lauantai 6. tammikuuta 2018

Villan lämpöä talven tuiskuihin


Loppiaispäivän tervehdys!

Tämä viikonloppu eletään vielä joulun viimehenkäyksissä. Kuusi on ilahduttanut meitä pitkään, mutta tänään se saa siirtyä ulos, ja tontut voivat kipitellä varastoon seuraavaa joulua odottelemaan. Tunnelmavalot ja jouluiset kukat saavat sensijaan pysytellä vielä tovin. Sitten voi arki alkaa ja elämä palata ruotuunsa.

Kevään valo ja lämpö pulpahtelevat mieleen tuon tuostakin, mutta talven tuiskuja ja paukkupakkasia on jäljellä vielä riittämiin. Tai oikeastaan ne ovat vasta aluillaan. Kun talven viimat puhaltavat ulkosalla, on sisällä mukava panostaa lämpöön ja kodikkuuteen.

Haluankin esitellä teille erään ihanan joululahjani, joka lämmittää mielen lisäksi aamuisin myös peiton alta herääviä varpaita. Enää ei haittaa, vaikka lattiat olisivat koleat, sillä pehmoinen, aito villamatto tuntuu niin mukavalta jalkojen alla, etteivät aamut enää paremmin voisi alkaa!



Tämä palmikoitu Sukhimatto on räätälöity minulle juuri omien toiveideni mukaan. Se on valmistettu Intiassa käsityönä perinteitä kunnioittaen. Huikean laadun voi tuntea käsinkoskettamalla. Maton skandinaavisen selkeä ilme, ja villan lämpöä huokuva pehmeys sopivat kotiimme täydellisesti. 

Sukhimattoja valmistetaan Intiassa, Nepalissa, Turkissa ja Marokossa. Sana:"Sukhi" on Nepalia, ja tarkoittaa onnellista! Mielestäni on ihanaa tietää, että mattojen tekijät työskentelevät hyvissä oloissa, ja saavat työstään kunnon palkan. Materiaalit ovat myrkyttömiä ja puhtaita luonnontuotteita. Villatuotteet ovat myös hyvin helppohoitoisia.  

Toki ainut "ongelma" on se, että aito villamatto on melko arvokas, mutta Sukhilla hinnat on pystytty pitämään alhaisempina siksi, että matot lähtevät uusiin koteihinsa suoraan maton tekijältä. Tuolloin ylimääräisiä varastotiloja ja välikäsiä ei tarvita. Olen myös huomannut vuosien saatossa, että laatuun ja aitoihin materiaaleihin kannattaa satsata, sillä ne kestävät aikaa ja säilyttävät kuosinsa.

Kun laatu, luonnonläheisyys, eettisyys ja kauneus kulkevat käsikädessä, voin hyvillä mielin todeta, että makuuhuoneestamme löytyy pala onnea! 




Mutta nyt taidan aloittaa joulun poislakaisun, ja ulkoilukin tekisi hyvää!
Illan vietämme täällä tyttöjen kesken, sillä isäntä lähtee miesten kanssa peliin ja juhlistamaan sen jälkeen ystävänsä synttäreitä.

Me taidamme tänään(kin) vähän herkutella...ihan kuin sitä ei olisi tehty jo kylliksi! ;)

Leppoisaa Loppiaista!

Iida Emilia

-Yhteistyössä Sukhimatot-

13 kommenttia:

  1. Ihanan pehmoisia kuvia! Saako kysyä mistä olet bongannut tuon yöpöydällä olevan lampun? Jotenkin tuon nähdessäni iski hirveä tarve uudelle lampulle...

    - https://anrimam.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :)

      Hih, monenlaisia tarpeita voi yllättäin ilmaantua ;) Tuo pöytälamppu löytyi aikanaan NetAnttilasta, mutta uskoisin, että samantyyppisiä löytyy vieläkin esim. Ellokselta.

      Poista
    2. Kiitos! Täytyy etsiä samantyylistä.

      Poista
  2. Matto on varmasti ihanan lämmin jaloille. Kivasti tehty, hyvä kun tietää ettei ole käytetty lapsityövoimaa ja tekijät saavat kunnon palkan.
    Mielellään tuollaisen maton ostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ihanan tuntuinen todella! Ja nimenomaan mukava tietää, että se on kunnolla ja hyvissä oloissa tehty :)

      Poista
  3. Ihana matto ja varmasti pehmoinen.
    Teillä on niin kaunista joka huoneessa ja nyt vasta huomasin nuo kehyksissä olevat kuvat, kivoja ovat.

    Mukavaa tyttöjen iltaa sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minäkin tykkään matosta kovin :)

      Ja voih kiitos <3 Makkarin ilmeestä tykkään nyt itsekin, ja nuo Desenion julisteet löysivät lopulta paikkansa täältä!

      Pirteän talvista sunnuntaita sinne!

      Poista
  4. Tuo matto on todella kaunis. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Se on kyllä! Tuollaisen kun saisi oikein isona olkkariin, ai että!

      Poista
  5. Olen ihaillut kauniita kuviasi ja kotiasi instagramin kautta pitkään, mutta nyt oli aika päivittää uusia kiinnostavia blogeja itselle, joten jäinkin sitten heti roikkumaan tänne blogiisi ♥ Oikein mukavaa uutta viikkoa ♥ P.S Tuo matto näyttää niin ihanan lämpimältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia kovasti, ja ihanaa kun löysit tännekin! <3 Lämpimästi tervetuloa seurailemaan :). Itsekin olen kuviasi Instassa ihastellut! Täytyypä tulla blogiinkin vierailemaan. Iloista viikon jatkoa sinnekin! <3

      Poista
  6. Kiitos vielä ihanasta yhteistyöstä Maarit <3 Lämmintä lopputalvea ja kaunista kevättä kohti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia Milla <3 Ilo on minun puolellani! :)

      Oikein mukavaa kevään odotusta sinne!

      Poista