keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Tammikuun sävyjä

Talvinen tervehdys keskiviikkoon!

Arki on asettunut uomiinsa, jopa siinä määrin vauhdikkaasti, että seuraava lomakin on käynyt jo häivähdyksenä mielessä ;). Ei vaan, arki on ihan mukavaa, mutta kuinka sattuikin monenlaista muistettavaa ja tehtävää kasaantumaan tähän tammikuun alkuun!

Nyt istun keittiön pöydän ääressä. Kuuntelen vapaapäivän hiljaisuutta ja ihastelen ikkunasta näkyvää, uinuvaa talvimaisemaa. Pidentyneen päivän kajastus on ehkä kaunein valo mitä tiedän. Muutoinkin nämä tammikuun sävyt ovat niin harmoonisia ja rauhallisia. Sopivat täydellisesti omaan värimaailmaani.




Tammikuun valopilkkuihin kuuluvat myös esikoisemme syntymäpäivät, joita tulevana viikonloppuna juhlistamme suvun kesken. Hän saapui elämäämme 15 vuotta sitten. Tuntuu kuin siitä olisi vain hetki, vaikka paljon on siinäkin välissä ehtinyt tapahtua. Jännä, miten voi muistaa vieläkin sen kaiken kuin eilisen päivän. Sen suuren hetken, kun minusta tuli äiti ja miehestäni isä!  On se vain uskomatonta!
Ehkä nämä muistelot ovat olleet nyt erityisen pinnalla siitäkin syystä, että eräästä ystävästäni tuli muutama päivä sitten mummi! Sitä aijomme myös juhlistaa huomenna iltasella hyvän ruuan äärellä.




Tänään täytyisi aloitella jo siivouksia ja mietiskellä viikonlopun tarjoiluja. Joulun jälkeen ei olekaan tullut tehtyä kunnon siivoja juuri ollenkaan. Vähän vain imuroitu ja pyyhitty sieltätäältä suitsaitsukkelaan. Mutta järjestys se olla pitää! Itseäni ei häiritse pölypallerot ollenkaan niin paljoa, kuin levällään lojuvat tavarat. Tässä suhteessa onkin ollut lapsiperheessä totuttelua, enkä ole oikein vieläkään tämän viidentoista vuoden aikana oppinut ottamaan rennosti tuon järjestyksen suhteen! 

Nykyään toki on jo huomattavasti helpompaa, kun lapset ovat isompia, mutta kyllä välillä töistä kotiin tullessa, kun kuopuksen ulkovaatteet ja reppu toivottavat minut tervetulleeksi eteisen LATTIALLA! Ja tiskit notkuu tiskipöydillä, koulukirjat ja askartelut keittiön pöydällä, viltit ja sohvatyynyt mullinmallin olkkarissa! Niin silloin kyllä mietin mielessäni, että luojan kiitos, nuo tenavat kasvavat ja muuttavat joskus pois kotoa! :D

Mutta sehän on vain elämää se! ( Nuo Parolan aseman ihanat paperisäkit auttavat muuten järjestyksenpidossa, sillä säilön säkkeihin kierrätettäviä juttuja, kuten pahveja, laseja ja metalleja ).



Mutta nyt kotihommien pariin. Olipas ihanaa kirjoitella blogiin pitkästä aikaa! Tämä on sellainen oma hengähdystaukopaikkani ja oikeastaan melkein terapeuttista itselleni. Kiva jos olitte kuulolla.

Lumisia tammikuun päiviä!

Iida Emilia

18 kommenttia:

  1. Voi miten kaunis koti! <3
    Tuo vanhasta ovesta tehty pöytä on tosi ihana. Sellaisesta olen vähän haaveillut.
    Anoppilassa olisi meinaan kiva ovi vintillä käyttämättömänä. Ehkä jos isompaan muutetaan jossain vaiheessa niin sitten sen hyödynnän :)

    Ihanaa tammikuuta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Katri <3

      Juu ilman muuta kannattaa hyödyntää vanha ovi. Olemme itse olleet pöytään tosi tyytyväisiä kyllä :)

      Oikein mukavaa ja talvista tammikuuta sinnekin!

      Poista
  2. Tammikuun värimaailma ulkona on kyllä mielettömän kaunis!
    Olipas taas tutun kuuloista tekstiä. Mäkin oon tässä 11 vuotta yrittänyt opetella kaaoksen sietämistä,mutta tosi huono oon siinä vieläkin. Jotenkin vaan tuntuu, että kun talo on järjestyksessä, ei siis välttämättä puhdas, niin elämäkin sujuu paljon helpommin. Harmi vaan kun oon meidän perheessä nähtävästi ainut joka ajattelee näin:)
    Tosi kiva idea laittaa nuo kierrätettävät jutut noihin paperipussieihin ja lattialle. Mä oon niitä yrittänyt tunkea tuonne meidän roskiskaappiin laatikoihin ja ahdastahan sielä on!

