sunnuntai 16. kesäkuuta 2019

Kesäinen olohuone terassilla

Lämpöistä sunnuntaita ja tervetuloa kesäolohuoneeseemme!

Mulla on näköjään tarve uudistaa joka kesä takapihaa jollakin tavalla, ja koska en ole mikään varsinainen viherpeukalo tai puutarhuri, ( eikä pienen rivarin pihassa sitä tilaakaan kauheasti ole ) niin keskityn enemmän sisustamiseen ja kodikkaiden tilojen luomiseen. 

Joka kevät kärsin kyllä hirveästä muuttokuumeesta ja haaveilen äkkilähdöstä maalle tai edes omakotitaloon, jossa olisi isompi piha omenapuineen ja marjapensaineen. Mutta nautin kyllä oikeasti tästä meidän helppohoitoisesta ja rauhallisesta pihastamme, joka on suojaisa ja vehreä. Lisäksi kotimme läheltä löytyy niittyjä, metsää ja järvenranta, joten ei tässä kovin kaukana maalaismaisemista olla. 


Tänä kesänä halusin meidän kierrätysterassillemme olohuonemaisen ilmeen, ja teemaan sopien kaikki kalusteet ovat myös vanhoja, enkä joutunut hankkimaan mitään uutta. 

Ensin ajattelin tehdä sohvat kuormalavoista, mutta päätinkin käyttää ruokailupöytämme penkkejä hyväksi, niin pääsin helpommalla ;). Tyynyjä vain pehmusteeksi, niin johan kelpaa istuskella.

Kotimme tunkkainen, 80-luvun värimaailma aiheuttaa itselleni aina päänvaivaa ulkotiloissa, kun keltaisen rinnalle ei tunnu sopivan oikein mikään, mutta tuo musta itseasiassa passaa aika kivasti ja puun sävy pehmentää. Ja eikös 80-luku ole taas uudelleen muodissakin :D


Mummolan vanha pöytä oli aikanaan olohuoneessamme, mutta nyt se on odotellut varastossa uutta toimeenantoa. Aika kuluneelta ja kärsineeltä tuo jo näyttikin, joten päätin maalata jalat grafitin harmaalla kalkkimaalilla ja kanneksi naputtelin vanhat hiekkalaatikon laudat. Jonkunlaisen vetolaatikon voisi vielä pöydän tyhjään koloon kyhäillä.


Löysin varastosta myös vanhan valkoisen naulakon, jonka käsittelin harmaaksi ja iskin sen seinään kiinni. Pääsi samalla toimettomaksi jäänyt liitutaulukin käyttöön. Lisäksi juuttimattoa ja viherkasveja, niin johan muuttui itsetehty kierrätysterassi ihan viihtyisäksi.

Onhan täällä vähän kaikki heikun ja keikun...intoa kun on enemmän kuin taitoa, mutta ei kai se niin nökönuukaa ole.



Joskus sitten, muutaman vuoden päästä, kun asuntolainat on hoidettu ja toinen lapsista ehkä muuttanut omilleen, niin sitten uskon, että rahaa jäisi sen verran ylimääräistä, että saisin vihdoin tämän pihan laitettua oikein vimpan päälle. Ehkä jopa hankkisin oikein pihasuunnitelman. Onneksi joka kesä täällä saa edes jotakin pientä hommaa eteenpäin. 



Perunankasvatus on muuten lähtenyt kivasti käyntiin, sillä vihreitä lehtiä nousee jo kovasti pintaan.
Näistä lavoista tykkään kyllä, kun niissä viljely on niin helppoa ja siistiä. 


Nyt ulkoa tuleekin ihana tuoksu, sillä isäntä alkoi juuri grillaamaan, joten taidanpa lähteä avuksi salaatin tekoon. ( Ei tästä kirjoittamisesta meinaa muutenkaan tulla mitään, kun porukkaa pyörii ympärillä ja ukkokulta höpisee taustalla kokoajan ;). 

Rentoa päivää!

Iida Emilia


12 kommenttia:

  1. Ihana teranssi! Ei todellakaan tarvitse olla vimpanpäälle..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sydämellinen kiitos <3
      Pienelläkin rahalla saa ihan viihtyisää, mutta kyllä mä haaveilen isosta, uudesta terassista näiden kuormalava-hökötysten sijaan ja näteistä pensas/istutusaluesta + kasvihuoneesta. Joskus sitten ehkä :)

      Poista
  2. Ihana terassi kylläpä kelpais mullekki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kovasti, ihanasti sanottu :)

      Poista
  3. Anonyymi22.51

    Hei! Ihana piha (ja koti) sinulla ja perheelläsi, et tarvitse mitään pihasuunnittelijaa :)
    Ja sinun blogisi on kanssa ihastuttava, olen seurannut sitä jo vuosia!

    T:Minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja kiitos tuhannesti piristävästä ja kannustavasta viestistäsi <3
      Ihana kuulla, että olet viihtynyt blogini parissa pitkään :)

      Niin, kyllä mulla oikeastaan suunnitelmat ja ideat olisi valmiina, mikäli olisi rahaa niiden toteuttamiseen. Mutta mulla ei ole oikein sellaista hortonomin vikaa, että tietäisi mikä laji menestyisi missäkin...mutta kai sitä kokeilemalla oppisi :)

      Poista
  4. Ihanan hauskaa ja viihtyisää, nättiä! Samaa mieltä, ei ole niin nogonuukaa, sillä lopputulos ja ilo ratkaisevat! (nimimerkillä kaksi taulua tuili ripustettua...on hiukan korkeuseroa...). Mukavaa viikkoa ja iloista juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :)
      Tekemisen ilo nimenomaan ja kunhan omaa silmää miellyttää :D
      No voihan taulut! Eihän ne koskaan asetu ihan just niin kuin pitäisi ;).
      Oikein mukavaa ja aurinkoista juhannusta sinullekin!

      Poista
  5. Anonyymi0.12

    Ihanaa ja kaunista sinulla siellä:) Olen ollut vakilukijasi vuosia, kommentoin taas vuoden tauon jälkeen.. nyt aikaa lukea ja katsella kauniita kuviasi<3
    Hyvää kesää sinulle.
    Minna Turusta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No moikka Minna! Kiitos oikein paljon mukavasta viestistäsi. Ihanaa kuulla sinusta, muistan kyllä <3 Ja sydäntä lämmittävää kuulla, että olet pysynyt siellä linjoilla :)
      Aurinkoista ja suloista suven jatkoa sinne kauniiseen Turkuun!

      Poista
  6. Siis tämä on kyllä niin kaunis, että voi huokaus <3 Kauniita kesäpäiviä ystäväiseni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kiitoksia ystävä armas <3
      Ihania lomapäiviä sinne teillekin! :)

      Poista