maanantai 22. tammikuuta 2018

Juustokakkurakkautta

Hellurei uuteen viikkoon!

Täällä on nyt viikonlopun juhlahumut takanapäin ja kakkua syöty niin, että napa paukkuu!
Tällä kertaa kaikki sukulaiset eivät päässeet samana päivänä paikalle, joka oli tietysti harmillista, mutta toisaalta ehti sitten paremmin jutustella niiden paikalla olevien kanssa ja tilaakin oli väljemmin. Kakkuja jäikin ihan liiaksi yli, joten tämä viikko ei kovin kevyesti alkanut ;)

Teinitytön juhliin ei mitään varsinaista teemaa kehitelty, mutta kotia koristeltiin tuorein tulppaanein ja kattoon viritellyin pallovaloin. Sankarimme tarjoilutoiveena olivat kinkkupaprika-piirakka ja 
Brita-kakku, sekä jonkinlainen juustokakku. Lisäksi tein vielä pestomozzarella-patonkisiivuja

Itseasiassa en ole oikein koskaan ollut mikään intohimoinen leipuri. Perinteiset kakkupohjat eivät onnistu minulta laisinkaan! Olen myös todella huono testaamaan uusia leipomuksia, joten käytän hyvin usein samoja hyväksi todettuja reseptejä. Lisäksi kaupan hyllyiltä löytyy hyvin valmiitakin vaihtoehtoja, joilla täydennän aina juhlapöydän antimia.

Lasten synttärijuhlien myötä leipurintaidot ovat toki vähän karttuneet ja vuosien varrella olen rakastunut yhä enemmän tuorejuustokakkuihin. Ne eivät petä koskaan!  Niistä saa aina näyttäviä ja herkullisia tarjottavia juhliin kuin juhliin :)



Tähän valkosuklaiseen mustikkakakkuun käytin halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuokaa, jonka pohjalle laitoin leivinpaperia ja reunoille öljyä, sekä tomusokeria. Tämän tomusokerivinkin sain eräältä leipuriystävältäni, ja sen avulla kakun reunat pysyivät siisteinä.

Kakun pohjaa varten murenna keksit ja lisää sulatettu voi (tai margariini) keksien joukkoon. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. Pohjan päälle voit halutessasi laittaa kerroksen mustikoita.

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään ja sulata valkosuklaa.

Vatkaa kermavaahto. Mausta sokerilla. ( Valkosuklaa tuo kakkuun makeutta, joten jos kakusta ei halua liian makeaa, kannattaa sokeria laittaa vähemmän ). 

Sekoita kermavaahdon sekaan tuorejuusto, sekä valkosuklaa.

Valuta liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne tilkkaan ( n.2-3 rkl ) kiehuvaa vettä. Vatkaa seos ohuena nauhana tuorejuusto-kermaseokseen. 

Kaada valmis täyte kakkupohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään väh. neljäksi tunniksi.

Koristele hyytynyt kakku ennen tarjoilua pensasmustikoilla.



Synttärisankarille tuntui ainakin kakku maistuvan :)

Samankaltaisen kakun tein muuten uudeksivuodeksi ja se tuhoutui hetkessä 13 hengen kesken, joten kakun riittoisuus on varmasti n. 10-15 henkilölle. Toki jos muutakin herkkua on tarjolla, niin tätä makeaa kakkua menee yleensä vähemmän.


Tässä vielä lauantai-illan tunnelmia vieraiden lähdettyä. Illan hämärtyessä on niin ihanaa sytytellä kynttilät, nostaa jalat pöydälle ja katsella jotakin hömppää telkkarista. Putouksen sketsihahmot saivat jälleen hyvälle tuulelle! Etenkin se suloinen Tanhupallo, josta tuli heti oma suosikkini :D


Nyt keittoa padalle porisemaan ja viimeiset kakkupalat jälkkäriksi naamariin.
Sitten pitääkin ehkä pakottautua kävelylenkille pakkaseen, vaikkei kylmyys oikein ulos houkutakkaan. Toisaalta ulkona on nyt vielä toistaiseksi niin kaunista, että tästä pitäisi nauttia niin kauan kuin voi 
( loppuviikoksi luvattu vesisadetta )!!

Mukavaa viikkoa!

Iida Emilia

10 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia!
    Ja tuo kakku on varmaan niin hyvää!
    Muakvaa talvista viikko ja toivotaan, että vesisade ei tulisi ja luminen maisema säilyisi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari :)
      Kakku oli kyllä maukasta, vaikkei ihan terveellisimmästä päästä olekaan ;)
      Toivotaan todella, että säätiedotukset olisivat väärässä!
      Mukavaa viikkoa sinne! :)

      Poista
  2. Onnea päivänsankarille♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon onnitteluista Hannele <3

      Poista
  3. Niin herkullisen näköinen tuo kakku! Ja kiitti tuosta tomusokerivinkistä! Pakko testata, kun itsekin tykkään noita juustokakkuja tehdä. Perus kermakakkujen pohjat on mun suurin painajainen, ne ei vaan onnistu!
    Ihana tunnelma tuossa viimeisessä kuvassa, kynttilät<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistäsi Ulla <3
      Tuo tomusokerivinkki oli tosiaan loistava, sillä olen aina tuskaillut, kun reunat ovat jääneet epätasaisiksi. Nyt kakku solahti vuosta tosi nätisti pois ja reunat jäivät tasaisiksi :). Mulla lässähtää ne perus-kakkupohjat ihan aina...tai viimeistään ne menee pilalle siinä vaiheessa, kun yritän veitsellä leikata niitä! Onneksi meillä ei kukaan edes perus kermakakuista juurikaan välitä, niin teemme mieluummin näitä juustokakkuja :)

      Illan hämärissä kodissa on kyllä tunnelmaa kynttilänvalossa, mutta noita iltatunnelmia on jotenkin vaikeampi kuvata.

      Mukavaa viikon jatkoa sinne! <3

      Poista
  4. Teillä ollut siellä ihanat talvijuhlat ja herkkutarjoilut ♥ Meillä tämä sydän talvi on aina tyyntä "myrskyn" edellä, Maaliskuun lopusta alkaa loputon juhlinta, joka jatkuu pitkälle kesään :D Saa vääntää kakkua jos minkämoista sekä hyvän tekosyyn syödä, hih... Kauniita kuvia, kauniista kodista! oikein mukavaa viikon jatkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon <3

      Teillä onkin sitten ihanasti koko kevät ja kesä yhtä juhlaa :). Meillä tyttärien syntymäpäivät osuu talveen ja syksyyn, niin saa hengähtää aina siinä välissä ;). Mieheni ja minun omat synttärit ovat heinäkuussa, mutta niitä ei juurikaan juhlita isosti ainakaan.

      Mukavaa viikonloppua sinne! <3

      Poista
  5. Mahtavat tarjoilut ja muutenkin niin kaunista.
    p.s. oletko osallistunut blogissani arvontaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OI kiitos Tuija kovasti :)

      Kiitos vinkistä, pitääpä käydä katsomassa jos vielä ehtii mukaan <3

      Poista