    Aurinkoisia pakkaspäiviä teidän suunnalle ja ihania synttärijuhlia<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sama juttu täällä! Tuota sekasortoa ei vain opi sietämään sitten millään! Joskus jopa toivoisin, että osaisin olla välittämättä siitä, mutta minkäs sitä itselleen mahtaa?! Tuntuu tosiaan, että koko elämä on järjestyksessä jos kotikin on :). Mutta eipä meilläkään kukaan muu tätä ymmärrä. Huoh!

      Meillä on myös ahdas tuo roskiskaappi, niin noihin paperisäkkeihin saa kyllä nätisti säilöttyä kierrätykseen menevät.

      Samoin kiitos sinne teille, iloisia talvipäiviä!

      Poista
  3. Täälläkin on maa saatu vakoiseksi...vihdoinkin. Paljon lunta ei ole, mutta kummasti se vähänkin luo valoa...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mukavaa kun tulee talvisempia kelejä ( vaikken niin talvi-ihminen muuten olekaan ) mutta sisältä lämpimästä kelpaa katsella ulos nyt :)

      Poista
  4. Ihanat kuvat, siellä on niin kaunista ja seesteistä ja juuri noista väreistä pidän itsekin. Mukavia tulevia synttärijuhlia sinne! <3

    VastaaPoista
  5. Anonyymi11.50

    Täällä toinen jolle kodin järjestys on tärkeää enkä osaa olla jos tavarat on sikin sokin levällään. Kyllä joutuu kolmen pienen lapsen kans puremaan hammasta monesti kun se koti ei näytä siltä miltä haluais eikä se voikaan lasten kans siltä aina näyttää..
    Mukavia talvipäiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistäsi ja tsemppiä sinnekin kaaoksen sietämiseen! :)
      Aina pitää itseään täälläkin muistutella, että kerranhan ne lapset on vain pieniä, eikä sotkut ole maailman vakavin asia...mutta SILTI se vaan ottaa päähän! Ja se jatkuva siivoaminen, jolle ei loppua näy :D

      Yritetään kuitenkin nauttia arjesta sen kaikkine kirjoineen :)
      Mukavia talvisia päiviä sinne myös!

      Poista
  6. Minä opin luovuttamaan jossain siinä neljännen lapsen jälkeen järjestyksen pidossa, ja kyllä helpotti =) sotkijoita on niin paljon kun mieskin huusaa siinä navettakamppeineen, että on pakko vaan ottaa iisisti, muuten lähtee järki...! Siksi niiiiiin nautinkin näistä sun kauniista kuvista kun asiat on niin kuin olla pitää =)
    Kaunista tammikuuta, aurinko on kyllä ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on oikein! Siis todellakin olisi elämä helpompaa, kun vaan oppisi luovuttamaan joistain omista periaatteistaan ja antaisi elämän näkyä ympärillä! Kun ei se kaaos kuitenkaan ketään tapa :)

      Mutta kiitos kovasti kehuista ja niin mukava kuulla, että nautit kuvieni katselusta! Blogikuviin tulee toki stailattua ja järkättyä vähän ylimääräistäkin ;)

      Mukavaa uutta viikkoa sinne! Toivotaan lisää aurinkoisia päiviä <3

      Poista
  7. Täällä myös yksi joka nauttii talven kylmästä valosta, se on niin herkkä ja kaunis! ❤️

    Ihanaa kuulla, että muitakin rassaa "elämän jäljet" silloin kun se tarkoittaa levällään olevia tavaroita ja leivänmuruja! Tänään meinasi itku päästä kun kotiin tullessa ovella vastassa oli tikuiksi pureskeltuja polttopuita, pissilammikko lattialla ja eskarilainen oli nostanut märät, ei niin puhtaat, kenkänsä valkoisen takan päälle kuivumaan!!! :O Hetken mietin olisinko onnellinen asuessani yksin pienessä ja kauniissa kaupunkikodissa ;) Söin suklaapatukan ja ryhdyin siivoamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, siis tämä talven valo on mielettömän kaunis! Varsinkin niinä kirkkaina päivinä :)

      Hih, no kyllä ne rassaa! Ja nuo lemmikitkin osaa tuoda vielä omat lisämausteensa arkeen! Mutta suklaa onneksi auttaa aina :D ( Tuollainen oma siisti ja sievä pikkukoti olisi muuten kiva pakopaikka meille äideille aina silloin tällöin ).

      Tsemppiä uuteen viikkoon! <3

      Poista
  8. Mullakin on ollut uuden vuoden pyhien jälkeen siivous vähän sinnepäin :) !!!
    Enpä taida tehdä nytkään viikkosiivousta, jätän ens viikkoon :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sitä aina tarvitse niin jynssätä ja puunata! Hyvin voi siirtää seuraavaan viikkoon :)
      Meillä tuli nyt esikoisen synttäreiden kunniaksi tehtyä lopulta parempi siivous. Tuleehan siitä aina niin hyvä mieli, kun on puhdasta! :)

      Iloa viikkoosi! <3

      Poista
  9. Ihania kuvia :))

    VastaaPoista