! Pöydän kannen halusin jättää puun väriseksi, mutta sen käsittely on vielä kesken. Ajatuksena olisi vahaus tai öljypinta, joka muistuttaisi harmaantunutta vanhaa puuta.


Kuvissa on nyt hieman erilaisia stailausvariaatioita, sillä en osannut päättää vielä, tuleeko pöydän yläpuolelle juliste vaiko peili!? Taidan päätyä julisteeseen, koska se on mielestäni raikkaampi kokonaisuus.

Innostuin tuosta tummanharmaasta niin kovin, että maalasin viikonloppun aikana pöydän lisäksi myös yhden lipaston, tuolin ja tuon kuvissa näkyvän peilin kehykset. Ja kylläpä kodin ilme sai kaivattua kontrastia ja uutta ilmettä :)


Allaolevassa kuvassa näkyykin paremmin pöydän harmaa sävy, joka on maalatu Eskaron Aguamaster kalustemaalilla E047.


Sain JUVIlta vielä yllätyslahjana ihanan pikkujakkaran, sekä mustaa, vanhanajan maitomaalia.
Täytyykin testata tuota maalia johonkin. ( Kaniherra siellä jakkaraa juuri ihasteleekin. Hänkin rakastaa aitoa puuta, mutta onneksi on pitänyt terävät hampaansa toistaiseki huonekaluista erossa ;)



Uuden, kapean sivupöydän myötä olohuoneeseen tuli tilaa ja avaruudentuntua yllättävän paljon lisää, ja tuo tumma väri jollakin tapaa "raikastaa" vaaleata tilaa! Tykkään ihan älyttömästi. 


Me jatketaan täällä kaniherran kanssa vapaapäivän viettoa ja ihastellaan uutta pöytäämme. Mitäs olette kokonaisuudesta mieltä?

Iloa ja energiaa päivääsi!

Iida Emilia

-Yhteistyössä JUVI-Production-

22 kommenttia:

  1. Onpa ihana! Minullekin Juvi on tullut tutuksi jossain kaukana menneisyydessä sisustuslehtien kautta, yhtään heidän tuotetta en itse tosin omista. Julisteen kannalla olen minäkin, kaunis kokonaisuus ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia kovasti Hannele <3

      Juu, muhun teki vaikutuksen ne sisustuslehtien sivuilla nähdyt jutut jo aikanaan! Olen nyt niin onnessani tästä :)

      Juliste on nyt enemmän mun makuun myös tähän hetkeen :).

      Poista
  2. Anonyymi2.56

    Aivan ihana pöytä! Mielestäni peili sopii pöydän pariksi mainiosti, kuvissa peili toistaa kynttilän niin tunnelmallisesti... Keväällä sitten voi vaihtaa peilin julisteeseen ;) Ihanaa syksyä kauniiseen kotiinne!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon viestistäsi ja hyvä pointti tuo tosiaan, että onneksi noita tauluja voi vaihdella mielensä ja vuodenaikojen mukaan ;). Tuon peilin kautta heijastuu kyllä kivasti kynttilät ja muut jutut. Täytyypä vielä tuumailla :D

      Oikein tunnelmallista syksyä sinnekin!

      Poista
  3. Mun ihka ensimmäinen huonekalu (jos sänkyä ei lasketa) on taas juurikin Juvista ostettu vitriinikaappi. Ihastuin jo hamassa nuoruudessa Juvin huonekaluihin ja nykyisin meiltä löytyy tuon ekan kaapin lisäksi muutamia muitakin juvilaisia kalusteita. Onhan ne kyllä eri kestäviä ja kauniita mitä ikealaiset tms. Aivan ihana tuo sivupöytä ja hyvän näköinen muutos 😍 Molemmat näyttää hyvältä sekä peili, että juliste. Täällä muuten juuri sain ekan kerroksen maalattua maitomaalilla. Ihan pikkuisen olen saattanut jo ihastua kyseiseen maaliin 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, siellä on Juvin keräily jo hyvällä mallilla <3 Se vitriinikaappi on kyllä mielettömän upea! Onhan se totta, että nuo puukalusteet kestävät vuodesta toiseen ja muutenkin ovat ajattomia ja persoonallisia :). Aidossa puussa on jotenkin niin lämmin henki!
      (Harmi vaan kun monasti se hinta vaikuttaa ostoihin, vaikka oikeasti pitäisi sijoittaa juuri laatuun ).

