maanantai 21. elokuuta 2017

Vaihtelunkaipuuta olkkarissa

Maanantaimoi!

Viime viikko piti sisällään kaikenlaista elämänkirjoa laidasta laitaan. Lähinnä arkeen liittyviä kiireitä iloineen ja pienine murheineen, mutta valitettavasti myös syvää surua ja järkytystä Turun tapahtumiin liittyen. Miksi maailman pitää olla niin julma? Ei voi ymmärtää! Asiaa on puitu ja ihmetelty yhdessä lastenkin kanssa. 

Elämä täällä kuitenkin jatkaa samaa tuttua rataansa...joskus niin kovin tylsääkin arkea eteenpäin: töitä, kaupassa käyntiä, ruuanlaittoa, pyykkäystä, harrastuksiin kuskaamista. Välillä levätään, ja taas aloitetaan sama rumba alusta. Ihanan tavallista arkea!

Tällaisen keski-ikäisen, ruuhkavuosissa elävän oravanpyörässä pienetkin jutut piristävät! Kuten se, että appivanhemmat halusivat lauantaina tyttömme mukaansa mökille. Me vanhemmat saimme tuikitärkeää parisuhdeaikaa, ja vietimme lauantai iltaa leppoisasti kotoillen, musiikkia kuunnellen ja thaimaalaista noutoruokaa maistellen. Iltasella katselimme leffaa ja herkuttelimme vielä juustolla viinin kera. Tulipas tuo laatuaika tarpeen! Samalla tytöt olivat saaneet isovanhempiensa aikaa ja huomiota. Olivat käyneet metsäretkellä sieniä ja vadelmia noukkimassa. Olivat pelanneet yhdessä lautapelejä. Saunoneet ja uineet. Kaikilla oli hauskaa :)



Mukavaa vaihtelua toi myös olohuoneen uusi järjestys! Olemme asuneet samassa asunnossa jo pian 15 vuotta, mutta lähes koko tuon ajan olkkarin järjestys on pysynyt melko samana! Toki huonekalut, tekstiilit ja seinän väritkin ovat vaihtuneet tuona aikana, mutta vaikka kuinka olisin vääntänyt huonekaluja ympäriinsä, niin aina ne ovat palanneet siihen samaan muottiin.

Nyt päätin jälleen vaihtelunkaipuussani pyöritellä hieman kalusteita, ja löytyihän sieltä lopulta kiva uusi järjestys! Vanha painava talonpoikaiskaappi sai pysyä paikoillaan, ja siellä sisällä oleva töllötin määräsi sohvan paikan ;). Entiselle sohvaseinälle loksahti myös piironki hyvin paikalleen ja nojatuoli päätyi hieman vinottain sohvaa vastapäätä. Mattokin sai jäädä rennosti vinoon. Taulunkehyksiin olisi vihdoinkin aika hankkia jotakin kuvia ja etsinnässä olisi myös jalkalamppu.






Tänään nautin vapaapäivästäni! Teen lasten keräämistä kanttarelleista keiton, käyn nuuskimassa  ulkona elokuisen raikasta ilmaa ja pesen sitä pyykkiäkin. 

Iloa arkeen!

Iida Emilia

21 kommenttia:

  1. Ihanaa vapaapäivää!!!

    VastaaPoista
  2. Näyttää tosi kivalta ka kodikkaalta <3 Vaihtelu virkistää kummasti! Ihana lapsivapaa ilta teillä, se tekee välillä niin hyvää! Onnekkaat! :)
    Kivaa alkanutta viikkoa sinne. Meillä pidellään sadetta taas vaihteeksi :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Marika viestistäsi <3

      Juu oli kyllä tärkeää saada viettää aikaa kaksin. Tuntuu, että viime kerrasta olikin jo ikuisuus :)

      Mukavaa viikon jatkoa! Vähän harmaa päivä täälläkin tänään.

