tiistai 9. lokakuuta 2018

Blogisiskot koolla!

Mukavaa tiistaita!

Harmaana ja sateisena vapaapäivänä on piristävää palata ajassa taaksepäin ja muistella kuvien kautta ihanaa naisten reissua. Nämä ystävien kanssa vietetyt hetket ovat todella tärkeitä, kun saa uppoutua juuri itselleen mieleisille asioille samanhenkisessä seurassa. Todellisia henkireikiä, joita pyrimme pitämään yllä edes pari kertaa vuodessa.

Tällä kertaa matkasimme kohti Kokkolaa, jossa pari blogiystäväämme asuvat! 
Junassa seuraani liittyivät AnskuAllidaalia ja Niina. Kolmen tunnin köröttely taittui hyvässä seurassa nopeasti ja Kokkolan asemalla meidät vastaanotti Jonna, jonka luokse ajelimme ensitöiksemme kyläilemään. Jonnalle saapui myös ystävämme Kikke, joten tuttu kööri oli kasassa jälleen :)

Jonnan upeassa kodissa vaihdoimme kuulumisia herkullisen lounaan äärellä ja ihastelimme huokaillen ympärillemme. Tämän, omin käsin rakennetun omakotitalon tunnelmallisia kuvia löydät lisää mm. täältä 




Rauhallisen ja pitkään nautiskellun ruokailun jälkeen lähdimme jälkkärikahvituksille Kiken kauniiseen kotiin. (Klik) Täällä upeissa maalaismaisemissa sijaitsee vanha, idyllinen talo, jossa kelpasi kahvia hörppiä leivinuunin lämmössä.




Näiden herkkujen jälkeen vyöryimme vatsat täysinäisinä Puoti & kahvila Anneen, joka sijaitsee Kälviällä. ( Pahoittelen, että kännykällä otetut kuvat ovat kovin huonolaatuisia ). Tämä puoti on oikea vanhan haalijan aarreaitta, sillä se on täynnä vanhoja huonekaluja ja mielenkiintoisia esineitä! 



Vietimme puodilla pitkän tovin kaikkea vanhaa ihastellen ja löytöjäkin teimme. Harmi kun junassa ei saanut mukanaan kuljetettua mm. tuota kuvassa näkyvää vanhaa penkkiä! ;)

Ehdeimme vielä käväistä Kokkolan keskustassa muutamassa liikkeessä ja aamupalaostoksilla ennen illallista, johon mennessä vatsat jo ehtikin laskeutua ja Pedrinas ravintolan texmexruoka taas maittoi.

.................

Illan jo hämärtyessä ajelimme yöpymispaikkaamme Sundholmin tilalle, joka sijaitsee Öjan saaristokylässä, n. 15 km Kokkolan keskustasta. Pimeässä syysillassa tämä vanha, upea kartano näytti ensin hieman aavemaiselta, mutta sisällä talossa oli aivan ihana ja lämmin tunnelma! Sytyttelimme kynttilöitä ja rupattelimme yömyöhään pyjamat päällä ja villasukat jalassa.

Aamun valjetessa heräilimme syksyn ensimmäiseen pakkasaamuun ja söimme rauhassa aamiaisen ennen päivän rientoja.



Talo oli erittäin kauniisti sisustettu ja remontoitu. Todella idyllinen majatalo maalaismiljöössä!
Juuri meidän näköinen paikka.





Rauhallisen aamupalan jälkeen suuntasimme kohti Pietarsaarta, josta löytyi monta ihanaa paikkaa sisustajalle. Vanhat talot ja kauniit puitteet tarjosivat myös silmänruokaa ja inspiraatiota. 


Blossomin lisäksi yksi ehdoton käymiskohde on Lundagård! ( Kuvat alhaalla )


Näiden seinien sisällä on aivan valloittava, oma maailmansa! Täällä vanha gramofoni soittaa leppoisia sävelmiä ja myyjätkin ovat pukeutuneet tyyliin sopivasti. 

Hyllyt notkuvat perinnerakentajan tarvikkeita, sekä kaikkea kaunista, uniikkia sisustustavaraa. Uutta ja vanhaa sulassa sovussa. Kierrätystä ja ympäristöystävällisempää elintapaa noudattaen.

Aivan ihana kerrassaan! Arvostan todella :)


Myös Legerassa oli oma ihana tunnelmansa ja täälläkin kannattaa poiketa jos Pietarsaaressa vierailee. ( Kuvat alhaalla )



Pietarsaaressa kahvittelimme vielä kauniissa Cafe Fiikassa aivan keskustassa ja kävimme Sundin puutarhalla ennenkuin ajelimme takaisin Kokkolaan. Sundin puutarhalla oli myös suuri sisustusosasto puutarhan lisäksi.

Kokkolasta esittelen vielä pari kuvaa Antik Helen-nimisestä upeasta liikkeestä, joka sijaitsee vanhassa kaupungissa. Täällä oli vanha rakennus sisustettu todella hyvällä maulla ja vanhat huonekalut oli kunnostettu pieteetillä. Oikein inspiroiva ( joskin melko kallis ) paikka.




Tässä nyt tällainen "pikajuoksu" reissustamme. Toivottavasti saitte kivoja vinkkejä mukaanne.
Tunnen kyllä olevani etuoikeutettu, että tämän blogiharrastuksen myötä olen saanut elämääni nämä viisi ihanaa ihmistä ja heidän kanssaan on nähty ja koettu kaikkea mukavaa :)

Instagramista: #blogisiskotkoolla löydät lisää kuvia ja tunnelmia.

Halauksin!

Iida Emilia

-Kiitokset yhteistyöstä Sundholmin tilalle-

8 kommenttia:

  1. Oli meillä kyllä ihana viikonloppu jälleen <3 Kiva kun kävitte,uutta tapaamista odotellessa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin oli <3 Lämmin kiitos emännälle vielä kestityksestä ja ihanan reissun suunnittelusta! Kevättä odotellessa :)

      Poista
  2. Anonyymi1.37

    Kiitos tästä!
    Sain hyviä vinkkejä ja suuntaan varmasti jonnekin noista omalla reissullani:)
    -Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi oleppa hyvä, kiva kuulla, että tästä sai vinkkejä mukaansa :)
      Näkemisen arvoisia paikkoja ihan jokainen!

      Poista
  3. Varmasti ihana matka seurasta puhumattakaan. Kesäkotimme sijaitsee Pohjanmaalla ja siksipä moni paikka tuttu, Antik Helen kuuluu lempipaikkoihini ja vakio putiikkeihini. Vasta hankinkin muutamia huonekaluja ja vuosien varrella kertynyt enemmänkin aarteita sieltä 😀 Joku uusikin kohde löytyi postauksestasi, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Johanna viestistäsi ja ihana kuulla, että siellä oli osa puodeista tuttuja vakiopaikkoja :). Tuo Antik Helen oli kyllä mielettömän kaunis ja huonekalut oli todella upeita ja hyvin kunnostettuja. Huonekalut eivät olleet mielestäni kalliita ollenkaan, kun ovat kuitenkin täyttä puuta ja kestävät isältä pojalle :). Jotkin pienemmät esineet saattoivat yllättää hinnallaan, mutta antiikkihan se aina maksaa. Jos asuisin lähempänä, niin tekisin minäkin ostoksia sieltä <3

      Ja mukavaa jos uusiakin vinkkejä putkahti esiin! Oikein ihanaa syksyn aikaa sinne! :)

      Poista
  4. Kiva oli olla 'reissulla' mukana kuvien muodossa. :) Kauniita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Mukava kuulla, että nämä reissujututkin kiinnostavat :)

      Poista