      Ahaa, siellä on jo maitomaalia testailtu! Kiva kuulla että tykkäät! Ja kiitos kivasta viestistäsi <3

      Poista
  4. Upea sivupöytä, kaunista suomalaista käsityötä. Sopii tuohon seinustalle kuin nenä päähän. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sydämellinen kiitos sulle <3
      On kyllä taidokasta käsityötä tämä :)

      Poista
  5. Aivan superihana! Ja toi peili on myös todella ryhdikkään näköinen, tykkään! Laatuun ja kotimaisuuteen kannattaa kyllä satsata, silloin ei pety ja kaluste on vuosienkin jälkeen priima :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Marika <3 Nyt onkin vaikea päätös...peili vaiko juliste :D

      No sepä se! Ja nimenomaan priimaahaan siinä pukkaa ja arvo säilyy <3

      Poista
  6. No onpas se soma ja lisäksi sopii tuohon niin hyvin. 😊👌🏻💖

    VastaaPoista
  7. Anonyymi11.28

    Niin kaunista!Maalaisromanttisena läpeensä silmääni miellyttää ehdottomasti tuo peili -tekee kokonaisuudesta niin täyteläisen ihanan!! Vaan Sinähän siellä asustelet ja jos raikkaus miellyttää julisteen muodossa, niin sitten se on se! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovin paljon ihanasta viestistäsi ja hyvästä argumentista :)
      Ehkäpä vaihtelen niitä nyt viikon välein, kun tykkään itsekin molemmista :D

      Poista
  8. Pakko oli tulla tännekin kurkkimaan vielä tuota sivupöytää. On se vaan niin kaunis. Ha tuo on jännä,miten se jotenkin tosiaan raikastaa tilaa. Valkoinen näyttää paljon valkoisemmalta!
    Mulle käy aina noin,että kun jotain saan tuunattua kivan näköiseksi niin kuljen talon läpi miettien mitä sitten vois maalata 😂

    Mun silmään tuo kartta on tosi hyvä tuohon,jokseenkin selkeä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Ulla! :D Kiitos sulle!
      Juu samaa mietein, että se edellinen valkoinen pulpetti valkoista seinää vasten oli vähän pliisu kokonaisuus, mutta nyt sai tämä seinä aivan uutta ryhtiä! :)

      Munkin tekis mieli sutia vielä muutakin ;)

      Juliste on vähän selkeämpi, valoisampi ja ehkä jotenkin minilastisempi, ja se miellyttää nyt silmääni tässä hetkessä.

      Poista
  9. Kerrassaan upea sivupöytä ja sopii juuri tuohon paikkaan ja raikastaa todellakin!
    Ihanasti olt sisutellut pöydän päällisenkin, niin kaunista teillä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, ihana kuulla! Kerrassaan kauniita kommentteja <3 Olen pökerryksissä :D
      Ja kiitos samoin, niin kaunista teilläkin <3

      Poista
  10. Aivan ihana on kyllä pöytä ja muuttaa ilmettä kyllä paljon <3 Toi peili passaa niin hyvin pöydän yläpuolelle <3 Siis eikä julisteessakaan mitään vikaa ole :) Halit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä hyvä hankinta tuohon seinustalle, ja kulku eteisestä olkkariin on nyt paljon selkeämpi! Ihanasti tuli uutta syyspiristystä kotiin :)
      Kiitos ja halit sinnekin! Ensiviikkoon muru 3<

      Poista
  11. Aivan ihanan näköinen koti!

    VastaaPoista