      Poista
  3. Näyttää tosi kivalta! Mäkin haluaisin niin pyöräyttää järjestyksen ympäri olohuoneessa, mutta valitettavasti nykyisillä kalusteilla meillä on tasan yksi toimiva pohjaratkaisu :(

    Vielä joskus asun talossa, jossa on niin suuri olohuone että voin laittaa sohvan juuri siihen mihin lystään! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon Essi! :)

      Höh, se on kyllä tylsää jos ei pysty yhtään järjestystä vaihtamaan! Mutta niin mäkin ajattelin, että täällä on vain yksi mahdollinen järjestys ja niin se näköjään kuitenkin löytyi toinenkin vaihtoehto ;).

      No sepä oliskin unelma, kun olis tilaa laittaa kalusteet ihan miten päin vaan :D

      Poista
  4. Niin ihana järkkä ja ihan sama mitenpäin kalusteet onkaan niin aina on yhtä kaunista <3

    VastaaPoista
  5. Kaunista sinulla:)
    Niin täällä Turussa tapahtui sellaista mitä ei vielä odotettu..itsekkin haluan olla vain kotona lapsen kanssa ja rauhoittua, vaikka se on vaikeaa, kun joka päivä kävelen töihin torin läpi.
    Kaunista iltaa kaikesta huolimatta<3

    t.äiti Turusta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna :)

      Onneksi siellä kaikki hyvin! Kyllä varmasti tuo tapahtuma on mielessä vielä pitkään ja outoa kävellä torin ohi :(. Arjen on kuitenkin jatkuttava normaalia rataansa, vaikka kieltämättä pelkoa ja ahdistusta se saattaa alkuun aiheuttaakin!

      Ilonpisaroita ja rauhallisia koti-iltoja sinne! <3

      Poista
  6. Oi kuinka kauniilta näyttää ja joskus pienikin muutos tuo ison ilon:)
    Ihanaa kun olette saaneet myös kahdenkeskistä aikaa, se on sitä arjen luksusta.
    ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kauniit Souliina :) Pieni muutos piristi kyllä, ja yhteinen ilta miehen kanssa tuli tarpeen <3

      Mukavaa viikon jatkoa sinnekin!

      Poista
  7. Kaunista ja pienikin muutos piristää kummasti : )
    Olemme muuttaneet juuri (neljäs kerta 6v. sisällä) ja odottelen olohuoneen remontin valmistumista. Haluaisin myös tv:n kaappiin. Olisi kiva nähdä teidän tv kaapin sisälle. Eli onko siellä hylly tv:lle ja oletteko laittaneet jotain muota laitteita sinne...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanni mukavasta viestistäsi :)

      Tehän olettekin muuttaneet haipakkaan :). Me muutettiin lapsuudenkodissani niin useasti, että sain siitä ilmeisesti kyllikseni. Nyt olemme mieheni kanssa yhdessä ollessamme ( 22 vuoden aikana ) muuttaneet vain kolmesti ja tähän näköjään jämähdetty pysyvästi :D

      Hei täytyypä laittaa kuvaa kaapin sisäpuoleltakin. Se varmasti näkyykin hieman jossakin tämän kesän olohuonepostauksessa. Siellä on tosiaan pari hyllyä, jossa TV ja TV:n alla pleikka, digipoksi ja jotain muuta härpäkettä :) On ollut ihanaa saada töllö piiloon!

      Poista
    2. Ja onnea teille uuteen kotiin ja tsemppiä remppaan <3

      Poista
  8. Kauniilta näyttää tämäkin järkkä minun silmääni <3 Tuntuu, että miten tahansa pyörittelisit huonekaluja, niin aina näyttää hyvältä :)

    VastaaPoista
  9. Ihanan tunnelmallisia kuvia♡ ja kaunis tuo matto. Mistä oot löytänyt? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Jonna <3

      Tuo matto on ollut kovasti mieleinen ja siitä kyselläänkin usein :). Valitettavasti kyseistä mattoa ei ole enää saatavilla, sillä ostin sen aikanaan Kodin ykkösestä.

      Poista
  10. Todella kivan näköinen järjestely. Ja miten upeat kalusteet. Tykkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos todella paljon ilahduttavasta viestistäsi :)
      Mukava kuulla, että tykkäät!

      Poista